How ​to Be Good 31 csillagozás

Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good Nick Hornby: How to Be Good

London GP Katie Carr always thought she was a good person. With her husband David making a living as 'The Angriest Man in Holloway', she figured she could put up with anything. Until, that is, David meets DJ Goodnews and becomes a good person too. A far-too-good person who starts committing crimes of charity like taking in the homeless and giving their kids' toys away. Suddenly Katie's feeling very bad about herself, and thinking that if charity begins at home, then maybe it"s time to move …

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Penguin, London, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241969915
>!
Penguin, London, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241969823
>!
Penguin, London, 2013
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241965474

4 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Nick Hornby: How to Be Good

Furcsa volt ez a könyv, nagyon megszenvedtem vele. Kedvenc szerzőm Hornby, szeretem, ahogy ír, de ez ennek ellenére nagyon nyögvenyelősen haladt. (Az se segített, hogy néha, mikor olvastam volna, a kisebbik lenyúlta a könyvemet, hogy a címlapon megmutogathassa az összes galambot.)
Ezzel együtt jó kérdéseket vet fel, annyira, hogy némelyik azóta se hagy nyugodni, pedig hetek óta befejeztem már.

Sejber_Ágnes>!
Nick Hornby: How to Be Good

The true and therefore somewhat depressing story of what happens years after 'Happily Ever After'. At some point of your marriage you will find yourself thinking the things Katie does and feeling the way she does. Sad but true… Because we are only human and we don't really know HOW TO BE GOOD and how to be happy. I could say that I don't recommend this book for fresh and blissful lovers but as I come to think of it, they won't believe a word of it, no matter what Hornby has to say. I enjoyed this book, it made me think and I loved its style. I'll definitely read more from Hornby.

dorcika>!
Nick Hornby: How to Be Good

Hát nem ez lesz a kedvenc Hornby-könyvem, az biztos. A humorát még mindig imádom, itt se okozott csalódást, de a történet most a szokásosnál is képtelenebbre sikerült. A szereplők nagy része karikatúra, kivéve Katie-t, akinél viszont végig azt éreztem, hogy Hornby nem tudta elég jól hozni a női szemszöget. A cselekmény egy-két fordulata is elég hiteltelen (számomra a mélypont a lelkésznő megzsarolása volt).
Na mindegy, majd legközelebb valami jobbat választok tőle.

Szanya>!
Nick Hornby: How to Be Good

How to Be Good avagy egy majdnem válás története és az individum válsága – ez jó alcím lenne szerintem

Ez a Nick Hornby tényleg tud valamit, habár a könyvei nem azok a világrengető olvasmányok valahogy mégis beszippant a történet. Honnan tudod, hogy jó egy könyv? Filmszerűen látod magad előtt a szereplőket, a legapróbb részleteket, tudod, hogy mire gondolnak, vagy azt, hogy hogyan éreznek az egyes karakterek. Na meg persze onnan is, hogy az abbahagyott oldalt pár nappal később újrakezdve is emlékszel, hogy pontosan hol is tart a történet.

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy megrekedt, hogy nem halad semerre, hogy nem is jó ember. Amikor elgondolkodik azon az ember, hogy ha holnap meghalna, mi maradna utána, kinek hiányozna, mit mondanának róla, hova jutna, ha létezik mennyország. Nick Hornby könyve egy válságba jutott házasság és egy lélekvesztőbe eltűnt, önmagukat elvesztő pár története. Egy felemelő történet arról, hogy a rohanásból, a szürke hétköznapokból, a közönyből, a nevetséges vitákból, a megfáradt házasságból, az ellaposult emberi kapcsolatokból, a kilátástalanságból, az unalomból, az idegesítő apróságokból, a klisékből hogyan lehet megmenekülni. Mert néha, ha túl jól ismerjük egymást, már csak az újdonság és az izgalom hozhatja vissza azt a régi érzést, azt hogy jó együtt átvágni az életen. Lépj ki a komfortzónádból! Ismerd meg a szomszédaidat, segíts a szegényeknek, etesd az éhezőket, kérj elnézést a régi bűneidért, gondold újra a kapcsolatod a szüleiddel, próbáld meg az ellenséged szemszögéből nézni a dolgokat, keresd Istent! És ha elindulsz ezen az úton, rájössz, hogy nem kell mindenkinek megbocsátani, hogy a spontaneitás és a változatosság az élet sója lehet, hogy a jóval is túlzásba lehet esni, hogy nem neked kell megváltani a világot, hogy a jó és a rossz között nem is olyan éles az a határvonal és persze a legfontosabb: szeresd önmagad. Mert néha egy kis önzés nem gonoszság!

Mustamakkara>!
Nick Hornby: How to Be Good

Ez a könyv nekem itt és most csalódás volt, pedig nem gondoltam volna, hogy Hornby tud ilyet is okozni. Meglepően sötét és lehangoló volt a történet és humor sem nagyon akadt benne. (Vagyishát én nem találtam.) Mindebbe persze lehet hogy az éppen aktuális hangulatom is beleszólt.

g_arp>!
Nick Hornby: How to Be Good

régen olvastam olyan könyvet, amire 5 csillagot adnék. ennek adtam, megérdemli, mert nagyon jól meg van írva, ötletes, szeretnivaló, bosszantó, ami csak kellhet.
azért végig motoszkált bennem, hogy na ebből hogy fog kijönni, mert nagyon magasra dobálta fel a labdákat. szerintem nem sikerült lecsapnia őket, de valószínűleg ez is volt a cél, úgyhogy ez nem igazi hiba és hiányérzet.

Izolda P>!
Nick Hornby: How to Be Good

Észreveszed, ha boldog vagy? És ha boldogtalan? És mit kezdesz magaddal, ha se magadra, se a férjedre nem ismersz rá, mert mindketten baromira megváltoztatok az elmúlt 15+ évben, és igazából észre sem vetted? Szóval helló, tudatosság!
A másik meg, hogy mennyire demagóg az egész GN-David vonal. Mert persze, igaza van, meg kéne javítani a világot, de nem így. Hogy még attól is lelkiismerfurdalásom van, hogy ezt leírom. Szemét Hornby.

imma P>!
Nick Hornby: How to Be Good

középmagas angollal szótár nélkül élvezhető. elgondolkodtató, vicces, és nick hornby-s, mondom ezt anélkül, hogy bármi mást olvastam volna tőle – és biztos vagyok a dolgomban, annyira jellegzetes stílusa van.
nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy a szövegszerkesztőben elszállt az utolsó tíz oldal, és az író úr egy „ehh, jó lesz ez így is” mondattal leadta a kiadónál. de végül is igaza lett. jó lett így is.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

You see, what I really want, and what I'm getting with Stephen, is the opportunity to rebuild myself from scratch. David's picture of me is complete now, and I'm pretty sure neither of us likes it much; I want to rip the page out and start again on a fresh sheet, just like I used to do when I was a kid and had messed a drawing up. It doesn't even matter who the fresh sheet is, really, so its beside the point whether I like Stephen, or whether he knows what to do with me in bed, or anything like that. I just want his rapt attention when I tell him that my favorite book is Middlemarch, and i just want that feeling, the feeling I get with him, of having not gone wrong yet.

31. oldal

Szanya>!

If we don't live, beautiful lives, does it mean we've screwed up? It is our fault?

196. oldal, 12. fejezet

Szanya>!

Love is not boastful, nor proud. It vaunteth not itself, is not puffed up.

198. oldal, 12. fejezet

Szanya>!

…romantic love, the mad hunger for someone you don't know very well.

200. oldal, 13. fejezet

Szanya>!

'No, fifteen years is nothing nowadays. Look at Michael Douglas and…'

221. oldal, 14. fejezet

Szanya>!

Love, it turns out, is as undemocratic as money, so it accumulates around people who have plenty of it already…

232. oldal, 14. fejezet

Szanya>!

…two people meet, fall in love, have kids, start arguing, get fat and grumpy (him) and bored, desperate and grumpy (her) and split up. I wouldn't argue with the synopsis. We're nothing special.

2. oldal, 1. fejezet

Szanya>!

I drive for a couple of hours and the stop at a service station for a cup of tea and a doughnut. If this was a film, something would happen on the drive home, something that illustrated and illuminated the significance of the journey. I'd meet someone, or decide to become a different person, or get involved in a crime and maybe be abducted by the criminal, a nineteen-year-old with a drug habit and limited education who turns out to be both more intelligent and, indeed, more caring than me – ironically, seeing as I'm a doctorand he's an armed robber. And he'd learn something, although God knows what, frome me, and I'd learn something from him, and then we'd continue alone on our journeys through life, subtly but profoundly modified by our brief time together. But this isn't a film, as I've said before, so I eat my doughnut, drink my tea and get back in the car.

7. oldal, 1. fejezet

Szanya>!

If I'd known that I'd be the sort of woman who was going to end up sitting with married friends and moaning about my single status I would have shot myself. Really. I'll stop. Right now,

17. oldal, 1. fejezet

alam>!

That is another chamber of my heart that shows no electrical activity – the chamber that used to flicker into life when I saw a film that moved me, or read a book that inspired me, or listened to music that made me want to cry. I closed that chamber myself, for all the usual reasons. And now I seem to have made a pact with some philistine devil: if I don't attempt to re-open it, I will be allowed just enough energy and optimism to get through a working day without wanting to hang myself.

1. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: The Casual Vacancy
David Almond: Clay
Amy Harmon: Making Faces
J. K. Rowling – Jack Thorne – John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child
Madeleine Wickham: Cocktails for Three
Sophie Kinsella: Surprise Me
Xinran: Sky Burial
Jodi Ellen Malpas: This Man Confessed
Jodi Ellen Malpas: The Forbidden
Lionel Shriver: We Need To Talk About Kevin