A ​falka 220 csillagozás

Nick Cutter: A falka

Tim ​Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – úgynevezett falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz…

Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel… és végül egymással is.

Nick Cutter részben A legyek… (tovább)

Eredeti mű: Nick Cutter: The Troop

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
400 oldal · ISBN: 9789634190950 · Fordította: Tillinger Zsófia
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634190943 · Fordította: Tillinger Zsófia

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Ephraim Elliot · Maximilan Kirkwood · dr. Clive Edgerton · Kent Jenks · Newton Thornton · Shelley Longpre · Thomas Henry Padgett "Az éhes ember" · Tim "Őrsparancsnok" Riggs


Kedvencelte 26

Most olvassa 12

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Chrissie
Nick Cutter: A falka

Már az első regényénél a Mélységnél tudtam, hogy Cutter nevét érdemes megjegyezni, és nem tévedtem. Ez a pasi eszméletlenül jól ír!
Nagyon vártam A Falkát, pedig nem sejtettem, hogy minden várakozásomat felülmúlja majd, mégis ez történt.
Imádtam!
Egy hátborzongatóan jó, felkavaró, nyomasztó atmoszférájú horrort kaptam, remekül kidolgozott karakterekkel és történettel.
A legfélelmetesebb mégis az, hogy belegondolva ez akár meg is történhet. hisz biológiai fegyverek és biológiai hadviselés létezik
Nálam kedvenc lett és nagyon remélem, hogy a kiadó megjelenteti majd a Little Heaven-t is, mert Cutter-ből sosem elég! :)

7 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Nick Cutter: A falka

Nehéz írni erről a könyvről. Akik a Legyek Urához hasonlítják, azoknak csak annyit, hogy az kismiska ehhez a történethez képest. Talán azért, mert gyerekekről van szó, számomra felkavaróbb volt, mint a Mélység. Az egy kicsit sci-fis volt, ez pedig egyszerűen megdöbbentő. A magára hagyatottság egyesekből a legjobbat hozza ki (Newt), másokból pedig a legrosszabbat. Az öt fiú öt féle képpen viszonyult a Helyzethez. Igazából csak egyiküket nem sajnáltam spoiler. Sajnos még az is előfordulhat, hogy valamelyik elmebeteg tudós hasonló kísérletekbe kezd. Akkor aztán megnézhetjük magunkat.
Nick Cutter jól ír. Szép lassan építi fel a cselekményt és hozza ránk a frászt egyre jobban. Kár, hogy a gusztustalan dolgokat is. Mégis el kell búcsuznunk egymástól, mert a horror nem az én műfajom, nem szeretem ha sokkolnak. A műfaj kedvelőinek azonban bátran ajánlom.
(Bevallom volt egy-két oldal benne, amit muszáj volt átlapoznom.)

8 hozzászólás
>!
Emerencia
Nick Cutter: A falka

Olvassuk a könyveket egymás után. Vannak olyanok, melyek idővel kicsit homályosabb emlékek lesznek , kevésbé tudjuk magunkban felidézni a történetüket. És vannak olyanok, amelyeket nem felejtünk el, mert olyan szép, vagy mert olyan érdekes, esetleg misztikus , netán történelmi időutazást tehetünk általuk. Egyes köteteket sokáig megtartunk emlékezetünkben. A falka. Nos , azt hiszem ez a könyv éppen most masírozott be nálam azok közé a "mindig emlékszem majd a történetre "könyvek közé , amiről évek múltán is tudni fogom mit olvastam benne. Egyetlen oldala sem volt , amire azt mondhatnám, hogy nem volt izgalmas. Műfajának egyik kivételes darabja.

2 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Nick Cutter: A falka

Hát hűha. Először onnan kezdeném, hogy amikor elolvastam a fülszöveget, valami hátborzongató, misztikus horrorra számítottam, amin majd jókat lehet ijedezni. Aztán elég hamar kiderült, hogy ez egy olyan fajta horror, ami alapvetően nagyon kívül esik a komfort-zónámon (nem igazán misztikus, hiszen igen hamar kiderül, mivel is állunk szemben, ami ráadásul elég naturálisan van ábrázolva). Így aztán az egyharmadánál be is tojtam, hogy ez nem az én lelki világomnak való. Ugyanakkor olyan izgalmas is volt, hogy csak nem bírtam letenni, és gyorsan fogytak az oldalak. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem az köti le a figyelmemet, ami történik, hanem az események mögött álló lélektani tartalom, mondanivaló. A szereplők nagyon kidolgozottak és érdekesek, és jól mutatják, hogy az igazi sötétség általában belülről fakad- ebben a regényben a szó minden értelmében.

6 hozzászólás
>!
Ardena P
Nick Cutter: A falka

Két dologra biztosan rájöttem a könyv olvasása közben: szeretek kövér lenni, nem szeretnék mindenféle csodafogyókúrába vágni; ha viszont mégis fogyni vágynék, elég elővenni bizonyos köteteket, az ember étvágya úgyis elmegy tőlük. (hát, igen, ez is egy ilyen iromány)
Rengeteget töprengtem a pontozáson, de mivel általában az alapján csillagozok, hogy mennyire hat rám adott könyv, nem tudtam kevesebbet adni rá. Tömény iszonyat az egész, de arra mindenképp jó volt, hogy kirángasson a langyos állóvízből.
Félelmetes vízió, sajnos tényleg elképzelhetőnek tartom (ha nem is ilyen formában), hogy a valóságban is bekövetkezzen egy hasonló. Nem zártuk le teljesen a témát, tulajdonképp választhat az olvasó, hogy melyik felkínált lehetőségnek hisz spoiler, de akárhogy is, a végeredmény elborzasztó.
Ahogy olvasgattam a köszönetnyilvánítást, az író családja, környezete azt mondogatta, hogy van ebben a történetben valami. Ami azt illeti, szerintem is van, ami gusztustalanságon is túlmutat: nekem nagyon érdekes volt olvasni a gyerekek szemszögéről, ami tényleg egy kicsit „legyek urás” volt. Ez a Shelley egy igazi pszichopata, de nagyon jól sikerült karakter szerintem spoiler :)
Ha film lenne spoiler, mindenképp követelném, hogy bemutassák, a benne szereplő állatoknak a valóságban nem esett semmi bajuk, mert nem csak az embereket sajnáltam, hanem pl. szegény tekit és a majmot is.
Nem tudom, hogy olvasom-e valaha még, de mindenesetre jó ideig nem fogom elfelejteni, ez tuti spoiler

20 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Nick Cutter: A falka

Azt hiszem, nem próbálkozom többé Nick Cutterrel. Pedig én úgy akartam, de ez a könyve sem jött be. Felturbózott Legyek ura, és az sem volt sosem a kedvencem. És állandóan a „szargörény” szó járt a fejemben. (Lásd Álomcsapda). Szóval megint ugyanaz motoszkált a fejemben, mint a Mélységnél is, hogy összegyúrt egy csomó jó könyvet és ez lett belőle. Bevallom, mikor az elején belefutottam az első RIAAAAGGGHHHHH-ba, abba is akartam hagyni, mert ez a másik könyvénél is halálra idegesített. De van ez a perverzióm, hogy nem hagyok félbe könyvet, úgyhogy végigolvastam, gondoltam, csak megtalálom azt a pluszt, ami miatt ennyien imádják. Sajnos nem sikerült. :(

4 hozzászólás
>!
mcgregor 
Nick Cutter: A falka

A mélység után A falkát olvasva is Stephen King munkássága volt az első, ami beugrott. Nem baj ez, de idővel Nick Cutternek biztosan el kell majd rúgnia magát attól az írói rémképtől, hogy mindig Kinghez hasonlítgassák. Segítek neki: a továbbiakban én sem teszem. A könyv három legnagyobb erénye: 1. a fokozatosan, megfelelő írói érzékkel adagolt feszültség; 2. azon képesség, hogy tűpontosan ábrázolja, hogy a kiélezett helyzet spoiler hogyan hat (teljesen különbözően) az eltérő személyiségekre, kiből, mit hoz ki, kinek, mi a gyengéje. Ebbe például az is belefér, hogy egészen részletgazdagon és reálisan mutatja be, hogy egy tökéletesen szociopata, torzult jellemű fiúban milyen belső gondolatok érvényesülnek és miért. 3. olyan, szinte beteges kéjjel tobzódik az emberek legősibb félelmeiben, hogy csak borzadállyal lehet figyelni, mégsem hatásvadásznak érezzük, hanem különlegesnek. Ez ritka. Mindenesetre hipochonderek ne olvassák. Tényleg. Amit talán felrónék neki, hogy elképzelhető, hogy hatásosabb lehetett volna, ha a fenyegetés pontos mibenléte csak a cselekmény egy későbbi szakaszában tárul fel a maga valójában.

>!
ggizi P
Nick Cutter: A falka

Ez borzalmas volt! Persze a történet maga (ami sajnos túlságosan is hihető volt) nagyon is tetszett, az író stílusa magával ragadó volt és csak úgy faltam a sorokat… kivéve mikor le kellett tennem, mert a túl érzékletes leírások miatt néhol a hányinger kerülgetett.
Ott voltak a fiúk, akik utolsó táborozásukat töltötték őrsparancsnokukkal a szigeten (mielőtt túlságosan ciki lenne ez az egész cserkészesdi), és hirtelen szembetalálták magukat egy korábban még sose látott problémával. A karaktereik nagyon jólkidolgozottak voltak és érdekes volt végigkövetni, kiből mit hozott ki ez a speciális helyzet. Shelley egészen félelmetes volt ezzel a szociopata énjével és a későbbi sorozatgyilkosokra utaló jelleggel.
És nagyon tetszett az is, ahogy a szerző különböző cikkek és dokumentumok beszúrásával szakította meg a történéseket, amik az előzményekbe, illetve a szigeten kívüli világ reagálásába is bepillantást engedtek. Volt idő egy kicsit fellélegezni a nyomasztó történetből (kivéve mikor csöbörből vödörbe került az olvasó). Nagyon elgondolkodtató milyen áldozatokra is képes az ember a hatalomért és a gazdagságért.
Nagyon jó könyv volt, de a közelébe nem megyek többet.

4 hozzászólás
>!
Wiggin77 P
Nick Cutter: A falka

Látva a 3.5 csillagot, talán azt gondolod, hogy nem tetszett.Pedig de, lekötött, jó volt, élveztem. Sokkal jobb és élvezhetőbb volt, mint a Mélység, ez már önmagában pozitív, de annyi hasonló – és esetenként izgalmasabb – történetet olvastam, hogy biztos vagyok benne, hogy nem kell sok idő és teljesen elhalványul bennem.
Olvasom, hogy páran a Legyek Urához hasonlítják. Na ja, abban is gyerekek voltak, de ez a regény úgy viszonyul ahhoz, mint a Trabant a Ferrarihoz… A Legyek Ura nem horror, de a feszültség nagyságrendileg nagyobb benne. Az emberben – pláne gyermekben – lakó gonoszság – sokkal félelmetesebb számomra, mint bármilyen élősködő féreg.

>!
TiaManta
Nick Cutter: A falka

Na ez gondolom elég könnyen megtörténhet. Egy kis mindennapi játszadozás az élőlények genetikájával, DNS-ével és BUMM.. a könyv máris megtörtént eseményeken alapszik. Hmm lehet hogy már meg is történt? Nem vagyok ilyesmiben jártas.
Nem olvastam csak szimplán horror könyvet, ismerkedek még vele. Egyes szereplők voltak az igazi szörnyek, mert amit leművelnek néha a könyvben, na az az igazi borzalom, nem az az izé. Egyiküknél a megkönnyebbülés lett volna úrrá rajtam, ha hamarabb fűbe harapott volna.
Az interjú része nagyon érdekes volt. Azok voltak a kedvenc részeim. Végig az volt az érzésem tőle hogy senki sem fogja túlélni. Az egész egy elszabadult kísérlet, ami csak egy nagyobb „laborban” folyik tovább. Kb ez olyan mintha szándékosan csinálták volna a valószerűbb adatokért. Ebből látszik hogy az ember végtelenül ostoba, miközben pont hatalmas tudását próbálja villogtatni.
Nem félelmet éreztem olvasás közben, de szerintem nem is ez volt a cél. Hanem, hogy talán egy nagyon rossz előérzet másszon be a bőröd alá, és a fejedbe.
Vagy csak az én ingerküszöböm más. (Mivel közben csokit majszoltam, tök természetesen.)


Népszerű idézetek

>!
Chrissie

– Mi a közös a nőben és a pizzában?
– Mi?
– A sonkás jobb, mint a gombás.

241. oldal

3 hozzászólás
>!
Chrissie

Miről lehet felismerni egy mérges gombát? Ugrál a kalapján.

241. oldal

>!
Chrissie

Tagadhatatlan tény, hogy mások gonoszsága önnön gonoszságunkká válik, mert meggyújt valami pokolit a szívünkben.

24. oldal

>!
Chrissie

A legnehezebb dolog lehet a világon törődni valakivel. Biztosítani, hogy ne érje baj.

343. oldal

>!
Chrissie

(…) bizonyos bűnökre nem létezik megfelelő büntetés.

131. oldal

>!
Emerencia P

Az egyetlen módja , hogy megismerd az embereket , az, ha válsághelyzetben látod őket.

239. oldal

>!
Ardena P

Az anyád olyan egyszerű, hogy egész nap bámulna egy narancsleves dobozra, csak mert rá van írva, hogy: koncentrátum.

69. oldal

>!
Chrissie

A fiúk az álmos hajnali félhomállyal ébredtek. A hold úgy csüngött nyugati oltárán, akár az utolsó, melankolikus vendég egy vacsorapartin, aki túl magányos ahhoz, hogy elmenjen.

46. oldal

>!
Chrissie

Az egyetlen módja, hogy igazán megismerd az embereket, az, ha válsághelyzetben látod őket. Az emberek a legrosszabb dolgokat is képesek megtenni a másikkal, Newton. Egyszerűen a legrosszabbakat. Barátság, család, szeretet és testvériség – mind repül ki az ablakon…

239. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Mary Shelley – Percy Bysshe Shelley: Frankenstein / Válogatott versek
Michael Slade: A gyilkos
Stephen King: A búra alatt
Takami Kósun: Battle Royale
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Újjászületés
Dan Wells: Nem akarlak megölni