Tébolyult ​természet 16 csillagozás

Nick Arnold: Tébolyult természet

Egyes ​állatok hidegek, nyirkosak, nyálkásak és gigantikus fogaik vannak. Mások vérrel táplálkoznak és borzalmas helyeken élnek. Egyszóval – UNDORÍTÓAK. És furcsa módon pont róluk szól ez a könyv. A tébolyító természetről. Azokról a dolgokról, amikről a tanárok 99 százaléka a legszörnyűbb rémálmában sem gondolná, hogy elmondja neked' – olvasható a fiatalokhoz közel álló, humoros stílusban írott 'ajánlás' a könyv bevezetőjében. Ilyen hangvételben folytatódik azután a természettudományos ismeretek széles tárházát, elsősorban az állatvilággal kapcsolatos érdekességek garmadáját bemutató kiadvány. Megismerhetik belőle a fiatalok az állatrendszertan főbb osztályait, majd az állatok különböző tulajdonságaira hoz példákat a szerző: tanulékonyságukra, érzékszerveik fejlettségére, az állati hangok jelentőségére, némely állat vándorlására, az együtt élő, egymást 'segítő' állati életközösségek működésére, az állatok vadászati szokásaira, étkezésük, szaporodásuk sajátosságaira stb. Nick Arnold… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rettentő tudomány Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2001
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636274363 · Fordította: Békési József · Illusztrálta: Tony De Saulles

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Sceurpien I>!
Nick Arnold: Tébolyult természet

Amikor először előkerültek ezek a könyvek, még nem volt igazán használva az internet információszerzésre a gyerekek által, így általam sem, épp ezért a szerzőről, Nick Arnold-ról mindenkinek volt valami története, miszerint kipróbált minden hülyeséget, fiatalon meghalt, börtönbe került, mert kiharapott egy részt egy ismeretlen férfiból, csak hogy megtudja, milyen a nyers hús íze, és hasonlók. Persze ezekből semmi sem igaz, és ezek engem szerintem már akkor sem nagyon befolyásoltak a könyvek olvasásakor. Leginkább azért, mert ezek a kötetek egyszerűen jók. Ha mindenki ezeken (is) nevelkedne, biztosan többen érdeklődnének a reáltudományok iránt, és szerintem az alsóbb osztályokban így kéne megszerettetni a tényleges értéket alkotó tudományokat és tantárgyakat a fiktív értéket alkotó tudományoktól.
Minden egyes könyve ugyanarra a sémára épül, azaz hogy az iskolában nem tanítanak meg mindent, és ennek kapcsán néha kicsit túlzóan ugyan, de igaz történeteket mesél a tudománytörténetből, vagy érdekes kísérletekre buzdít fel, majd elmagyarázza, miért is fontos ez.

pelikanbence>!
Nick Arnold: Tébolyult természet

Még 2000-ben kaptam Születésnapomra ajándékba ! :) Az állatok világa viccesen elmesélve. IMÁDOM EZT A KÖNYVET !!!! :))))


Hasonló könyvek címkék alapján

Glenn Murphy: Az evolúció …ahogy még sosem hallottál róla
Terry Deary – Peter Hepplewhite: Őrült egyiptomiak
Adam Kay: Testünk kívül-belül
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George és az ősrobbanás
Alan Macdonald: Csokis csodák
Adam Kay: Testünk régen és most
Kathryn Lamb: Engedjenek ki! Segítség!
Alan Macdonald: Oliver Cromwell szőröstül, bőröstül
Piotr Socha – Monika Utnik-Strugala: Kosz
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik