Clash ​– Csattanás (Zuhanás 2.) 161 csillagozás

Nicole Williams: Clash – Csattanás

Jude és Lucy csak abban ért egyet, hogy Rómeó és Júlia történetéhez méltó módon tombol közöttük a szenvedély. Meg abban, hogy állandóan veszekedni kell…

Az sem segít, hogy Lucy halálosan féltékeny arra a vezérszurkoló lányra, aki beférkőzött Jude életébe.

Lucy igyekszik belekapaszkodni a nélkülözhetetlen rosszfiúba, miközben azon dolgozik, hogy ő legyen a főiskola legjobb balett-táncosa. De közben érzi, hogy valami hamarosan összeomlik…

Hogy tudna anélkül a fiú nélkül élni, akit szeret? Hogy tudna úgy élni, hogy feladja az álmait? Ha rosszul dönt, mindent elveszít.

Nicole Williams: Clash

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
224 oldal · ISBN: 9789634570660 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
224 oldal · ISBN: 9789634570677 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570646 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jude Ryder · Lucy Larson


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Hatalmas sóhajt hallanátok most tőlem, ha itt lennétek.
Egyfelől én, aki a mindennapjaim során is pont olyan meggátolhatatlan és erőteljes vagyok, mint egy hurrikán így a karaktereknek a már első részben tapasztalt szeszélyességük, megzabolázhatatlanságuk sem lett volna zavaró ok. De csalódott vagyok, mert ha eszembe jutott ez a páros akkor elképzeltem nekik egy szerintem reális jelent, amiben élhetnek most éppen, egyetemistaként. És nem megerősítést kaptam erre vonatkozóan, hanem egy dráma bombát, amit rám dobtak :)
Jude beigazolta azt, hogy képes a változásra. Lucy pedig visszafejlődött. Az első részben egy eltántoríthatatlan, eszes és kellőképpen merész lányt ismertem meg. Itt pedig bizonytalan, kicsit hisztis és még adjuk hozzá, hogy pont olyan előítéletes, mint mások. Nem is beszélve az „előbb üss, aztán kérdezz” jelenségeket, amiket produkált. Megszakadt Jude-ért a szívem. Haragudtam és csalódtam is. Ez a könyv egyszerre édes és gyötrő. Kicsit egy örvényre hajazott, ami elkap, lehúz és mivel semmi ráhatásod nincs a szereplők kudarcaira, ballépéseire, nyugalomban meg kell várnod, hogy a felszínre dobjon.
Akik szerették az első részt, ajánlom nekik mert van akiért minden szenvedés megéri. Khm JUDE. :) De készítsétek azt a lapátot Lucynak, még ha a végére vissza is tért belé a bátorság és a merészsége miatt megkapta az elismerésemet és a számra hatalmas mosoly húzódott :)

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Kedves Lucy, az élet nem tündérmese, a szerelem pedig fájhat.
Annyit vártam a folytatásra, hogy szinte nem is emlékszem az előző kötetre, de mintha ezt a részt az írónő a mi kínzásunkra írta volna.
Lucy a bizonytalanságával halálra idegesített. Igen, van, aki miatt érdemes hullámvasútra ülni, ne nyávogj annyit. :)
Azt hiszem a 3. részt passzolom.

13 hozzászólás
DarknessAngel >!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Annyira vártam már ezt a könyvet, mivel az első rész nálam nagy kedvenc, és most végre olvashattam. :) Habár nem ütötte meg az első rész mércéjét, attól még nagyon is jólesett újra Jude és Lucy világába csöppenni.
Szerencsére a drámázásra föl voltam készülve, így nem ért sokk-ként, de azért kevesebb mennyiségben jobb lett volna. A két föszereplő nagyon impulzív és féltékeny típus, így nem is csoda, hogy többször veszekedésbe torkolltak a dolgok. Viszont amit Lucy leművelt… Részben neki is igaza volt, de túlnyomó részben, csak fölöslegesen túlgondolt, túldramatizált mindent. Saját magát lebeszélte a boldogságról, Jude-ról, hogy ne fájjon ennyire a szerelem. Mármint… milyen hülyeség ez?!
Persze Jude-nak is megvoltak a maga hibái, de ő legalább tényleg igyekezett, és mindig megerősítette Lucyt abban, hogy mennyire szereti. *-* Szegénykém, úgy sajnáltam, hogy annyit szenvedett.
A történet számomra teljesen unrealisztikus volt. Többször olyan érzésem volt, mintha egy gagyi filmből lopta volna az írónő a jeleneteket. Viszont akármennyire is volt gyönge ez a rész, én mégis élveztem, hogy újra olvashatok a fantasztikus hey Jude-ról.♥ A folytatásra pedig naná, hogy befizetek. ;)

Naiva P>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Szeretem az írónő könyveit. Amiket eddig tőle olvastam, mindegyik tetszett. Ezért is várom már évek óta, hogy végre magyarul is megjelenjen a Clash.
Jude Ryder visszatért! De még hogy! Hozta a tőle megszokottat, de szerintem sokat csiszolódott az előző részhez képest. Szerencsére továbbra is Igazi rosszfiú.
Lucy már egészen más kérdés. Ő inkább visszafelé fejlődött, de valahol teljesen érthetőek voltak az okok. spoiler
Volt melodráma rendesen, és kell hozzá hangulat, de gyorsan olvasható könyv.
Végig drukkoltam a Lucy-nak és Jude-nak, mert nagyon aranyos, összeillő páros.

GytAnett>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Hát öhm. Nem is tudom, hogy mit mondjak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Már több mint 3 éve olvastam az első részét, semmi igazán fontosra nem emlékeztem már belőle, de az megmaradt, hogy tetszett. Igazából az volt az első RP könyv, ami a kezembe került, így még nem volt meg a viszonyítási alap, meg is lepődtem, hogy a többi kategórián belüli könyvhöz képest alacsonyan állt a százaléka. Részben emiatt sem számítottam semmi extrára ettől a kötettől. Emlékeim szerint az előzmények során Lucy sokat küzdött a táncért, reméltem, hogy most is fogunk ebből kapni valamit. Számomra kifejezetten hiányoztak a táncos jelenetek.
Amúgy valamelyest vélemény nélkül vagyok. Lehetett az olvasással haladni, de amúgy semmi extra, sőt, inkább negatívba fordul át. Mindkettő főszereplő idegesített, de főleg Lucy. Nem emlékszem, hogy korábban is ilyen féltékeny liba lett volna. A legszívesebben agyonvertem volna. Oké, tényleg nagyon úgy tűnt, mintha valami lett volna Jude meg a csaj között (már a nevére sem emlékszem..), de könyörgöm, mit várunk egy pompom lánytól? Egyértelmű volt, hogy ő kavarja a sz.rt. Jude még mindig eléggé ősember beállítottságú, nem szeretem azokat az embereket, akik ennyire hirtelen haragúak és adott esetben hamarabb jár el az öklük, mint az eszük.
Kb. 50 oldalban meg lehetett volna írni ezt a történetet, mert nem szólt másról csak arról, hogy együtt vagyunk, boldogok vagyunk, féltékenyek vagyunk, öriharisosebocsi, külön vagyunk, szomorúak vagyok, majd spoiler.

kellyolvas P>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Úgy éreztem, visszafelé haladnak életkorban, agyilag, minden értelemben. Ennyire buta libát még nem hordott a hátán a föld. Némely jelenet annyira WTF volt, hogy a hátamról szedtem össze a szemöldököm. Sajnos elvesztettem az érdeklődésemet a befejező résszel kapcsolatban.

Ferger_Jolcsi P>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Már négy éve, hogy olvastam a sorozat első részét, ami akkor nem nagyon nyerte el a tetszésemet és így nem rohantam a könyvesboltba/könyvtárba, hogy a folytatást is beszerezzem. Ez a történet szerintem még az első résznél is rosszabb volt. Lucy a hisztis nő karakterébe bújt bele, mindazokat a sztereotípiákat felmutatja, amik ellenszenvessé teszik őt a normál ember szemében: mindig megsértődik, féltékenykedik, a legszebb pillanatokat képes hazavágni azzal, hogy gondol egyet és elmenekül, hogy aztán észbe kapjon, és visszamenjen Jude-hoz, aztán megint vagy összevesznek, vagy olyat lát a csaj, amitől megint hisztis tyúkként rohan el, és ez így megy az idők végezetéig. Totál nincs semmilyen háttértörténete ennek a könyvnek, a hangsúly ezeken a viharos veszekedéseken van. Aki szereti mások veszekedését olvasni, annak kimondottan tetszeni fog ez a kötet, de emellett nagyon más értéket nem tudtam felfedezni benne. Holly is a lehető legrosszabb tanácsokkal látja el Lucyt, aminek nem is marad el a hatása, ismét összevesznek Jude-dal, de persze megint viharos kitörések közepette oldják meg a dolgot, bár mindkettejükben maradnak tüskék, amik újabb veszekedésekhez vezetnek. India volt az egyetlen értelmes szereplő a történetben, aki képes volt valamiféle értelmet verni Lucyba. A történet vége valamelyest javított az összképen, de nem tudta teljesen elkergetni a fejemből a cselekményben történteket.

Trice29>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Ez a történet, mint maga a könyv is egy igazi hullámvasút. A boldogan éltek helyett meg kellett tanulniuk együtt élni, ami sokszor nem könnyű. Én mindkettejüket sokkoló általi kezelésre ítéltem volna többször is. Jude-ot azért, mert hibát követett el azzal, hogy Lucy érzéseit figyelmen kívül hagyva hagyta a ribit lehetőséghez jutni. Lucyt pedig abban, hogy ennyire bizalmatlan és csökönyös. A menekülés nem vezet sehova. A cicaharc volt számomra a mélypont, a vége pedig kicsit túl rózsaszín. Összességében hiányzott a varázslat, csak nyomokban hozta az első rész színvonalát.

Másodszorra is ugyanazt gondolom, talán most Lucy jobban idegesített :o)

ap358 P>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Továbbra sem lett kedvencem ez a történet. Az első kötetben talán a befejezés sikerült a legszebbre, így a folytatással kapcsolatban nagyobb reményeket tápláltam. Valami ütősre számítottam.
Cselekményileg nem sok minden történt. Luce és Jude a maguk viharos módján együtt vannak, veszekednek, kibékülnek, mindezt 200 oldalon át. A bizalom az, ami örökké megkeseríti az életüket, pedig én a fájdalmas kapocsra tippeltem volna, ami összeköti őket. Ez egyszer merült fel, így még mindig rejtély, Jude hogyan lesz képes ezt Luce családja mellett feldolgozni.
Luce az elején idegesítően bizonytalan, gyenge, butuska karakter, Jude meg túlmacsóskodja a dolgokat. A könyv felénél egyszer csak drámai fordulat áll be főszereplőink gondolkodásában: Luce érzékeny mártírrá, Jude meg a türelem nagymesterévé válik. Zavaros volt a viselkedésük, mintha több romantikus klisé zsúfolódott volna össze, mint amennyit a karakterek jelleme megengedne.
Mindezek ellenére sokkal jobban tetszett, mint az első kötett. spoiler

agi89>!
Nicole Williams: Clash – Csattanás

Fent és lent.
Folyamatosan.
Mikor már kezdtem volna kiborulni újra felkapaszkodtunk…

Jude még mindig tiéd lehet a szívem. Neked adnám. Örökre. És nem kérném vissza.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570646 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Népszerű idézetek

Hashtag >!

Értékesebbnek tűnik az ember élete, miután eldönti, hogy úgy fogja élni, ahogy szeretné.

1 hozzászólás
kiborlil>!

– Szívem… – paskolta meg a kezemet. – Hagyod, hogy a tündér mesék elködösítsék a tudatodat. A szerelem nem könnyű. Főleg az igazán jó fajta. Az nehéz, és pont annyiszor téped a hajad miatta, mint ahányszor szárnyalsz – mondta mosolyogva. – De megéri. Megéri harcolni érte. Ne hagyd, hogy a nem valós dolgok elvakítsanak. Az élet nem tökéletes, mi sem vagyunk azok. Hát akkor a szerelemtől miért várnád el, hogy az legyen?

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Larson
ap358 P>!

Azt mondják, hogy mindig pirkadat előtt a legnagyobb a sötétség.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Larson
ria_konyvei>!

– Látod? Ennyi – legyintett. – Ezért vagyunk ilyen jók együtt, Luce. Én kettyós vagyok. Te is kettyós vagy. Ketten pedig különösen kettyósak vagyunk.

85. oldal, Nyolcadik fejezet

kiborlil>!

És mit tud a szerelemről egy ovis, aki valószínűleg még egyetlen lánnyal sem járt?
(…)
Anyukám azt mondta, hogy az olyan, mint egy mag. El kell vetni, hogy nőjön. De ez még nem elég. Locsolni is kell. Elég napfény is kell neki, de nem túl sok. Gyökeret kell eresztenie. És onnantól kezdve, amikor majd felbukkan a felszínen, még ezer dolog van ami megölteni, szóval egy nagy rakás szerencse is kell neki.

ap358 P>!

– A szerelem legalább annyi szenvedéssel jár, mint amennyire édes. Ha tökéletes lenne, csak azt mondanák rá, hogy édes. De azt mondják, hogy keserédes.

207. oldal

ria_konyvei>!

A gimiben megtanultam, melyik rózsa mit jelent, és hogy a színből hogyan lehet felmérni egy pasi szándékait. A rózsaszín azt jelenti, hogy tetszel neki, a sárga a „legyünk barátok” – elmondani se tudom, hány elhagyott sárga rózsát láttam a folyosói kukákban –, a vörös szerelemről, a fehér pedig tisztaságról.

31. oldal, Második fejezet

Fay>!

– A szerelem az, ami összehozza az embereket, Lucy. De a vér, a verejték, a könnyek és a kemény munka az, ami összetartja őket (…).

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Larson · szerelem
Viktória_Erdei P>!

– Luce! Szoktunk veszekedni. Hozzá vagyok szokva. Igaz, hogy az a veszekedés volt a legfosatóbb eddig mind közül, de most itt vagy. Ez az, ami számít. Az nem számít, milyen gyakran veszekszünk, és hányas fokozatot érünk el vele a Richter-skálán. Semmi sem számít, ha végül mellettem vagy.

190. oldal, 15. fejezet

ria_konyvei>!

– Leírjam neked, vagy szerinted meg bírod jegyezni?

37. oldal, Harmadik fejezet


A sorozat következő kötete

Zuhanás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Beth Flynn: Kilenc perc
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Penelope Douglas: Nélküled
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek