A ​falka 298 csillagozás

Nick Cutter: A falka

Tim ​Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – úgynevezett falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz…

Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel… és végül egymással is.

Nick Cutter részben A legyek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634190943 · Fordította: Tillinger Zsófia
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
400 oldal · ISBN: 9789634190950 · Fordította: Tillinger Zsófia

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Ephraim Elliot · Maximilan Kirkwood · Shelley Longpre · dr. Clive Edgerton · Kent Jenks · Newton Thornton · Thomas Henry Padgett "Az éhes ember" · Tim "Őrsparancsnok" Riggs


Kedvencelte 35

Most olvassa 12

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 221

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Nick Cutter: A falka

Már az első regényénél a Mélységnél tudtam, hogy Cutter nevét érdemes megjegyezni, és nem tévedtem. Ez a pasi eszméletlenül jól ír!
Nagyon vártam A Falkát, pedig nem sejtettem, hogy minden várakozásomat felülmúlja majd, mégis ez történt.
Imádtam!
Egy hátborzongatóan jó, felkavaró, nyomasztó atmoszférájú horrort kaptam, remekül kidolgozott karakterekkel és történettel.
A legfélelmetesebb mégis az, hogy belegondolva ez akár meg is történhet. hisz biológiai fegyverek és biológiai hadviselés létezik
Nálam kedvenc lett és nagyon remélem, hogy a kiadó megjelenteti majd a Little Heaven-t is, mert Cutter-ből sosem elég! :)

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nick Cutter: A falka

Nehéz írni erről a könyvről. Akik a Legyek Urához hasonlítják, azoknak csak annyit, hogy az kismiska ehhez a történethez képest. Talán azért, mert gyerekekről van szó, számomra felkavaróbb volt, mint a Mélység. Az egy kicsit sci-fis volt, ez pedig egyszerűen megdöbbentő. A magára hagyatottság egyesekből a legjobbat hozza ki (Newt), másokból pedig a legrosszabbat. Az öt fiú öt féle képpen viszonyult a Helyzethez. Igazából csak egyiküket nem sajnáltam spoiler. Sajnos még az is előfordulhat, hogy valamelyik elmebeteg tudós hasonló kísérletekbe kezd. Akkor aztán megnézhetjük magunkat.
Nick Cutter jól ír. Szép lassan építi fel a cselekményt és hozza ránk a frászt egyre jobban. Kár, hogy a gusztustalan dolgokat is. Mégis el kell búcsuznunk egymástól, mert a horror nem az én műfajom, nem szeretem ha sokkolnak. A műfaj kedvelőinek azonban bátran ajánlom.
(Bevallom volt egy-két oldal benne, amit muszáj volt átlapoznom.)

8 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Nick Cutter: A falka

„Az egyetlen módja , hogy megismerd az embereket , az, ha válsághelyzetben látod őket.”

Egyszerűen nem találom a szavakat, az államat már napok óta képtelen vagyok összeszedni a földről.
Először is gyerekek….már megint? Gyomor forgató volt….és ez a senkit sem kímélek….az idegeim pattanásig feszültek.
És volt bőr a képén ilyen véget írni!!

Majdnem írtam valamit….és persze kedvenc, meg ajánlom, de kiborító is…..

A nagy kérdésem az az, hogy szeretem e eléggé, vagy utálom?!!!
Át kell még gondolnom…..♥

Emerencia P>!
Nick Cutter: A falka

Olvassuk a könyveket egymás után. Vannak olyanok, melyek idővel kicsit homályosabb emlékek lesznek , kevésbé tudjuk magunkban felidézni a történetüket. És vannak olyanok, amelyeket nem felejtünk el, mert olyan szép, vagy mert olyan érdekes, esetleg misztikus , netán történelmi időutazást tehetünk általuk. Egyes köteteket sokáig megtartunk emlékezetünkben. A falka. Nos , azt hiszem ez a könyv éppen most masírozott be nálam azok közé a "mindig emlékszem majd a történetre "könyvek közé , amiről évek múltán is tudni fogom mit olvastam benne. Egyetlen oldala sem volt , amire azt mondhatnám, hogy nem volt izgalmas. Műfajának egyik kivételes darabja.

2 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Nick Cutter: A falka

Hát hűha. Először onnan kezdeném, hogy amikor elolvastam a fülszöveget, valami hátborzongató, misztikus horrorra számítottam, amin majd jókat lehet ijedezni. Aztán elég hamar kiderült, hogy ez egy olyan fajta horror, ami alapvetően nagyon kívül esik a komfort-zónámon (nem igazán misztikus, hiszen igen hamar kiderül, mivel is állunk szemben, ami ráadásul elég naturálisan van ábrázolva). Így aztán az egyharmadánál be is tojtam, hogy ez nem az én lelki világomnak való. Ugyanakkor olyan izgalmas is volt, hogy csak nem bírtam letenni, és gyorsan fogytak az oldalak. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem az köti le a figyelmemet, ami történik, hanem az események mögött álló lélektani tartalom, mondanivaló. A szereplők nagyon kidolgozottak és érdekesek, és jól mutatják, hogy az igazi sötétség általában belülről fakad- ebben a regényben a szó minden értelmében.

6 hozzászólás
Leliana>!
Nick Cutter: A falka

Két dologra biztosan rájöttem a könyv olvasása közben: szeretek kövér lenni, nem szeretnék mindenféle csodafogyókúrába vágni; ha viszont mégis fogyni vágynék, elég elővenni bizonyos köteteket, az ember étvágya úgyis elmegy tőlük. (hát, igen, ez is egy ilyen iromány)
Rengeteget töprengtem a pontozáson, de mivel általában az alapján csillagozok, hogy mennyire hat rám adott könyv, nem tudtam kevesebbet adni rá. Tömény iszonyat az egész, de arra mindenképp jó volt, hogy kirángasson a langyos állóvízből.
Félelmetes vízió, sajnos tényleg elképzelhetőnek tartom (ha nem is ilyen formában), hogy a valóságban is bekövetkezzen egy hasonló. Nem zártuk le teljesen a témát, tulajdonképp választhat az olvasó, hogy melyik felkínált lehetőségnek hisz spoiler, de akárhogy is, a végeredmény elborzasztó.
Ahogy olvasgattam a köszönetnyilvánítást, az író családja, környezete azt mondogatta, hogy van ebben a történetben valami. Ami azt illeti, szerintem is van, ami gusztustalanságon is túlmutat: nekem nagyon érdekes volt olvasni a gyerekek szemszögéről, ami tényleg egy kicsit „legyek urás” volt. Ez a Shelley egy igazi pszichopata, de nagyon jól sikerült karakter szerintem spoiler :)
Ha film lenne spoiler, mindenképp követelném, hogy bemutassák, a benne szereplő állatoknak a valóságban nem esett semmi bajuk, mert nem csak az embereket sajnáltam, hanem pl. szegény tekit és a majmot is.
Nem tudom, hogy olvasom-e valaha még, de mindenesetre jó ideig nem fogom elfelejteni, ez tuti spoiler

20 hozzászólás
EssentialHencsi P>!
Nick Cutter: A falka

Azt hiszem, nem próbálkozom többé Nick Cutterrel. Pedig én úgy akartam, de ez a könyve sem jött be. Felturbózott Legyek ura, és az sem volt sosem a kedvencem. És állandóan a „szargörény” szó járt a fejemben. (Lásd Álomcsapda). Szóval megint ugyanaz motoszkált a fejemben, mint a Mélységnél is, hogy összegyúrt egy csomó jó könyvet és ez lett belőle. Bevallom, mikor az elején belefutottam az első RIAAAAGGGHHHHH-ba, abba is akartam hagyni, mert ez a másik könyvénél is halálra idegesített. De van ez a perverzióm, hogy nem hagyok félbe könyvet, úgyhogy végigolvastam, gondoltam, csak megtalálom azt a pluszt, ami miatt ennyien imádják. Sajnos nem sikerült. :(

4 hozzászólás
ggizi P>!
Nick Cutter: A falka

Ez borzalmas volt! Persze a történet maga (ami sajnos túlságosan is hihető volt) nagyon is tetszett, az író stílusa magával ragadó volt és csak úgy faltam a sorokat… kivéve mikor le kellett tennem, mert a túl érzékletes leírások miatt néhol a hányinger kerülgetett.
Ott voltak a fiúk, akik utolsó táborozásukat töltötték őrsparancsnokukkal a szigeten (mielőtt túlságosan ciki lenne ez az egész cserkészesdi), és hirtelen szembetalálták magukat egy korábban még sose látott problémával. A karaktereik nagyon jólkidolgozottak voltak és érdekes volt végigkövetni, kiből mit hozott ki ez a speciális helyzet. Shelley egészen félelmetes volt ezzel a szociopata énjével és a későbbi sorozatgyilkosokra utaló jelleggel.
És nagyon tetszett az is, ahogy a szerző különböző cikkek és dokumentumok beszúrásával szakította meg a történéseket, amik az előzményekbe, illetve a szigeten kívüli világ reagálásába is bepillantást engedtek. Volt idő egy kicsit fellélegezni a nyomasztó történetből (kivéve mikor csöbörből vödörbe került az olvasó). Nagyon elgondolkodtató milyen áldozatokra is képes az ember a hatalomért és a gazdagságért.
Nagyon jó könyv volt, de a közelébe nem megyek többet.

4 hozzászólás
mcgregor>!
Nick Cutter: A falka

A mélység után A falkát olvasva is Stephen King munkássága volt az első, ami beugrott. Nem baj ez, de idővel Nick Cutternek biztosan el kell majd rúgnia magát attól az írói rémképtől, hogy mindig Kinghez hasonlítgassák. Segítek neki: a továbbiakban én sem teszem. A könyv három legnagyobb erénye: 1. a fokozatosan, megfelelő írói érzékkel adagolt feszültség; 2. azon képesség, hogy tűpontosan ábrázolja, hogy a kiélezett helyzet spoiler hogyan hat (teljesen különbözően) az eltérő személyiségekre, kiből, mit hoz ki, kinek, mi a gyengéje. Ebbe például az is belefér, hogy egészen részletgazdagon és reálisan mutatja be, hogy egy tökéletesen szociopata, torzult jellemű fiúban milyen belső gondolatok érvényesülnek és miért. 3. olyan, szinte beteges kéjjel tobzódik az emberek legősibb félelmeiben, hogy csak borzadállyal lehet figyelni, mégsem hatásvadásznak érezzük, hanem különlegesnek. Ez ritka. Mindenesetre hipochonderek ne olvassák. Tényleg. Amit talán felrónék neki, hogy elképzelhető, hogy hatásosabb lehetett volna, ha a fenyegetés pontos mibenléte csak a cselekmény egy későbbi szakaszában tárul fel a maga valójában.

bokrichard>!
Nick Cutter: A falka

Legyek ura, South Park, és hasonló kalandok… Mi kellhet még? Ja, valami maradandóbb! Nick Cuttertől ez volt az első könyvem, és tényleg látom, hogy miért kedvelik, mert jól ír, olvasmányos, gyors, lendületes, és hasonló jó dolgok. De a horror műfaja nekem kicsit mélyebb, jobb, Kingesebb típusa kell (bocsi a maradiságomért), ami nem csak arra épít, hogy rohadt trágár, rohadt undorító, rohadt viscerális, rohadt rohadt (ismételt elnézést az obszcénkodásért), hanem valami több. A közepestől azért jobb, mert nekem azért a férgek bejöttek, az orvoskodás még mindig menő (mi más is lehetne? :) ), igaz, ez utóbbit kicsit túl sokat hallottam Timtől. Én nem tenném minden második mondatba bele, hogy „btw. amúgy én orvos vagyok…”. Ettől függetlenül nem elvetendő a többi könyve, hátha van jobb is, de valahogy többet vártam volna.
Ui.: Na, most megyek és csinálok valami vacsit, mert éhes lettem! :D

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mi a közös a nőben és a pizzában?
– Mi?
– A sonkás jobb, mint a gombás.

241. oldal

3 hozzászólás
Emerencia P>!

Az egyetlen módja , hogy megismerd az embereket , az, ha válsághelyzetben látod őket.

239. oldal

Cicu>!

A legnehezebb dolog lehet a világon törődni valakivel. Biztosítani, hogy ne érje baj.

343. oldal

Cicu>!

Miről lehet felismerni egy mérges gombát? Ugrál a kalapján.

241. oldal

Cicu>!

(…) bizonyos bűnökre nem létezik megfelelő büntetés.

131. oldal

Cicu>!

Tagadhatatlan tény, hogy mások gonoszsága önnön gonoszságunkká válik, mert meggyújt valami pokolit a szívünkben.

24. oldal

Leliana>!

Az anyád olyan egyszerű, hogy egész nap bámulna egy narancsleves dobozra, csak mert rá van írva, hogy: koncentrátum.

69. oldal

Cicu>!

A fiúk az álmos hajnali félhomállyal ébredtek. A hold úgy csüngött nyugati oltárán, akár az utolsó, melankolikus vendég egy vacsorapartin, aki túl magányos ahhoz, hogy elmenjen.

46. oldal

Cicu>!

(…) minden ember különböző toleranciaküszöbbel születik, és mindenki csak abban a pillanatban ismeri meg a saját töréspontját, mikor elérkezik hozzá.

299. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Michael Slade: A gyilkos
Stephen King: A halálsoron
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Darren Shan: Árnyak asszonya
Stephen King: Álom doktor
Stephen King: Mr. Mercedes
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház