Láncreakció 33 csillagozás

Nick McDonell: Láncreakció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A harlemi lakónegyedektől a Park Avenue-i luxuslakásokig kalauzol bennünket Nick McDonell a New York-i fiatalokról szóló hátborzongató regényében. A könyv nem a felnőtté válásról szól, mivel szereplőinek sosem volt gyermekkoruk. Szüleik Balin nyaralnak, vagy éppen üzleti úton járnak Brüsszelben, a fizetett alkalmazottak pedig minden felett szemet hunynak. A sokmilliós házakban magukra maradt gyerekek a bulikba, a drogokba és a szexbe menekülnek, de végül nem kerülhetik el végzetüket. A történet az első oldaltól kezdve egy apokaliptikus végkifejlet felé rohan. Az utolsó partin, amikor már úgy éreztük, semmin sem döbbenünk meg, az események sokkoló fordulatot vesznek…

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2003
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638641614 · Fordította: Totth Bence

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Abraham Lincoln


Kedvencelte 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

george08>!
Nick McDonell: Láncreakció

100 forintért vettem, nem számítottam túl jóra, de meglepően az volt. Olvastatta magát és tudtam, hogy valami szörnyű fel zakatolunk folyamatosan, mégse bírtam nem megkedvelni egy két karaktert.
Én ajánlom, mert elég jó kis könyv.

nyolcadikutas>!
Nick McDonell: Láncreakció

Mint egy tini Amerikai pszicho!
Minimalista eszköztárral mutat rá a regény, hogy Amerika gazdagjainak gyermekei milyen nihilista, üres életet élnek. Drog, szex, fegyver, zene és egy elfuserált társadalom elfuserált ifjúsága. Ahol a semmiből sehova sem lehet jutni csak az értelmetlen tragédiába.
Gondolat ébresztő.

aliz_0817>!
Nick McDonell: Láncreakció

Nem egy nagy szám, a stílus nem rossz, de nincsenek kifejlett karakterek, a vége számomra összecsapott és egyértelmű. Értelmetlen törések vannak benne, néhány mondatos jelentéktelen fejezetek, amik csak az oldalak számát bővítik.
Viszont azt is meg kell hagyni,hogy a könyvben van egy két gondolat, ami igazán tetszett, jó volt.

Florentino>!
Nick McDonell: Láncreakció

3x futottam neki, 3x a feléig de nem tudnám elmesélni mi a lényeg. Elkalandozok, mert nem tud lefoglalni

Pixelhiba>!
Nick McDonell: Láncreakció

Újra kellene olvasnom, emlékszem kb 15 évesen megdöbbentő volt ez a világ, kíváncsi vagyok most hogyan hatna rám. Nem szép, hiszen ezeknek a fiataloknak az élete sem az, érezni lehetett, hogy itt még jönni fog valami, ami felkavarja az „állóvizet” és megtörtént.

Leseratte>!
Nick McDonell: Láncreakció

Nem tudtam, mire számítatok, de meglepően jónak bizonyult. Nem mondanám, hogy olvastatta magát, mert nem igaz. Párszor megálltam, vagyis meg kellett állnom. Néha kicsit vontatottnak éreztem, mert voltak olyan oldalak, amiken csak egy-két mondat állt, de néha az a pár mondat fejezte ki legjobban az adott helyzetben az érzéseket.
Nem mondanám, hogy nem volt érdemes elolvasni, mert tanulságos, de nekem nem vált a kedvencemmé.


Népszerű idézetek

galpat>!

Te mit akarsz? Mert ha nem akarsz valamit, akkor nincsen semmid. Sodródsz, elmosódsz, eltemet a hó meg az árnyak. Aztán tavasszal, amikor olvadni kezd, már senki sem fog emlékezni, hogy hol fagytál meg, és hol temetett el a hó, és soha többé nem leszel sehol.

ashtraygirl>!

White Mike hátat fordított a tömegnek. El akart tűnni. El ebből a kibaszott városból. Ahol az emberek lerágják a saját kezüket, miközben mellettük mások szmokingban pezsgőt kortyolgatnak.

153. oldal

ashtraygirl>!

Csak néhány hülyegyerek ácsorog az utcán, megpróbál zöldet szerezni, megpróbálják jól érezni magukat, megpróbálják elütni az időt, sajátos módon beszélnek, öltözködnek, járnak, léteznek, mert a hely, ahonnan jönnek homályos, elbaszott, és nem mutat irányt, mert igazából senkinek sincsen semmi dolga, ezért mindenki ugyanazt teszi, és ugyanahoz a popkultúrához meg gyerekkori képregényekhez igazodik, és mindenki dugni akar, és mindenki faszagyerek akar lenni, és mindenki kemény fickó akar lenni, és mindenki csak akar és akar és akar.

175. oldal

ashtraygirl>!

White Mike sápadt és áttetsző, mint a füst.
White Mike farmert és kapucnis felsőt hord, meg egy sötét kék Brooks Brothers télikabátot, ami hosszan lelóg róla. Szőke – szinte fehér – haja teljesen rövid. White Mike tiszta. White Mike még egy cigarettát sem szívott el egész életében. Sosem ivott, sosem nyomott el egy spanglit. White Mike azonban nagyon jó díler lett, bár a dolog egyszeri üzletnek indult Charlie unokatestvérével.

(első mondat)

Timosz>!

Álljunk fel mindannyian, és adózzunk egy perc néma csenddel azokért a diákokért, akik meghaltak. És most, kérem, álljunk egy percig némán azokért, akik megölték őket.

ashtraygirl>!

White Mike látta az Amerikai szépség című filmet, amelyben egy díler srác drága videokamerát vásárol a pénzből, amit összehoz. A srác azt mondja, hogy néha annyi szépség van a világban, hogy nem bírja ki. Baszd meg, gondolja White Mike.

11. oldal

ashtraygirl>!

Te mit akarszt? Mert ha nem akarsz valamit, akkor nincsen semmid. Sodródsz, elmosódsz, eltemet a hó meg az árnyak. Aztán tavasszal, amikor olvadni kezd, már senki sem fog emlékezni, hogy hol fagytál meg, és hol temetett el a hó, és soha többé nem leszel sehol.

27. oldal

ashtraygirl>!

White Mike felállt, begombolta kabátját, és odasétált az osztályfőnökhöz. Tiszta, érthető hangon azt mondta neki, hogy a beszámolóját Abraham Lincolnról írta, mert ő olyan magas volt. Az osztály röhögött, még a tanár is, mert tudta, hogy White Mike csak viccelt, és az előadás tökéletes lesz. White Mike olvasni kezdett. Abraham Lincolnból mártír lett, mondta, ugyanúgy, ahogy JFK-ből is az lesz majd. A befejezésben White Mike azt fejtette ki, hogy a halál nem igazol semmmit. Lehet, hogy az országnak jót tett, de Abrahamnak biztosan nem, és Jacknek sem. És nekem sem, gondolta White Mike, akinek az anyja az előző nap halt meg. White Mike apja szólt neki, hogy nem kell iskolába mennie, mire a fiú csak annyit mondott: Mit számít az?

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abraham Lincoln
ashtraygirl>!

Ki-be járkálok, mint egy kísértet, és senki sem emlékszik rá, hogy mikor léptem le. A tökéletes segítségnek ilyennek kell lennie.

48. oldal

ashtraygirl>!

White Mike az East Hampton-i strandon sétált a karácsonyi szünetben, és hallgatta, ahogyan Alice – akivel ott futott össze – a szüleiről, a bentlakásos iskoláról meg mindenféle másról mesélt neki. Minden szar volt. Aztán egyre sötétebb és hidegebb lett. Végül a lány levette a ruháját, és az óceánba rohant. Nevetve, kiabálva, halálra fagyva jött ki. Mindezt egyszerre.

88. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Mario Puzo: A Keresztapa
R. J. Palacio: Csodácska
J. D. Robb: Halálos híresség
Helena Silence: Ezüsthíd
Rob Thurman: Holdvilág
Belinda Alexandra: Vadlevendula
Nalini Singh: Angyalkard
Kresley Cole: Vámpírbosszú