A ​Nap is csillag 143 csillagozás

Nicola Yoon: A Nap is csillag

Natasha: ​Olyan lány vagyok, aki a tudományban és a tényekben hisz. Nem a sorsban. Nem a végzetben. Vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Határozottan nem az a fajta lány vagyok, aki New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy aranyos fiúval, és beleszeret. Különösen nem akkor, amikor csak tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Szerelembe esni nem az én sztorim.
Daniel: Én vagyok a jó fiú, a jó tanuló, aki annak él, hogy megfeleljen a szülei óriási elvárásainak. Nem a költő. Sem az álmodozó. De amikor meglátom azt a lányt, mindenről megfeledkezem. Van valami Natashában, amitől kénytelen vagyok azt hinni, valami rendkívülit tartogat… mindkettőnk számára.
Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra?

Nicola Yoon a New York Times bestsellerírónője, a Minden, minden szerzője. Jamaicában és Brooklynban nőtt fel, és jelenleg… (tovább)

Eredeti mű: Nicola Yoon: The Sun is Also a Star

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
GABO, Budapest, 2017
364 oldal · ISBN: 9789634065548 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, Budapest, 2017
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065029 · Fordította: Tóth Gizella

Kedvencelte 31

Most olvassa 21

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 264

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

„– Mennyit tesz egyetlen nap!”

De mennyit!
Romba dönthet egy életet, álmokat törhet szét, de akár meg is ismerhetsz valakit, aki a te életedet változtatja meg azzal, hogy van, hogy él, hogy lélegzik, hogy szeret téged.

>!
Niitaa P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

"(…)
Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam, sem azt, hogy megvettem. Már csak a gyönyörű borítóterv miatt is szükségem van rá a polcomon. Csodálatos történet két igazán tiszta szívű tinédzserről, akik most kezdik felfedezni azt a világot, ami körülveszi őket, illetve azt, amelyik mélyen bennük lakozik. Apró kis szárnybontogatásaik során olyan megállapításokat tesznek, melyek kihatással lesznek a további életükre is. A Nap is csillag rávilágít, hogy minden pillanatban tudatosan jelen kell lennünk az életünkben, hiszen egy apró mozzanat megváltoztathat mindent. Örökké romantikus lelkeknek kötelező olvasmány. Örök gyerekeknek kötelező olvasmány. Minden fiatal számára ajánlott. Nicola Yoon nagyon tehetséges. Nagyon várom a további műveit!"

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/10/nicola-yoon-nap-i…

>!
vikcs P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

"Nicola Yoon Minden, minden-je számomra az év egyik hatalmas kedvence, mind könyv, mind film műfajon belül. Teljesen odáig voltam az írónő stílusáért, nagyon tetszett ahogy ír, ezért nagyon megörültem, amikor rögtön a film után kijött ez a könyvecske is. Tudtam, hogy olvasnom kell, és ez végre most sikerült is. Az értékelés kicsit lassabban született meg, mert mostanában elég elfoglalt voltam/vagyok, mivel elköltöztem, és már munkahelyem is van. No de, ez nem tartozik a könyvhöz, csak tudjátok, hogy nem tűntem el, lássuk is az értékelésem.

A stílus szerencsére most is megmaradt, és imádtam a történetvezetést. A műfaja YA, mégis felnőttek is nyugodtan kézbe vehetik, mert szerintem nagyon érdekes és elgondolkodtató helyzeteket és döntéseket állított elénk az írónő. Én is sokszor csak hümmögtem, hogy basszus, ez mennyire igaz, és mennyire durva belegondolni ilyen, s ehhez hasonló helyzetekbe.

A szereplők életébe most is csak részlegesen látunk be, ezért nem nagyon kerülnek közel hozzánk, mégis szívet melengető, és aranyos a történetük.
Számomra egy picikét gyors volt, hogy egy nap alatt szerelem, meg így szeretlek, úgy szeretlek, de ez annyira nem sokat von le a könyv értékéből.

A vége ismét felháborító, miért nem lehet legalább egy rövidke Epilógussal lezárni?! :D Írok egy panaszlevelet az írónőnek!

Akit nem győzött volna meg az ömlengésem, annak még egyszer ajánlom, hogy nyugodtan vegye kezébe a könyvet kortól függetlenül. A stílus, a téma és a történet teljesen megbabonázza az embert, és jobb esetben elgondolkodtatja az élettől. Nem hasonlítanám a Minden, minden-hez, mert nem ugorja meg (szerintem) a szintjét, de ez is nagyon magas értékű és jogosan szerethető könyv. "

Bővebbem a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/10/nicola-yoon-n…

>!
Everglow P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

(…) A szerelemnek és a sorsnak teljesen mindegy, hogy háromkaréjú ősrák vagy dinoszaurusz, szegény vagy gazdag, Európa vagy Ausztrália. Szerelem? Szerelem. Végzet? Végzet. A sorsról pedig még sokszor lesz szó, ugyanis nyomatékosan felhívta a figyelmem: ha kihagyom őt az értékelésemből, beperel.

That's all, folks.

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2017/09/kony…

>!
Deziréé
Nicola Yoon: A Nap is csillag

A Minden, minden után nagyon lelkesen kezdtem neki ennek a könyvnek. Elején kicsit nem is értettem, hogy mi ez a sok szemszög, de végül teljesen összeállt a kép.
Kicsit úgy érzem, hogy ez nem volt olyan jó, mint a Minden, minden. Nem tudom miért érzem ezt, néhol kicsit lassabban is haladtam vele.
Hiába nem tetszett annyira, mint a Minden, minden mégis annyira jó volt .Kellemes kikapcsolódás volt és jól szórakoztam olvasás közben. Az írónő ismét megmutatta nekem, hogy milyen szép romantikus történeteket tud írni.
Nagyon remélem később még fogok tőle olvasni, mert valóban fantasztikus történeteket tud kitalálni.
Remélem lesz ebből a történetből is film. :) Szívesen látnám a mozikban. :)

>!
Kikiriki
Nicola Yoon: A Nap is csillag

♥♥♥
Hatalmas kedvenc. Mintha nekem írták volna. Natasha hozzáállása a dolgokhoz szinte olyan, mint az enyém. Daniel pedig….ahhh. Maga a tökéletesség. Minden megvan benne, amit én szeretek. És még koreai is. ♥
A vége felé nagyon féltem, hogy darabokra fog törni a szívem, spoiler
Nem tudom, hogy létezik-e a sors, azt sem tudom, milyen szerelmesnek lenni, de ez a könyv annyira szépen és aranyosan bemutatta mind a kettőt :) oh, bárcsak nekem is lehetne egy ilyen napom..
Elgondolkodtatott azon, hogy mennyire ki kell használni a dolgokat, mert minden milyen mulandó. Nem tudok szavakba önteni, mennyire szerettem ezt a csodát :)

>!
Ferger_Jolcsi P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

Nem tudtam, hogy mire számítsak ezzel a könyvvel kapcsolatban, de erre biztosan nem számítottam. Nem vagyok túlzottan oda a romantikus történetekért, de ez a könyv mégis tetszett. Igazi tündérmese, bàr több szomorúsággal. Natasha, a lány a tudomány oldaláról találkozik Daniellel, a költőiség és a szenvedély képviselőjével. Annyira eltérő személyiséggel, annyira eltérő háttértörténettel rendelkeznek, mégis egymásba szeretnek. Az univerzum azonban nagyon nagy akadàlyokat gördít eléjük. Csak az a kérdés, hogy vajon elég erős-e a szerelmük ahhoz, hogy túlélje ezeket az akadályokat?
Különösem tetszett a kötetben, hogy megismerkedhetünk a mellékszereplők háttértörténetével is. Főleg Irene-vel, akinek a története méltán tükrözi, hogy milyen nagy jelentősége lehet annak, ha kedvesen, udvariasan fordulunk embertársaink felé.

>!
MyMoonlightLibrary_Ella P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

Az utóbbi időben nagyon rákattantam a Ciceró/Gabo kiadó könyveire… Az elmúlt hónapokban olyan gyöngyszemeket fordítottak le nekünk, amiknek feltétlen helye van az YA műfajának kedvelőinek könyvespolcán, tehát az enyémen is. Erre tökéletes példa A Nap is csillag című könyv.
A történet egyetlen őrületes nap lefogását mutatja be két izgalmas fiatal karakter főszereplésével. Tasha egy olyan lány, aki nem hisz a költészetben és az érzelmekben, ő a tények és a tudomány megszállottja, aki szerint a szerelem mindössze biológia és kémia kiszámítható eredménye. Ezzel szemben Daniel egy érzékeny fiú, aki a szobája mélyén verseket ír és a művészet révén szeretne vigaszt nyújtani a világnak. A két fiatalt az univerzum apró jelei vezetik egymáshoz és jár velük ördögi táncot.
Ez a regény különleges. Még nem olvastam ehhez fogható történetet, őszintén. A szerző olyan részeket épített be A nap is csillagba, amik tudományosan is kontextusba helyezik a regényben elhangzottakat. A lapok között megbújó információmorzsák üdítően hatnak az amúgy is pörgős szerelmi történet mellett, mintha a jeges kólámba még dobnának pár citromdarabot is. Isteni!
Összességében azt mondhatom, hogy ez a regény csodálatos, akárcsak az univerzumunk. Hogyha egy gondolatébresztő szerelmi történetre vágynál, ez tökéletes választás lehet számodra. A színes borító egy még színesebb belsőt takar.

Bővebben:
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/08/nicola-y…

>!
Anett_92 P
Nicola Yoon: A Nap is csillag

Az elején nagyon nehezen haladtam vele, a minden mindenhez képest teljesen mást kaptam. De egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem és elolvastam, mert nagyon érdekes és elég komoly témákat boncolgat a könyv. Voltak benne kicsit szürreális dolgok is, de elsiklottam felette. Annyira nem szerettem bele a történetbe, mint a minden mindenbe, de nem volt rossz egyáltalán.

>!
meseanyu MP
Nicola Yoon: A Nap is csillag

Nagyon édes történet, aranyos tiniromantika, ugyanakkor meg nagyon komoly dolgokat is feszeget, mint a bevándorlás kérdése, szülők-gyerekek-testvérek kapcsolata, pályaválasztás. És mindez nagyon jó stílusban, élvezetesen, olvasmányosan, igényesen, kis információmorzsákkal, kitérőkkel kiegészítve. A megjelenése is nagyon esztétikus.


Népszerű idézetek

>!
Hails

Van egy japán kifejezés, amit szeretek: koi no yokan. Nem azt jelenti, hogy szerelem első látásra. Közelebb áll ahhoz, hogy szerelem második látásra. Az az érzés, amikor megismerkedsz valakivel, akibe bele fogsz szeretni. Talán nem rögtön, de elkerülhetetlenül.

84. oldal

>!
BarbyMalik0112 

Megfigyelésen alapuló tény: Mi magunk vagyunk a varázslat!

>!
BarbyMalik0112 

Hosszú az élet ahhoz, hogy olyasvalamivel töltsd, amit csak úgy elviselsz.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Ma reggel még nem ismertelek, most pedig már nem is emlékszem arra, milyen volt nem ismerni téged.

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Megfigyelésen alapuló tény: sohasem szabad esélytelen dologba belevágni. Tanulmányozni kell az esélyeket, és a valószínűt választani. Ám ha az esélytelen az egyetlen lehetőség, akkor meg kell ragadni.

Kapcsolódó szócikkek: Natasha Kingsley
>!
vikcs P

– Nem hiszek a szerelemben.
– Ez nem vallás – mondja. – Létezik, akár hiszel benne, akár nem.

86. oldal

>!
BarbyMalik0112 

[…]
A szív
Nem törik darabokra
A szív
Nem esik szét
A szív nem törik össze.
Csak megszűnik ketyegni.
[…]

>!
Tóth_Orsolya_3 P

…egy nap hossza változó, és a nap kezdetén sohasem tudhatjuk, mit hoz a vége. Megérzik, hogy a szerelem mindig mindent megváltoztat.
Mert erre van a szerelem.

>!
vikcs P

Néhányan azért lépnek be az életedbe, hogy jobbá tegyék, mások meg azért, hogy megkeserítsék.

>!
moonchristal P

Titokban, a szívük mélyén mindenki hisz abban, hogy az életnek értelme, rendszere van. Becsületesség. Alapvető tisztesség. A jó dolgok a jó emberekkel történnek. A rossz dolgok a rossz emberekkel.

42. oldal


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Jae Ho Bae · Natasha Kingsley


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy
Kristen Harnisch: A borász lánya
Meghan March: Vágy és hatalom