Crash (Crash 1.) 24 csillagozás

Nicole Williams: Crash Nicole Williams: Crash Nicole Williams: Crash

Southpointe High is the last place Lucy wanted to wind up her senior year of school. Right up until she stumbles into Jude Ryder, a guy whose name has become its own verb, and synonymous with trouble. He's got a rap sheet that runs longer than a senior thesis, has had his name sighed, shouted, and cursed by more women than Lucy dares to ask, and lives at the local boys home where disturbed seems to be the status quo for the residents. Lucy had a stable at best, quirky at worst, upbringing. She lives for wearing the satin down on her ballet shoes, has her sights set on Juilliard, and has been careful to keep trouble out of her life. Up until now.

Jude's everything she needs to stay away from if she wants to separate her past from her future. Staying away, she's about to find out, is the only thing she's incapable of.

For Lucy Larson and Jude Ryder, love's about to become the thing that tears them apart.

>!
CreateSpace, Washington, 2012
322 oldal · ISBN: 9781478275213

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Nicole Williams: Crash

Most kivételesen nem értem mire fel ez a nem túl fényes százalék (GR értékelés úgy tűnik ezúttal is közelebb áll az én ízlésemhez), mert szerintem egyáltalán nem volt rossz. Jó nem egy világmegváltó olvasmány és nem is lett kedvenc, de semmivel nem éreztem rosszabbnak, mint az ugyanebben a kategóriában megtalálható társainak nagy százalékát.

Egészen tetszett a főszereplő lány és a csípős beszólásai, és határozottan jól szórakoztam rajtuk. Kövezzetek meg, de én pont ennyi (4) csillagot adtam a Callie és Kaydenre, a Wait for You-ra és az Elakadó Lélegzetre is, mert attól, hogy azokban töménytelen módon van adagolva a most divatos „megtört lelkű fiatal”-ok tömege, nálam semmivel sem értek el többet, mint ez a könyv, ami csak szimplán egy romantikus gimis történet, ahol természetesen meg van az insta-love és a rossz fiú- jó kislány felállás is. :) Sőt tudjátok mit? 'Csakazértis' rádobok még egy fél csillagot, mert nekem pont az tetszett ebben a könyvben, hogy nem akart a nagy szavakkal és drámákkal világrengető olvasmánnyá válni, hanem egyszerű volt és aranyos. :) Nagyon tetszett, hogy a lány itt végre nem egy kis szende szűz, akit az első szellő rezdülésére is összetörne, hanem egy belevaló humoros csajszi. Természetesen mint minden gimis történetben itt is voltak logikátlanságok a gondolkodásmódban, de őszintén szólva, szinte nem is lenne hiteles, ha egy 17 éves úgy tudna gondolkozni mint egy 30 éves felnőtt.. :D A végén amit Sawyer kapott az oltári volt, én jót mosolyogtam rajta. Nem tudom ki tud kitalálni ekkora kitolást.. :D
A legvégén ezt a plusz drámát viszont biztos, hogy kihagytam volna. Egyszerűen nem éreztem szükségét még egy konfliktusnak, főleg nem egy ilyen feje-tetejére-áll-a-világ-típusúnak, bár az elismerésre méltó, ahogy az írónő kitalálta, hogyan érjenek össze a szálak a könyv végén.
A lány szülei elég gázosak voltak, de a papát eléggé bírtam a The Beatles őrülete miatt.. :) Plusz a végén nagyon jól lerendezte Lucy gondolkodását és végülis a könyv fő mondanivalóját is ő fogalmazta meg, szóval a befejezésre egészen kialakult a karakter.

Összességében szerintem jó kis kikapcsolódás volt, nincs benne erőszak és elviselhetetlen mértékű dráma és nekem a könyv stílusa is bejött. (Fuh viszont a magyar fordításba beleolvastam. Köszönöm szépen azt inkább kihagynám.. :D)

9 hozzászólás
Ittimi78>!
Nicole Williams: Crash

Ez egy nagyon jó könyv lett volna, ha nem kerül bele pár olyan értelmetlen és logikátlan fordulat, ami a kedvem szegte. Igazán sajnálom, mert egy kicsit eltért a történtet az átlagos sablonoktól, amit a tini könyveknél megszoktam, és ez üdítő volt.


Népszerű idézetek

Deszy P>!

“There are two types of girls in the world, Al,” he said, speaking so loudly this half of the gym could hear him. “The kind you screw and the kind you marry. That’s just the way the world was made, so don’t take it out on Luce that you’re one kind and she’s the other.”

Deszy P>!

“People like you and me cannot be friends, Luce,” he said, staring at me like he used to, “and you know it too.”
“What do I know?” I asked, waiting. And waiting. “Come on,” I said, marching towards him. “What do I know?” Because, for the umpteenth time, I didn’t have a clue.
His lips tightened as he tried to slide aside. I didn’t let him. I blocked his path, shoving him back. “Come on, Ryder. What the hell do I know?”
His eyes blazed, meeting mine. “You can’t be friends with the person you were meant to spend your life with,”

Deszy P>!

My dad had once told me, crimson red deep in “the talk,” that with sons, all he had to worry about was one penis, but with a daughter, he had to worry about everyone else’s.

RavenS>!

There was so much wrong with that, it had to be right.

Deszy P>!

“I’m sure he was a great guy.”
“The best,” I said, studying him. “You know? Sometimes you remind me of him.”
He grinned that honest one of his. “He must have been a phenomenal guy then.”

ayachii>!

„How does a guy like you promise someone forever at eighteen?”
„Easy,” he said, pressing a soft kiss into the corner of my mouth. „He finds a girl like you.”

_Dany_>!

„It's not hard to recognize something special when life's thrown a lotta shit your way.”

Deszy P>!

I pulled the top of the dress Taylor had stuffed me in up and the bottom of it down. There, now it covered half of my boobs and most of my ass. “Sorry. It just comes so natural when you’ve dressed me like a cheap hooker on her way to work.”
“You’re wearing pearl earrings, for crap’s sake, Lucy,” she said. “Last time I checked, hookers didn’t wear pearls.”

Deszy P>!

“Has anyone seen a raving bitch with nice hair?” Holly shouted at the bottom of the stairs.
Everyone who heard her pointed a different direction.


A sorozat következő kötete

Crash sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Where One Goes
Penelope Ward: Neighbor Dearest
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Penelope Ward – Vi Keeland: Playboy Pilot
Kristen Callihan: Idol (angol)
Elle Kennedy: The Mistake
J. Lynn: Wait For You