Falling ​for the Ghost of You – Érzéki csalódás 326 csillagozás

Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.

A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával – aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O'Connor szexi és elbűvölő… és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála… igaz?

Az élet úgy hozza, hogy Violet egy hónapra összeköltözik Zane-nel. A kölcsönös vonzódás és a veszekedések közepette észrevétlenül összebarátkoznak – a barátságuk pedig valami mássá formálódik, valami sokkal magával ragadóbbá, mint amire Violet számított.

Zane azonban rejteget előle valamit – olyasmit, ami elválaszthatja őket egymástól, ha Violet megtudja. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
320 oldal · ISBN: 9789633998090 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
320 oldal · ISBN: 9789633998106 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998083 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Zane O'Connor · Violet Mercer


Kedvencelte 41

Most olvassa 8

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 141

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Nem tudom, hogy lehet-e ilyet írni, de elcseszett egy könyv ez. Az a poén, hogy nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz értelemben. De tényleg. Gondolkodok, gondolkodok, de nem jövök rá, hogy tetszett-e az egész, vagy nem.
Fogalmam sincs minek, de teljesen abban a hitben voltam, hogy ez egy Vörös pöttyös könyv. Ezért is furcsálltam nagyon már az elején is. Színvak is vagyok, mint kiderült. A könyvtárban mikor megláttam, hogy új, rögtön leemeltem a polcról.
Voltak benne nagyon jó részek, amik megmosolyogtattak, sokszor fel is nevettem, de voltak megbotránkoztató jelenetek is. Lehet csak én vagyok így vele, de egy-két dolgot már soknak tartottam, és igazán kiverte nálam a biztosítékot. Gondolok itt például Lauren históriájára. De nem csak ez a dolog volt borzasztó és kiszámítható.
Violet karaktere, kicsit idegesített. Annyira nem szeretem az álszenteskedést. Hamu alatt lapul a tűz típus.
Zane viszont imádni való, legalábbis legtöbbször. Neki is voltak rossz pillanatai azért.
A történet a 254. oldaltól lett nekem igazán érdekes. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a csavar benne. Tényleg minden megfordult már a fejemben, de ez nagyon nem. Meglepi volt. Az írónő nagy bummot csinált. Hihetetlen, hogy még sejteni sem lehetett.

2 hozzászólás
Infierno>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Miért is hittem azt, hogy ez nem egy tipikus, klisés könyvecske lesz? Az első oldaltól kezdve ki tudtam következtetni, hogy mi lesz a vége. Egy bugyuta, gyerekes történet, idegesítő szereplőkkel és helyzetekkel. A „vicces” részeknél is csak a szemem tudtam forgatni, annyira erőltetett volt.

Violet karaktere volt a legirritálóbb. Egyáltalán nem egy 17 éves lány agyi szintjén volt, inkább egy 12. Zane-nél örültem, hogy végre már egy főszereplő pasi, akinek sötét haja és sötét szeme van. spoiler

A csavart egyáltalán nem találtam helyénvalónak. Szerintem a kedves írőnő is érezte, hogy eléggé ellaposodott a történet, aztán odavágott egy olyan dolgot, amire senki nem számított. Ezen jót derültem. Innentől pedig olyan lett az egész, mintha két teljesen különböző könyvet raktak volna össze.

Rájöttem, hogy én már kinőttem ezekből a romantikus YA könyvekből, egyik se tud már újat mutatni. Mostanában biztos nem is olvasok még hasonlót se.

4 hozzászólás
Naiva P>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Szükség van az ilyen könyvekre is. Valaki számára elrettentő példának, valakinek arra, hogy kikapcsolódást nyújtson. Ez utóbbiba sorolom magamat is. Én jól szórakoztam rajta. Egyébként ez a könyv egyáltalán nem árul zsákbamacskát. Aki olvasott már kb. 5 hasonló témájú könyvet és tudta élvezni, azt nem éri majd kellemetlen meglepetés. Így, aki azt várja, hogy a könyv után meg fog változni az élete, gondolkodása, látásmódja, annak egy „magasabb polcról” kell könyvért nyúlnia.
Violet, a hősnő még nagyon fiatal. Azért is gondolja úgy, hogy nincs egy súlycsoportban Zane-nel. Még éretlen, tapasztalatlan. Amit pedig tapasztalt az negatív élményt hagyott benne. Nem vagyok pszichológus, ezért sem volt egyértelmű a „kórkép", de mintha lett volna egy enyhe Tourette-szindrómája. Szűrő nélkül kimondta, amire gondolt, ez pedig vicces és kínos jelenetekhez vezetett. A féltékenysége is az életkorából adódott. Illetve abból, hogy a pasik többsége nem tudja jól kezelni, ha valaki rájuk nyomul. Egy kis ráadással, Zane mindazt megtestesítette, amiről a legtöbb tinilány álmodozik. Aranyosak voltak a mellékszereplők is. Violet anyukáját annyira bírtam. A könyv hangulata, lendülete, tartalma, humora, a LOL könyvek világát idézte fel számomra.

Nikolett0907 P>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Picit többet vártam a történettől.
Az első fele nagyon viccesre sikeredet.
Jókat nevettem, de utána erőltetettnek éreztem és inkább zavart a szerencsétlenkedés.
Violet alapvetően egy 12 évesnek megfelelő viselkedés formát hozott a könyvben, elhiszem, hogy ha nem vagy magabiztos, akkor sok minden megfordul a fejedben, de, hogy ne vedd észre mi történik a legjobb barátoddal és csak avval foglalkozz, hogy jaj megcsalnak, meg jaj de szerencsétlen vagyok, mikor a valóság teljesen más, nekem sok volt.
Zane sem lett a szívem csücske.
De Lauren és Kim nagy kedvenceim lettek, róluk szívesen olvasnék más történetet.
Összességében viszont könnyed volt, és mert pontosan tudtam, hogy a maga műfajában egész jónak számít, azt kell mondjam nem volt rossz, valamint egyszer valószínűleg újra olvasom.

DarknessAngel >!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Szerintem nagyon jó volt. Mondjuk éreztem, hogy nekem ez tetszeni fog, én nagyon ki tudok kapcsolni az ilyen édes könyveken. :)
A történet egyszerű, nagyon szórakoztató és imádnivaló. Persze megértem, hogy többeket idegesített Violet féltélenykedése, bevallom néha már nekem is egy icipicit sok volt, de én megértettem. Egy lány akit kiskorában elhagyott az apja, nemrég megcsalt a pasija, és aki még régebben nagyon kövér is volt, nem csoda, hogy nem mer teljesen bízni egy szexi srácban, akinek minden ujjára juthat egy topmodell. Ez pont így volt hihető.
Zane az elején nekem egy kissé nagyképűnek tűnt, de később már nagyon megkedveltem. spoiler Látni lehetett, hogy tényleg törődik Violet-tel. És engem tényleg meglepett a fordulat a könyv végén. Így gondolkodtam, hogy mi lehet Zane titka, de bevallom én magamtól nem jöttem volna rá.
Inkább azoknak ajánlanám a könyvet, akik szeretik az ilyen cuki romantikus sztorikat, boldog befejezéssel természetesen. :)

2 hozzászólás
Szami81>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Olyan volt, mintha egy kamaszlány írta volna, akinek épp tombolnak a hormonjai. Minden lehetséges klisét felvonultatott, éééés pontosan 92x használja a mi drága, jóképű, dögös, gazdag, satöbbi álomfiúcskánkra a szexi jelzőt… Igazán hozzácsaphatta volna még azt a 8-at, hogy szép kerek szám legyen :D
Deeee legalább olvastatta magát.

5 hozzászólás
Szücsi>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Hmm, nem is tudom…olyan jól indult a könyv és olyan semmilyen lett a vége hogy az már fájt. Néha unalmas volt, még a „váratlan csavar” ellenére is. Ahogy mások is irták elöttem a könyv valóban tele van klisékkel, de legalább jól össze válogatot klisékkel amivel könnyen olvastata magát. Nem olvastam el a fulszöveget, de igy is kitaláltam hogy mikor mi fog történ. És lám nekem mindig igazam volt.
Voltak olyan részek ahol jól szórakoztam, és voltak olyanok is ahol a legszívesebben a falba vágtam volna a fejem a sok marhaság miatt. Fura egy könyv.
Tetszettek Violet szarkaztikus gondolatai kivéve a Zanenel kapcsolatos piszkos gondolatait.azoktol majdem hánytam.Komolyan neki nem is ruhát hanem vibrátort kellett volna adni karácsonyra xd Lehet sokak számára Viollet idegesítő tini volt, nekem viszont nem volt olyan elviselhetetlen (kivéve a nyálas részeket) tetszett hogy olyan hétköznapi. Bénázott,elszolta magát vagy voltak kinos (gyakran nagyon kínos) pillanatai, de alapjába véve okés volt. Nem volt makulátlanul tökéletes ami jó volt.
Zane viszont túl tökéletes volt minden hihetetlenül szexy,dögös,szép,gyönyörű stb stb jelzőjével együtt iritált. spoiler Túl sok volt xdd
Összeségében nem volt olyan rossz, olyan tipikus csöpögös, nyálas tini lányregény volt, rózsaszin happy enddel. Kell ilyen könyveket is olvasni, de egyszeri olvasásnak (nyálözönnek) pont eleg volt xd

KönyvMoly_1989>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Olyan viccesen indult és olyan ígéretesnek tűnt az elején a történet, hogy reméltem, 2016-ot egy szuper, 5 csillagos könyvvel zárhatom, de azt kell írjam, hogy ez egy rettenet klisés, butácska regény volt.
Főleg a főszereplő csaj, Violet irritált… Ritka buta egy leányzó, ha itt lenne előttem, jól megrángatnám….
Egyszer több volt, mint elég.
Viszont a borító cuki.

7 hozzászólás
Milli88 P>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Nem egy agyzsibbasztó sztori, kellemes kis rózsaszín nyári limonádé. Persze volt benne tini dráma és minden ami az első vagy második szerelemmel jár. Nem kellett tornáztatni az agyam, csak sodródni a lapokon megelevenedő eseményekkel.

Zane titka számomra meglepetés volt. Persze voltak utalások, hogy rejteget valamit, de minden mást feltételeztem, csak azt nem, ami végül kiderült.
Violet és az anyukája Lily enyhe tourette szindromája érdekes és vicces jeleneteket hozott elő. Mindent összevetve egy kellemes kikapcsolódás volt.

Orsi999>!
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

Már a könyv megjelenése után kiszemeltem a könyvet, hogy én ezt el akarom olvasni, de valahogy mindig tolódott. De most, hogy elolvastam azt kell, hogy mondjam, hogy nem lett volna nagy veszteség, ha kihagytam volna.
Teli van klisékkel, ami nagyon zavaró volt. A szereplők meg idegesítőek, főleg Violet a folytonos féltékenykedésével meg nyafogásával már az őrületbe kergetett. Zane igazából annyira nem zavart, de azért lehetet volna valami sokkal jobb férfi karaktert alkotni.
Sokáig úgy éreztem mintha csak egy blogot olvasnék, amit egy tini irt. A vége pedig összecsapott lett, sokszor unalmas is volt. Szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből a történetből.


Népszerű idézetek

Deszy P>!

– Aha, igen. Ott vetkőzött a nagyanyja pékségében! – böki ki.
Micsoda? Mekkora pech, hogy a szám épp tele van rizzsel! Miért tömtem be egyszerre ennyit? Sose rágom meg!
– Egy pékségben vetkőztél, hm? – kérdezi Zane. Féloldalas mosolya képtelenül imádnivaló.
– Ez igazán szuper!
Döbbenetemben csak apró fejrázásokra vagyok képes. Anyu szeme óriásira nyílik.
– Jaj, ne! – kap levegő után. – Tényleg azt mondtam, hogy vetkőzöl?
Hát igen, bizony, anya.
– De nem! – csattanok fel Zane és Bill felé. – Ez annyira… hogy jutott ez az eszedbe, anyu?
Fel se tűnt, hogy apa és fia hasonlítanak egymásra – amíg mindketten az öklük mögé nem rejtik a köhécselést.
– Annyira sajnálom! Nem tudom, miért… a dolgok csak úgy kicsúsznak, ha nagyon ideges vagyok. Violet igazán nem prosti…
AAAuuuuu!!
– Az előbb még vetkőztem, anyu – préselem ki összeszorított fogaim között.
Soha máskor nem hasonlítunk egymásra annyira, anya és lánya, mint amikor mindketten a megaláztatás színében vöröslünk.
– Persze! – Anyu keze már szabályosan remeg. – Nem prosti. És nem is vetkőzik. Ami azt illeti, épp ma mondta nekem, hogy még szűz.

5 hozzászólás
Deszy P>!

– Meg fogsz ölni, Violet!
– Téged? – meredek rá haragosan. – Mi van velem? Ahogy a dolgok állnak, szűzen fogok meghalni.
Zane halkan felnevet, és megcsókolja az orrom hegyét.
– Hidd el, azt nem fogom hagyni!

Deszy P>!

– Ó, istenem! – motyogom, miközben a szám tele ehető gyönyörrel.
– Ugye? – kérdezi Zane, élvezettel figyelve a reakciómat.
– Annyira jó!
Egy percre el is feledkezem róla. Imádom ezt a fahéjas tekercset. Szó szerint elolvad a számban, a ragacsos, édes íz elborítja minden érzékemet. Nyamm!
A végén lenyalogatom ragadós ujjaimat, minden morzsát kiélvezve. A hüvelykujjamnál tartok, amikor a pillantásom Zane arcára téved. Átható figyelemmel néz.
Az ujjam zavarba ejtő cuppanással szabadul ki a számból.
– Elnézést, hogy végig kellett nézned – motyogom szégyenkezve.
– Semmi gond. Tessék, itt az enyém is.
Nevetve rázom a fejemet.
– Csak indítsd el a filmet!
– Azt hiszem, inkább azt nézném, ahogy eszel – mondja, és nem veszi le rólam a szemét.

Deszy P>!

– Jól vagy? – ismétli a szexi pasi, miközben én meredt szemmel bámulom.
– Nem sírok! – csattanok fel, mert sajnos visszanyerem a beszédkészségemet. – Csak olyan napom van.
– Hát persze – feleli egyetértően, és hátralép. Akkor tűnik fel, hogy a fenekemet nézi.
Várjunk csak! Valami furát érzek ott hátul. Csak nem… csak nem szellőzés?
Tökéletes rémületemben leesik az állam.
– Ó, jézusom, ne… Ne is mondd… elrepedt a nadrágom hátul, igaz?
A szexi pasi oldalra hajtja a fejét, és újra szemügyre veszi a hátsómat.
– Rendben, nem mondom.
Akaratlan nyögés szakad ki belőlem.
– Komolyan? – nézek az égre, és feltűnik, hogy ő is felpillant, azon gondolkodva, kihez beszélhetek. – Mennyire gáz? – kérdezem tőle.
– Egytől tízig terjedő skálán? Vagy arra gondolsz, hogy mekkora darabot látok az élénkrózsaszín nyuszis bugyidból?

Deszy P>!

– Tehát ejtettek, hm?
Összerezzenek. Én meg a hatalmas szám.
– Aha.
– Ugyan, a legjobbakkal is megesik. Tarts ki, nemsokára találsz valaki sokkal jobbat.
– A tíz legrosszabb közhely listáját olvasod éppen fel? – sandítok rá.
– A legjobbat utoljára hagytam: annyi másik van, mint égen a csillag – von vállat nyugodtan.
– Vagyis valami seggfej ejtett a Taco Bill-ben. Tényleg azt hiszed, hogy ő volt életed szerelme?
Egy pincérnő elé teszi az ételét. Bátor szőkeség, az időjárásról kezdeményez társalgást, közben azonban a szeme a „dugj meg!” kódot villogja. Amikor végre távozik, felvont
szemöldökkel nézek Zane-re.
– Téged már ejtett valaha valaki?
Felnéz a tányérjából, az arcán ugyanaz a cuki félmosoly.
– Ez most becsapós kérdés?
– Gondoltam.

Deszy P>!

– Szia! – köszöntöm, és büszke vagyok hétköznapi hangomra.
– Szia! – feleli. Egy hatalmas, lapos dobozt tesz a konyhapultra, és visszaballag a nappaliba. Szépséges, ugyanakkor veszélyes ember benyomását kelti szélfútta hajával, sötét napszemüvegével.
– Valakinek jó illata van – bököm ki, amikor áthajol a kanapé támlája fölött, hogy megnézze, mit olvasok. – Nem, úgy értem, valaminek! A pizzának. Jó illata van.
Zane csak rám nevet, megragadja a könyvemet, és megfordítja. Istenkém, fejjel lefelé…
Igen, úgy tettem, mint aki Tolsztojt olvas – és fordítva fogtam a könyvet. És rajtakapott.

zuna19>!

Nem gyakran hagyom magam rendesen felbosszantani, de ha igen, átmegyek Hulkba.

23. oldal

Believe_in_fate>!

– Felejtsd el! Semmi gond. Tudom, hogy nem akartad. Ez olyan, mint amikor bajod volt a kocsi férjével, aztán az a komor zsaru kiosztott.
Anyu mindkét kezével megmarkolja a kormányt, és felnyög.
– Ó, ne is emlékeztess rá! Azért majdnem letartóztattak.
Rávigyorgok.
– Ugyan, bárki mondhat kopás helyett szopást!
– Jaj, ne már!
– Szerintem az a zsaru el is fogadta volna az ajánlatodat, ha én nem vagyok ott.

41. oldal

Deszy P>!

– Mondj nekem egy dolgot, amit nem bírtál az exedben!
– Olyan vékony a csuklója, mint a kislányoknak – vágom rá. – Annyira törékeny, hogy modellkednie kellene, például gyémántokból összerakott tenisz karláncok fotózásánál ékszerkészítők megbízásából. Ez tényleg bosszantott. És valahányszor izgatottan beszélt, nyálbuborékokat fújt. Aggódtam, hogy kipukkannak és szembefröcskölnek. Olyan gusztustalan.
– Hűha! Ez csak így kapásból?
– És rémesen csókol – bököm ki. – Kicsit olyan, mintha… támadást indítana a szám ellen! Még Lauren barátnőm is… ő látott minket csókolózni, és azt mondta, hogy ennél gusztustalanabb dolgot még nem látott. Mint amikor egy kígyó felfalja a kölykeit. Vagy talán rajtam múlt. Talán én csókolok pocsékul.
Zane a vacsoráját nézi, és úgy tűnik, nagyon igyekszik visszafojtani a nevetést.
– Volt már, aki panaszkodott?
Az ajkamba harapok.
– Nem, de rajta kívül még nem is csókoltam meg mást.
Erre már felkapja a fejét, de mielőtt bármit is mondhatna, anyu és Bill jelenik meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Leiner Laura: Ég veled
B. N. Toler: Lélekvesztők
Christine Anne Colman: Elveszetten
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Joss Stirling: Misty
Julia Lewis Thomson: Többek által
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan