Vissza ​hozzád 299 csillagozás

Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amanda ​Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tűnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat. A főiskola előtti utolsó nyáron azonban előre nem látott, tragikus események szakítják el őket egymástól, és terelik teljesen más irányba az életüket.
Huszonöt évvel később Amanda és Dawson visszatér szülővárosukba annak az embernek a temetésére, aki fiatal korukban egyedüliként támogatta a szerelmüket, és menedéket nyújtott nekik. Egyikük sem azt az életet élte, amelyet elképzelt magának, és egyikük sem tudta elfelejteni azt a szenvedélyes első szerelmet, amely örökre megváltoztatta a sorsukat. Miközben Amanda és Dawson teljesítik öreg barátjuk végakaratát, minden, amit eddig biztosnak hittek, kétségessé válik, arra kényszerítve őket, hogy szembenézzenek fájdalmas emlékeikkel, újragondolják a döntéseiket, és az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
General Press, Budapest, 2020
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2018
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes

3 további kiadás


Enciklopédia 4


Kedvencelte 49

Most olvassa 14

Várólistára tette 219

Kívánságlistára tette 215

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Karinthy P>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Szép, ugyanakkor fájdalmas regény, nem kevés szívszorító jelenettel és ennek semmi köze ahhoz, hogy 2 szerelmesnek elválnak az útjai a család nyomására. Nem, ennél fájdalmasabb dolgok ütik fel a fejüket. Az utolsó 60-80 oldalon, bár nem sírtam, de hatalmas súly ült a mellkasomon és még mindig érzem, ha a könyvre gondolok. Hogy Happy end lesz-e végül? Azt megtartom magamnak, tessék elolvasni. :)

Gyönyörű történet és az még szebb, hogy az én szerelmi kapcsolatom is így kezdődött, nagy családi ellenállás és tiltakozás a származás miatt, most pedig lassan egy éve a férjem és hihetetlen nagy boldogságban éljük meg a mindennapjainkat. :)
KÜZDENI KELL AZÉRT, AKIT MINDENNÉL JOBBAN SZERETÜNK!

4 hozzászólás
Gorkie P>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

„Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni.”

Kedves, drága Dawson! A szívem csücske maradsz ezek után. Nagyszerű ember vagy, akit csak szeretni lehet és egyszerűen nem lehet elfelejteni. Egy hős vagy, aki habozás nélkül feláldozza magát másokért, ha szükséges.

(…)

A történet kissé szövevényes, nem csak Amanda és Dawson kapcsolatára éleződik ki, ennél sokkal több, cselekményben és mondanivalóban egyaránt. Spoiler nélkül nehéz lenne írni ezekről, így nem teszem. Legyen elég annyi, hogy kerek, egész történetet kapunk.

Szép, ugyanakkor fájdalmas regény, nem kevés szívszorító jelenettel és ennek semmi köze ahhoz, hogy 2 szerelmesnek elválnak az útjai a család nyomására. Nem, ennél fájdalmasabb dolgok ütik fel a fejüket. Az utolsó 60-80 oldalon, bár nem sírtam, de hatalmas súly ült a mellkasomon és még mindig érzem, ha a könyvre gondolok. Hogy Happy end lesz-e végül? Azt megtartom magamnak, tessék elolvasni. :)

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.in/2017/06/nagyon-szeretem-…

KönyvMoly_1989>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni. Tudta, hogy a lány örökre a jobbik fele marad, az a fele, amely után az idők végezetéig vágyódni fog.

Annyira elmélyülten imádom Nicholas Sparks munkásságát, hogy arra szavak nincsenek. Minden könyve egy újabb élménnyel ajándékoz meg, amit őszintén köszönök neki! Amikor olvasási válságba kerülök, tudom, hogy az egyik kötete azonnal segít és megteremti az egyensúlyt.
Még remélem rengeteg regénnyel gazdagítja a szerző a XXI.századi romantikus irodalom palettáját.

Ui. A könyvből készült film is kötelező darab! :)

7 hozzászólás
Porcsinrózsa>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Számomra ez is a szerző jobb könyvei közül való. Sparks a tőle megszokott érzékenységgel kezd egy szerelmi történet mesélésébe. Aztán középtájon kissé megfeneklik a cselekmény, hezitálás , döntésképtelenség , bizonytalanság. Egy helyben toporognak a szereplők, majd hirtelen felgyorsulnak az események, sűrűn váltogatva a történések fonalát, snitt – szerűen ugrálnak az olvasó előtt a képek.
Tény, hogy kissé szirupos, tény, hogy eléggé sablonos, s az is tény, hogy szörnyen kiszámítható minden ebben a művében is. De szórakozásra, kikapcsolódásra vágytam, és ez a vágyam teljesült. A regény a maga fordulatos, izgalmas cselekményével hozta a várakozásomnak megfelelő szintet.

KATARYNA>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Másodjára kezdek bele az értékelésbe, de egy normális mondatot nem tudok összeeszkábálni.

Sajnos én nagyon megfeledkeztem erről a történetről. Újra is kellett néznem a filmet, amivel az előbb végeztem.
És nem! Nem azt mondom hogy kalap kabát rohanj és nézd meg. NEM!

Olvasd! Miért?
Hogy elund az első 200 oldalt, majd az utolsó 80-100 oldalt olyan meghökkenéssel és összeroskadással olvasd el, hogy csak na. Igen! Azt kívánom!

Kívánom.. mert én eluntam mint az állat, majd a fejemet fogtam, hogy Nicholas Sparks hogy teheted ezt? Miért csinálod ezt velem? Hát van neked szíved? Nincs.
Erre rájöttem.

Felépít egy habos babos történetet, örök szerelemmel kecsegtet, belédrúg, eltaszít, rádtalál, felidézi veled a régi szép pillanatokat, elalszol, ömlengsz, szidod az anyját hogy lehet 2 meglett ember ennyire fafejű, hát miért nem válik valóra az, ami ott van az orruk előtt?
Miért?

Hogy van az, hogy bármennyire untam a háromnegyedét, most itt ajánlgatom?
Talán azért mert a könyv ez esetben mégis jobb, mint a film.
Nem is úgy van, rengeteg minden nem ugyanaz mint a könyvben.

És.. talán mert míg olvasod, egy olyan katyvasz világba csöppensz bele, ahol minden megtörténhet.
Mert meg is fog történni, de te csak utólag fogod majd a fejed, és a végén már vissza hiába lapoznál..
Dawson..

4 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Ez a mű megmutatta nekünk a szerelmet, az elengedést egy kissé drámai köntösbe bújtatva.
Ez egy olyan alkotás, amit igenis meg kell ismernie minden romantikus zsánert kedvelőnek.
Kihagyhatatlan mű, tele érzelemmel!
Ha belekezdesz, már nem fogsz tudni menekülni előle.. Csak a végére akarsz majd érni, hogy lásd mi is történik a két főhőssel. A zsebkendőt ne felejtsd el a közeledbe tenni, mert szükséged lesz rá!

Az ajánlót itt érheted el teljes egészében: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/08/16/nichola…

felícia97>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Olyan sokszor írtam már le,hogy egyes könyveknél milyen nehéz megírni egy értékelést,hogy néha már én is elcsépelt frázisnak érzem.Mégis mindig jön egy történet ami annyira felforgatja a lelki világomat,hogy újra és újra ebbe a cipőbe lépek,ami persze borzasztóan megnehezíti számomra hogy véleményt alkossak az adott könyvről.Jelen pillanatban a Vissza hozzádot apró darabokra tudnám széttépni,közben meg mégis magamhoz szorítanám a gyönyörű pillanataiért,szóval az most tényleg csoda lesz ha itt normális gondolatok születnek.Utoljára ezt az érzést ilyen intenzíven az Időutazó feleségénél éreztem:hiába olvastam már régen a mai napig nem tudom elfogadni,hogy az írónő képes volt lezárni úgy a történetet ahogy.Az a könyv azóta is tüske maradt bennem,és Nicholas Sparks-nak köszönhetően kaptam még egyet.Tökéletesen megértem,hogy az élet nem tündérmese,és vannak akik pontosan a kegyetlen valóságot öntik szavakba amikor megírnak egy könyvet,de itt szintén képtelen vagyok elfogadni mindezt.Az is elég valóságos és fájdalmas lett volna,ha a szereplők élete ugyanúgy megy tovább mintha az újra találkozás meg sem történt volna mert a hamis remény önmagában szörnyen pusztító tud lenni,de az író úgy döntött lök még rajtunk olvasókon egy nagyot,és bár elismerem hogy így sokkal nagyobbat ütött az egész,engem viszont rendesen padlóra küldött.Hála az én érzékeny lelkemnek,na meg az elmúlt néhány napban bennem felhalmozódó érzelem áradatnak köszönhetően sikerült úgy szétbőgni a fejem,ahogy már rég nem.Egyszerre szerettem és utáltam a könyvet,és elgondolkodtam azon hogy nem fogom csillagozni,mert vagy lepontozom,vagy épp ellenkezőleg.De tudom hogy igazán egyikre se lennék képes,és 5 csillagot ugyan nem tudok adni neki,nyugodtabb fejjel végig gondolva viszont 4-et,vagy annál rosszabbat se.Mert minden dühömön és szomorúságomon felülemelkedve pontosan tudom,hogy a jó könyvek azok amik kimozdítanak minket a komfort zónánkból,és nem csak álmodozni tanítanak meg minket,hanem elfogadtatják velünk azt is,hogy az élet kegyetlen és az alakulásába sokszor nincs beleszólásunk.
Ui: Azért a filmet egyszer megnézem,ha majd elég erőt érzek hozzá.

Szilvia12>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Csodálatos és egyben szívszorító történet.
Pár éve láttam a filmet, imádtam. De a könyvet még jobban. Sokban különböznek egymástól, de külön- külön mind a kettő megható.
Csodálom az a szerelemet, amely kettőjük között volt, egyszerűen az évek múlásával sem tudták egymást nem szeretni. Hiszem, hogy ez nem csak a könyvekben létezik. :)

KBCsilla P>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

A végén még romantikus lélek lesz belőlem, pedig annyira küzdök…
De néha, amikor az ember lelkét kikészíti a saját egyszerű élete és megnyugvásra vár, nincs is jobb, mint más búján-baján sírva fakadni.
Így jártam én is, belefeledkeztem NP soraiba.
Némelyik karakter nem sikerült teljessé, pl. a gonosz családtagok, a rossz életű barátok.
Sajnáltam Dawsont a régmúlt lelki sebeiért, Amanda kissé – nem is olyan kissé – sekélyes lett, idegesítő volt, hogy nem járt utána, Dawsonnak mi baja lett a múltban, hanem választotta a könnyebb és egyszerűbb életet egy anyagi biztonságot nyújtó gazdag spoiler pasi mellett. Igaz őt is utolérte a katasztrófa, bár ezt azért nem kívántam volna neki.
Itt-ott lelassult a történet, de azért nem panaszkodhatok, mert a végén csak előkerült nálam is a papírzsebkendő.
Azért el tudtam volna képzelni romantikusabb véget is.
Annak ellenére, hogy Amanda sosem tudta eldönteni mit akar, csak „szerencséje” lett megint a végére, százezer idézőjel közé téve ezt a szerencsét.

NinaAva>!
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Ez a könyv valami eszméletlenül gyönyörű!
Az első Nicolas Sparks regényem volt, és beleszerettem…
A szereplőkbe, a történetbe, a hangulatába, a sorokba, mindenbe, ami ezt a könyvet azzá teszi, ami!
Dawson, Amanda, a mindent elsöprő szerelmük, ami olyan volt, hogy rögtön át akartam élni. Azt a szeretetet, odaadást, törődést, és nehéz volt elhinni, hogy valami, bármi is ezt szétzúzhatja, tönkreteheti, elválaszthat egymástól ilyen csodálatos embereket, és „elszakíthatja a fonalat”, ami összeköti az életüket…
Az utolsó néhány oldalon már könnyes volt a szemem, de az, ami az utolsó oldalon várt, na az azon kívül, hogy hatásvadász teljesen elvarázsolt, és csak még jobban beleszerettem az egészbe!
Tuck egy csodálatos ember lehetett, aki csodálatos dolgokat tett. Ő is úgy szeretett, és ezt a szeretetet szánta Dawsonnak és Amandának.
Hogy ennyi szeretet létezhet, hogy emberek ennyire kötődhetnek egymáshoz, hogy a tökéletlenben is meg lehet találni a számunkra tökéleteset… valahogy reménnyel töltött el az egész, és szétáradt a boldogság és a szomorúság az egész testemben…
Szomorú volt az egész, hogy ilyen kevés időt kaptak együtt, hogy hogy találkozhattak újra, az egész.

Ez a könyv megtanított a feltétlen elfogadásra, a csodálatos szerelemre, és valamilyen szinten az életre is…


Népszerű idézetek

Aquarius P>!

A szerelem végül is mindig sokkal többet mond arról, aki érzi, mint arról, aki a szerelem tárgya.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
hippipi>!

Ezért szerettem veled lenni. A világ legegyszerűbb dolgait csinálhattuk: tengericsillagokat lökdöstünk vissza az óceánba, megosztoztunk egy hamburgeren, és beszélgettünk. Már akkor is tudtam, milyen szerencsés vagyok. Mert te voltál az első fiú, aki nem azzal foglalkozott egyfolytában, hogy lenyűgözzön. Elfogadtad magad olyannak, amilyen voltál, de még ennél is fontosabb, hogy engem is önmagamért kedveltél

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hamburger · tengericsillag
Aquarius P>!

Az élet nem egyszerű. Sosem volt az, és a jövőben sem lesz, ezzel együtt kell élni. […] Az ember vagy rendezi a problémáit, vagy nem, de utána együtt kell élnie a döntésével.

104. oldal

Anitaaa>!

Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni. Tudta, hogy a lány örökre a jobbik fele marad, az a fele, amely után az idők végezetéig vágyódni fog.

30. oldal

Aquarius P>!

Az emlékek szeretik megviccelni az embert. Előfordul, hogy a valóságot mutatják, de az is, hogy olyanná válnak, amilyennek mi akarjuk látni őket, és megszépülnek.

209-210. oldal

NinaAva>!

[…]
-Rég találkoztunk – törte meg a csendet Dawson.
-Igen.
-Legalább ezer kérdés motoszkál a fejemben.
Amanda felvonta a szemöldökét.
-Csak ezer?
[…]

61. oldal

Aquarius P>!

A múltat csak úgy lehet eltemetni magunkban, ha valami sokkal jobbat ölelünk magunkhoz. […] Mindenkinek van mit megbánnia, és nincs olyan ember, aki ne követett volna el hibát.

52. oldal

Aquarius P>!

Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki.

160. oldal

nykyriana>!

– […] Ezek a napok az igazi Amandáról és az igazi Dawsonról szóltak. Melletted akarok felébredni reggelente, esténként téged akarlak látni a vacsoraasztal másik oldalán. Veled akarom megosztani a napjaim minden apró részletét, és hallani akarom a te napjaid részleteit is. Veled akarok nevetni, azt akarom, hogy amikor elalszom, te legyél a karomban. Mert te nem csak az egyik múltbéli szerelmem vagy. Te voltál a legjobb barátom, a jobbik felem, és nem tudom elképzelni, hogy ezt újra feladjam.

Futtetenne I>!

– […] Egy ember élete sem mentes olyan eseményektől, amelyeket legszívesebben visszacsinálna […].

81. oldal (General Press, 2014)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Megtört herceg
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Vi Keeland: A beosztott
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna