Minden, ​minden 1496 csillagozás

Nicola Yoon: Minden, minden Nicola Yoon: Minden, minden

Nagyon ​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2017
334 oldal · ISBN: 9789634065524 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2017
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064664 · Fordította: Szabó Luca · Illusztrálta: David Yoon
>!
GABO, Budapest, 2016
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062103 · Fordította: Szabó Luca · Illusztrálta: David Yoon

Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Oliver Bright (Olly) · Madeline Furukawa Whittier · Carla Flores · Dr. Pauline Whittier · Janet Pritchert nővér · Mr. Waterman · Zach (Zachariah)


Kedvencelte 204

Most olvassa 34

Várólistára tette 421

Kívánságlistára tette 480

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Annyira fellelkesültem, amikor megláttam, hogy bent van a könyvtárban, hogy gyorsan felkaptam a polcról, nehogy elvigye valaki előttem. Meg is küzdöttem volna akárkivel, ha nem hozhattam volna haza, de komolyan.

Most pedig jöjjön az olvadozás és áradozás a könyvről.
Ilyet én még életemben nem olvastam, annyira gyönyörű ez a szerelem, amelyet Madeline és Olly átél. Ilyen szépen leírt szerelmet és első csókot rég olvastam már. Komolyan tiszta libabőr lettem, amikor olvastam. Ilyen hatást váltott ki belőlem ez a történet.
Sok helyen sokkolódtam pár pillanatra. Bár valahol sejtettem, hogy mi lesz a könyv csattanója, de nem mertem úgy igazán magamnak sem lelőni a dolgot, csak hagytam magam sodródni a történettel.
Csak ajánlani tudom, én nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, amikor volt rá időm. Csoda, hogy nem füstölt a gyorsaságtól a szemem, olyan gyorsan olvastam néha.
Egy új világot teremtett meg nekem az írónő és egyszerűen nem bírom felfogni, hogy vége. Miért nem tudott az alkotó még vagy 300 oldalt írni?

Azért várom a filmet nagy izgalmak közepette, kíváncsi vagyok rá, mit hoznak össze belőle.

9 hozzászólás
zuna19>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Gondolkodok, hogy 4 vagy 4,5 csillagot adjak rá.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, faltam minden egyes lapját.
Pedig nem igazán számítottam semmi jóra.
Döntenem kellett, vagy elolvasom vagy mozizok. Inkább a könyv mellett döntöttem. Eddig ugyanis minden minden sokkal jobb volt eredetiben.
Tanácstalan vagyok nézzem meg a filmet? Kíváncsi vagyok mennyire lett más a sztori, és a karakterek megformálására is. Na jó egyértelműen Olly érdekel, nincs mit szépítenem a dolgokon. :DD ❤
Mindenki rengeteget spoilerezett és ezért nagyjából összeállt előttem az egész cselekménye, de mégis jó volt elolvasni az egészet.
A vége kevés volt. Olvastam volna még.
Nem sírtam, pedig rákészültem már. Megható volt, mégsem gyomorforgatóan sok.
Általában nekem nem igazán jönnek be a sokak által olvasott könyvek, de ez megérintett.
A szerkezete nagyon különleges volt. Nekem nagyon, de nagyon tetszett. Most még az sem igazán zavart, hogy jóformán egy szemszögből volt tálalva a sztori.

vikcs>!
Nicola Yoon: Minden, minden

„Nicola Yoon neve számomra már nem ismeretlen, hiszen a külföldi youtuberek és könyvmolyok nagyon szeretik őt, többször is láttam náluk a könyveit. Eddig fogalmam sem volt róla, hogy mit szeretnek annyira a könyveiben. A borítók lenyűgöztek, szinte vonzzák a szemet, viszont a nálunk tavaly megjelent kék borítós változat nem tetszett annyira, mint a mostani filmes borító. Ez olyan gyönyörű lett, egyik kedvenc darabom a gyűjteményemben, ugyanúgy, mint maga a történet is.

Maddy és Olly karaktere nagyon közel került hozzám, mindkettejüket imádom és szerintem végtelen aranyosak együtt. Ritkán van olyan könyves pár, akik ennyire összeillenek. Szerettem olvasni a beszélgetéseiket, a poénjaikat. Érezhető volt köztük az a tipikus vibrálás, ahogy az érzelmek a tetőfokra hágnak, és kitörni készülnek.

Az írónő előtt mélyen tisztelgek, bekerült ő is a kedvencek közé. Lehengerlő stílusa és megnyerő tartalma, valamint az egyedisége abszolút hozta azt a színvonalat, amit én elvártam tőle. Szeretnék még ilyen történeteket olvasni, mert az ilyen könyveknél vagyok hálás, amiért olvasok!

Az biztos, hogy újraolvasós történet a javából, és mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom!”

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/nicola-yoon-…

2 hozzászólás
FairyDust P>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Erős 4-esnek érzem a könyvet. Nagyon egyedi történet, az illusztrációk megemelik az olvasási élményt. A karakterek jól kidolgozottak voltak. Egyedüli sérelmem a könyvvel szemben, hogy sokszor valótlan és abszurd történéseket ir le, valamint érdekes témákat hagy kidolgozatlanul. Hamarosan film készül belőle, aki teheti előtte olvassa el, mert az ábrák és rajzok nem pótolhatóak a filmvásznon.

Bővebb kritika: https://missreaders.com/books/details/3

Zzsófi>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Hát… Érdekes könyv volt, az biztos.
A történet, mint ahogy a fülszövegen is olvashatjuk, egy nagyon ritka betegségben szenvedő lányról szól, aki kb. allergiás mindenre. Aztán persze jön egy fiú és minden a feje tetejére áll…
Nem egy tipkus YA sztorit olvashattam, annak ellenére, hogy hemzseg a kliséktől. Az első fele aranyos és könnyed, megismerjük Maddy (a főszereplő) életének körülményeit… Aztán jön egy fordulópont,amikor minden a feje tetejére áll. Szinte olyan érzés volt, mintha egy másik történetet kezdtem volna el olvasni.
spoiler
A végével kapcsolatban spoiler
Szerintem túlságosan háttérbe szorulnak a mellékszereplők… Legalábbis Kara. Jó lett volna, ha többet meg tudunk róla.
Az elég negatív hangvételű kritikám ellenére azért adtam négy csillagot, mert van mondanivalója és nagyon jó és tanulságos idézetek vannak benne (szerintem).
Ja, és az illusztrációk nagyon feldobták a könyvet. Jó ötlet volt. :)

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Nagyon aranyos kis könyv volt, kicsit naplószerűen megírva. Az első szerelem története, a végén meglepő fordulattal. Jó stílusban, cseppnyi humorral körítve. Tizenéves korosztály számára elsősorban, de idősebbek is élvezhetik. Pl. én :)

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Már megjelenés óta várólistás a könyv, mégis csak most jutottam el odáig, hogy el is olvassam. Azóta már láttam az előzetest, film is kijött (amit mindjárt megyek is megnézni), de még így is teljesen váratlan volt, amit ez a könyv nyújtott nekem.
Nem gondoltam volna, hogy tényleg létezik ilyen betegség, amiben Madeline is szenved. Soha ki nem tenni a lábunkat a házból, különben az ember akármikor meghalhat? Iszonyat szörnyű és magányos sors. Élhet így egyáltalán valaki teljes életet? Szerintem nem. És ezért mérhetetlenül sajnáltam Maddyt. A lány szerencséjére viszont a jóképű és vicces Olly lett a szomszédja, aki miatt képes volt kockáztatni.
Imádtam, amikor a történet ilyen fordulatot vett, ez a rész tetszett a legjobban. A romantikus szál nagyon aranyos volt. ^-^ Madeline és Olly minden közös percét mosollyal az arcomon olvastam. Tényleg nagy szerencse, hogy ezek ketten egymásra találtak. :)
Aztán jött a második nagy fordulat, ami miatt majdnem levontam egy fél csillagot. Nem azért, mert ne tetszett volna, hanem inkább mert baromira mérges lettem tőle. El sem hiszem, hogy valaki ilyesmire vetemedjen, még ha beteg is. No mindegy.
Viszont a könyv vége nagyon cuki lett, így tőlem megy is az 5 csillag. Örülök, hogy olvashattam.

2 hozzászólás
Orsi999>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Már egy ideje vacilláltam, hogy előbb nézem meg a filmet vagy inkább a könyvet olvassam el. Végül egy kihívásnak köszönhetően a könyvvel kezdtem, de az is biztos, hogy meg fogom nézni a filmet.
Teljesen lenyűgözött, magával ragadt és elgondolkodtatott a történet. Arra számítottam, hogy majd sírni fogok olvasás közben, de nem sírtam egyszer se.
A könyv felépítése és a kinézete is nagyon tetszett. Tele van ábrával és rajzokkal, amik még jobban feldobják a történetet.
Amúgy, ami a végén kiderült Maddy-ről arra számítani lehetet, de még így is eléggé mérges voltam az anyjára, hogy ezt tette.

Pandalány P>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Számomra a könyv üzenete az, hogy a döntés szabadsága az életünkben az egyik legfontosabb és nem szabad hagynunk, hogy más döntsön helyettünk sorsfordító dolgokról.

Nehezen találok szavakat erre a történetre. Első olvasmányom az írónőtől (és valószínűleg nem az utolsó). Csodásan megalkotta Maddy és Olly történetét, kerek egész lett, nincsen benne semmivel kapcsolatban hiányérzetem. Nagyon tetszett, hogy mindent Maddy szemszögéből ismerhettünk meg, ő maga meséli el betegsége részleteit. A könyv stílusa fiatalos, igazi ifjúsági regénynek tartom. Ebben a kategóriában szerintem magasan a Csillagainkban a hiba viszi a prímet, de a Minden, minden is hasonló szinten mozog, abszolút hiteles és szerethető történet. Az írónő remekül eltalálta az egyensúlyt a dráma és a szórakoztatás között. Nem vitte túlzásba a drámát, éppen annyi van benne, amennyi kell. Érthető a könyv orvosi része, a magyarázatok, pedig előtte soha nem hallottam erről a betegségről.
A karakterek közül talán Carláét bontottam volna ki még jobban, de azért őt is megismerhetjük valamennyire és érezhető, hogy fontos számára Maddy, segíteni szeretne neki. Az édesanya esetében végig kettősséget éreztem: egyrészt óvta, féltette a lányát túlságosan is, másrészt egyértelműen jót akart neki, bármit megtett volna a boldogságáért. A kötet felétől kezdtem érezni, hogy valami az ő karakterével történni fog. Maddy helyében engem már megfojtott volna ez a szoros kötelék közöttük, bár az is igaz, hogy ő tölti a legtöbb időt a lánnyal és ebből kifolyólag elkerülhetetlen ez az összetartás.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2017/08/minden-mind…

1 hozzászólás
gabiica P>!
Nicola Yoon: Minden, minden

Bevallom, kicsit azért többre számítottam a fülszöveg alapján, és már volt szerencsém látni a film trailerét is. Többet vártam, de mégis imádtam.
Egy nem szokványos első szerelem története, ahol semmi sem olyan egyszerű, mint ilyenkor lennie kellene.
Nehéz még csak belegondolni is, hogy mit érezhet egy lány, aki szinte semmit nem ismer a világból, csupán egy egészen piciny szeletét, és hirtelen, egyik pillanatról a másikra át kell éreznie az egész világot – mert ilyen a szerelem.
spoiler Madeline könnyebben kezelte, mint várható volt, könnyebben, mint talán bárki más kezelte volna, ez számomra egy kicsit meglepő volt, nem erre számítottam. Nem mondom, hogy nem lepett meg a vége, de azért végig számítottam arra, hogy hasonló csavar vár majd rám, az olvasóra.


Népszerű idézetek

Zzsófi>!

Az élet ajándék. Ne felejts el élni!

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carla Flores
4 hozzászólás
GytAnett>!

Madeline: Milyen színű a szemed?
Olly: kék
Madeline: Kicsit pontosabban, légyszi!
Olly: jézusom. nők. óceánkék
Madeline: Atlanti vagy Csendes?
Olly: atlanti. és a tiéd?
Madeline: Csokibarna.
Olly: kicsit pontosabban, légyszi
Madeline: 75%-os kakaóvajsötét csokibarna
Olly: hehe, az szép

61. oldal

omam>!

Minden egyes nap felkelsz, és tanulsz valami újat. Minden egyes napban megtalálod az örömöt. Minden egyes nap mosolyogsz rám.

42. oldal, Túlélés (GABO, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Carla Flores
7 hozzászólás
omam>!

– Szoktál azon gondolkodni, hogy milyen lenne az életed, ha megváltoztathatnál egy dolgot?

5 hozzászólás
mrsp>!

Minden kockázatos. Ha nem csinálsz semmit, az is kockázatos. Te döntesz.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · kockázat
1 hozzászólás
Reader_RexFan>!

– Bátor legyél! És ne feledd, az élet ajándék!

153. oldal

9 hozzászólás
loveQhuay>!

Olyanok vagyunk, mint a hópelyhek, egyediek és összetettek.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hópehely
loveQhuay>!

– Az élet nehéz, kincsem. De mindenki megoldja valahogy.

43. oldal, Túlélés (GABO, 2016)

1 hozzászólás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
John Green: Teknősök végtelen sora
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
John Green: Alaska nyomában
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Kasie West: A távolság relatív
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Adam Silvera: Az első, aki meghal a végén
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig