Vissza ​hozzád 220 csillagozás

Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amanda ​Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tűnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat. A főiskola előtti utolsó nyáron azonban előre nem látott, tragikus események szakítják el őket egymástól, és terelik teljesen más irányba az életüket.
Huszonöt évvel később Amanda és Dawson visszatér szülővárosukba annak az embernek a temetésére, aki fiatal korukban egyedüliként támogatta a szerelmüket, és menedéket nyújtott nekik. Egyikük sem azt az életet élte, amelyet elképzelt magának, és egyikük sem tudta elfelejteni azt a szenvedélyes első szerelmet, amely örökre megváltoztatta a sorsukat. Miközben Amanda és Dawson teljesítik öreg barátjuk végakaratát, minden, amit eddig biztosnak hittek, kétségessé válik, arra kényszerítve őket, hogy szembenézzenek fájdalmas emlékeikkel, újragondolják a döntéseiket, és az… (tovább)

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Best Of Me

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
General Press, Budapest, 2018
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 48

Most olvassa 16

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

„Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni.”

Kedves, drága Dawson! A szívem csücske maradsz ezek után. Nagyszerű ember vagy, akit csak szeretni lehet és egyszerűen nem lehet elfelejteni. Egy hős vagy, aki habozás nélkül feláldozza magát másokért, ha szükséges.

(…)

A történet kissé szövevényes, nem csak Amanda és Dawson kapcsolatára éleződik ki, ennél sokkal több, cselekményben és mondanivalóban egyaránt. Spoiler nélkül nehéz lenne írni ezekről, így nem teszem. Legyen elég annyi, hogy kerek, egész történetet kapunk.

Szép, ugyanakkor fájdalmas regény, nem kevés szívszorító jelenettel és ennek semmi köze ahhoz, hogy 2 szerelmesnek elválnak az útjai a család nyomására. Nem, ennél fájdalmasabb dolgok ütik fel a fejüket. Az utolsó 60-80 oldalon, bár nem sírtam, de hatalmas súly ült a mellkasomon és még mindig érzem, ha a könyvre gondolok. Hogy Happy end lesz-e végül? Azt megtartom magamnak, tessék elolvasni. :)

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.in/2017/06/nagyon-szeretem-…

>!
KönyvMoly_1989 P
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni. Tudta, hogy a lány örökre a jobbik fele marad, az a fele, amely után az idők végezetéig vágyódni fog.

Annyira elmélyülten imádom Nicholas Sparks munkásságát, hogy arra szavak nincsenek. Minden könyve egy újabb élménnyel ajándékoz meg, amit őszintén köszönök neki! Amikor olvasási válságba kerülök, tudom, hogy az egyik kötete azonnal segít és megteremti az egyensúlyt.
Még remélem rengeteg regénnyel gazdagítja a szerző a XXI.századi romantikus irodalom palettáját.

Ui. A könyvből készült film is kötelező darab! :)

7 hozzászólás
>!
KATARYNA
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Másodjára kezdek bele az értékelésbe, de egy normális mondatot nem tudok összeeszkábálni.

Sajnos én nagyon megfeledkeztem erről a történetről. Újra is kellett néznem a filmet, amivel az előbb végeztem.
És nem! Nem azt mondom hogy kalap kabát rohanj és nézd meg. NEM!

Olvasd! Miért?
Hogy elund az első 200 oldalt, majd az utolsó 80-100 oldalt olyan meghökkenéssel és összeroskadással olvasd el, hogy csak na. Igen! Azt kívánom!

Kívánom.. mert én eluntam mint az állat, majd a fejemet fogtam, hogy Nicholas Sparks hogy teheted ezt? Miért csinálod ezt velem? Hát van neked szíved? Nincs.
Erre rájöttem.

Felépít egy habos babos történetet, örök szerelemmel kecsegtet, belédrúg, eltaszít, rádtalál, felidézi veled a régi szép pillanatokat, elalszol, ömlengsz, szidod az anyját hogy lehet 2 meglett ember ennyire fafejű, hát miért nem válik valóra az, ami ott van az orruk előtt?
Miért?

Hogy van az, hogy bármennyire untam a háromnegyedét, most itt ajánlgatom?
Talán azért mert a könyv ez esetben mégis jobb, mint a film.
Nem is úgy van, rengeteg minden nem ugyanaz mint a könyvben.

És.. talán mert míg olvasod, egy olyan katyvasz világba csöppensz bele, ahol minden megtörténhet.
Mert meg is fog történni, de te csak utólag fogod majd a fejed, és a végén már vissza hiába lapoznál..
Dawson..

4 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Ez a mű megmutatta nekünk a szerelmet, az elengedést egy kissé drámai köntösbe bújtatva.
Ez egy olyan alkotás, amit igenis meg kell ismernie minden romantikus zsánert kedvelőnek.
Kihagyhatatlan mű, tele érzelemmel!
Ha belekezdesz, már nem fogsz tudni menekülni előle.. Csak a végére akarsz majd érni, hogy lásd mi is történik a két főhőssel. A zsebkendőt ne felejtsd el a közeledbe tenni, mert szükséged lesz rá!

Az ajánlót itt érheted el teljes egészében: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/08/16/nichola…

>!
felícia97
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Olyan sokszor írtam már le,hogy egyes könyveknél milyen nehéz megírni egy értékelést,hogy néha már én is elcsépelt frázisnak érzem.Mégis mindig jön egy történet ami annyira felforgatja a lelki világomat,hogy újra és újra ebbe a cipőbe lépek,ami persze borzasztóan megnehezíti számomra hogy véleményt alkossak az adott könyvről.Jelen pillanatban a Vissza hozzádot apró darabokra tudnám széttépni,közben meg mégis magamhoz szorítanám a gyönyörű pillanataiért,szóval az most tényleg csoda lesz ha itt normális gondolatok születnek.Utoljára ezt az érzést ilyen intenzíven az Időutazó feleségénél éreztem:hiába olvastam már régen a mai napig nem tudom elfogadni,hogy az írónő képes volt lezárni úgy a történetet ahogy.Az a könyv azóta is tüske maradt bennem,és Nicholas Sparks-nak köszönhetően kaptam még egyet.Tökéletesen megértem,hogy az élet nem tündérmese,és vannak akik pontosan a kegyetlen valóságot öntik szavakba amikor megírnak egy könyvet,de itt szintén képtelen vagyok elfogadni mindezt.Az is elég valóságos és fájdalmas lett volna,ha a szereplők élete ugyanúgy megy tovább mintha az újra találkozás meg sem történt volna mert a hamis remény önmagában szörnyen pusztító tud lenni,de az író úgy döntött lök még rajtunk olvasókon egy nagyot,és bár elismerem hogy így sokkal nagyobbat ütött az egész,engem viszont rendesen padlóra küldött.Hála az én érzékeny lelkemnek,na meg az elmúlt néhány napban bennem felhalmozódó érzelem áradatnak köszönhetően sikerült úgy szétbőgni a fejem,ahogy már rég nem.Egyszerre szerettem és utáltam a könyvet,és elgondolkodtam azon hogy nem fogom csillagozni,mert vagy lepontozom,vagy épp ellenkezőleg.De tudom hogy igazán egyikre se lennék képes,és 5 csillagot ugyan nem tudok adni neki,nyugodtabb fejjel végig gondolva viszont 4-et,vagy annál rosszabbat se.Mert minden dühömön és szomorúságomon felülemelkedve pontosan tudom,hogy a jó könyvek azok amik kimozdítanak minket a komfort zónánkból,és nem csak álmodozni tanítanak meg minket,hanem elfogadtatják velünk azt is,hogy az élet kegyetlen és az alakulásába sokszor nincs beleszólásunk.
Ui: Azért a filmet egyszer megnézem,ha majd elég erőt érzek hozzá.

>!
Szilvia12
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Csodálatos és egyben szívszorító történet.
Pár éve láttam a filmet, imádtam. De a könyvet még jobban. Sokban különböznek egymástól, de külön- külön mind a kettő megható.
Csodálom az a szerelemet, amely kettőjük között volt, egyszerűen az évek múlásával sem tudták egymást nem szeretni. Hiszem, hogy ez nem csak a könyvekben létezik. :)

>!
NinaAva
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Ez a könyv valami eszméletlenül gyönyörű!
Az első Nicolas Sparks regényem volt, és beleszerettem…
A szereplőkbe, a történetbe, a hangulatába, a sorokba, mindenbe, ami ezt a könyvet azzá teszi, ami!
Dawson, Amanda, a mindent elsöprő szerelmük, ami olyan volt, hogy rögtön át akartam élni. Azt a szeretetet, odaadást, törődést, és nehéz volt elhinni, hogy valami, bármi is ezt szétzúzhatja, tönkreteheti, elválaszthat egymástól ilyen csodálatos embereket, és „elszakíthatja a fonalat”, ami összeköti az életüket…
Az utolsó néhány oldalon már könnyes volt a szemem, de az, ami az utolsó oldalon várt, na az azon kívül, hogy hatásvadász teljesen elvarázsolt, és csak még jobban beleszerettem az egészbe!
Tuck egy csodálatos ember lehetett, aki csodálatos dolgokat tett. Ő is úgy szeretett, és ezt a szeretetet szánta Dawsonnak és Amandának.
Hogy ennyi szeretet létezhet, hogy emberek ennyire kötődhetnek egymáshoz, hogy a tökéletlenben is meg lehet találni a számunkra tökéleteset… valahogy reménnyel töltött el az egész, és szétáradt a boldogság és a szomorúság az egész testemben…
Szomorú volt az egész, hogy ilyen kevés időt kaptak együtt, hogy hogy találkozhattak újra, az egész.

Ez a könyv megtanított a feltétlen elfogadásra, a csodálatos szerelemre, és valamilyen szinten az életre is…

>!
WindStorm P
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Tökéletes!
Még attól is több!
Szomorú, boldog, lenyűgöző együtt töltött pillanatok. Szerelem első olvasásra.
Egyszerűen véleményezhetetlen, mert annyira… aki olvasta az érti, mire gondolok. Aki meg nem, az minnél előbb olvassa el!
Csodálatos.

>!
General Press, Budapest, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437237 · Fordította: Szabó Ágnes
11 hozzászólás
>!
ggizi P
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Hajj… ez a pasas mindig tudja, hogyan ríkassa meg az embert…
Nagyon szívszorító történet volt egy régenmúlt kapcsolatról, a mi lett volna, ha örökös bizonytalanságáról, a soha el nem múló szerelemről és a már-már sorsszerű véletlenekről. Bár ezt a végkifejletet egy hajszálnyit erőltetettnek éreztem, mégsem tudott nem megérinteni.

>!
Attila_Saw
Nicholas Sparks: Vissza hozzád

Nem volt rossz, de nem ragadott magával. Az elején (első 100 oldal) valamiért lassan haladtam, aztán azt gondoltam, ha megnézem a filmet, megadja nekem a kellő löketet. Tény és való, hogy utána aktívabban olvastam, de kiderült, hogy a film a könyvnek nagyon az alaptörténetét emelte ki, és a megvalósítások nagy része átvariált. Ez egy kicsikét utólag már zavart, de hát…én voltam a buta, amiért megnéztem.
A vége megható, szép, szomorú volt egyaránt, de valamiért nem tudtam olyan mélyen átérezni, mint például az Író „Az utolsó dal” c. művénél. Úgy tűnik Nicholas Spark szereti azt a témát feldolgozni, hogy használjuk ki az időnket, és élvezzük ki minél jobban, mert az élet bármikor közbeszólhat, és lehet hogy már túl késő lesz addigra…


Népszerű idézetek

>!
Aquarius

A szerelem végül is mindig sokkal többet mond arról, aki érzi, mint arról, aki a szerelem tárgya.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
hippipi

Ezért szerettem veled lenni. A világ legegyszerűbb dolgait csinálhattuk: tengericsillagokat lökdöstünk vissza az óceánba, megosztoztunk egy hamburgeren, és beszélgettünk. Már akkor is tudtam, milyen szerencsés vagyok. Mert te voltál az első fiú, aki nem azzal foglalkozott egyfolytában, hogy lenyűgözzön. Elfogadtad magad olyannak, amilyen voltál, de még ennél is fontosabb, hogy engem is önmagamért kedveltél

138. oldal

>!
Anitaaa

Igazi varázslat az, ami köztetek van, minek tagadni. A varázslatot meg nehéz elfeledni. Tudta, hogy a lány örökre a jobbik fele marad, az a fele, amely után az idők végezetéig vágyódni fog.

30. oldal

>!
Aquarius

Az élet nem egyszerű. Sosem volt az, és a jövőben sem lesz, ezzel együtt kell élni. (…) Az ember vagy rendezi a problémáit, vagy nem, de utána együtt kell élnie a döntésével.

104. oldal

>!
NinaAva

(…)
-Rég találkoztunk – törte meg a csendet Dawson.
-Igen.
-Legalább ezer kérdés motoszkál a fejemben.
Amanda felvonta a szemöldökét.
-Csak ezer?
(…)

61. oldal

>!
Aquarius 

Az emlékek szeretik megviccelni az embert. Előfordul, hogy a valóságot mutatják, de az is, hogy olyanná válnak, amilyennek mi akarjuk látni őket, és megszépülnek.

209-210. oldal

>!
Aquarius

A múltat csak úgy lehet eltemetni magunkban, ha valami sokkal jobbat ölelünk magunkhoz. (…) Mindenkinek van mit megbánnia, és nincs olyan ember, aki ne követett volna el hibát.

52. oldal

>!
Aquarius 

Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki.

160. oldal

>!
nykyriana

– (…) Ezek a napok az igazi Amandáról és az igazi Dawsonról szóltak. Melletted akarok felébredni reggelente, esténként téged akarlak látni a vacsoraasztal másik oldalán. Veled akarom megosztani a napjaim minden apró részletét, és hallani akarom a te napjaid részleteit is. Veled akarok nevetni, azt akarom, hogy amikor elalszom, te legyél a karomban. Mert te nem csak az egyik múltbéli szerelmem vagy. Te voltál a legjobb barátom, a jobbik felem, és nem tudom elképzelni, hogy ezt újra feladjam.

>!
Ciccnyog ISMP

– (…) Egy ember élete sem mentes olyan eseményektől, amelyeket legszívesebben visszacsinálna (…).

81. oldal (General Press, 2014)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Cassandra Clare: A hercegnő
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
J. L. Armentrout: Origin
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Kelly Oram: Cinder és Ella