A ​falka 452 csillagozás

Nick Cutter: A falka

Tim ​Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – úgynevezett falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz…
Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel… és végül egymással is.

Nick Cutter részben A legyek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634190943 · Fordította: Tillinger Zsófia
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
400 oldal · ISBN: 9789634190950 · Fordította: Tillinger Zsófia

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Shelley Longpre · Ephraim Elliot · Maximilan Kirkwood · dr. Clive Edgerton · Kent Jenks · Newton Thornton · Thomas Henry Padgett "Az éhes ember" · Tim "Őrsparancsnok" Riggs


Kedvencelte 45

Most olvassa 10

Várólistára tette 257

Kívánságlistára tette 288

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Nick Cutter: A falka

Már az első regényénél a Mélységnél tudtam, hogy Cutter nevét érdemes megjegyezni, és nem tévedtem. Ez a pasi eszméletlenül jól ír!
Nagyon vártam A Falkát, pedig nem sejtettem, hogy minden várakozásomat felülmúlja majd, mégis ez történt.
Imádtam!
Egy hátborzongatóan jó, felkavaró, nyomasztó atmoszférájú horrort kaptam, remekül kidolgozott karakterekkel és történettel.
A legfélelmetesebb mégis az, hogy belegondolva ez akár meg is történhet. hisz biológiai fegyverek és biológiai hadviselés létezik Nálam kedvenc lett és nagyon remélem, hogy a kiadó megjelenteti majd a Little Heaven-t is, mert Cutter-ből sosem elég! :)

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nick Cutter: A falka

Nehéz írni erről a könyvről. Akik a Legyek Urához hasonlítják, azoknak csak annyit, hogy az kismiska ehhez a történethez képest. Talán azért, mert gyerekekről van szó, számomra felkavaróbb volt, mint a Mélység. Az egy kicsit sci-fis volt, ez pedig egyszerűen megdöbbentő. A magára hagyatottság egyesekből a legjobbat hozza ki (Newt), másokból pedig a legrosszabbat. Az öt fiú öt féle képpen viszonyult a Helyzethez. Igazából csak egyiküket nem sajnáltam spoiler. Sajnos még az is előfordulhat, hogy valamelyik elmebeteg tudós hasonló kísérletekbe kezd. Akkor aztán megnézhetjük magunkat.
Nick Cutter jól ír. Szép lassan építi fel a cselekményt és hozza ránk a frászt egyre jobban. Kár, hogy a gusztustalan dolgokat is. Mégis el kell búcsuznunk egymástól, mert a horror nem az én műfajom, nem szeretem ha sokkolnak. A műfaj kedvelőinek azonban bátran ajánlom.
(Bevallom volt egy-két oldal benne, amit muszáj volt átlapoznom.)

8 hozzászólás
Naiva P>!
Nick Cutter: A falka

Finoman szólva nem éppen az a fajta olvasmány, amihez hozzá vagyok szokva (főleg nem a karácsonyi időszakban), de nem bánom, hogy végül beleválasztottam. Volt vele némi Legyek ura, csak szteroidokon érzésem. Lassú felépítésű történet, de ha egyszer elkapod a fonalat, kíváncsivá fog tenni egészen a végéig. Akkor is, ha vannak benne gyomorforgató jelenetek. Néhány tizenéves kisvárosi tinédzser srác csatlakozik egy cserkészcsapathoz. Éjszakánként pedig a tűz körül rémtörténeteket mesélnek egymásnak.
Tetszett, a történetvezetés és, hogy mindegyik szereplő kapott egy olyan háttértörténetet, ami adott a jelen eseményeibe egy fajta megértést. A történet egy lakatlan szigeten játszódott és eléggé hátborzongató volt. Az első könyv volt, amit Nick Cuttertől olvastam, de őszintén, a maga beteg módján mégis lenyűgözött a történet.

jagoka1984 P>!
Nick Cutter: A falka

Számomra borzalmas ez a történet. Döbbenet volt olvasni, hogy egy csapatnyi gyerek hogyan tud egymás ellen fordulni, hogyan tudnak megváltozni. Mennyi szörnyűséget tudnak megtenni a túlélés reményében.

Nemes_Tímea P>!
Nick Cutter: A falka

Hűha. Az sok mindent elárul, hogy sokszor akartam befogni a szemem olvasás közben. :D Azért King bácsi jobb, de Cuttertől is olvasok még az biztos. Voltak gyengébb részek, de a közepétől csak kapkodtam a fejem. spoiler

1 hozzászólás
wzsuzsanna>!
Nick Cutter: A falka

Hát hűha. Először onnan kezdeném, hogy amikor elolvastam a fülszöveget, valami hátborzongató, misztikus horrorra számítottam, amin majd jókat lehet ijedezni. Aztán elég hamar kiderült, hogy ez egy olyan fajta horror, ami alapvetően nagyon kívül esik a komfort-zónámon (nem igazán misztikus, hiszen igen hamar kiderül, mivel is állunk szemben, ami ráadásul elég naturálisan van ábrázolva). Így aztán az egyharmadánál be is tojtam, hogy ez nem az én lelki világomnak való. Ugyanakkor olyan izgalmas is volt, hogy csak nem bírtam letenni, és gyorsan fogytak az oldalak. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem az köti le a figyelmemet, ami történik, hanem az események mögött álló lélektani tartalom, mondanivaló. A szereplők nagyon kidolgozottak és érdekesek, és jól mutatják, hogy az igazi sötétség általában belülről fakad- ebben a regényben a szó minden értelmében.

6 hozzászólás
Lisie87>!
Nick Cutter: A falka

Nehéz erről a könyvről írni, főleg rosszat, mert ha úgy nézem, minden korrekt és rendben volt vele. Tetszett az alapötlet, a megvalósítás, az írásmód…és!!!…végig egy kicsit olyan „King”-es érzésem volt, és a legvégén az író „bevallja”, hogy lenyúlt egy alap ötletet a Mestertől…:D Félre értés ne essék, nem baj, csak úgy alátámasztotta a megérzésemet! :))
Amivel viszont bajban voltam, hogy annyira,de annyira undorító volt sokszor….először is, a pókok után a spoiler utálom a legjobban. Úgy látszik, hogy megöregedtem, mert ezek a részletes leírások a gusztustalan részekről…totál kikészítettek! :D Amiért még mérges vagyok az spoiler Na őt nem sajnáltam.
Összességében jó kis horror volt, bár mostanában kevés ilyet olvasok. @Riszperidon, te aki szeretsz megosztani mindenféle hernyókról és társaikról képeket, biztos értékelnéd e remekművet! :D

14 hozzászólás
Leliana>!
Nick Cutter: A falka

Két dologra biztosan rájöttem a könyv olvasása közben: szeretek kövér lenni, nem szeretnék mindenféle csodafogyókúrába vágni; ha viszont mégis fogyni vágynék, elég elővenni bizonyos köteteket, az ember étvágya úgyis elmegy tőlük. (hát, igen, ez is egy ilyen iromány)
Rengeteget töprengtem a pontozáson, de mivel általában az alapján csillagozok, hogy mennyire hat rám adott könyv, nem tudtam kevesebbet adni rá. Tömény iszonyat az egész, de arra mindenképp jó volt, hogy kirángasson a langyos állóvízből.
Félelmetes vízió, sajnos tényleg elképzelhetőnek tartom (ha nem is ilyen formában), hogy a valóságban is bekövetkezzen egy hasonló. Nem zártuk le teljesen a témát, tulajdonképp választhat az olvasó, hogy melyik felkínált lehetőségnek hisz spoiler, de akárhogy is, a végeredmény elborzasztó.
Ahogy olvasgattam a köszönetnyilvánítást, az író családja, környezete azt mondogatta, hogy van ebben a történetben valami. Ami azt illeti, szerintem is van, ami gusztustalanságon is túlmutat: nekem nagyon érdekes volt olvasni a gyerekek szemszögéről, ami tényleg egy kicsit „legyek urás” volt. Ez a Shelley egy igazi pszichopata, de nagyon jól sikerült karakter szerintem spoiler :)
Ha film lenne spoiler, mindenképp követelném, hogy bemutassák, a benne szereplő állatoknak a valóságban nem esett semmi bajuk, mert nem csak az embereket sajnáltam, hanem pl. szegény tekit és a majmot is.
Nem tudom, hogy olvasom-e valaha még, de mindenesetre jó ideig nem fogom elfelejteni, ez tuti spoiler

20 hozzászólás
ggizi>!
Nick Cutter: A falka

Ez borzalmas volt! Persze a történet maga (ami sajnos túlságosan is hihető volt) nagyon is tetszett, az író stílusa magával ragadó volt és csak úgy faltam a sorokat… kivéve mikor le kellett tennem, mert a túl érzékletes leírások miatt néhol a hányinger kerülgetett.
Ott voltak a fiúk, akik utolsó táborozásukat töltötték őrsparancsnokukkal a szigeten (mielőtt túlságosan ciki lenne ez az egész cserkészesdi), és hirtelen szembetalálták magukat egy korábban még sose látott problémával. A karaktereik nagyon jólkidolgozottak voltak és érdekes volt végigkövetni, kiből mit hozott ki ez a speciális helyzet. Shelley egészen félelmetes volt ezzel a szociopata énjével és a későbbi sorozatgyilkosokra utaló jelleggel.
És nagyon tetszett az is, ahogy a szerző különböző cikkek és dokumentumok beszúrásával szakította meg a történéseket, amik az előzményekbe, illetve a szigeten kívüli világ reagálásába is bepillantást engedtek. Volt idő egy kicsit fellélegezni a nyomasztó történetből (kivéve mikor csöbörből vödörbe került az olvasó). Nagyon elgondolkodtató milyen áldozatokra is képes az ember a hatalomért és a gazdagságért.
Nagyon jó könyv volt, de a közelébe nem megyek többet.

4 hozzászólás
szentesi_katalin P>!
Nick Cutter: A falka

Wáááédesjézussss! Ez borzasztó volt. Jó értelemben. Ennyire undorítót hogy lehet kitalálni? Borzalom. Néhol olvasni is alig mertem. Brutális fantázia van az íróban. Mondom ezt úgy, hogy ez volt az első könyvem tőle.
spoiler
Eszem megáll, hogy miből indult ki ez az egész. spoiler
Boldogan olvasok még Cutter könyvet.
Ajánlom a hozzá az erős gyomort.


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mi a közös a nőben és a pizzában?
– Mi?
– A sonkás jobb, mint a gombás.

241. oldal

5 hozzászólás
Cicu>!

Az egyetlen módja, hogy igazán megismerd az embereket, az, ha válsághelyzetben látod őket. Az emberek a legrosszabb dolgokat is képesek megtenni a másikkal, Newton. Egyszerűen a legrosszabbakat. Barátság, család, szeretet és testvériség – mind repül ki az ablakon…

239. oldal

Cicu>!

Tagadhatatlan tény, hogy mások gonoszsága önnön gonoszságunkká válik, mert meggyújt valami pokolit a szívünkben.

24. oldal

1 hozzászólás
Leliana>!

Az anyád olyan egyszerű, hogy egész nap bámulna egy narancsleves dobozra, csak mert rá van írva, hogy: koncentrátum.

69. oldal

Leliana>!

Az egyetlen módja, hogy megismerd az embereket , az, ha válsághelyzetben látod őket.

239. oldal

Cicu>!

A legnehezebb dolog lehet a világon törődni valakivel. Biztosítani, hogy ne érje baj.

343. oldal

Cicu>!

Miről lehet felismerni egy mérges gombát? Ugrál a kalapján.

241. oldal

Cicu>!

[…] bizonyos bűnökre nem létezik megfelelő büntetés.

131. oldal

Cicu>!

[…] minden ember különböző toleranciaküszöbbel születik, és mindenki csak abban a pillanatban ismeri meg a saját töréspontját, mikor elérkezik hozzá.

299. oldal

Cicu>!

A fiúk az álmos hajnali félhomállyal ébredtek. A hold úgy csüngött nyugati oltárán, akár az utolsó, melankolikus vendég egy vacsorapartin, aki túl magányos ahhoz, hogy elmenjen.

46. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Stephen King: A búra alatt
Stephen King: A halálsoron
Chris Carter: Kivégzés
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
M. W. Craven: A bábuk tánca
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Álom doktor
Alex North: A Suttogó
Jozef Karika: A hasadék