Szerencsecsillag 199 csillagozás

Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

A ​tengerészgyalogságtól leszerelt Logan Thibault a fél országot átszelő, Coloradótól Észak-Karolináig tartó gyaloglással igyekszik szabadulni az iraki háború nyomasztó emlékétől. Útjának azonban a lelki megtisztuláson kívül más célja is van: egy lányt keres, akinek a fényképére a háború zűrzavarában bukkant. A képet megtartotta, és ettől kezdve rámosolygott a szerencse, előbb a pókerben, majd a harctéren is, minden veszélyhelyzetből sértetlenül került ki. Osztagában az a szóbeszéd járta, hogy különleges erő védi. És ez talán így is volt…
A fénykép keveset árul el a lány kilétéről, de az a kevés nyom egy Hampton nevű észak-karolinai kisvárosba vezet, ahová Logan hosszú, kalandos út után érkezik meg. Némi keresgélés után rátalál a gyermekét egyedül nevelő fiatalasszonyra, Elizabethre, akinek arcát már oly régóta ismeri…
Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem, Válaszúton)… (tovább)

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Lucky One

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634520719 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634520726 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2009
370 oldal · ISBN: 9789636431129 · Fordította: Szieberth Ádám

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Logan Thibault · Nana · Victor


Kedvencelte 41

Most olvassa 10

Várólistára tette 157

Kívánságlistára tette 157

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
MVivien
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Én először a filmet láttam és mivel nagyon tetszett ezért, mindenképpen el szerettem volna olvasni a könyvet. A könyv sokkal de sokkal jobb mint a film, ha lehetne bőven adnék még rá csillagot.
Nagyon tetszett hogy a történetet három szemszögből olvashattuk.A szereplőket nagyon megszerettem. Beth egy nagyon erős nő, aki a fiáért bármi képes.Clayton-t nagyon nem szerettem a történet elején, de a végén „megbocsátottam” neki. Nagyon sok pluszt adott, hogy néha megtudhattunk néhány részletet Thibault múltjából.Zeusz-t és Ben-t is nagyon megkedveltem. Idős koromban szeretnék olyan lenni mint Nana.
A vége nagyon becsapós volt már kezdtem elszomorodni, de szerencsére ennek a történetnek boldog a befejezése. Ezt a könyvet, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket annak biztos kedvenc lesz.

3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Nicholas Sparks jött, látott és engem meggyőzött! Régóta tervezek olvasni az írótól. Logan Thibault, volt tengerészgyalogos miatt esett a választásom erre a története és nem is kellett csalódnom. A történet nagyon szépen kidolgozott, a karakterek (Keith kivételével) mind szeretetők voltak. Nana korához képest igazán jó fej és laza nagymama, Ben édes kisfiú, Beth kedves és gondoskodó anyuka, Zeusz pedig a legokosabb kutya volt, akiről valaha olvastam.
Érzelmileg is megérintett a könyv. Logan bajtársához hasonlóan, én is hiszek az ómenekben, a csodákban és a sorsban. A háború szörnyűségei között szerintem jó, ha valamiben megkapaszkodik egy katona.

>!
Milli88 P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

„A sors úgy akarta, hogy a tiéd legyen, és csak a tiéd!”

A filmet láttam először és akkor megfogadtam, hogy egyszer el kell olvasnom az alapjául szolgáló könyvet is. Nem csalódtam egyikben sem.
Logan igazán összetett személyiség, nagyon kedvelhető karakter. Azok után amiken kénytelen volt keresztül menni és amit sikerült túlélnie… Le a kalappal előtte. Beth, Ben és Nana mindannyian a cuki kategóriába tartoznak nálam. Nana különösen a szívemhez nőtt. Idős, de ennek ellenére a helyén van az esze és bámulatosan látja a dolgokat. A beszólásai mindig a legjobbkor jöttek. Mint például: „– Szerintem anyádnak hernyó mászott a fülébe.” Tetszett, hogy Ben karaktere más volt, mint a filmben (de persze ott is imádni való kiskölyök volt).
A legeslegkedvencebb szereplőm egyértelműen Zeusz. Imádtam azt a blökit.

Könyvtári példányt olvastam, de muszáj lesz beszereznem idővel egy saját példányt belőle. Garantáltan sokszor újraolvasós. :)

>!
SoulShine P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Azt mondják , egy könyvből az olvasó egy kicsit a saját életét is olvassa.Amennyiben ez így van, akkor ez egy csudaklassz könyv. Meg egyébként is. Nem vagyok romantika rajongó, de ez itt nem a csöpögős kategóriába tartozik, hanem tele van emberi érzésekkel, a valóságban is előforduló események sorozatával. Igen ez az első regényem az írótól amit olvastam és roppant elégedett vagyok. A karakterek tökéletesen kidolgozottak, alaposan, így érezhettem a regényt, az eseményeket, a szereplők által megélt érzelmeket egyaránt. Nehéz nem elspoilerezni az értékelést, de a negatív szereplő fenomenálisan lett ábrázolva és azonnal eszembe jutott, hogy az ő hatalomvágya, az aljassága honnan ered és az ilyen ostoba viselkedésből milyen nagy tragédiák származhatnak.
Azt pedig leszögezem, hogy a kevés szavú,különc magányos farkasokat kik bölcsességükből fakadón hallgatnak ; nagyon kedvelem, pláne ha még tengerészgyalogos egyenruha is dukál jellemük megcsillogtatásához;-)))
Könnyed volt a könyv, olvasmányos, szerethető. Jól esett. Szeretettel ajánlom!

>!
robinson P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Sparks történetei olyan életszerűek, megfoghatóak. Hétköznapi emberek, hétköznapi problémákkal, gondokkal és örömökkel. Könnyen átélhetőek. Logan utazása, hogy elindult egy fénykép miatt lelki út is egyben.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/szerencsecsillag.html

3 hozzászólás
>!
Bur3sz
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Még nem olvastam Sparksot. Terszett a stílusa. Jó a sztori és a történet fonalának vezetése. Kicsit Hollywoodi feeling, de attól még élvezhető. Olyan egyszer olvasós, nyári mese felnőtteknek.

2 hozzászólás
>!
ZitussKa
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Az a sorsom, hogy megtaláljam azt a lányt.
Olyan volt, mintha mi ketten egymásnak lettünk volna rendelve.

Wááá Nagyon de nagyon imádtam♥ Nem láttam a filmet, mert akkor nem tudtam volna „leforgatni a sajátom” :-) Nem csalódtam mert ez annyira izgalmas, és aranyos volt hogy néha elég sokszor elolvadtam :D Oda voltam a történetért, a cselekményért és a szereplőkèrt is. (Főleg Thibault Logan volt rám hatással:P) Tetszett hogy, a sors/végzet elmélet is nagy szerepet kapott, emiatt kicsit „varázslatos” volt :) Engem a katonai téma mindig is érdekelt, akár könyvbe/filmbe vagy a valóságba. Mert azok az emberek másokat védelmeznek, valamint a hazájukat. Bátrak, önzetlenek, és bajtársiasak. Logan sok fejezet elején visszaemlékezett azokra az emlékekre, eseményekre amit átélt ő és a társai, és én IMÁDTAM hogy kicsit át tudtam érezni a helyzetet. Bár szomorúnak is tartottam hogy mennyi megpróbáltatás érte őket :) Megkedveltem Beth-t és Ben-t is :) KEDVENC♥
Jöhet a film *-*

11 hozzászólás
>!
ggizi P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Elég lassú folyású a történetvezetés, amit Logan iraki visszaemlékezései is erősen visszafognak, de a végéig nem volt bajom a történésekkel. Logan szimpatikus karakter volt, aki bár három iraki bevetésen is részt vett, sikerült viszonylag ép pszichével leszerelnie. A háború túlélését -barátja szerint- egy fényképnek köszönheti, és barátja hatására elindul kutyájával felkutatni az azon szereplő lányt. Végig a levegőben van a Sors meghatározó jelenléte, iránymutatása, mintha Logan megadná magát neki és csak tenné és elfogadná, ami előre meg van már írva, s nem azért tesz bármit is, mert ő maga akarja azt. Ezt így elég fura leírni, mert nyilván mindig mindent a saját akaratából tett, mégis erősen érződik a „felsőbb hatalom” jelenléte.
A két másik főbb szereplő jóval egyszerűbb személyiség volt. A volt férj egy eléggé aljas, hatalmával rendszeresen visszaélő, fiát kihasználó karakter. Nekem egyáltalán nem jött át, hogy egy kicsit is szeretné a neki folytonos csalódást okozó fiút, akit inkább eszköznek használt Beth sakkban tartására és a saját családja megnyugtatására. Beth meg elég naivnak tűnt a randizásaival kapcsolatban, egyszer sem merült fel benne kétely, hogy valami nem stimmel. A kapcsolatmérő konfliktus kezelése sem tetszett a végén. Az egy dolog, hogy egyáltalán nem értettem Logan miért titkolózott, de amilyen hisztérikus jelenetet Beth előadott, az végképp nem esett jól. Ráadásul ez a hatásvadász előadásmód, amit a szerző az epilógusban produkált, eléggé erőltetettnek is hatott.

>!
Abygél P
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

A filmet már többször láttam, ennek ellenére tudtam, hogy a könyvet is el szeretném majd olvasni. Sokkal többet ad a könyv, mint a film. (Persze ez érthető, hiszen a filmek erősen korlátozva vannak, mind anyagi, mind idő intervallum szempontjából.) Egyértelműen, Logan a kedvencem. Amiket átélt, az hihetetlen. A természete, a viselkedése…..ilyen egy igazi erős férfi. A visszaemlékezései nagyon pontosak és mindig olyan érzésem volt, mintha tényleg ott lennék. Láttam magam elött az egészet. A háborús visszaemlékezések kapcsán, csak Logan és Drake találkozását hiányoltam, a filmhez képest. Egyébként, minden szereplő a helyén van és szerethetőek. A történet pörög és olvastatja magát. Nem éreztem sehol, hogy megakadnék vagy ellaposodna. Összességében, ez a könyv egy érzelmekkel teli, romantikus történet, amit bátran ajánlok elolvasásra.

>!
Erzsébet_Szászi
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Annak ellenére tetszett ez a történet, hogy nem kedvelem a hollywoodias rózsaszín romantikát. A karakterek jól eltaláltak, kedvelhetők, kivéve persze Keith-et, akit párszor szívesen lefejeltem volna. Logan már-már tökéletes, még jó, hogy nem tud sakkozni, így nem emelkedik isteni magasságokba. :) A háborús visszaemlékezéseket nagyon érdekesnek találtam. A végkifejlettel viszont nem voltam maradéktalanul elégedett, számomra hitelesebb lett volna, ha spoiler.


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Van, amikor egyszerűbb, ha az ember nem ugrál, és inkább megpróbál boldogulni.

9 hozzászólás
>!
cassiesdream

Átvertél egyszer, szégyelld magad! Átvertél kétszer, én szégyellem magam.

266. oldal

>!
krisztina990

– (…) És ha egy férfi különleges, azt hamarabb megérzed, mint gondolnád. Ösztönösen felismered, és biztos vagy benne, hogy bármi történik, soha többé nem jön még egy, aki hozzá fogható.

Huszonharmadik fejezet

>!
cassiesdream

(…) rendkívüli élményt nyújthatnak a leghétköznapibb dolgok is, ha a megfelelő emberek csinálják őket.

>!
krisztina990

Ha beraksz egy fedél alá két embert, akiknek mások az elvárásaik, nehogy azt hidd, hogy ott csupa garnélarákos kukoricamálé lesz az élet!

50. oldal, 3. fejezet

>!
krisztina990

– Nem lepne meg – közölte Nana. – A néhai férjedről bármit el tudok képzelni.
– Keith nem halt meg, Nana.
Nana fölsóhajtott.
– A remény hal meg utoljára.

huszadik fejezet

>!
cassiesdream

Az érzelmek nem úgy működnek, mint a villanykapcsoló (…)

>!
cassiesdream

(…) minél jobban erőlködik, annál kevésbé valószínű, hogy megleli a választ. A tudatalatti már csak ilyen furcsán működik.

>!
Melinda_Makkai

– Az embernek mindig van választása.

148. oldal, 11. fejezet - Thibault (General Press, 2009)


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Arctalan szerelem
Marie Lu: Champion – Bajnok
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok
Courtney Cole: Ha elhagysz
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Cassandra Clare: A hercegnő
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér