A ​szerelem foglyai (Szerelmi csatározások 1.) 140 csillagozás

Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nicole ​Jordan élvezetes meséje érzéki és lebilincselő történet az 1800-as évek elejének történeti hátterébe helyezve. Magával ragadó első kötete az izgalmas, új, Szerelmi csatározások című sorozatának.

Marcus Pierce, a veszedelmesen jóképű, nőfaló hírében álló arisztokrata a grófi címmel együtt megörökli Arabella Loring és két húga gyámságát, és azon nyomban közli velük, hogy szándékában áll gazdagon kiházasítani őket. De a gyönyörűséges és makrancos Arabella már első találkozásuk alkalmával mélyen erotikus feszültséget kelt Marcusban. Szenvedélyes pengeváltásuk után Marcus úgy dönt, hogy mindenáron megszerzi ezt a gyönyörű és tűzről pattant teremtést.
Arabella, akinek egyszer már összetörték a szívét, örökre lemondott a férfiakról és a házasságról. Csupán arra vágyik, hogy háborítatlanul vezethesse az ifjú hölgyek számára létesített iskoláját. Ám mégis elfogadja Marcus vakmerő kihívását: ha a gróf el tudja csavarni a fejét két hét alatt, akkor a felesége lesz. Ha… (tovább)

Eredeti cím: To Pleasure a Lady

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Victoria, Budapest, 2010
324 oldal · ISBN: 9789639803374 · Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Enciklopédia 1


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Ó mamácskám! Ez nagyon klassz volt.
Pár éve szemezek vele a könyvtári polcon, de valahogy sose vitt rá a lélek eddig. Na meg persze egyszerre kellett volna kihozni, ami kb esélytelen helyzet. Mindig csak 3 vagy 4 könyv volt bent egyszerre.
Érdekes, hogy csak 80%-on van.
Levett a lábamról már az első fejezet. Annyira jó karakterek vannak benne. A mellékszereplők is nagyon jók, de az írónő stílusa is megkapó. Ez visz szerintem mindent. Összhangban van az egész, nagyon szerethető sztori. Ajánlani tudom mindenkinek. Olvastatja a történet magát és már alig várom, hogy a folytatásnak is neki kezdjek.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Szerelmi csatározások 1

Újraolvasva ugyanolyan élvezetes volt, mint elsőre, imádtam minden sorát.
A karakán gyámleányok, azonnal belopták magukat a szívembe és jókat derültem a gyám azon törekvésén, hogy úgy szabaduljon meg a hölgyektől, hogy gyorsan férjet szerez nekik, amit persze a lányok egyáltalán nem méltányoltak.
Szuper szellemi párbajt vívtak az első rész főszereplői, emellett fülledt erotika fűszerezte a könyvet.

Vivi_>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Az eleje nagyon jól indult, mindig is szerettem a fogadáson alapuló könyveket (Gyönyörű sorscsapás). A szereplőkkel sem voltak gondjaim, csak valahogy a végére már túlságosan elhúzódott ez az „én szeretem őt, de ő biztosan nem szeret engem”. Történelmi romantikus, aki szereti a műfajt ezt is szeretni fogja, nem volt rossz, egyszer olvasós. Újra nem igazán olvasnám, mert tudni lehet mi lesz a végkifejlet, mik fognak történni. Szerintem folytatom a sorozat további részeivel, mert kíváncsi vagyok a nővérek történetére is, meg persze Marcus barátaira is.

l_moni>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Nem értem miért csak 79%.
Jó kis történet.
Marcus és Bella jók együtt.
Marcus a csábító :D (A tejszínes epret én is szeretem, nagyon.)
Van egy csodás nő, aki sokat csalódott: apjában, anyjában, szerelmében. Majd hirtelen megismerkedik újdonsült gyámjával és beleszeret. Nem írom, hogy szép lassan mert nem lassan :) De Marcus hamarabb rájön ám :)
Mondvacsinált bonyodalmak, szenvedély.
És most nem a pasinak kell meggyőznie magát, hogy az esküvő milyen szuper dolog :)

Paulina_Sándorné P>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Marcus megfogott. Igazi, régi vágású úriember. Szó szerint régi. :-) Tetszett, ahogy megfogta őt Arabella. Ahogy elkezdett neki udvarolni. Igaz, az egy kicsit merész, hogy egyből bízik a győzelmében. De ezt meg lehet bocsátani neki. Arabella bátorsága és erőssége egy olyan korban, ahol ezt még nem nézik annyira jó szemmel, megfogott. Tetszik, ahogy védelmezi a testvéreit, és a barátait. Sokat mosolyogtam olvasás közben.

3 hozzászólás
szymba23>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Ez az első Történelmi romantikus könyvem, és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. :)
Nagyon tetszett… ez a régi korabeli szerelem és romantika magával ragadott… nagyon jó arról olvasni, hogy mindkét fél kölcsönösen tiszteli a másikat és nem csak a „szex”. Teljesen magával ragad, és alig várom, hogy folytathassam a sorozat következő részével. :)

krisztin1>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Újraolvasás.
Hirtelen elhatározásból vettem újra elő, ezt a már elég régen olvasott sorozatot, de nem bántam meg.
Ez a hármas nővér, és a hármas barát trió még mindig tetszik.
Arabellában az tetszett a legjobban, hogy nem tagadja meg a barátait, vállalja a tetteit. Kicsit nehezen látta be, de nem későn, hogy szereti Marcust.
Marcus is kedvelhető karakter, benne az tetszik, hogy vállalja az érzéseit, és nem kezdte el tagadni önmaga előtt, hogy nem is szerelem, amit érez.
Igazából a kis fruskán, meg talán Beatrix nénin kívül igazán nincsenek is olyan karakterek, akik taszítanák az embert, több a kedvelhető karakter:)
Sok meglepetés nem ért újraolvasásként, de még mindig élvezhető volt, Jordan már régi kedvencem:)

AnneLGreen IP>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Számomra nagyon kellemes olvasmánynak bizonyult. Aki szereti a romantikus könyveket, annak tetszeni fog. A két főszereplő karakterét nagyon megkedveltem. Könnyed, nagyon finoman megírt szenvedélyes történet. Szórakoztató, humoros, kellemes olvasmány. Kikapcsolódásra bátran ajánlom.

Dianka>!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai

Nagyon lassan haladtam vele, a (kötelező) 3 napos kommunikációs-stresszkezelő tréning miatt, ami teljesen leszívta az agyam., nem tudtam a könyvre koncentrálni. A történet nem volt rossz, bár eléggé csak az érzékiségre, érzelmekre épült. Marcust nagyon csíptem, a kitartása, rámenőssége bejött. Az égvilágon mindent megtett a gyámoltjaiért de a segítségét a nővérek nem értékelték kellőképp, a végére már megsajnáltam a férfit. Nekem Arabella makacssága sok volt, egy idő után idegesített a folytonos visszautasítása, bizonytalansága. Kivetíttette a szülei botrányos jellemét Marcusra is, félt hogy a férfi is olyan kicsapongó mint a saját apja, így nem tudott megbízni Marcusban. Miután Arabella le tudta zárni a múltat és tisztázni a dolgait, ráébredt a férfi nélkül üres az élete és a sorsukat ők „alakítják, irányítják”…


Népszerű idézetek

Vivi_>!

– Csukja be a száját, édesem – tette hozzá a gróf, amikor Arabella kővé dermedve bámult rá. – Túlságosan is csinos ahhoz, hogy csak tátogjon, mint a partra vetett hal.

Vivi_>!

A férfiak megérdemlik, hogy néha küzdeniük kelljen…, hogy valaki időről időre felrázza őket. Az nem járja, hogy azt higgyék mindig ők parancsolnak.

Vivi_>!

Ostobaság sebezhetővé tenni a szívedet, amikor egyszer már összetörték az álmaiddal együtt.

Vivi_>!

Már értem, amit a szenvedélyről meséltél, és azt is, miért válik óvatlanná egy nő, csakhogy megízlelje.

Vivi_>!

Milyen ostobák tudunk lenni, mi nők; hagyjuk, hogy szép szóval elkábítsanak, vagy hogy egy jóképű férfi elcsavarja a fejünket.

Vivi_>!

– Ígérem, nem fogom megcsókolni. Ha megpróbálnám, adhat egy fülest megint.
– Ne kísértsen – mormolta a nő.
A férfi elmosolyodott.
– Én kísértem, drága Arabella? Ön kísért engem.

Vivi_>!

Nincs rosszabb dolog egy szerelem nélküli házasságnál. Talán csak egy olyan házasság, ahol a szerelem egyoldalú.

Vivi_>!

– Nem akarom, hogy bármit is megmutasson nekem, Lord Danvers. Csupán arra vágyom, hogy csókoljon meg, és utána hagyjon békén. Túleshetnénk rajta, kérem?


A sorozat következő kötete

Szerelmi csatározások sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sara Bennett: A csábítás fortélyai
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Lorraine Heath: Egy botrányhős hálójában