Válaszúton 99 csillagozás

Nicholas Sparks: Válaszúton Nicholas Sparks: Válaszúton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…

Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem) legújabb megható regényében két egymásnak teremtett lélek gyötrelmes küzdelméről olvashatunk, arról a harcról, amit egymásért, a szerelmükért és a boldogságért vívnak.

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Choice

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
General Press, Budapest, 2016
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439293 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2008
286 oldal · ISBN: 9789636430917 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Gabby Holland · Stephanie Parker · Travis Parker


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Nicholas Sparks: Válaszúton

„Átlagos nap volt ez, olyan, mint bármelyik, de legfőképpen olyan, amikor minden úgy történt, ahogyan a nagy könyvben meg van írva.”

Szerencséje van, kedves Nicholas Sparks, hogy minden úgy történt, ahogy a nagy könyvben meg van írva! ;) Mert ellenkező esetben, rettentő haragommal kellett volna szembenéznie. ;)
Megríkatott és megnevettetett. Köszönöm! *-*

13 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 
Nicholas Sparks: Válaszúton

„Meddig mehet el valaki a szeretet nevében?”

Előbb láttam a filmet, amely a könyvből készült, ami borzasztóan nem tetszett, szerintem a legrosszabb vászonra vitt Sparks adaptáció, ezért elég sokáig halogattam a regény elolvasását.
Aztán jött egy kis olvasási válság, kétszer is belefutottam olyan könyvbe, ami nagyon nem tetszett, ezért kerestem a polcomon egy nevet, akinek a műveiben sosem csalódok.
Nicholas Sparks egyszerűen fantasztikus abban, hogy egyszerű emberi érzelmeket, minden flanc nélkül olyan módon vet papírra, hogy teljesen képes legyek elveszni benne és a végén elmorzsoljak legalább egy könnycseppet.
Semmi rendkívüli dolog nem történt, mégis szép volt és olvastatta magát a kötet. Lassú, szerelmes történet, a végén egy morális dilemmával. Én is úgy döntöttem volna, mint Travis. Én is azt kérném, mint Gabby. Nehéz, nagyon nehéz…
4 és fél csillag, mert vannak a szerzőnek sokkal erősebb művei is, mindenesetre jól esett olvasni.

>!
meteoritastar P
Nicholas Sparks: Válaszúton

Úgy gondoltam ez egy könnyed, laza kis szórakoztató romantikus történet lesz. Ebben nem is tévedtem. Gabby és Travis megismerkedése igazán jól sikerült. Jókat mosolygtam és nevettem is miközben összebarátkoztak. De utánna,….. Sok mindenre számítottam, hogy hogy fog folytatódni a történetük, de erre nem. Igazán megható és szívfacsaró fordulatot vettek az események.
Számomra ez a könyv eltérő volt a megszokottól és nem csak amiatt, ahogy elett mesélve ez a történet.spoiler Ha tudom, hogy így fog alakúlni a cselekmény, nem olvasom el, nem igazán nekem valóak az ilyen történetek. DE örülök, hogy nem tudtam. Mert attól még, hogy nem lett a kedvencem, megszerettem a szereplőket, együtt nevettem velük és akaratlanul is elgondolkoztam Travis kérdésén, amit nem egyszer tett fel.
Ez egy Szép történet volt.

/ A filmről csak annyit, hogy a filmbeli Travisből kiírtottak mindent, amitől Travis Travis volt. Anyámasszony katonájának tünt néha. Rengeteg minden nem úgy volt, mint a könyvben. Egyedül az a nagy drámai pillanat tetszett, igaz, az is teljesen másképp volt. Meg volt még pár aranyos jelenet. De amúgy el lett rontva. KÖNYVET OLVASD előbb!!!!! /

>!
mokus33
Nicholas Sparks: Válaszúton

Ha túlteszem magam azon, hogy Nicholas Sparks a véglegekig érzelgős stílusban ír, akkor azt mondhatom, hogy tetszett. Mivel már olvastam néhány könyvet az írótól, ezért tudtam, mire számíthatok, de ez a könyve túl csöpögősre sikeredett és a sztori kevésbé volt ütős, ennél azért olvastam már tőle érdekfeszítőbb és elgondolkodtatóbb regényt is. A karakterek tekintetében sem voltam maradéktalanul elégedett, Gabby viselkedése az elején még kicsit zavart is, túl együgyűnek tűnt néha. A regény fő mondanivalója viszont átjött számomra, a második rész spoiler már jobban tetszett. Ott már jobban kidomborodott a Nicholas Sparkstól megszokott mondanivaló, igaz, ekkor is zavart az a nagy-nagy érzelgősség, amivel körítette a sorokat. Egyszeri olvasásnak elment, de nem az a könyv, amit vágynék újraolvasni.

>!
Nefi P
Nicholas Sparks: Válaszúton

Ez a könyv nem egy akkora durranás, de nekem mégis az egyik kedvencem lett, nem tudnám megfogalmazni, hogy miért… talán mert életszerűbb, mint a többi regénye?

>!
Arabella
Nicholas Sparks: Válaszúton

Szokás szerint ötcsillagos. Nagyon elvagyok „ájulva” az írótól és a könyveitől. A főszereplők különösen szimpatikusak, egy normális kisvárosi életet élnek, amilyenre mindegyikünk vágyna. Tetszett, hogy nem a szomorú részekről ír hosszan, hanem az előzmény hangsúlyosabb. Sajnos még a filmet nem láttam, de tervben van a közeljövőben.

>!
alexa19900726
Nicholas Sparks: Válaszúton

Mondanám, hogy tökéletes Sparks történet, de nem így van :D A történet maga tökéletes és gyönyörű viszont mindenki aki ismeri Sparksot az tudja mire számítson, itt viszont nem azt kapod amire vársz :) Imádtam, hogy nem volt kiszámítható. A szereplők eleinte kicsit azért idegesítettek, megint a sok „szenvedés” húzzuk egymás agyát, de hát ettől Sparks :D Aztán a vége……nah az tökéletes volt :) A véleményem az a film megnézése után, hogy a vásznon nem adta úgy vissza a végét mint a könyvben…..Ennél többet nem akarok mondani :)
Imádtam és bánom hogy eddig halogadtam mind az olvasást, mind a megnézését :)

1 hozzászólás
>!
vyvienne P
Nicholas Sparks: Válaszúton

Mindenek előtt had kérjek elnézést az összes Nicholas Sparks rajongótól, mert amit itt fognak olvasni az nem fog tetszeni nekik! Alig 276 oldal ez a könyv, de nekem mégis napokig tartott átrágni magam rajta, mert nagyon untam. A filmet teljes szívemből imádtam, az egyik legromantikusabb és legszívszorítóbb történet, amit valaha láttam (kivétel a Szerelmünk lapjai, mert azt nem sok minden tudja felülmúlni). Ebben a könyvben nekem pont ez hiányzott, nem fakasztott könnyeket, nem éreztem azt a hatalmas szerelmet és mérhetetlen romantikát és valamiért nem tudtam annyira azonosulni velük így, hogy első szám harmadik személyben íródott. Tele volt felesleges leírásokkal, olyan gondolatokkal, amelyek legkevésbé sem hoztak lázba, így sem volt egy hosszú olvasmány, de én komolyan ennél kevesebbel is beértem volna. Nem sok könyvet olvastam az írótól, de eddig ez okozta a legnagyobb csalódást. Sparks most pihenőpályára kerül nálam, nem hiszem, hogy mostanában kezembe veszem bármelyik könyvét is…

>!
picurka13
Nicholas Sparks: Válaszúton

Úgy látszik most ez kell az én fáradt agyamnak. Csöpögős, szerelmetes regény, amin nem kell gondolkodni, csak haladok az árral és élvezem, amit olvasok. Ez pont olyan volt. :) Olvastam már az írótól, meg fogok is még, így tudtam, hogy mire számítsak. Azt az egyet viszont sajnálom, hogy így lett vége. De miért??

2 hozzászólás
>!
k_kata99
Nicholas Sparks: Válaszúton

Ez a történet is belopta magát a szívembe, a rengeteg érzelem mellett, nagyon szimpatikus volt a szereplők elhivatottsága a szakmájuk iránt, tiszta szívvel tették a feladatukat, a barátság és testvéri szeretet is előtérbe került. A film nagyon jól sikerült, imádtam a szereplőket is.


Népszerű idézetek

>!
Aquarius 

– Nem hittem, hogy erre képes vagy.
– Mármint mire?
– Hogy ilyen gyorsan meg tudod utáltatni magad valakivel! Ritkaság! Általában az emberek megismerkednek először.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephanie Parker
>!
cherryd

Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk…

>!
csilla0923

– Akkor, ha nincs jobb dolga, jöjjön át egyedül!
– Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet…
– Miért?
– Mert szeretem a barátomat.
– És?
– És mi?
– És…szeretheti nálam is!

Kapcsolódó szócikkek: Gabby Holland · Travis Parker
>!
Aquarius 

Ha a beszélgetést tekintjük a dalszövegnek, a nevetést a zenének, az együtt töltött időből így lesz sláger, amelyet bármikor szívesen meghallgatunk, anélkül, hogy megunnánk.

180. oldal

>!
Aquarius 

A veled töltött idő ráébresztett arra, mi hiányzott eddig az életemből. Minél többet vagyunk együtt, annál inkább veled képzelem el a jövőt. Ezt korábban senkivel kapcsolatban nem éreztem! Sőt, lehet, hogy nem is fogom. Mielőtt megismertelek, soha nem voltam szerelmes! Bolond lennék, ha nem küzdenék érted!

201. oldal

>!
cherryd

De ma már más vagyok, mint akkor voltam. Mint ahogy az utazás végén is más ember voltam, mint a kezdetekor. Sőt; holnap is másmilyen leszek, mint ma. Vagyis minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Nem érezném ugyanazt Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra.

>!
Aquarius 

Mi mindent tegyen meg az ember az igaz szerelemért?
Ha száz embernek teszi fel a kérdést, száz különböző választ kap rá. A legtöbb magától értetődik: önfeláldozás, a másik teljes elfogadása, megbocsátás, szükség esetén küzdelem… És hiába tudta, hogy ezek mind jó válaszok, neki most egyik sem segített. Vannak olyan dolgok, amelyekre nincs magyarázat.

205. oldal

>!
Cheril 

Nem tudok mást mondani, csak azt: veled szeretném leélni az életemet! Még ha őrültségnek hangzik is. Azzal is tisztában vagyok, hogy csak most kezdjük megismerni egymást. Elismerem, hogy ez után a kijelentés után joggal gondolhatod, hogy őrült vagyok. De még soha életemben nem voltam semmiben ilyen biztos. De ha esélyt adnál nekem, nekünk, egész hátralévő életemben igyekeznék bebizonyítani, hogy jól döntöttél! Szeretlek, Gabby! És nemcsak azért, amilyen vagy, hanem azért is, amilyennek a közös jövőt látom veled.

201. oldal

>!
XDóra

– A szerelem csodálatos dolog! Az élet értelme! Imádok szerelmesnek lenni!
– Úgy beszélsz, mint akinek már bőven van tapasztalata.
De ne feledd: az igaz szerelem soha nem ér véget!
– A költők szerint az igaz szerelem mindig tragédiával végződik.
– És te költőnek érzed magad?
– Nem. Csak őket idéztem. Azt nem mondtam, hogy egy is értük velük. Hozzád hasonlóan én is a boldog, romantikus végkifejlet híve vagyok!

145. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cécile Aubry: Belle és Sébastien
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Linda Francis Lee: Emily és Einstein
Becca Prior – Hayden Moore: Talált CelEB / Nem játék
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek
Lacey Baker: Mint a mennyországban
Stephenie Meyer: A Vegyész
John Grogan: Marley & Mi
Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban
Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim