Válaszúton 93 csillagozás

Nicholas Sparks: Válaszúton Nicholas Sparks: Válaszúton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…

Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem) legújabb megható regényében két egymásnak teremtett lélek gyötrelmes küzdelméről olvashatunk, arról a harcról, amit egymásért, a szerelmükért és a boldogságért vívnak.

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Choice

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
General Press, Budapest, 2016
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439293 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2008
286 oldal · ISBN: 9789636430917 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Gabby Holland · Stephanie Parker · Travis Parker


Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nicholas Sparks: Válaszúton

„Átlagos nap volt ez, olyan, mint bármelyik, de legfőképpen olyan, amikor minden úgy történt, ahogyan a nagy könyvben meg van írva.”

Szerencséje van, kedves Nicholas Sparks, hogy minden úgy történt, ahogy a nagy könyvben meg van írva! ;) Mert ellenkező esetben, rettentő haragommal kellett volna szembenéznie. ;)
Megríkatott és megnevettetett. Köszönöm! *-*

13 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Nicholas Sparks: Válaszúton

„Meddig mehet el valaki a szeretet nevében?”

Előbb láttam a filmet, amely a könyvből készült, ami borzasztóan nem tetszett, szerintem a legrosszabb vászonra vitt Sparks adaptáció, ezért elég sokáig halogattam a regény elolvasását.
Aztán jött egy kis olvasási válság, kétszer is belefutottam olyan könyvbe, ami nagyon nem tetszett, ezért kerestem a polcomon egy nevet, akinek a műveiben sosem csalódok.
Nicholas Sparks egyszerűen fantasztikus abban, hogy egyszerű emberi érzelmeket, minden flanc nélkül olyan módon vet papírra, hogy teljesen képes legyek elveszni benne és a végén elmorzsoljak legalább egy könnycseppet.
Semmi rendkívüli dolog nem történt, mégis szép volt és olvastatta magát a kötet. Lassú, szerelmes történet, a végén egy morális dilemmával. Én is úgy döntöttem volna, mint Travis. Én is azt kérném, mint Gabby. Nehéz, nagyon nehéz…
4 és fél csillag, mert vannak a szerzőnek sokkal erősebb művei is, mindenesetre jól esett olvasni.

>!
meteoritastar P
Nicholas Sparks: Válaszúton

Úgy gondoltam ez egy könnyed, laza kis szórakoztató romantikus történet lesz. Ebben nem is tévedtem. Gabby és Travis megismerkedése igazán jól sikerült. Jókat mosolygtam és nevettem is miközben összebarátkoztak. De utánna,….. Sok mindenre számítottam, hogy hogy fog folytatódni a történetük, de erre nem. Igazán megható és szívfacsaró fordulatot vettek az események.
Számomra ez a könyv eltérő volt a megszokottól és nem csak amiatt, ahogy elett mesélve ez a történet.spoiler Ha tudom, hogy így fog alakúlni a cselekmény, nem olvasom el, nem igazán nekem valóak az ilyen történetek. DE örülök, hogy nem tudtam. Mert attól még, hogy nem lett a kedvencem, megszerettem a szereplőket, együtt nevettem velük és akaratlanul is elgondolkoztam Travis kérdésén, amit nem egyszer tett fel.
Ez egy Szép történet volt.

/ A filmről csak annyit, hogy a filmbeli Travisből kiírtottak mindent, amitől Travis Travis volt. Anyámasszony katonájának tünt néha. Rengeteg minden nem úgy volt, mint a könyvben. Egyedül az a nagy drámai pillanat tetszett, igaz, az is teljesen másképp volt. Meg volt még pár aranyos jelenet. De amúgy el lett rontva. KÖNYVET OLVASD előbb!!!!! /

>!
alexa19900726
Nicholas Sparks: Válaszúton

Mondanám, hogy tökéletes Sparks történet, de nem így van :D A történet maga tökéletes és gyönyörű viszont mindenki aki ismeri Sparksot az tudja mire számítson, itt viszont nem azt kapod amire vársz :) Imádtam, hogy nem volt kiszámítható. A szereplők eleinte kicsit azért idegesítettek, megint a sok „szenvedés” húzzuk egymás agyát, de hát ettől Sparks :D Aztán a vége……nah az tökéletes volt :) A véleményem az a film megnézése után, hogy a vásznon nem adta úgy vissza a végét mint a könyvben…..Ennél többet nem akarok mondani :)
Imádtam és bánom hogy eddig halogadtam mind az olvasást, mind a megnézését :)

1 hozzászólás
>!
picurka13
Nicholas Sparks: Válaszúton

Úgy látszik most ez kell az én fáradt agyamnak. Csöpögős, szerelmetes regény, amin nem kell gondolkodni, csak haladok az árral és élvezem, amit olvasok. Ez pont olyan volt. :) Olvastam már az írótól, meg fogok is még, így tudtam, hogy mire számítsak. Azt az egyet viszont sajnálom, hogy így lett vége. De miért??

2 hozzászólás
>!
Arabella
Nicholas Sparks: Válaszúton

Szokás szerint ötcsillagos. Nagyon elvagyok „ájulva” az írótól és a könyveitől. A főszereplők különösen szimpatikusak, egy normális kisvárosi életet élnek, amilyenre mindegyikünk vágyna. Tetszett, hogy nem a szomorú részekről ír hosszan, hanem az előzmény hangsúlyosabb. Sajnos még a filmet nem láttam, de tervben van a közeljövőben.

>!
katalinko
Nicholas Sparks: Válaszúton

Nagyon kedvelem Sparks könyveit, és ebben sem kellett csalódnom. Gabby és Travis kapcsolatának kialakulása nagyon tetszett, sok vicces rész volt benne, a kutyás részeket nagyon szerettem. Örülök, ahogy a vége alakult ismét egy nagyon nehéz téma volt. Végig izgultam Gabby miatt, szívszorító volt a vége.

>!
Mpattus P
Nicholas Sparks: Válaszúton

A Válaszúton minden bizonnyal nem a szerző legerősebb története, sőt! A fókuszpontok csúszkálnak a történetben, a visszaemlékezés elnyújtott, a jelen cselekményfolyama kiszámítható. Kevés fény jut olyan témákra, amik tényleg kiemelték volna a regényt: a szexuális bántalmazás, az áldozathibáztatás (ezeket Sparks valahogy nagyon nem tudta lényegénél megfogni) vagy épp az eutanázia, a mesterséges életeben tartás kérdése. Bár ez utóbbi élénk jelenlévője a második résznek, mégsem éreztem elég hangsúlyosnak. Mégis megint értetlenül állok azelőtt, hogy a felsoroltak ellenére a történet végére/végén megint magával ragadott az a szépséges eszköztár, amivel Nicholas Sparks képes kifacsarni és könnyekig hatni a romantikus szíveket.

Részletes értékelés:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/12/nicholas-sparks-v…

>!
csucsorka P
Nicholas Sparks: Válaszúton

Nicholas Sparks annyira kiszámítható, hogy a „spoiler jelzés” használata nála teljesen felesleges.
Ha a szereplői földöntúlian boldogok, készítheted a zsebkendőt, mert mikor már kezded elhinni, hogy létezhet ilyen és ekkora szerelem, egy kamion/őrült/halálos betegség biztosan szanaszét cseszi a történetet.

Könnyű volna azt állítani – ha egy könyvét olvastad, mindegyiket olvastad. De valahogy ez a regénye ráébresztett, hogy a pici, árnyalatnyi különbség a szereplők hangvételében vagy a történetében mindig elég lesz, hogy 1-2 év kihagyás után újra meg újra belesétáljak Mr. Sparks csapdájába.

Ez a könyv dobogós is lehete, ha nem volnának bitang erős elődjei. Így nálam az előkelő negyedik helyezést kapja. És hát huszonakárhány könyvből ez elég jó eredmény.

>!
bokrichard
Nicholas Sparks: Válaszúton

Igen jóra sikerült ez a könyv. A visszaemlékezés része, a megismerkedés kissé „Született feleség”-esre sikerült ezzel a szomszédos esettel, de ez csak az én nézőpontom szerint ilyen :) Könnyed életvitel, már-már majdnem link főhős, akit én az elején nem igazán szerettem, de közben rájöttem, hogy nem is olyan rossz alak. A nő nekem elsőre karót nyelt típusúnak tűnt, de túl könnyen váltott át igazán laza csajjá, ami nekem kissé fura volt. A központi elem mégis csak a kóma és az a körül kialakuló lelki válság nagyon érzelmesre sikerült.spoiler


Népszerű idézetek

>!
cherryd

Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk…

>!
Aquarius

– Nem hittem, hogy erre képes vagy.
– Mármint mire?
– Hogy ilyen gyorsan meg tudod utáltatni magad valakivel! Ritkaság! Általában az emberek megismerkednek először.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephanie Parker
>!
csilla0923

– Akkor, ha nincs jobb dolga, jöjjön át egyedül!
– Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet…
– Miért?
– Mert szeretem a barátomat.
– És?
– És mi?
– És…szeretheti nálam is!

Kapcsolódó szócikkek: Gabby Holland · Travis Parker
>!
Aquarius

Ha a beszélgetést tekintjük a dalszövegnek, a nevetést a zenének, az együtt töltött időből így lesz sláger, amelyet bármikor szívesen meghallgatunk, anélkül, hogy megunnánk.

180. oldal

>!
Aquarius

A veled töltött idő ráébresztett arra, mi hiányzott eddig az életemből. Minél többet vagyunk együtt, annál inkább veled képzelem el a jövőt. Ezt korábban senkivel kapcsolatban nem éreztem! Sőt, lehet, hogy nem is fogom. Mielőtt megismertelek, soha nem voltam szerelmes! Bolond lennék, ha nem küzdenék érted!

201. oldal

>!
cherryd

De ma már más vagyok, mint akkor voltam. Mint ahogy az utazás végén is más ember voltam, mint a kezdetekor. Sőt; holnap is másmilyen leszek, mint ma. Vagyis minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Nem érezném ugyanazt Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra.

>!
Aquarius

Mi mindent tegyen meg az ember az igaz szerelemért?
Ha száz embernek teszi fel a kérdést, száz különböző választ kap rá. A legtöbb magától értetődik: önfeláldozás, a másik teljes elfogadása, megbocsátás, szükség esetén küzdelem… És hiába tudta, hogy ezek mind jó válaszok, neki most egyik sem segített. Vannak olyan dolgok, amelyekre nincs magyarázat.

205. oldal

>!
Cheril

Nem tudok mást mondani, csak azt: veled szeretném leélni az életemet! Még ha őrültségnek hangzik is. Azzal is tisztában vagyok, hogy csak most kezdjük megismerni egymást. Elismerem, hogy ez után a kijelentés után joggal gondolhatod, hogy őrült vagyok. De még soha életemben nem voltam semmiben ilyen biztos. De ha esélyt adnál nekem, nekünk, egész hátralévő életemben igyekeznék bebizonyítani, hogy jól döntöttél! Szeretlek, Gabby! És nemcsak azért, amilyen vagy, hanem azért is, amilyennek a közös jövőt látom veled.

201. oldal

>!
XDóra

– A szerelem csodálatos dolog! Az élet értelme! Imádok szerelmesnek lenni!
– Úgy beszélsz, mint akinek már bőven van tapasztalata.
De ne feledd: az igaz szerelem soha nem ér véget!
– A költők szerint az igaz szerelem mindig tragédiával végződik.
– És te költőnek érzed magad?
– Nem. Csak őket idéztem. Azt nem mondtam, hogy egy is értük velük. Hozzád hasonlóan én is a boldog, romantikus végkifejlet híve vagyok!

145. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cécile Aubry: Belle és Sébastien
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Linda Francis Lee: Emily és Einstein
Becca Prior – Hayden Moore: Talált CelEB / Nem játék
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek
Lacey Baker: Mint a mennyországban
Stephenie Meyer: A Vegyész
John Grogan: Marley & Mi
Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban
Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim