Tébolyult ​természet 16 csillagozás

Nick Arnold: Tébolyult természet

Egyes ​állatok hidegek, nyirkosak, nyálkásak és gigantikus fogaik vannak. Mások vérrel táplálkoznak és borzalmas helyeken élnek. Egyszóval – UNDORÍTÓAK. És furcsa módon pont róluk szól ez a könyv. A tébolyító természetről. Azokról a dolgokról, amikről a tanárok 99 százaléka a legszörnyűbb rémálmában sem gondolná, hogy elmondja neked' – olvasható a fiatalokhoz közel álló, humoros stílusban írott 'ajánlás' a könyv bevezetőjében. Ilyen hangvételben folytatódik azután a természettudományos ismeretek széles tárházát, elsősorban az állatvilággal kapcsolatos érdekességek garmadáját bemutató kiadvány. Megismerhetik belőle a fiatalok az állatrendszertan főbb osztályait, majd az állatok különböző tulajdonságaira hoz példákat a szerző: tanulékonyságukra, érzékszerveik fejlettségére, az állati hangok jelentőségére, némely állat vándorlására, az együtt élő, egymást 'segítő' állati életközösségek működésére, az állatok vadászati szokásaira, étkezésük, szaporodásuk sajátosságaira stb. Nick Arnold… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rettentő tudomány Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2001
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636274363 · Fordította: Békési József · Illusztrálta: Tony De Saulles

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Sceurpien I>!
Nick Arnold: Tébolyult természet

Amikor először előkerültek ezek a könyvek, még nem volt igazán használva az internet információszerzésre a gyerekek által, így általam sem, épp ezért a szerzőről, Nick Arnold-ról mindenkinek volt valami története, miszerint kipróbált minden hülyeséget, fiatalon meghalt, börtönbe került, mert kiharapott egy részt egy ismeretlen férfiból, csak hogy megtudja, milyen a nyers hús íze, és hasonlók. Persze ezekből semmi sem igaz, és ezek engem szerintem már akkor sem nagyon befolyásoltak a könyvek olvasásakor. Leginkább azért, mert ezek a kötetek egyszerűen jók. Ha mindenki ezeken (is) nevelkedne, biztosan többen érdeklődnének a reáltudományok iránt, és szerintem az alsóbb osztályokban így kéne megszerettetni a tényleges értéket alkotó tudományokat és tantárgyakat a fiktív értéket alkotó tudományoktól.
Minden egyes könyve ugyanarra a sémára épül, azaz hogy az iskolában nem tanítanak meg mindent, és ennek kapcsán néha kicsit túlzóan ugyan, de igaz történeteket mesél a tudománytörténetből, vagy érdekes kísérletekre buzdít fel, majd elmagyarázza, miért is fontos ez.

pelikanbence>!
Nick Arnold: Tébolyult természet

Még 2000-ben kaptam Születésnapomra ajándékba ! :) Az állatok világa viccesen elmesélve. IMÁDOM EZT A KÖNYVET !!!! :))))


Hasonló könyvek címkék alapján

Glenn Murphy: Az evolúció …ahogy még sosem hallottál róla
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George és az ősrobbanás
Terry Deary – Peter Hepplewhite: Őrült egyiptomiak
Alan Macdonald: Csokis csodák
Adam Kay: Testünk kívül-belül
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük
Alan Macdonald: Oliver Cromwell szőröstül, bőröstül
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Lőrinc László: 25 szelfi a török korból
Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból