A ​tigris ökle 9 csillagozás

Nicole Legian: A tigris ökle

Csupa zene, csupa tánc és mozgás, pezsgő, üde ifjúság! Csupa rejtély, csupa kaland és küzdelem! A titkok súlya alatt megrogyó szerelem, mely örök barátsággá érlelődik. A barátságokból új szerelmek bontakoznak ki. Mindez a keleti harcművészetek mitikus ködébe és a hajnal fényébe burkolózik, ott ahol kelet és nyugat találkozik. „Szerelmes párok, hűséges barátok kalandjainak lehetünk részesei a krimibe ágyazott történetben. A sztori egyre összetettebb lesz, betegségek, tragédiák, gyilkosságok fűszerezik. Kartell háború, drogok, és közben egy halálig tartó versenysorozat. Akiről azt hisszük a jó oldalon áll, arról kiderül, hogy mégsem, és fordítva. Akit rossznak gondolunk, arról kiderül, hogy a jók oldalán áll. Hova vezethet ez a háború, kik lesznek a győztesek? Győztesek egyáltalán? Megéri az áldozat, amit a győzelemért hoznak? Mindez kiderül A tigris ökle című regényből!” Abigail Ergal

>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
514 oldal · ISBN: 9789631251418 · Illusztrálta: Legian Márk
>!
Underground, Budapest, 2015
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631242140 · Illusztrálta: Legian Márk

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

l_moni>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Először is köszönöm szépen a lehetőséget kedves @NicoleLegian!
Örömmel olvastam a könyvedet.
Már olvasás közben kavarogtak bennem a gondolatok a könyvről. Kettős érzelmek vannak/voltak bennem. Túl hosszúnak találtam a keleti harcművészeti leírásokat,szeretem én a karatét, jó volt róla többet megtudni, de valahogy mégis sok volt. Viszont érdekelt mi lesz a szereplőkkel.
Cori kicsit merev, ahhoz képest, hogy dj volt. A férje és közte kicsit furcsa a kapcsolat. Mindketten zsaruk de ez szinte csak az elején mutatkozik. Csak edzenek, rendeznek, néha verekednek de nem nyomoznak.
Brian túl tökéletesre sikeredett pasi. Csodás test, csodás hang és még a harcművészetekben is profi.
Sokszor kíváncsi lettem volna mi is történt, mert csak utalásokat kaptunk rá. Sok mindenre nem kaptunk választ spoiler és ezt hiányoltam.
Kicsit több párbeszédet örömmel olvastam volna :)

3 hozzászólás
NicoleLegian I>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Én, mint a regény írója nem hiszem, hogy tudok elfogulatlan értékelést adni a saját könyvemről. Nem először olvasom végig az egész könyvet, de most is imádtam és mivel most először volt szerencsém nyomtatva, kötve olvasni fergeteges élményt nyújtott.
Találtam benne pár hibát, de nem, most már nem tudok belejavítani, így jó ahogy van.

Szóval a könyv: több szereplő szemszögéből követhetjük a történet fejlődését. Cori a fő mesélőnk, aki rendőrként éli színes mindennapjait, de előbb egy új ügy, majd volt barátjának, Brian-nek köszönhetően felborulnak a kényelmes és unalmas hétköznapok. Ha ez még nem lenne elég, a férje is bejelenti, hogy elkíséri Brian-t arra a harcművészeti vetélkedőre, ahol a meccsek, akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

A szálak egy része kibomlik, a többire meg még nagyobb csomó kerül, folyt. köv. ;)

Szívesen ajánlom mindenkinek :)

Miyako71 P>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Először is szeretném megköszönni Nicole-nak, hogy elolvashattam az utazókönyvet :)
A könyv tartalmi és stílusbeli sajátosságai miatt simán alkothatná egy amerikai akciófilm alapját: folyamatosan pörög, egy pillanatig nem hagyja lankadni az olvasó figyelmét. Amikor már azt gondolnánk, hogy ennyi éppen elég, biztosak lehetünk benne, hogy tud még rátenni még egy lapáttal.
Nekem kifejezetten tetszettek a harcművészeti részek. Igaz, pár évvel ezelőttig én is benne voltam ebben az „iparágban”, így elképzelhető, hogy emiatt ezek a részek közelebb álltak hozzám, mint más olvasókhoz. Amivel viszont a könyv végéig nem tudtam kibékülni, az a főszereplő, Cori. Nekem határozottan szeleburdinak tűnik, túlzottan is. Csapong, gondolatban és cselekedetben, viselkedésben és érzelmekben is. Nem lett szimpatikus. Jobban tetszettek azok a részek, amiket Brian szemszögéből olvashattunk.
Aki szereti a pörgős, E/1-ben elbeszélt, kicsit krimi, kicsit misztikus történeteket, annak ajánlom ezt a könyvet.

1 hozzászólás
shieldmaidenwithflowers>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Hú. Hol is kezdjem. Ez nem az én könyvem volt. De kezdem a pozitívumokkal. Látszik, hogy nagyjából egy korúak vagyunk az írónővel, és hasonlóak voltak rajongásunk tárgyai kislány korunkban. Bár én Kevinért rajongtam az ihletet adó fiúbandában :) Valamint az is látszott, hogy az író nagyon jártas ebben a keleti kultúrában. Szintén pozitív pont, hogy nem vette egy az egyben át a filmből a kumitét, hanem alaposan kidolgozta.

De. Nem az én világom, ha a főhős meséli a történetet. De ez az én személyes problémám. Néhol kicsit soknak tartottam, és zavarosnak. Brian betegsége pedig teljesen irreálisnak tűnt nekem. spoiler Egyetlen karakterrel sem tudtam azonosulni, Cori helyenként kimondottan ellenszenves is volt számomra. A többiek pedig csak lógtak a levegőben. Érezni lehetett, hogy az írónő nagyon fiatalon kezdte el, de azt is olvastam, hogy már igencsak felnőttként fejezte be a könyvet. De ezt olvasás közben nem éreztem. Kevesebb karakterrel, kevesebb izgalmasnak szánt történéssel sokkal jobban élveztem volna.
Nem bánom, hogy elolvastam, és csak tanácsolni tudom a szerzőnek, hogy írjon, fejlődjön. Mert tehetségben nincs hiány, de van néhány dolog, amiben valóban fejlődni érdemes. Például a megfogalmazásban. Néha teljesen felesleges olyan körülményesen leírni valamit, egyszerűbben megfogalmazva jobban venné ki magát sok-sok mondat.

Remélem, hogy véleményemmel nem bántottam meg a szerzőt. Én nagyon drukkolok, és sok sikert kívánok a többiekben neki.

1 hozzászólás
ReadandSpeak_Blog>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Köszönöm szépen @NicoleLegian , hogy elolvashattam a könyvet! Számomra igazán érdekes, eseménydús, nem várt fordulatokkal teli, kerek egész történet volt. Persze maradtak megválaszolatlan kérdések, de azt biztosra veszem, hogy a második részben mindenre választ kapunk. Nekem nagyon tetszett a harcművészet végigvezetése a történeten, ez tette egésszé, hisz ez a könyv erről szól.( Szerintem) A szereplőket nagyon szerettem, tetszett, hogy mindig történt valakivel valami, pont mikor már az egyik szereplő feledésbe merülne, akkor kapunk róla újabb információt. Megvallom egész végig a versenyt vártam a legjobban és bevált vagy tipikus írói szokásnak mondanám, hogy az utolsó 100-150 oldal tartalmazza a legizgalmasabb jeleneteket. Nagyon tetszettek a mesterek bölcseletei, a keleti kultúra, Japán és úgy minden. A könyv vége felé azon kaptam magam, hogy csak lapozok, lapozok és lapozok. Köszönöm, hogy a történet részesévé válhattam, nem okozott csalódást. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jót olvasni, érdekli a rendőrök és a harcművészetek világa. Ebben a könyvben volt mind a kettő, na meg minden más is. :)

1 hozzászólás
Abigail_Ergal>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Többször is volt szerencsém elolvasni a könyvet, hiszen én javítgattam, és mert én vagyok az író édesanyja.
Elsőre kicsit sokalltam a harci jeleneteket, edzéseket, különösen mivel már jó ideje nem szeretem a harcművészeteket. Viszont elismerésem annak, hogy milyen alapossággal nézett ezeknek utána az író.
Érdekes vonal lehetne benne a bűnügyi vonal is, de olykor úgy éreztem, hogy elvész az edzések és táncpróbák között ez a szál.
A betegséggel kapcsolatos részletek engem megint csak megleptek, hogy milyen részletesek, de ugyanakkor egy átlag olvasónak is érthetőek ezek.
A szereplők közül egyértelműen Brian a kedvenc, hiszen alapvetően az ő élete, az ő megpróbáltatásai köré lett megalkotva a történet.
A többi szereplő karaktere nem lett olyan alaposan bemutatva, de ennek ellenére őket is magam elé tudtam képzelni.
A két férfi főszereplő története különösen érdekes volt számomra, erről még kifejezetten szívesen olvasnék.
Bár azzal kezdtem, hogy nekem sok volt a harc, az edzés, de többszöri olvasásra már úgy éreztem, hogy igen is helye van ennek a történetben, bár talán egy kicsit kevésbé részletesen, cserében pl. a bűnügyi szál részletesebb kifejtése érdekelne.
Összegezve, első könyvnek mindenképpen jónak és szórakoztatónak tartom.

Hollik_Gabriella>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Szerettem ezt a könyvet! A szereplőket valahogy az első pillanatban megkedveli az ember, könnyű velük azonosulni, szépek, sokfélék, érdekesek. Sok sok minden történik a könyvben, talán épp emiatt is van egy kicsit olyan érzésem, hogy minden szálat nem sikerült eléggé kibontani, pedig a könyv elég hosszú, viszont épp emiatt nagyon nagy lehetőség volna egy második részben. Ami nagyon központban van az a harcművészet, és ettől talán a női olvasók megijedhetnek egy kicsit. Szerintem nem kell, én hosszú évekig Karatéztam, tehaát annyira nem áll távol tőlem ez a téma, de itt nem arról van szó hogy jól elverik egymást és folyik a vér meg a verejték. Igenis ez egy művészet, és nagyon szépen le van írva, és soksok mindent megtudhatunk a harcosok világáról, a belső küzdelmeikről, az akaratukról, hogy mennyire fontos a becsület, a társak és a hagyományok… Aki a romantikusabb hangvételű könyveket kedveli az is megtalálja a neki való részeket, ez a könyv igenis csajos, csak olyan keményen csajos :) Nekem jöhetne még több párbeszéd, de én az az ember vagyok aki simán kiolvasna egy csak párbeszédekből álló könyvet is. A könyv leköt, nem lehet megunni, valakivel mindig történik valami, valakiért mindig lehet drukkolni. Sok a téma benne, zene, tánc, hírességek, betegség, rendőrlét, kűzdősport, és egy percig sem éreztem azt, hogy csak úgy oda van írva ahogy épp az írónő fejéből kipattant, biztos vagyok benne hogy ezeket a témákat a szerző több oldalról körüljárta, mielőtt papírra vetette az aktuális fejezetet. Várom a folytatást, és kívánok sok sok olvasót a könyvnek!

1 hozzászólás
zsanna525>!
Nicole Legian: A tigris ökle

Örülök,hogy utaztatják a könyvet,lehet nem is hallottam volna róla másképp.
Tetszett a sok téma,a romantika, kicsit nekem is sok volt a harcművészet. Ettől függetlenül remélem sokan elolvassák,mert szórakoztató és eseménydús.


Népszerű idézetek

l_moni>!

Aki másokat ismer, okos
Aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyőz, erős
Aki magát legyőzi, hős.

526. oldal

l_moni>!

Megmutattad, hogyan szeressek
Megmutattad, hogyan törődjek
és bebizonyítottad, hogy Te mindig itt leszel
meg akarom köszönni az időt, amit tőled kaptam
és elmondani, mennyire büszke vagyok arra, hogy az enyém vagy.

499. oldal

NicoleLegian I>!

Én T.C. után ballagok ki a házból, reménykedem benne, hogy nem akar abban a darabjaira szaggatott lakásban éjszakázni, ahol kevés választott el a mennyországtól, de mindenképpen a pokolban érezhettem magam.

60. oldal

NicoleLegian I>!

– Tudom kedves, de nézd el, vénülök – mondja magára mutatva, majd kacsint egyet. – De te lányom, megérsz lassan, most még fiatal vagy és hamvas, mint egy barack, hát tanulj, tanulj a nyelvemen, és érteni fogsz te is mindent, a saját fád dalát is.

111. Oldal

NicoleLegian I>!

– Figyelj, ha felvágod az ereidet, akkor megspórlod azt az ólmot, amit beléd eresztenének, nem kell mindig támogatni a gazdaságot – aggodalmaskodik.

272. oldal

Miyako71 P>!

Leányom, ahhoz, hogy valamit abbahagyj, ahhoz el kell kezdened, amit nem kezdesz el, pedig ki nem kerülheted, az megöl.

413. oldal

ReadandSpeak_Blog>!

Legyőzni az előttünk álló nehézségeket: küzdelem.
Legyőzni a ránk rohanó ellenségeket: győzelem.
Legyőzni önmagunkat: a legnehezebb, de egyben a legnemesebb emberi küldetés.

432. oldal

NicoleLegian I>!

– Nem arról volt szó, hogy én is versenyzek – mondom hirtelen, de utolér a végzetem akár a sínek között futót a gyorsvonat…

105. Oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Stephen King: Mr. Mercedes
Baráth Katalin: Az arany cimbalom
Mark Twain: Egy gyilkosság, egy rejtély és egy házasság
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában