Látlak… 39 csillagozás

Nicola Morgan: Látlak…

„Valaki követi Cat McPhersont. Talán egy fiatal skizofrén? Vagy egy visszavonult, hóbortos tudós? Esetleg Cat volt barátja? Netán egy idegen? Akárki is az, tudja, hogy Cat retteg a rovaroktól. És ezt ki is használja, hogy megfélemlítse a lányt. Cat pedig könnyű préda, hiszen szinte mindent elárult magáról azon a közösségi oldalon, amelyről a szülei letiltották. A lány, bár tehetséges sportoló, nehezen viseli a kötelezettségekkel járó feszültséget. Ám eljön a pillanat, amikor az életéért kell futnia…”

Eredeti cím: Deathwatch

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2010
282 oldal · ISBN: 9789638881106 · Fordította: Buti Boglárka, Győri Dávid

Kedvencelte 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
lizke
Nicola Morgan: Látlak…

Húzható párhuzam a mai közösségi léttel, megtörténhet, megtörténik… Egy próbálkozásnak mindenképpen jó a tizenéves korosztálynak, mint figyelemfelhívás. A vége tényleg felgyorsult, fáradt volt már a szemem, de tudnom kellett hogyan záródnak az események!

>!
Kisherincs
Nicola Morgan: Látlak…

Több év távlatából teljesen más nézőponttal emlékezem vissza erre a könyvre.
Emlékszem mennyire féltem tőle, zavarosnak tartottam, a rovaros jeleneteknél majd meghaltam, nem tudtam utána igazán nyugodtan nyugovóra térni.
Azóta jártasabb lettem a hasonló regényekben, már-már pozitívabb a regényről alkotott véleményem, a főszereplőt hamar megkedveltem, féltetettem, a csavar az akkori világképnek eget rengető volt, így a fiatal korosztálynak tudnám ajánlani, mert alapvetően fontos kérdések latolása is megjelenik a könyvben.

>!
Róka P
Nicola Morgan: Látlak…

Nekem néhol zavaros volt, vontatott, döcögős, szóval örülök, hogy befejeztem. Valahogy úgy vagyok vele, mint @Elsia (http://moly.hu/ertekelesek/756655); tessék elolvasni, jól összefoglalta, mi a probléma ezzel a könyvvel.

…és az őszi leveleket meg folyton fújja a szél. (Ezt is legalább ezerszer olvashatjuk ebben a könyvben…)

2 hozzászólás
>!
marta_melyi
Nicola Morgan: Látlak…

Szerintem elég brutális könyv. Akárcsak a Semmi (Jane Teller). Nagyon szerettem, a feléig nem értettem, hogy mire akar kilyukadni a könyv de megérte, hogy nem tettem le. A vége iszonyatos és izgalmas. Egy kifogásolni valót találtam a könyv külsejében: a hátulján ajánlók vannak amiket ha egy tini el is olvas akkor sem talál érdekesnek. Ésszerűbb lett volna egy rövid fülszöveget tenni a hátuljára nem pedig ezeket.

>!
eeszter P
Nicola Morgan: Látlak…

Tetszett benne a feszültségkeltés, fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Viszont szerintem a fordítás nem volt túl nyerő, az egész könyv tőmondatokból áll, és akárki akármit is mond, ez annyira nem jellemző a magyar nyelvre… :-o

>!
heysunny P
Nicola Morgan: Látlak…

Érdekes könyv volt, az biztos, és tanulságos is, habár annyira nem éreztem, hogy a végkifejlethez tényleg sok köze lett volna a közösségi oldalnak. Mert hát erről kéne szólnia a könyvnek, nem? Hogy ne adjunk ki minden adatot magunkról különböző közösségi oldalakon, mert ki tudja, mikor élnek vissza velük. A könyv második fele nagyon izgalmas volt, és tetszett, hogy a végére már minden szereplő kapcsolódott egymáshoz, és maga a sztori sem volt kiszámítható. Pedig egy csomó ötletem volt, hogy ki ki lehet, de aztán egyik se jött be. A vége különösen tetszett, szerintem nagyon szépen fejezte be a könyvet az írónő.
Az biztos, hogy mindenképpen elolvastatnám ezt a könyvet néhány korombeli és kicsivel fiatalabb kamasszal, mert talán tanulnának belőle.

>!
Natalia93
Nicola Morgan: Látlak…

Nekem nagyon tetszett. Ajánlani tudnám sok interneten lógó ismerősömnek! ;)

>!
Pikírt
Nicola Morgan: Látlak…

Na, sikerült ezt is elolvasnom, bár elég nehezen haladtam vele. Egy erős hármasnál többet viszont nem tudok neki adni.

>!
vöri P
Nicola Morgan: Látlak…

Nem volt ez rossz! Nem az az átütő, mindent megrengető fajta, és valószínűleg nem is ez lesz a kedvenc Pongrác könyvem (bár elég erős a mezőny, így ez nem feltétlen jelent rosszat :). Ami jó volt benne, hogy reális volt a környezet, a főhős sem volt tökéletes egyáltalán. Az viszont biztos, hogy azóta sem bántam meg, hogy nem kezdtem el anno versenyszerűen sportolni… bár én nem is voltam ennyire tehetséges, sőt :) Az ajánlók meg a fülszöveg tényleg nem sikerült valami remekül ezúttal…

>!
Aprily
Nicola Morgan: Látlak…

Ebben a könyvben megvolt minden amit vártam tőle! Sokszor éreztem tőle magam szomorúnak néhol akár feszültnek is. Ebben a műben nem bántam, hogy némely résznél nyomaszt. Mert ezt vártam tőle! Összességében tetszett a könyv, bár néhol Cattel nem tudtam megbarátkozni.
http://aprilysbooks.blogspot.hu/2012/07/nicola-morgan-l…


Népszerű idézetek

>!
eeszter P

Megválaszolatlan kérdések, köztük a legsúlyosabb: mi lett volna, ha?
De nem volt értelme feltenni a kérdést. Az egész élet kevés lenne, hogy választ kapjon rá.
Így nem is próbálkozott vele. A múltját leírta, és ez valóban hozzá tartozott. De a „mi lett volna, ha” sem a múltnak, sem e jelennek, sem a jövőnek nem része. Reménytelen semmi volt.

275. oldal

>!
eeszter P

Vajon a gyógyszerektől csillapodik a mérge? Ha igen, akkor inkább nem szedi őket. Érezni akarja a dühét. A düh legalább valóságos, szemben ezzel a vattaszerű, puha semmivel, azzal az érzéssel, hogy ágyneműbe van bugyolálva, a világ pedig nélküle forog tovább.

136. oldal

>!
Róka P

Fura, hogy a dolgok mennyire nem úgy alakulnak, ahogy eltervezzük.

159. oldal

>!
eeszter P

Inkább zenét hallgat. Hangosan. The Kaiser Chiefs. egy vad számot.

143. oldal

>!
eeszter P

Kegyetlen káröröm járja át, mikor felidézi a szitakötő egyik népi nevét: az ördög szövőtűje. A hiedelem szerint ugyanis bevarrja a rossz gyerekek száját és szemét. Szerinte néhány gyerekre igazán ráférne egy efféle fenyegetés.

26. oldal

>!
eeszter P

Cat sem a rovarokat, sem a pókokat nem szerette. Miért is szeretné? Mégis milyen lehet az az ember, aki döglött rovarokat tart műanyag dobozban? És milyen lány akar olyan fiúval járni, akinek ez a hobbija?
Szörnyű barna valamik. Mármint a rovarok, nem a fiúk. Csomó lábbal. Sokkal többel, mint amennyire egy élőlénynek szüksége lehet.

31. oldal

>!
Róka P

Ne csak szaladj az álmaid után (…), hanem ragadd is meg, és ne is ereszd el őket többé soha.

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sebastian Fitzek: A Terápia
Andrew Klavan: Ne szólj száj
Vaclav Nizsinszkij: Füzetek
Lawrence Sutin: Isteni inváziók
Corinna Ann Jay: Amikor éjfélt üt az óra
Trixler Mátyás – Trényi Tamás (szerk.): A szkizofrénia pszichoterápiája
Liz Kuipers – Lulian Leff – Dominic Lam: A szkizofrénia családgondozása
Kéri Szabolcs: Skizofrénia a kognitív deficit tükrében
Pierre Lemaitre: Téboly