Szerencsecsillag 220 csillagozás

Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

A ​tengerészgyalogságtól leszerelt Logan Thibault a fél országot átszelő, Coloradótól Észak-Karolináig tartó gyaloglással igyekszik szabadulni az iraki háború nyomasztó emlékétől. Útjának azonban a lelki megtisztuláson kívül más célja is van: egy lányt keres, akinek a fényképére a háború zűrzavarában bukkant. A képet megtartotta, és ettől kezdve rámosolygott a szerencse, előbb a pókerben, majd a harctéren is, minden veszélyhelyzetből sértetlenül került ki. Osztagában az a szóbeszéd járta, hogy különleges erő védi. És ez talán így is volt…
A fénykép keveset árul el a lány kilétéről, de az a kevés nyom egy Hampton nevű észak-karolinai kisvárosba vezet, ahová Logan hosszú, kalandos út után érkezik meg. Némi keresgélés után rátalál a gyermekét egyedül nevelő fiatalasszonyra, Elizabethre, akinek arcát már oly régóta ismeri…
Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem, Válaszúton)… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634520719 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789634520726 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2009
370 oldal · ISBN: 9789636431129 · Fordította: Szieberth Ádám

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Logan Thibault · Nana · Victor


Kedvencelte 41

Most olvassa 8

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 166

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Milli88 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

„A sors úgy akarta, hogy a tiéd legyen, és csak a tiéd!”

A filmet láttam először és akkor megfogadtam, hogy egyszer el kell olvasnom az alapjául szolgáló könyvet is. Nem csalódtam egyikben sem.
Logan igazán összetett személyiség, nagyon kedvelhető karakter. Azok után amiken kénytelen volt keresztül menni és amit sikerült túlélnie… Le a kalappal előtte. Beth, Ben és Nana mindannyian a cuki kategóriába tartoznak nálam. Nana különösen a szívemhez nőtt. Idős, de ennek ellenére a helyén van az esze és bámulatosan látja a dolgokat. A beszólásai mindig a legjobbkor jöttek. Mint például: „– Szerintem anyádnak hernyó mászott a fülébe.” Tetszett, hogy Ben karaktere más volt, mint a filmben (de persze ott is imádni való kiskölyök volt).
A legeslegkedvencebb szereplőm egyértelműen Zeusz. Imádtam azt a blökit.

Könyvtári példányt olvastam, de muszáj lesz beszereznem idővel egy saját példányt belőle. Garantáltan sokszor újraolvasós. :)

MVivien>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Én először a filmet láttam és mivel nagyon tetszett ezért, mindenképpen el szerettem volna olvasni a könyvet. A könyv sokkal de sokkal jobb mint a film, ha lehetne bőven adnék még rá csillagot.
Nagyon tetszett hogy a történetet három szemszögből olvashattuk.A szereplőket nagyon megszerettem. Beth egy nagyon erős nő, aki a fiáért bármi képes.Clayton-t nagyon nem szerettem a történet elején, de a végén „megbocsátottam” neki. Nagyon sok pluszt adott, hogy néha megtudhattunk néhány részletet Thibault múltjából.Zeusz-t és Ben-t is nagyon megkedveltem. Idős koromban szeretnék olyan lenni mint Nana.
A vége nagyon becsapós volt már kezdtem elszomorodni, de szerencsére ennek a történetnek boldog a befejezése. Ezt a könyvet, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket annak biztos kedvenc lesz.

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Nicholas Sparks jött, látott és engem meggyőzött! Régóta tervezek olvasni az írótól. Logan Thibault, volt tengerészgyalogos miatt esett a választásom erre a története és nem is kellett csalódnom. A történet nagyon szépen kidolgozott, a karakterek (Keith kivételével) mind szeretetők voltak. Nana korához képest igazán jó fej és laza nagymama, Ben édes kisfiú, Beth kedves és gondoskodó anyuka, Zeusz pedig a legokosabb kutya volt, akiről valaha olvastam.
Érzelmileg is megérintett a könyv. Logan bajtársához hasonlóan, én is hiszek az ómenekben, a csodákban és a sorsban. A háború szörnyűségei között szerintem jó, ha valamiben megkapaszkodik egy katona.

robinson P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Sparks történetei olyan életszerűek, megfoghatóak. Hétköznapi emberek, hétköznapi problémákkal, gondokkal és örömökkel. Könnyen átélhetőek. Logan utazása, hogy elindult egy fénykép miatt lelki út is egyben.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/szerencsecsillag.html

3 hozzászólás
Bur3sz>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Még nem olvastam Sparksot. Terszett a stílusa. Jó a sztori és a történet fonalának vezetése. Kicsit Hollywoodi feeling, de attól még élvezhető. Olyan egyszer olvasós, nyári mese felnőtteknek.

2 hozzászólás
ZitussKa P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Az a sorsom, hogy megtaláljam azt a lányt.
Olyan volt, mintha mi ketten egymásnak lettünk volna rendelve.

Wááá Nagyon de nagyon imádtam♥ Nem láttam a filmet, mert akkor nem tudtam volna „leforgatni a sajátom” :-) Nem csalódtam mert ez annyira izgalmas, és aranyos volt hogy néha elég sokszor elolvadtam :D Oda voltam a történetért, a cselekményért és a szereplőkèrt is. (Főleg Thibault Logan volt rám hatással:P) Tetszett hogy, a sors/végzet elmélet is nagy szerepet kapott, emiatt kicsit „varázslatos” volt :) Engem a katonai téma mindig is érdekelt, akár könyvbe/filmbe vagy a valóságba. Mert azok az emberek másokat védelmeznek, valamint a hazájukat. Bátrak, önzetlenek, és bajtársiasak. Logan sok fejezet elején visszaemlékezett azokra az emlékekre, eseményekre amit átélt ő és a társai, és én IMÁDTAM hogy kicsit át tudtam érezni a helyzetet. Bár szomorúnak is tartottam hogy mennyi megpróbáltatás érte őket :) Megkedveltem Beth-t és Ben-t is :) KEDVENC♥
Jöhet a film *-*

11 hozzászólás
Adrienn57 P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Nagyon tetszett! Tetszett a történet! Pont annyira volt izgalmas, pont annyira volt romantikus, amennyire nekem elég. Ami nagyon magával vitt, azok a párbeszédek, pontosabban Logan reakció ( nem válaszok, bár van kérdés előtte!). Egyszer olvastam egy olyan szülőknek szóló ,könyvet, aminek a módszerét csodáltam, de soha nem tudtam elsajátítani! Pont ez volt a lényege, hogy úgy reagáljon a szülő ( az én esetemben), egy kérdésre, közlésre, hogy ne szakadjon el az a bizonyos fonal ! Hogy a másik, úgy nyílik meg, és folytatja a történetét ( ha arról van éppen szó), vagy lép tovább egy kérdésnél, hogy észre sem veszi. Ebben a történetben, nagyon sok ilyen párbeszéd volt, és ez nagyon tetszett! Megint kedvet kaptam, hogy kipróbáljam, de valószínű, ezt nem lehet kifejezetten tanulni, csak rá kell érezni és alapból olyannak kell lenni érzelmileg,habitusban, mint ebben a könyvben Logan!
Olyan békés érzetem volt végig, pedig nem volt minden oldal felhőtlen, de csak ismétlem magam, Logan felől áradt a nyugalom felém!
A végén kicsit sok volt nekem a kép körüli csavar,de belefért ez is!
Több könyvet olvastam az írótól. Nem mondom, hogy ez volt a leg….de a top 3-ban benne van!:)

2 hozzászólás
ggizi P>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Elég lassú folyású a történetvezetés, amit Logan iraki visszaemlékezései is erősen visszafognak, de a végéig nem volt bajom a történésekkel. Logan szimpatikus karakter volt, aki bár három iraki bevetésen is részt vett, sikerült viszonylag ép pszichével leszerelnie. A háború túlélését -barátja szerint- egy fényképnek köszönheti, és barátja hatására elindul kutyájával felkutatni az azon szereplő lányt. Végig a levegőben van a Sors meghatározó jelenléte, iránymutatása, mintha Logan megadná magát neki és csak tenné és elfogadná, ami előre meg van már írva, s nem azért tesz bármit is, mert ő maga akarja azt. Ezt így elég fura leírni, mert nyilván mindig mindent a saját akaratából tett, mégis erősen érződik a „felsőbb hatalom” jelenléte.
A két másik főbb szereplő jóval egyszerűbb személyiség volt. A volt férj egy eléggé aljas, hatalmával rendszeresen visszaélő, fiát kihasználó karakter. Nekem egyáltalán nem jött át, hogy egy kicsit is szeretné a neki folytonos csalódást okozó fiút, akit inkább eszköznek használt Beth sakkban tartására és a saját családja megnyugtatására. Beth meg elég naivnak tűnt a randizásaival kapcsolatban, egyszer sem merült fel benne kétely, hogy valami nem stimmel. A kapcsolatmérő konfliktus kezelése sem tetszett a végén. Az egy dolog, hogy egyáltalán nem értettem Logan miért titkolózott, de amilyen hisztérikus jelenetet Beth előadott, az végképp nem esett jól. Ráadásul ez a hatásvadász előadásmód, amit a szerző az epilógusban produkált, eléggé erőltetettnek is hatott.

Abygél>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

A filmet már többször láttam, ennek ellenére tudtam, hogy a könyvet is el szeretném majd olvasni. Sokkal többet ad a könyv, mint a film. (Persze ez érthető, hiszen a filmek erősen korlátozva vannak, mind anyagi, mind idő intervallum szempontjából.) Egyértelműen, Logan a kedvencem. Amiket átélt, az hihetetlen. A természete, a viselkedése…..ilyen egy igazi erős férfi. A visszaemlékezései nagyon pontosak és mindig olyan érzésem volt, mintha tényleg ott lennék. Láttam magam elött az egészet. A háborús visszaemlékezések kapcsán, csak Logan és Drake találkozását hiányoltam, a filmhez képest. Egyébként, minden szereplő a helyén van és szerethetőek. A történet pörög és olvastatja magát. Nem éreztem sehol, hogy megakadnék vagy ellaposodna. Összességében, ez a könyv egy érzelmekkel teli, romantikus történet, amit bátran ajánlok elolvasásra.

Erzsébet_Szászi>!
Nicholas Sparks: Szerencsecsillag

Annak ellenére tetszett ez a történet, hogy nem kedvelem a hollywoodias rózsaszín romantikát. A karakterek jól eltaláltak, kedvelhetők, kivéve persze Keith-et, akit párszor szívesen lefejeltem volna. Logan már-már tökéletes, még jó, hogy nem tud sakkozni, így nem emelkedik isteni magasságokba. :) A háborús visszaemlékezéseket nagyon érdekesnek találtam. A végkifejlettel viszont nem voltam maradéktalanul elégedett, számomra hitelesebb lett volna, ha spoiler.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Van, amikor egyszerűbb, ha az ember nem ugrál, és inkább megpróbál boldogulni.

9 hozzászólás
cassiesdream>!

Átvertél egyszer, szégyelld magad! Átvertél kétszer, én szégyellem magam.

266. oldal

krisztina990>!

– (…) És ha egy férfi különleges, azt hamarabb megérzed, mint gondolnád. Ösztönösen felismered, és biztos vagy benne, hogy bármi történik, soha többé nem jön még egy, aki hozzá fogható.

Huszonharmadik fejezet

cassiesdream>!

(…) rendkívüli élményt nyújthatnak a leghétköznapibb dolgok is, ha a megfelelő emberek csinálják őket.

krisztina990>!

Ha beraksz egy fedél alá két embert, akiknek mások az elvárásaik, nehogy azt hidd, hogy ott csupa garnélarákos kukoricamálé lesz az élet!

50. oldal, 3. fejezet

krisztina990>!

– Nem lepne meg – közölte Nana. – A néhai férjedről bármit el tudok képzelni.
– Keith nem halt meg, Nana.
Nana fölsóhajtott.
– A remény hal meg utoljára.

huszadik fejezet

cassiesdream>!

Az érzelmek nem úgy működnek, mint a villanykapcsoló (…)

cassiesdream>!

(…) minél jobban erőlködik, annál kevésbé valószínű, hogy megleli a választ. A tudatalatti már csak ilyen furcsán működik.

cassiesdream>!

De tudod, hogy működik a pletyka. Mérgező kisvárosi hulladék.

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pletyka

Hasonló könyvek címkék alapján

Maya Banks: Hajnali visszhangok
Marie Lu: Champion – Bajnok
Courtney Cole: Ha elhagysz
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!
David Levithan: Nap nap után
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Nora Roberts: Északi fény