Álmaim ​asszonya 185 csillagozás

Versenyfutás a szerelemért
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Antoine-nak, ​a lelkes könyvkereskedőnek és meggyőződéses romantikusnak tíz telefonszáma és mindössze huszonnégy órája van, hogy újra megtalálja álmai asszonyát.

Antoine, a harminckét esztendős könyvkereskedő, aki hisz abban, hogy a regények a való életben is megtörténhetnek, kedvenc kávézójában egy nap megpillantja álmai asszonyát, aki mintha csak az égből pottyant volna oda. Antoine hezitál, nem tudja, hogyan szólítsa meg a nőt. Ám ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel Antoine elszalasztotta a lehetőséget. Vagy mégsem? Kifelé menet az elbűvölő mosolyú, titokzatos nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: „Szívesen találkoznék magával.” Antoine elmondhatatlanul boldog. Kisvártatva kétségbe esik. A becses telefonszám egy ostoba baleset következtében hiányos lesz. Antoine azonban minden nyomon elindul. A szépséges ismeretlen kalandos keresése során a legkülönbözőbb emberekkel találkozik, Párizs legnyüzsgőbb és legcsendesebb pontjain. Az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Park, Budapest, 2017
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789643554029 · Fordította: Fodor Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2016
192 oldal · ISBN: 9789633552957 · Fordította: Fodor Zsuzsa
>!
Park, Budapest, 2015
192 oldal · ISBN: 9789633552957 · Fordította: Fodor Zsuzsa

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Elöljáróban csak annyit, hogy még mindig imádom a Nicolas Barreau regényéket, de ez a kötet most kevésbé tetszett, mint az eddigiek.
Hálát adok az égnek, hogy amikor megvettem az összes, eddig magyarul megjelent könyvet, akkor nem ezzel kezdtem, mert bizony nem biztos, hogy olyan lelkesen folytattam volna az olvasásukat, mint ahogyan azt eddig tettem.
Az egyik, maga a főszereplő, Antoine, aki nem igazán volt szimpatikus.
Némely megnyilvánulása után egyszerűen a frász kerülgetett. Kissé betegesnek tartottam, hogy ennyire odavolt Isabelle-ért, már a kezdetektől szívszerelmeként emlegette, holott, tulajdonképpen még egy szót sem váltottak egymással.
Mostanában nem igazán vagyok oda ezekért az instant, hirtelen jött szerelmekért.
Lehet, hogy ez engem minősít, de képtelen vagyok elhinni, hogy valaki ilyen szenvedéllyel képes szeretni, ilyen rövid elteltével.
Az sem igazán tetszett, hogy a női főszereplőről szinte semmit sem tudtunk meg.
Az cseppet sem zavart, hogy keveset szerepelt, mert ez volt a sztori lényege, csupán csak idegesített, hogy alig derültek ki róla dolgok.
Az előzőleg olvasott, Egy este Párizsban című regényben legalább más szereplők által, azok elbeszéléseiből, de megismerhettük Mélanie karakterét. Itt viszont, ez egyáltalán nem történt meg.
A véletlen egybeesések is idegesítettek, a segítőkész, legjobb barát sem nőtt úgy a szívemhez.
Szerettem viszont, hogy a karakterrel együtt bejárhattuk Párizst és láthattuk megannyi csodáját.
A lezárást kicsit elkapkodottnak éreztem és szívesen olvastam volna, legalább egy jó hosszú epilógust.
Igazából nagyon érződött ezen az egészen, hogy Nicolas Barreau első regényéről van szó. Ha A nő mosolyára vagy éppen a Párizs mindig jó ötletre gondolok, akkor ég és föld a különbség.
Azért ajánlom, de semmiképpen sem első Barreau olvasásnak, mert úgy eléggé kiábrándító lehet.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/10/konyvkritik…

3 hozzászólás
>!
zuna19 P
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Antoine egy h.p.! De az biztos, hogy nem férfi. Hihetetlenül nyálas volt. Olyan szinten, hogy már elviselni is fájt a karakterét.
Nicolas Barreau eddig magyarul megjelent könyvei közül, így már mindet olvastam. Sajnos ez most nagyon nem jött be.
Furcsa is, mivel A nő mosolya és A világ végén megtalálsz nagyon tetszett. Még most is emlékszem rájuk és tényleg fantasztikus könyvecskék voltak. Ez a nyomukba sem ér.
Már elég régóta terveztem, hogy el kellene olvasni. Így valamilyen szinten örülök, hogy legalább letudtam és nem sok időmet vette igénybe.
A történet maga aranyos lett volna. De a kidolgozás valahol nagyon elbicsaklott. Antoine és Nathan gondolatai, annyira nem hatottak meg. Annyira túlbonyolítottak mindent, főleg a „főhős”.
Ami viszont ismét csak tetszett az maga PÁRIZS!!! Volt egy zeneszám a könyvben, ami annyira szép és nyugis, hogy elég sokszor meghallgattam. Sőt inkább rengetegszer hallgattam meg. https://www.youtube.com/watch…
A borító itt is csodás. Nem tudom, ki álmodhatta meg, de látványilag tényleg lenyűgözőek ezek a könyvek. :)

8 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Aranyos kis történet volt, de Antoine egyszerűen idegesített. Ha egy karakánabb férfi-karakter lett volna a főszereplő biztosan imádtam volna, de így elvett az olvasási értékből. Szerintem ilyen pasi, mint ő egyszerűen nem létezik. Vagy a franciák tényleg ilyenek lennénk? Mert akkor nem akarok egy francia férfival sem megismerkedni egyébként sem, de na. Szerintem egyértelmű volt, hogy mi van Dimitri-vel meg Isabellel csak Antoine kissé túlpörögte a dolgot. Kár, hogy nem tudok franciául mert így kb. minden oldalon használnom kellett a Google-fordítót, hogy ezt meg azt a kifejezést vagy szót, hogy kell helyesen kiejteni, zavart, hogy nem tudtam. Ami viszont nagyon tetszett: a barangolás Párizs utcáin, az zseniális volt! :)

5 hozzászólás
>!
Navi P
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Kacagtató regény egy párizsi Flúgos Futamról, ahol a középpontban egy piros esernyős szőkeség és egy lekakilt telefonszám áll. A maga nemében bájos, bár lehet, hogy ha a kritikusabb énemet fogja ki a könyv, akkor max 3 csillagot kap a popó, telcsizünk és hasonló kifejezések miatt, amik egy 32 éves férfi szájából hangzanak el. De most csak kacarásztam egyet és jól éreztem magamat :) A prímet Olga viszi :) És a hentes meg Rüdi :)

1 hozzászólás
>!
Csoszi
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Hát, ez most csalódás volt. Pedig annyira megörültem, hogy benn volt a könyvtárban, gyorsan ki is kölcsönöztem, hogy mielőbb elolvashassam. Olyan semmi kis hihetetlen történet az egész. A főhős, Antoine nem volt nekem szimpatikus (pedig azért egy romantikus könyvnél alap, hogy belezúgok a férfi szereplőbe), Isabelle-ről meg gyakorlatilag semmit nem tudtam meg, csak annyit, hogy szőke, gyönyörű, és van egy piros esernyője. Az egészben a legjobb az volt, hogy bejárhattam Párizs utcáit. Ja, és a gyönyörű borítót emelném még ki. Lehet, hogy a három csillaggal túl jószívű voltam?

>!
Pandalány P
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Ez a regény nem semmi! Engem leginkább a humorával vett le a lábamról. Ennyi véletlent 190 oldalon még nem olvastam. :D Az, hogy valaki ennyire szerencsétlen legyen, és a becses cetlit pont spoiler, csakis Nicholas Barreau regényében fordulhat elő. Fogtam a fejem jópár jelenetnél, hogy ne már, ez nem lehet, ilyen véletlenek nincsenek. De vannak! :D A végére természetesen minden puzzle darab a helyére kerül és olyan összképet ad az olvasónak, hogy csak mosolyogni tud rajta. Miközben írom ezt a bejegyzést is vigyorgok, mert nagyon jó élmény volt olvasni pont ezt a regényt Londonban. Kedves, romantikus, szórakoztató regény. Nincsen túlbonyolítva, ugyanakkor mégiscsak kiszámíthatatlan. Sok jelenet annyira abszurd és vicces volt, hogy nem bírtam ki nevetés nélkül. Tényleg nagyon tetszett a regény! :)
Annak ellenére, hogy nem egy világmegváltó regény, mégis nagyon szerethető.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/06/nicolas-bar…

>!
MFKata
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Nagyon rövid, romantikus kis történet Párizsból. De annál nagyobb a bája. Végig mosolyogtam és ha nincsenek nagy elvárásaid egy 168 oldalas könyvtől, akkor kellemes kikapcsolódás lehet a tavaszi napsütésben vasárnap délután!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/03/nicolas-barreau…

>!
Nefi
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Egyszerre vettem meg a két könyvét az írónak.
És bár ne tettem volna… jaj…. hogy ez egy mennyire kreált, fantáziátlan, túltolt valami volt….? Akár jó is lehetett volna, de nem volt az. Kínlódás, nyavalygás, tele véletlenekkel. Számomra élvezhetetlen volt…. sokkal, de sokkal többet vártam. Bocsi a rajongóitól, de ez most nekem nem adta. Annyira bugyuta történet volt, na mindegy, legalább a borító szép :)

>!
LittleStar
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Nem igazán tetszett, voltak jó momentumok, de sokszor untam a történetet. Ráadásul nagyoooon dühös voltam mikor komplett mondatokat hagytak franciául. Egyébként is utálom a nyelvet, mert nem tudom megjegyezni a neveket, meg nekem nehéz kiejteni, de még ha ilyen mondatokat is elejtenek benne, ami esetenként kulcsfontosságú, akkor bizony az én szememben csökken a könyvecske értéke. :( Ha ez nincs egészen jó is lehetett volna, leszámítva az unalmas részeket. Ezt a történetet még meg lehetett volna spékelni apróságokkal, de hát majd legközelebb….
Nagyon jó indulattal 4*

>!
Diana_L I
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Tipikusan olyan regény, ami könnyed kapcsolódást nyújt arra a pár órára, amíg elolvasod, de mély, maradandó nyomot nem hagy. Mégsem bánom, hogy elolvastam. Aranyos, kedves, bájos történet.


Népszerű idézetek

>!
No_Exist

Van úgy, hogy az ember hiába ül a világ egyik legszebb helyén, attól csak még boldogtalanabb.

157. oldal

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
zuna19 P

Néha nem árt, ha az ember folyékonyan beszél franciául. Párizsban legalábbis biztosan nem.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
No_Exist

De alapjában véve csak akkor akarunk elmenekülni az élet elől, ha az nem úgy alakul, ahogy szeretnénk.

7. oldal

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
zuna19 P

Lehet, hogy reménytelenül romantikus vagyok, de miért ne fordulhatna elő a való életben is az, amit valaki kitalált egy könyvben? Az irodalom éppen hogy csodálatos út lehet a valóságba, mert felnyitja a szemünket, hogy észrevegyük, mi minden történhet. Hogy mi minden történhet minden áldott nap!

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
zuna19 P

A gyerekek félelmetesen kitartóak, ha akarnak valamit.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
zuna19 P

Ő az. Álmaim asszonya. Csak így!

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

1 hozzászólás
>!
zuna19 P

Végső soron mindig csak az emlékek maradnak meg.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
zuna19 P

– Mondd csak… hogy hívják az anyukádat? – kérdeztem.
A hangocska kuncogott.
– De vicceseket kérdezel. Hát anyunak.
– Hm. – Ja, persze. Megfeledkeztem róla, hogy a gyerekeknek megvan a maguk észjárása. – És a papa hogyan szólítja a mamát? – Lélekben vállon veregettem magam. Nem árt tudni, hogyan kell beszélni a kicsikkel.
– A papa? – A hangocska mintha elgondolkodott volna. – A papa mindig azt mondja, hogy mon bijou.
– Jól van. Így nem jutunk tovább.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

>!
MFKata

Párizs képes megszédíteni az embert, kiváltképp, ha szerelmes.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya Versenyfutás a szerelemért

Kapcsolódó szócikkek: Párizs

Hasonló könyvek címkék alapján

Antoine Laurain: A piros notesz
Christine Féret-Fleury: Juliette nagy utazása
Kathleen Tessaro: A parfüm titka
Baráth Viktória: Első tánc
Kerstin Gier: Halálom után felbontandó
Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban