Everything, ​Everything 134 csillagozás

Nicola Yoon: Everything, Everything Nicola Yoon: Everything, Everything Nicola Yoon: Everything, Everything Nicola Yoon: Everything, Everything Nicola Yoon: Everything, Everything Nicola Yoon: Everything, Everything

This ​innovative, heartfelt debut novel tells the story of a girl who’s literally allergic to the outside world. When a new family moves in next door, she begins a complicated romance that challenges everything she’s ever known. The narrative unfolds via vignettes, diary entries, texts, charts, lists, illustrations, and more.

My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla.

But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly.

Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ember, New York, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553496673
>!
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780385683678
>!
Delacorte Books, New York, 2016
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781524719142 · Illusztrálta: David Yoon

7 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Oliver Bright (Olly) · Madeline Furukawa Whittier


Kedvencelte 16

Most olvassa 13

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Különleges és aranyos kis könyv volt, bár sajnos a kedvencek polcára nem tudott felkerülni.

A 18 éves Madeline egy nagyon különleges, SCID nevű betegségben szenved. Emiatt soha nem mehet ki a házból, nem érinthet meg senkit, sőt nem is lehet velük egy szobában, csak ha előtte átmentek egy fertőtlenítésen, és emiatt igazából nem is lehet élete a szobáján kívül. Ő mégis boldog a könyveivel, az online tanulásával, az anyukájával és az ápolónőjével, mindaddig, amíg a szomszédba nem költözik egy új fiú. Oliver egyből felkelti a lány figyelmét, és miután elkezdenek levelezni és éjszakába nyúlóan csetelni, akkor döbben rá Madeline, hogy szeretne normális életet élni, és többet kapni a világtól, mint amit a fehér szobájának négy fala tartogat számára.

Oliver-t és Madeline-t is megkedveltem, ráadásul sokszor mosolyt tudott csalni az arcomra ez a könyv, főleg Olly és Maddy levelezései kapcsán. Viszont számomra talán picit az volt a furcsa ebben a kötetben, hogy bár 18 évesekről szólt, a stílus sokszor inkább 13-14 éves kort sugallt.

Továbbá úgy gondolom, hogy nem igazán sikerült az írónőnek mélységeiben belemenni akármelyik szálba amit elindított, és talán ez volt az, ami miatt le kellett vonnom egy csillagot. Nem részletezte igazán ezt a nagyon különleges betegséget, Olliver családi helyzete sem lett eléggé kibontva, és habár a könyv vége igazán meglepő és vattacukor szerű volt, számomra teljes mértékben hihetetlen, amely rengeteg helyen sántít, és úgy érzem, hogy ez sem lett igazán átgondolva.

A borító szerintem gyönyörű, és őszintén szólva sajnálom, hogy nem ezt hagyta meg a Gabo Kiadó. Összességében egyedi kötet volt, és mindenképpen ajánlom, de számomra csak egyszer olvasós kategória.

http://veronikasreaderfeeder.com/nicola-yoon-everything…

2 hozzászólás
Bibi_️3>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Az egyik eddigi legeslegeslegeslegnagyobb kedvencem. Nyelvileg egyszerűbb, könnyedebb, szellősebb félépítése van, könnyen olvasható
és *-*
Imádom és nagyon ajánlom, főleg a kezdő vagy újrakezdő angolosoknak is :)

További okoskodásaim és kis spoiler mentes tartalom :
itt:
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Lynn>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Kb a feléig (nagyjából Hawaii-ig) letehetetlen volt. Érdekes a témafelvetés – egyedülálló anyuka egy, a világra allergiás 18 éves lánnyal – és jónak tűnő bonyodalom – korosztálybeli srác a szomszédban.

A könyv sok komoly dologgal foglalkozik, mint pl családon belüli erőszak, gyászfeldolgozás, szülő-gyerek kapcsolat, szülői jogok és vártam, hogy ezeket mélyebben boncolgassa az írónő, különösen azt, hogy hogyan oldja meg Madeline és anyukája ezt az újonnan jött feladatot, a szomszéd srácot. Aki egyébként aranyos, meg kedves és látszik, hogy szerelem első látásra. No meg persze, nyilván izmos stb, ami a YA regényekben szinte kivétel nélkül „fontos”.
De sajnos a közös megoldás elmaradt, sőt a család spoiler és a regény is egy amúgy érdekes résznél marad abba – ide kellene egy második rész, mert az igazi küzdelem innen kezdődik!!
Ami engem igazán érdekelt volna, az egyrészt maga a betegség, de arról nem sokat olvastam, de nem baj, majd megguglizom, másrészt az, hogy hogyan tudja egy anya igény szerint támogatni a gyerekét minden élethelyzetben egy ilyen betegséggel a nyakukban.

Sajnos a felétől más gyanús volt nekem spoiler

Azt gondolom, hogy egy fiataloknak szervezett olvasókörben jó olvasmány lenne, sok vitaindító téma van benne.

spoiler

zsebibaba007>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Ha nem e-bookban olvastam volna, most földhöz vágnám a könyvet. Nicola Yoon tönkreteszel, mi ez vég? Miért volt ilyen kiszámítható a cselekmény????? Miért??????????? Nem vagyok képes normális értékelést írni erről a könyvről, mert csak felidegesített.

A 4*-ot a borítóra, és a szerelmi szálra kapta„ ami szerintem egyáltalán nem reális, de legyen. Ezt még lenyelem. Illetve az alapkoncepció és az illusztrációk is tetszettek. A többit csak nehezen sikerül elfogadnom, ha egyáltalán sikerül.

Most megyek szépen lehiggadni.

Update:
Így lassan 3 hónappal később valamennyire lehiggadtam, és írtam egy blogposztot a könyvről :D

„Lassan 3 hónapja olvastam a könyvet, és nem tudok túllendülni a végén. Felbosszantott, és legszívesebben földhöz vágtam volna a tabletemet. Az biztos, hogy rég váltott már ki könyv ilyen érzelmeket belőlem. Olyan mintha egy érzelmi hullámvasúton ülnék mióta elkezdtem olvasni, és most, még így is, hogy már hónapokkal ezelőtt végeztem vele se tudnék leszállni. Mintha ott ragadtam volna az ülésen. Egyszerre fantasztikus, és félelmetes ez az összhatás. ”

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2016/03/nicola-yoon…

14 hozzászólás
konnyufanni>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Tudjátok, hogy mennyire szeretem ezt a könyvet?
Pedig nem szerepel benne erotikus jelenetek, mégis a szívemhez közel áll?
Hogy lehet ez?
Nos,azért mert olyan cuki kis romantikus történetet tartalmaz ez a könyv.

Éééssss, könnyű angol nyelvű ez a könyv, aki nem éri el a közép fok szintet, az bátran olvashatja ezt a könyvet! Sok új mindennapi szavakkal gazdagabb lesz az ember. :)

_Leelan_>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Jó könyv volt. Angolul olvasni is élvezetes volt. Azért néha örültem, hogy van egy középszintű angoltudásom XD
Maga a történetet nem volt a legkiemelkedőbb, de aranyosan romantikus volt. Az első igazi szerelem kialakulása és a szabadság iránti vágy végig nagyon erős vonal volt a könyvben.

rebeka202 P>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Ezt a könyvet mindenképp el akartam olvasni, már akkor amikor megjelent. Nagyon tetszett a borítója. Viszont fogalmam sem volt miről szólhat. Igazából azt eltaláltam, hogy egy tinédzser szerelem :D
Már lassan 1 éve a polcon várja, hogy elolvassam, de mivel angolul vettem meg, így kisit nehezebb volt rászánni magam. Fölösleges volt félnem tőle, hisz nagyon gyorsan és gördülékenyen haladtam vele. Nagyon könnyű nyelvezete van, a felépítése is szellős. Meg sem kottyant az idegen nyelv. Szerettem olvasni angolul :)

Maga a történet az nagyon érdekes. És durva is… Igaz, én már a sztori közepén rájöttem a csattanóra… de sebaj :DDD nem is én lennék…
Attól még izgalmas volt, és voltak percek, amikor a külvilágot nem érzékeltem (értsd: vendég érkezett a bisztróba ahol dolgozom, és nem vettem észre, hogy a pultnál áll, hogy kiszolgáljam….)
Amúgy sodort magával a sztori, de nekem valami mégis hiányzott belőle. Kicsit több érzelemre, szenvedélyre, drámára számítottam. Sajnos úgy éreztem nem volt elég mély a történet. Volt benne sok lehetőség, az írónő elindított valamit, aztán ott hagyta. Feldobta a labdát de nem ütötte le. Pedig mekkora ütős könyv lehetne belőle :) Így sem volt akármi, de én nem éreztem azt a katarzist, amit mellesleg a téma is megkövetelne.
Mindemellett, tetszett, magával ragadott, szerettem!

Biba>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Nagyon jó ez a könyv nyelvtanulásra, mert egyszerű a szövege és gyorsan lehet vele haladni, ami ad egy kis önbizalmat az embernek. Sok olyan oldal van, ami nincs teleírva, illetve illusztrációk is vannak benne. Maga a történet is nagyon érdekes; romantikus regény, ami önmagában engem sajnos nem tudna megfogni, de itt a főszereplőnk egy olvasott, intelligens lány, aki súlyos immunbetegségben szenved, aminek következtében nem hagyhatja el a házat. spoiler szerintem a történet egészen hiteles volt, az apró gyanú is igazolást nyert a végén, nekem ez a része teljesen rendben volt. Amit én a könyvtől vártam, az annak az élménynek az átadása, hogy egy ilyen körülmények között élő, felnőtté váló tinédzser elkezdi felfedezni magának a világot, és minden apróság egy csoda számára. Ezt az érzést is nagyon jól átadta a könyv, úgyhogy mindezek miatt nekem nagyon tetszett.
Amit hiányolok egy kicsit, azt már az előttem véleményt írók is említették: feldobott az írónő egy pár történetszálat, amiket nem egészen bontott ki. Ami kár, mert ezektől még jobb lehetett volna a könyv, és nem hagyott volna maga után hiányérzetet. Az egyik ilyen szál ráadásul a végén van spoiler.

mrsglass P>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Ez a könyv amilyen gyorsan jött a film előzetese miatt, olyan könnyen ment is. Valószínűleg tíz évvel ezelőtt imádtam volna – tudom, tudom, borzasztó elcsépelt ez a mondat a YA könyvekkel kapcsolatban, minek olvasok ilyeneket, ha már nem én vagyok a célcsoport. Nos, szerintem a jó YA könyv egyik ismérve, hogy kortalan, egy felnőtt(ebb) is élvezheti, ha nem is ugyanazon okokból kifolyólag. Ez a regény szerintem nem tartozik az utóbbi kategóriába. Rettentően feldühített, bár ez talán tényleg az életkoromból fakad. Egy nagyon komoly családi helyzetről ír, betegséggel, szeretettel, vidámsággal, könnyekkel, ehhez kapcsolódik a szerelmi szál, ami teljesen rendben volt, kedves, aranyos, szerettem kettejük történetét. Viszont spoiler hihetetlenül felbosszantott, hát hogy létezik, hogy valakivel ilyen spoiler történik és utána nincs szó a feloldásról, a feldolgozásról egy alapvetően lelkizős könyvben?! Az, hogy kiszámítható a vége egyáltalán nem zavart volna, ha kapok mondjuk két-három oldalt, ami megmagyarázza a miérteket.
A három csillag amiatt jár, mert ebben a formában én igen károsnak tartom, szerintem nem jár jó példával a fiatalok előtt konfliktuskezelést és feldolgozást illetően. Nem jó, hogy azt közvetíti a fiatalok felé, hogy egy ilyen szintű eset rendben van. Kár érte, mert az alaptéma nagyon érdekes, a főhős is izgalmas volt, nekem a szerkezet és a szerelmi történet is tetszett, de a fő mondanivaló nagyon félrecsúszott – talán a családi kapcsolatokra való érzékenységem miatt.

DCinti>!
Nicola Yoon: Everything, Everything

Maddy, Maddy, Maddy… Mit is mondhatnék? Első sorban azt, hogy örülök, hogy megismerhettelek.
Másfelől pedig azt, hogy köszönöm, hogy elmesélted a történeted, melyet nem csak elmeséltél, de illusztráltál is. Szerintem igazán feldobta a könyvet.
Szerettem azt is, hogy életed ad némi elgondolkodnivalót a mi életünkkel kapcsolatban.

Sokat gondolkodtam miért is szereti mindenki annyira ezt a könyvet, de végülis nem kellett sokáig a sötétben kutakodnom: szerethető szereplők, egy igazán a mai tiniknek (de nem csak szigorúan tiniknek) való sztori, és felépítés, ami lehetne gagyi vagy lebutult, de szerencsére nagyon nem az. És hát adott egy megindító élethelyzet, melyet mi más, mint a szerelem mozgat meg.
Nem lett túl nyálas szerencsére. És esetlen sem. Igazi, átérezhető.

A problémám csak annyi vele, hogy vannak függőben hagyott szálak, amikről még szívesen olvastam volna. Ezért a pontlevonás.
Ettől eltekintve szeretettel fogok erre az olvasási élményre tekinteni. Ugyan lassan haladtam, időnként csak pár oldalt olvasva, (mert még sosem láttam neki normál angol könyvnek, ami pl. nem Oxford Bookworms kiadás), de azért a vége fele bepörögtem.
Egyenlőre relaxálóbb magyarul olvasni, de ezzel a könyvvel, ami viszonylag könnyedebb nyelvezetű volt elkezdtem elindulni egy biztató úton. Mindenképp örültem, hogy angol nyelven olvashattam el a történetet. Már csak az angol mozi film hiányzik hozzá. Csak el ne szúrják :D
Kár lenne Maddy és Olly történetéért.

>!
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552574235 · Illusztrálta: David Yoon

Népszerű idézetek

>!

Love.
Love makes people crazy.
Loss of love makes people crazy.

Kapcsolódó szócikkek: Madeline Furukawa Whittier
pveronika>!

I was happy before I met him. But I’m alive now, and those are not the same thing.

pveronika>!

Madeline : I'm not a princess.
Madeline : And I don't need rescuing.
Olly : that's ok. i'm no prince.

>!

„I am not lonely, Mom,” I snap. „I am alone. Those are different things.”

wayamaya>!

… – doing all my normal things: reading, learning, not dying.

155. oldal

Bibi_️3>!

I might not be in love , but I'm in like. I'm in serious like.

wayamaya>!

I've read many more books than you. It doesn't matter how many you've read. I've read more. Believe me. I've had the time.

1. oldal

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: The Fault in Our Stars
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
John Green: Turtles All the Way Down
Jay Asher: Thirteen Reasons Why
John Green: Looking For Alaska
Katie McGarry: Crash Into You
Francesca Zappia: Made You Up
Camryn Garrett: Full Disclosure
Won-pyung Sohn: Almond
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely