Kisállattartók, vigyázat! Mufurc Macseknak fürödnie kell! Sajnos kifejezetten rossz ötletnek tűnik Macsekot vízbe mártogatni. Ki tudja, mi történhet… Elővigyázatosságból érdemes megfontolni néhány ötletet: Macskafürdetéshez vásároljunk lovagi páncélt. Helyezzünk a kezünk ügyébe rengeteg kötszert. Tartsunk készenlétben egy váltás alsóneműt (mert a stressz balesetet okozhat) Szóval készüljünk a legrosszabbra, mert egy Macsek nem fürdik hősies harc nélkül!
Rossz Cica fürdik (Rossz Cica 1.) 116 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2008
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó! Könyvmolyképző

Szeretem a macskákat, de ahogy van az a vicc is, sok mindenben a pasikhoz tudnám őket hasonlítani. Imádják a függetlenséget. Csak alig, vagy inkább egyáltalán nem hallgatnak rád, és sohasem fogadnak szót. Szeretik távol tölteni az éjszakát. Elvárják, hogy etesd, itasd, simogasd őket. Majd elvárják, hogy hagyd őket békén, amikor aludni szeretnének. Ez a cica is ilyen volt. Ezért is inkább vagyok kutyapárti.
Ennél a macskánál nem működik a fordított pszichológia. Csakis ha adunk az egójának. Humoros kis szösszenet, jópofa illusztrációkkal. A szöveg nagy részénél, mintha be lett volna nyomva a CapsLk billentyű és a könyvecske eleje, mint egy második osztályos készségfejlesztő. A gyerekek biztos, hogy odáig lesznek érte. A fürdetés után pedig ne próbáld meg simogatni. „Sőt! Készülj fel arra, hogy mosolyszünet lesz…pár óráig…napig…vagy hétig.”

Ideális könyv ahhoz, hogy a kicsikkel megszeretessük az olvasást. Különösen akkor, ha szeretik a cicákat. Nagyon cukik a rajzok, s ráadásul nagyon kifejezők. A szöveggel együtt pedig egy igazán humoros ismeretterjesztő könyvhöz van szerencsénk. Ahhoz kapunk segítséget, hogy hogyan fürdessünk meg egy cicát, ennek minden buktatójával számolva és lépésről lépésre haladva a cél felé. Mesésen vicces.

Roppant szórakoztató könyv volt, rengeteget nevettek rajta a gyerekeim és én is nagyon élveztem, úgyhogy muszáj volt a következő részt is beszereznem.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2015/05/nick-bruel-ro…

Egyszerűen sírva-visítva röhögtem rajta, a rajzokat meg egyszerűen nem lehet leírni. Páran írták, hogy aranyos könyv, én a brutálisan jóval jellemezném, és bár rövid, meg inkább képekkel van tele, de én a mindennapokban megfáradt felnőtteknek javasolnám a könyv olvasását. Vizelettartási problémákkal küzdőknek nyilvános helyen nem ajánlom, meg tömegközlekedésn sem. Nem néz ki túl jól, amikor az elfojtott röhögéstől rázkódva majd' összepisiled magad egy buszon egy gyerekkönyvvel a kezedben…

Párom Kisfiának vettem György napra, amit átadás után Párom fel is olvasott neki. :) Szeretem a cicákat, ők inkább kutyások, de még így is nagyon tetszett nekik. Ráadásul Párom különböző, elváltoztatott hangokon olvasta fel, ezzel is színesítve mindannyiunk örömére. :) Rövid, humoros, élvezhető, tele képekkel, csak ajánlani tudom!

Nagyon helyes könyv! Kezdő olvasóknak tökéletes választás lehet, mert a kevés szöveg mellett nagyon hangsúlyosak és kifejezőek a grafikák, emiatt igazán élvezhető az egész könyv. Pláne ha az illető még macskabarát is, sok ismerős jelenettel találkozhat – vagy nem :)
Nagyon vicces és szórakoztató volt, jókat vigyorogtunk a fiammal olvasás közben.

Bevallom, azt hittem, hogy ez egy nagyon igénytelen könyv. Mégis kivettem a könyvtárból és ma belekukkantottam. Végül is jót nevettem egy-egy képen és tényleg élvezetes volt elejétől a végéig. Én ugyan a macskákat rendkívül sokoldalú személyiségeknek látom, azt is tudom, hogy túlnyomó többségük valóban „rossz” cica. Nekem szerencsére általában kedves és jóhiszemű cicáim vannak, szóval nem lenne gond a fürdetés. Egyszer.
áppdét norbi nélkül: Még egyszer átolvastam egyrészt egy kihívás miatt ( https://moly.hu/kihivasok/rossz-cica), másrészt, hogy jól aludjak.

Figyelj! Nem azt mondom, hogy a macskák nem kedvelik a fürdőt. Nem azt mondom, hogy duzzognak a fürdő miatt. Nem azt mondom, hogy a legutóbbi választáson a macskák nem a fürdőre szavaztak. Nem azt mondom, hogy inkább kérnének egy vaníliapudingot, mint fürdőt. Nem azt mondom, hogy nem küldenének a fürdőnek szülinapi képeslapot. Nem azt mondom, hogy amikor a macskák játékosokat választanak a focihoz, akkor a fürdőt csak utoljára vennék be a csapatba. Nem azt mondom, hogy úgy éreznek a fürdő iránt, mint a fatörzsek a kutyák iránt. Nem azt mondom, hogy úgy néznek a fürdőre, mint a vegetáriánusok öt kiló nyers májra. Nem azt mondom, hogy egyszer régen a macskák vettek a fürdőnek egy csodás ajándékot, amire az összes zsebpénzük ráment, és erre az undok fürdők annyit sem mondtak, hogy „Köszi!”
Nem. Egész egyszerűen…
A MACSKÁK UTÁLNAK FÜRDENI!

Az első lecke, amit egy macskatulajdonosnak meg kell tanulnia, hogy…
A MACSKÁK UTÁLNAK FÜRDENI
Saját testi épséged érdekében ezt most ismételd el négyezer-nyolcszázkilencvenháromszor!

Talán feltűnt, hogy Cica egy csomóféle hangot tud kiadni. Mintha valamit mondani akarna neked. A következőkben felsorolunk néhány jellegzetes macskahangot, és eláruljuk, mit jelentenek.
NYAU:
Éhes vagyok.
NYAAAÚÚÚ!:
Nagyon éhes vagyok.
NYAAÚÚRRR!:
Átkozottul éhes vagyok! Követelem, hogy azonnal etess meg, vagy megbánod!
PFF!:
Egyedül akarok maradni.
PPPFFF!!!:
Hagyj békén, haver!
MIAÚÚPFFF!:
Csak akkor közelíts, ha meguntad az életedet! Nem vagyok jókedvemben!
NYAÚÚMIAÚÚPFFFRRR!!!:
Nick,
Elnézést, de ez nem tűr nyomdafestéket. Cica itt olyan csúnyát mond, hogy le is csuknának életfogytig, ha megjelenne egy könyvben. Köszönöm a megértésedet.
Szerkesztőd, Neal
98-99. oldal (Könyvmolyképző, 2014)

Szentséges szotyola!

Szentséges szotyola! A kis nyávogósnak több száz apró körmöcske borítja a nyelvét!
![]() | Rossz Cica sorozat · Összehasonlítás |