77. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
88. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Rossz ​Cica fürdik (Rossz Cica 1.) 116 csillagozás

Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Kisállattartók, vigyázat! Mufurc Macseknak fürödnie kell! Sajnos kifejezetten rossz ötletnek tűnik Macsekot vízbe mártogatni. Ki tudja, mi történhet… Elővigyázatosságból érdemes megfontolni néhány ötletet: Macskafürdetéshez vásároljunk lovagi páncélt. Helyezzünk a kezünk ügyébe rengeteg kötszert. Tartsunk készenlétben egy váltás alsóneműt (mert a stressz balesetet okozhat) Szóval készüljünk a legrosszabbra, mert egy Macsek nem fürdik hősies harc nélkül!

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
126 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738061 · Fordította: Goitein Veronika · Illusztrálta: Nick Bruel
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738061 · Fordította: Goitein Veronika · Illusztrálta: Nick Bruel

Enciklopédia 7


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Szeretem a macskákat, de ahogy van az a vicc is, sok mindenben a pasikhoz tudnám őket hasonlítani. Imádják a függetlenséget. Csak alig, vagy inkább egyáltalán nem hallgatnak rád, és sohasem fogadnak szót. Szeretik távol tölteni az éjszakát. Elvárják, hogy etesd, itasd, simogasd őket. Majd elvárják, hogy hagyd őket békén, amikor aludni szeretnének. Ez a cica is ilyen volt. Ezért is inkább vagyok kutyapárti.
Ennél a macskánál nem működik a fordított pszichológia. Csakis ha adunk az egójának. Humoros kis szösszenet, jópofa illusztrációkkal. A szöveg nagy részénél, mintha be lett volna nyomva a CapsLk billentyű és a könyvecske eleje, mint egy második osztályos készségfejlesztő. A gyerekek biztos, hogy odáig lesznek érte. A fürdetés után pedig ne próbáld meg simogatni. „Sőt! Készülj fel arra, hogy mosolyszünet lesz…pár óráig…napig…vagy hétig.”

gab001>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Ideális könyv ahhoz, hogy a kicsikkel megszeretessük az olvasást. Különösen akkor, ha szeretik a cicákat. Nagyon cukik a rajzok, s ráadásul nagyon kifejezők. A szöveggel együtt pedig egy igazán humoros ismeretterjesztő könyvhöz van szerencsénk. Ahhoz kapunk segítséget, hogy hogyan fürdessünk meg egy cicát, ennek minden buktatójával számolva és lépésről lépésre haladva a cél felé. Mesésen vicces.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738061 · Fordította: Goitein Veronika · Illusztrálta: Nick Bruel
szilvamag_>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Roppant szórakoztató könyv volt, rengeteget nevettek rajta a gyerekeim és én is nagyon élveztem, úgyhogy muszáj volt a következő részt is beszereznem.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2015/05/nick-bruel-ro…

Agnes_Kovacs>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Egyszerűen sírva-visítva röhögtem rajta, a rajzokat meg egyszerűen nem lehet leírni. Páran írták, hogy aranyos könyv, én a brutálisan jóval jellemezném, és bár rövid, meg inkább képekkel van tele, de én a mindennapokban megfáradt felnőtteknek javasolnám a könyv olvasását. Vizelettartási problémákkal küzdőknek nyilvános helyen nem ajánlom, meg tömegközlekedésn sem. Nem néz ki túl jól, amikor az elfojtott röhögéstől rázkódva majd' összepisiled magad egy buszon egy gyerekkönyvvel a kezedben…

zuna19 >!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Szórakoztató kis könyv. Nagyon sokszor megnevettetett. Az illusztráció kezdetben nagyon nem szerettem gagyinak hittem. De egy idő után, amikor már nem csak a macsekot lestem megtetszett. A macska imádó gyerkőcök imádni fogják ezt a könyvecskét.

ancsee P>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Párom Kisfiának vettem György napra, amit átadás után Párom fel is olvasott neki. :) Szeretem a cicákat, ők inkább kutyások, de még így is nagyon tetszett nekik. Ráadásul Párom különböző, elváltoztatott hangokon olvasta fel, ezzel is színesítve mindannyiunk örömére. :) Rövid, humoros, élvezhető, tele képekkel, csak ajánlani tudom!

ggizi P>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Nagyon helyes könyv! Kezdő olvasóknak tökéletes választás lehet, mert a kevés szöveg mellett nagyon hangsúlyosak és kifejezőek a grafikák, emiatt igazán élvezhető az egész könyv. Pláne ha az illető még macskabarát is, sok ismerős jelenettel találkozhat – vagy nem :)
Nagyon vicces és szórakoztató volt, jókat vigyorogtunk a fiammal olvasás közben.

PTJulia P>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Agyament és vicces macskagondozási útmutató, macskatartóknak kötelező olvasmány! A kisfiam végignevette, és addig zaklatott, míg én is elolvastam, nem bántam meg. Még a szerkesztőkre is találunk pár kedves utalást.

lenne P>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Bevallom, azt hittem, hogy ez egy nagyon igénytelen könyv. Mégis kivettem a könyvtárból és ma belekukkantottam. Végül is jót nevettem egy-egy képen és tényleg élvezetes volt elejétől a végéig. Én ugyan a macskákat rendkívül sokoldalú személyiségeknek látom, azt is tudom, hogy túlnyomó többségük valóban „rossz” cica. Nekem szerencsére általában kedves és jóhiszemű cicáim vannak, szóval nem lenne gond a fürdetés. Egyszer.

áppdét norbi nélkül: Még egyszer átolvastam egyrészt egy kihívás miatt ( https://moly.hu/kihivasok/rossz-cica), másrészt, hogy jól aludjak.

Chöpp>!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik

Nagyon-nagyon-nagyon sokat nevettünk rajta! Kicsim már meg is ígértette velem, hogy ha lehet, megszerzem az összes Rossz cica könyvet. Én is örülnék neki, ha a polcunkon láthatnám őket!


Népszerű idézetek

Chöpp>!

Figyelj! Nem azt mondom, hogy a macskák nem kedvelik a fürdőt. Nem azt mondom, hogy duzzognak a fürdő miatt. Nem azt mondom, hogy a legutóbbi választáson a macskák nem a fürdőre szavaztak. Nem azt mondom, hogy inkább kérnének egy vaníliapudingot, mint fürdőt. Nem azt mondom, hogy nem küldenének a fürdőnek szülinapi képeslapot. Nem azt mondom, hogy amikor a macskák játékosokat választanak a focihoz, akkor a fürdőt csak utoljára vennék be a csapatba. Nem azt mondom, hogy úgy éreznek a fürdő iránt, mint a fatörzsek a kutyák iránt. Nem azt mondom, hogy úgy néznek a fürdőre, mint a vegetáriánusok öt kiló nyers májra. Nem azt mondom, hogy egyszer régen a macskák vettek a fürdőnek egy csodás ajándékot, amire az összes zsebpénzük ráment, és erre az undok fürdők annyit sem mondtak, hogy „Köszi!”

Nem. Egész egyszerűen…

A MACSKÁK UTÁLNAK FÜRDENI!

30-31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fürdés · macska
Chöpp>!

Az első lecke, amit egy macskatulajdonosnak meg kell tanulnia, hogy…

A MACSKÁK UTÁLNAK FÜRDENI

Saját testi épséged érdekében ezt most ismételd el négyezer-nyolcszázkilencvenháromszor!

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fürdés · macska
2 hozzászólás
Carmilla >!

Talán feltűnt, hogy Cica egy csomóféle hangot tud kiadni. Mintha valamit mondani akarna neked. A következőkben felsorolunk néhány jellegzetes macskahangot, és eláruljuk, mit jelentenek.
NYAU:
Éhes vagyok.
NYAAAÚÚÚ!:
Nagyon éhes vagyok.
NYAAÚÚRRR!:
Átkozottul éhes vagyok! Követelem, hogy azonnal etess meg, vagy megbánod!
PFF!:
Egyedül akarok maradni.
PPPFFF!!!:
Hagyj békén, haver!
MIAÚÚPFFF!:
Csak akkor közelíts, ha meguntad az életedet! Nem vagyok jókedvemben!
NYAÚÚMIAÚÚPFFFRRR!!!:
Nick,
Elnézést, de ez nem tűr nyomdafestéket. Cica itt olyan csúnyát mond, hogy le is csuknának életfogytig, ha megjelenne egy könyvben. Köszönöm a megértésedet.
Szerkesztőd, Neal

98-99. oldal (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: macska
Naiva>!

A tárgyalás azt jelenti, hogy nyers erő helyett szavakkal veszel rá Cicát az engedelmességre.

75. oldal

Nicole_Kinney I>!

Sajnálattal közöljük, hogy a harmadik fejezet csupán álom volt.

répaorrú_hóember>!

Szentséges szotyola! A kis nyávogósnak több száz apró körmöcske borítja a nyelvét!

13. oldal


A sorozat következő kötete

Rossz Cica sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csapody Kinga: Irány a Vértes és a Gerecse!
Takács Viktória: Luca mese
Bartos Erika: Pest szíve
Kerényi Lilla: Csillagvarázs
Gecsei Ádám – Gondár Flóra: Acca és Zokni adventi kalendáriuma
Szécsi Noémi: Tetűmese
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Bartos Erika: Déli part
Varga Katalin: Mosó Masa mosodája
Remy Mazel: Pfuj!