Szerencsecsillag 294 csillagozás

Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

A ​tengerészgyalogságtól leszerelt Logan Thibault a fél országot átszelő, Coloradótól Észak-Karolináig tartó gyaloglással igyekszik szabadulni az iraki háború nyomasztó emlékétől. Útjának azonban a lelki megtisztuláson kívül más célja is van: egy lányt keres, akinek a fényképére a háború zűrzavarában bukkant. A képet megtartotta, és ettől kezdve rámosolygott a szerencse, előbb a pókerben, majd a harctéren is, minden veszélyhelyzetből sértetlenül került ki. Osztagában az a szóbeszéd járta, hogy különleges erő védi. És ez talán így is volt…
A fénykép keveset árul el a lány kilétéről, de az a kevés nyom egy Hampton nevű észak-karolinai kisvárosba vezet, ahová Logan hosszú, kalandos út után érkezik meg. Némi keresgélés után rátalál a gyermekét egyedül nevelő fiatalasszonyra, Elizabethre, akinek arcát már oly régóta ismeri…
Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem, Válaszúton)… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
General Press, Budapest, 2017
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520719 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2017
354 oldal · ISBN: 9789634520726 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2009
370 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636431129 · Fordította: Szieberth Ádám

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Logan Thibault · Elizabeth (Beth) Green · Nana · Victor


Kedvencelte 41

Most olvassa 9

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 163

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Ez a második kedvenc NP kötetem A leghosszabb út után.
Azért szeretem annyira és emelkedik ki számomra, mert a vége nem annyira lehangoló és szomorú, hanem inkább pozitív és reményteljes.
Logan igazi álompasi, nagyon szeretem a karakterét.
Egyáltalán nem elhanyagolható tény, Zeusz, a kutyus jelenléte, aki üde színfolt ebben a történetben. :)
Ajánlom megint csak, mert elvarázsol és teljesen kikapcsol. Ízig-vérig romantikus történet.

Roszka>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Mostanában kevés romantikus könyvet olvasok, mert nem szeretem már a csöpögős könyveket. Ez a történet sok minden, de nem csöpögős. Nincs szerelem első látásra, de vannak mély érzelmek, gyerek, akit mindketten szeretnek és féltenek, Zeusz a kutya, akit mindenki szeret, és egy ex, aki nem tudja elviselni, hogy a volt feleség új életet kezdjen, és mással legyen boldog. No meg azt sem, hogy a fia nem olyan kemény legény, amilyet ő szeretne.
Ez a könyv inspirál arra, hogy visszatérjek a romantikus könyvekhez. Időnként.

11 hozzászólás
Milli88 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

„A sors úgy akarta, hogy a tiéd legyen, és csak a tiéd!”

A filmet láttam először és akkor megfogadtam, hogy egyszer el kell olvasnom az alapjául szolgáló könyvet is. Nem csalódtam egyikben sem.
Logan igazán összetett személyiség, nagyon kedvelhető karakter. Azok után amiken kénytelen volt keresztül menni és amit sikerült túlélnie… Le a kalappal előtte. Beth, Ben és Nana mindannyian a cuki kategóriába tartoznak nálam. Nana különösen a szívemhez nőtt. Idős, de ennek ellenére a helyén van az esze és bámulatosan látja a dolgokat. A beszólásai mindig a legjobbkor jöttek. Mint például: „– Szerintem anyádnak hernyó mászott a fülébe.” Tetszett, hogy Ben karaktere más volt, mint a filmben (de persze ott is imádni való kiskölyök volt).
A legeslegkedvencebb szereplőm egyértelműen Zeusz. Imádtam azt a blökit.

Könyvtári példányt olvastam, de muszáj lesz beszereznem idővel egy saját példányt belőle. Garantáltan sokszor újraolvasós. :)

MVivien>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Én először a filmet láttam és mivel nagyon tetszett ezért, mindenképpen el szerettem volna olvasni a könyvet. A könyv sokkal de sokkal jobb mint a film, ha lehetne bőven adnék még rá csillagot.
Nagyon tetszett hogy a történetet három szemszögből olvashattuk.A szereplőket nagyon megszerettem. Beth egy nagyon erős nő, aki a fiáért bármi képes.Clayton-t nagyon nem szerettem a történet elején, de a végén „megbocsátottam” neki. Nagyon sok pluszt adott, hogy néha megtudhattunk néhány részletet Thibault múltjából.Zeusz-t és Ben-t is nagyon megkedveltem. Idős koromban szeretnék olyan lenni mint Nana.
A vége nagyon becsapós volt már kezdtem elszomorodni, de szerencsére ennek a történetnek boldog a befejezése. Ezt a könyvet, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket annak biztos kedvenc lesz.

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Nicholas Sparks jött, látott és engem meggyőzött! Régóta tervezek olvasni az írótól. Logan Thibault, volt tengerészgyalogos miatt esett a választásom erre a története és nem is kellett csalódnom. A történet nagyon szépen kidolgozott, a karakterek (Keith kivételével) mind szeretetők voltak. Nana korához képest igazán jó fej és laza nagymama, Ben édes kisfiú, Beth kedves és gondoskodó anyuka, Zeusz pedig a legokosabb kutya volt, akiről valaha olvastam.
Érzelmileg is megérintett a könyv. Logan bajtársához hasonlóan, én is hiszek az ómenekben, a csodákban és a sorsban. A háború szörnyűségei között szerintem jó, ha valamiben megkapaszkodik egy katona.

Katica_98 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Időhiány miatt sokáig tartott az olvasás, ezért nem is nagy kedvem van írni a történetről. Tetszett, bár nálam a Kedvesemmel és A leghosszabb úttal Nicholas Sparks nagyon magasra tette a lécet. És nekem ezt még nem sikerült átugrani.

robinson P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Sparks történetei olyan életszerűek, megfoghatóak. Hétköznapi emberek, hétköznapi problémákkal, gondokkal és örömökkel. Könnyen átélhetőek. Logan utazása, hogy elindult egy fénykép miatt lelki út is egyben.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/szerencsecsillag.html

3 hozzászólás
SzRéka P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Többször láttam már a filmet (először négy éve), és bevallom, nem is terveztem, hogy elolvasom a könyvet. Eddig vegyes tapasztalataim voltak Nicholas Sparks műveivel – Az utolsó dalt szerettem nézni és olvasni is, a Menedék a film után csalódás volt, az Engem lássból pedig csak könyv van, azt viszont imádtam. Úgyhogy, mielőtt elvesznék a részletek között, a Menedék miatt tartottam ettől a történettől, mert Zac Efronék különleges helyet foglalnak el a szívemben, és nem tudtam volna elviselni, ha csalódást okoz az alakításuk alapjául szolgáló könyv. De kíváncsi voltam, és voilá, be is fejeztem egy nap alatt. Mert nem csalódtam. :))
Volt pár eltérés, amik közül leginkább az zavart nagyon, hogy egy szó sem esett a tetoválásról vagy a bevetés alatti találkozásról Drake és Logan között. Szerintem így sokkal kerekebb lehetett volna, és valószínűleg nem forr fel az agyvizem addig a pár másodpercig, amíg Elizabeth lehordja Logant, mint egy hárpia. Egyébként kedveltem őket, a hosszas beszélgetéseiket és hallgatásaikat, a közös étkezéseket vagy a sakkjátszmákat, amikből Logan mindig vesztesen került ki. Élveztem a kutyákról szóló részeket is, a legjobban mégis a bevetésekről és az azutáni történésekről szerettem olvasni. Tetszett, ahogy Logan vallott az érzelmeiről és Victorról, illetve hogy Drake sem merült feledésbe, pedig konkrétan nem is kapott szerepet, mindig csak szóban került elő. Az elszomorító fejezetek után mindig sokat nevettem Nana különleges hasonlatain, és örültem, amiért ilyen erős karakter volt. És ha már ennyire belemerültem, akkor Bent sem felejteném el – bírtam a kissrácot, főleg a sakkozó humorát. Általa szépen mutatta be az író, hogy a szülők mikre képesek a gyerekeikért, és ha kell, kockáztatnak is értük.
A film nélkül is lehet kicsit kiszámítható lett volna, de kikapcsolódásnak nagyon megfelelt. Szinte éreztem a nyári kánikulát, a jegestea ízét a számban és az esti levegőt a hintaágyban. :) Zeuszt megölelgetném párszor, aztán lehet el sem engedném többet. ♥

Bur3sz>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Még nem olvastam Sparksot. Terszett a stílusa. Jó a sztori és a történet fonalának vezetése. Kicsit Hollywoodi feeling, de attól még élvezhető. Olyan egyszer olvasós, nyári mese felnőtteknek.

2 hozzászólás
ZitussKa>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Az a sorsom, hogy megtaláljam azt a lányt.
Olyan volt, mintha mi ketten egymásnak lettünk volna rendelve.

Wááá Nagyon de nagyon imádtam♥ Nem láttam a filmet, mert akkor nem tudtam volna „leforgatni a sajátom” :-) Nem csalódtam mert ez annyira izgalmas, és aranyos volt hogy néha elég sokszor elolvadtam :D Oda voltam a történetért, a cselekményért és a szereplőkèrt is. (Főleg Thibault Logan volt rám hatással:P) Tetszett hogy, a sors/végzet elmélet is nagy szerepet kapott, emiatt kicsit „varázslatos” volt :) Engem a katonai téma mindig is érdekelt, akár könyvbe/filmbe vagy a valóságba. Mert azok az emberek másokat védelmeznek, valamint a hazájukat. Bátrak, önzetlenek, és bajtársiasak. Logan sok fejezet elején visszaemlékezett azokra az emlékekre, eseményekre amit átélt ő és a társai, és én IMÁDTAM hogy kicsit át tudtam érezni a helyzetet. Bár szomorúnak is tartottam hogy mennyi megpróbáltatás érte őket :) Megkedveltem Beth-t és Ben-t is :) KEDVENC♥ Jöhet a film *-*

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Van, amikor egyszerűbb, ha az ember nem ugrál, és inkább megpróbál boldogulni.

12 hozzászólás
cassiesdream>!

Átvertél egyszer, szégyelld magad! Átvertél kétszer, én szégyellem magam.

266. oldal

krisztina990>!

– […] És ha egy férfi különleges, azt hamarabb megérzed, mint gondolnád. Ösztönösen felismered, és biztos vagy benne, hogy bármi történik, soha többé nem jön még egy, aki hozzá fogható.

Huszonharmadik fejezet

cassiesdream>!

[…] rendkívüli élményt nyújthatnak a leghétköznapibb dolgok is, ha a megfelelő emberek csinálják őket.

krisztin1>!

Van, amikor pontosan úgy alakulnak a dolgok, ahogy kell.

23. oldal

krisztina990>!

Ha beraksz egy fedél alá két embert, akiknek mások az elvárásaik, nehogy azt hidd, hogy ott csupa garnélarákos kukoricamálé lesz az élet!

50. oldal, 3. fejezet

SzRéka P>!

Furcsa belegondolni, milyen váratlan fordulatokat vehet az ember élete.

cassiesdream>!

Az érzelmek nem úgy működnek, mint a villanykapcsoló […]

B_M_Melinda>!

– Az embernek mindig van választása.

148. oldal, 11. fejezet - Thibault (General Press, 2009)


Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Tess Wakefield: Bíbor szívek
Abby Jimenez: Tőlem, szeretettel
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy – Jófiú
Vi Keeland: Érzéki játék
Emma Chase: Taníts meg szeretni!
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Vi Keeland: A kemény főnök