Az ​icipicit bátor nyúl 58 csillagozás

Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

A külvilág számos kalandot tartogat, de egyben ijesztő is. Furcsa zajok, különös állatok, ismeretlen szagok – nem lenne sokkal jobb inkább az otthon melegében kötögetni és sütit majszolni? Vajon lehet egy otthon ülő nyuszi legalább egy icipicit bátor? Ez a kedves és vicces történet megmutatja, hogy ha a barátságról van szó, mind bátrabbak…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2021
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634479697 · Illusztrálta: Nicola Kinnear

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Ez egy nagyon aranyos, ízig-vérig mese. A főszereplő Benő nyuszi felfedezi a környeztét és a saját bátorságát is, miközben megmenti a legjobb barátját akalandor Réka nyulat. Nekem tetszettek az illusztrációk is.

Sippancs P>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

A szobatársam vette az unokahúgának, és ha már nála volt, én is gyorsan elolvastam.
Hihetetlenül cuki és tanulságos mese. A rajzok gyönyörűek benne, csak úgy lapozgatni is szemkápráztató. És hát Benő, a csodaszép növény-gyűjteményével… egyből levett a lábamról.
Egyen mindenki kekszet! :)

BertaPalikSzilvi P>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

A Levéltolvaj című könyvhöz hasonlóan ez is egy nagyon szép kiadás.Itt is van arany díszítés a borítón,és ez is nagyobb méretű kötet.
A képek itt is rèszletgazdagok és szépek.A legkisebb és a legnagyobb gyermekem is ugyanolyan élvezettel nézte és hallgatta.
Benő és barátja Réka összevesznek.Benő,hogy kibékülhessen vele összeszedi a bátorságát és legyőzi a félelmeit.
Azon túl, hogy megmutatja az ember mire képes azért akit szeret,több erdei állattal is megismerkedhetnek a gyerekek.
Egy tanulságos, kedves , szeretnivaló történet.

Kkatja P>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Ez is belefért az ebédszünetes olvasásomba, ez is egy kedves történet volt a barátságról és bátorságról, de a https://moly.hu/konyvek/alice-hemming-a-leveltolvaj illusztrációi nekem jobban tetszettek. :)

Uzsonna>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Nagyon szorítottam a főszereplő nyuszinak, hogy ki merjen mászni az odújából. És nagyon tanulságos, mi történt utána.

Sicc>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Ez a gyönyörű képeskönyv első látásra megvett kilóra…szerencsére a történet is bájos, szóval csak ajánlani tudom!

Sastojci>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Jaj, ez a nyuszi szuper aranyos, nagyon kifejező kis arckifejezései vannak, előhozta az ölelgetős ösztöneimet. Ijedt sálas nyuszi. <3 Meg a folyóban úszkáló vidrák is, meg egyébként az egész könyv képi világa nagyon szép, szerettem a böngészős, részletekben elmerülős, mindenféle állatokat keresgélős nagy képeket.
És a mese is aranyos hozzá, pont annyira tanulságos, hogy még túl szájbarágós se legyen, a kalandok meg pont annyira pici, vidám lépések a világ felé, hogy tényleg pozitív kis kimerészkedés legyen az ismerősből és a komfortzónából.

lenne P>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Könyvtári felolvasás volt (de nem éjfél után), így két gyermekem is hallotta, látta. Tetszett, de inkább nem erre „pocsékoltuk” a 9 kikölcsözhető könyvhelyet.

Ocukáné_Kaszahara_Mei>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

Aranyos kis történet, pont a négyévesemnek való: félelmek és azok leküzdése. Akarom, de nem merem, el kell induljak, be le kell vágjak, ha meg akarom tapasztalni a világot. Másoknak megy, nekem is menni fog. Nem bántam meg, hogy megvettem neki ezt a szépen illusztrált könyvecskét.

seya I>!
Nicola Kinnear: Az icipicit bátor nyúl

A Libriben keringtünk Lórival, és ilyenkor előbb-utóbb kilyukadunk a mesekönyves résznél. Mielőtt bármit elhozunk, bele szoktunk olvasni, de ez a mese annyira kis rövid volt, hogy véletlenül végig is olvastuk. Nagyon szépek az illusztrációi, egy oldalon kényelmesen kevés szöveg van, ez viszont nagyon szorosan követi a rajzokat. Nincs az a fura helyzet, hogy teljesen más van a képen, mint amit az ember épp felolvas. Azt, hogy behúzós történet, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2,5 éves babó kíváncsian végigülte a kisasztalnál és végig tök aktívan figyelt. Az egyes oldalakon annyi apróság van, hogy böngészőnek is lehetne használni, viszont ami elhangzik a történetben, az is biztos ott van valahol eldugva a lapokon, így kicsit játékos is lesz az egész.
A történet maga is nagyon aranyos, a csattanón konkrétan felnevettem, nekem nagyon tetszett. Csak azért nem hoztuk el, mert nem követelte azonnal, hogy olvassuk újra (vonat korszak van…), de egy nap biztos megveszem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Harry Horse: Kisnyuszi világgá megy
Axel Scheffler: A kék szörny
Simon Mendez – José Morán: Értékek – Jobb későn, mint soha!
Paulovkin Boglárka: Elbújtam!
Benji Davies: Nagypapa szigete
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról
Moldován Tamás (szerk.): A nyuszi csengője