Szerelmünk ​lapjai (Szerelmünk lapjai 1.) 737 csillagozás

Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

„Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…”

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2019
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2017
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2015
186 oldal · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina

4 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Noah Calhoun · Allie Hamilton


Kedvencelte 170

Most olvassa 34

Várólistára tette 345

Kívánságlistára tette 341

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Hű. Tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, hiszen nagy „szerelmese” voltam/vagyok a filmnek. Óriási hatással volt rám. És szerencsére a könyv is.
Nem tudtam letenni. Először azt éreztem, hogy minden olyan gyorsan történik, aztán elkezdtem ezt is nagyon élvezni. Sparks csodálatosan ír, nagyon jól bánik a szavakkal. Megható, gyönyörű történetet alkotott, amely magával ragadja az olvasót. Nekem nagy kedvencem lett, nagyon örülök, hogy elolvashattam. Én mindenkinek ilyen csodás szerelmi történetet kívánok!

KönyvMoly_1989>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

A legszebb szerelmes történet, amit valaha olvastam. Noah és Allie kapcsolata valami egészen rendkívüli… Egy egész életen átívelő, minden nehézséget kiálló kötelék, ami köztük van, szívmelengető volt olvasni. Idézetként kiírnám szinte az egész könyvet, olyan választékosan és szépen fogalmazott Sparks.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szerelem ez a könyv.

5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Úgy látszik fordítva vagyok bekötve, ami a legtöbb olvasónak tetszik számomra vagy sablonos, vagy túl sok.

Ez a történet egy sokak által szeretet szerelmi kötet, tele mély érzelmekkel, gondolatokkal.
Sokan írták mennyire megrázta őket vagy végig sírták az egészet.
Valószínű kiborító, hogy így látom, de számomra csak egy sablonos ponyva érzetét keltette.
Már az első húsz oldal után fárasztott, de végül csak végig olvastam.
Nem tudom milyen a film, de ha letükrözi a könyvet, valószínű kimarad a megnézendők listájáról.

Mivel utazókönyvként került hozzám, a lehetőséget itt is szeretném megköszönni.

Nem szeretnék több szót pazarolni rá.
Nem az én történetem.
Kár érte.

2 hozzászólás
WindStorm>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.

Második olvasmányom Sparks-tól, ami ugyanúgy elnyerte a tetszésem, mint az első. Csak, sajnos ennek köszönhetően, ahogy haladtam a könyvvel, egyre jobban a Vissza hozzád járt a fejemben. Számomra a két könyv elég sok dologban hasonlít egymásra, de azért szeretem mindkettőt.
A történet gyönyörű, szívetmelengető és romantikus. Nem hosszú, nem is a legrövidebb, pont elég. Sparks olyan finoman és gazdagon ír, hogy mindent teljesen elképzeltem, s olvastatja magát az egész regény.
Noah és Allie kapcsolata egyszerűen csodálatos! Annyira hihetetlen, és mégis valóságos.
Írnám, hogy szívesen olvasnék még róluk, de nem, mert az író úgy zárta le, hogy az olvasó rájön: mi lenne a vége, ha lenne.
Amit nagyon kiemelnék, az a két idősíkban futó, mesélős részek. Nagyon szeretem ezt a stílust.
Szerintem ez az, amit mindenkinek egyszer az életben el kell olvasnia, mert ez a Szerelmünk lapjai.

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…

>!
General Press, Budapest, 2015
186 oldal · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
2 hozzászólás
Törpillaa P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Egyszerűen csodás ez a könyv. Megható romantikus történet. Noah és Allie története nagyon romantikus és szívbemarkoló. Imádtam a könyvet és a filmet is imádom. Nagy hatással volt rám a vége felé még meg is könnyeztem. Most először olvastam Nicholas Sparks könyvet és imádtam.

12 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Ritkán dobálózok ilyesmivel, de ez a regény valóban tökéletes.
Azzá tette a befejezés. Pont az i-re a regény vège.
Az utolsó oldalakon azért már elmorzsolgattam néhány könycseppet.
Csodálatos regény. Emberi érzelmekről, kitartó szeretetről ír benne.
Egy olyan szerelem története van a lapokon, amire titkon a legtöbben vágyunk.
Ebben rejlik a varázsa. Megtanít hinni, és megmutatja milyen igazán szeretni.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/08/nicolas-spark…

Illatos_Hópehely P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Nem lehet megunni, bár a könyvet most olvastam először, de a filmet kb. 5-ször láttam
RG ❤❤❤

spoiler
Mint már írtam, a filmet többször láttam és nagyon sok részletet hiányoltam a könyvből.
Pl: Noah és Allie megismerkedését, szerintem az egy lényeges eleme a filmnek.
Olvasás közben néha félreraktam és belekukkantottam a filmbe, mert bár tökéletesen előttem voltak a képkockák, de így sikerült kiegészíteni a könyvet.
Polcra tettem, mert ráadásul dedikált példány,de inkább maradok a filmnél.

16 hozzászólás
Pepe0810>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Noah és Allie.. Egyszerűen imádom a történetüket!A filmet már vagy ezerszer láttam.. A könyv nagyon szépen lett megírva..Kedvenc szerelmes történetem már nagyon régóta!! Megható, ahogy Noah minden nap felolvassa a történetüket Allie-nek.. Még ennyi idő után is összeszorult a gyomrom, mikor olvastam, gyönyörű!Csak ajánlani tudom! :)

mate55 >!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Nincs bajom a romantikus könyvekkel, bár alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé, de ebben a könyvben éreztem először a „szerelem illatát”. Ez a történet ki kell, hogy váltson valamit az emberből, kár volna tagadni, hogy belőlem is. Pedig, a jól bejáratott klisékkel operál, nincs is benne semmi különleges, mégis tökéletesen elérte a célját, és az egyik legszebb romantikus könyvvé nötte ki magát, amit életemben olvastam. Csodálatos és mély mondanivalójú az örök szerelemről. Ha nem volna bennem az a határtalan szerelem, (ami van) hideg fejjel képes lennék értékelni a könyvet, fellelném számtalan hibáját, mert van neki. De nem tudom, nem akarom, csak a szépséget kerestem benne. A szerelem erejének gyönyörű varázsát, a kitartás erejét történjék bármi is. Így szeretni, csak így érdemes. Mert ugyan minek van egyáltalán értelme, ha nem annak, ha tartozunk valakihez. spoiler Minden, az imént általam leírt érzéseket éreztem az alkotásban, miközben megláttam benne a csodát. Mert ez egy csoda volt. És hálás vagyok, hogy egy ilyen csoda részese lehettem.

1 hozzászólás
sarahangel>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Életem első Nicholas Sparks könyve, amit olvastam; azt hiszem, már ideje volt, hiszen olyan sok jót hallottam az író műveiről. :)
Megértem, amiért sokan szeretik, mert szépen fogalmaz. A Szerelmünk lapjai egy örökké tartó szerelem története. Nekem egy kis hiányérzetem volt azért, amiért levontam egy csillagot: a két főhős megismerkedésének története nem volt részletezve. El lett mesélve nekünk, olvasóknak röviden, de az nem ugyanaz, mintha belecsöppenhettünk volna a megismerkedési folyamatba, ahol velük együtt érezhettünk volna. Akkor jobban átjött volna, hogy miért is szeretik egymást annyira.
Annak azért örültem, hogy a történet a tippem ellenére spoiler. Bevallom, nekem a majdnem 50 évvel később játszódó jelenetek sokkal meghatóbbak, átérezhetőbbek voltak, mint a fiatalkori énjük esetén.

Összességében egy kedves, megható történet. Köszönöm @Momo89 Zsani, hogy nekem is van már dedikált Nicholas Sparks könyvem, nagyon örültem neki. :)<3

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Badiga>!

Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek, minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást.

3 hozzászólás
mazsa>!

Versek, szerinte, nem azért születtek, hogy elemezzék őket; inkább azért, hogy másokra magyarázat nélkül hatást gyakoroljanak, megérintsék őket, anélkül hogy megértenék.

57. oldal, Találkozás

Kapcsolódó szócikkek: vers
4 hozzászólás
Mary>!

Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.

mazsa>!

Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbántasz olyanokat, akiket szeretsz.

105. oldal, Válaszutak

Dölfike>!

Úgy tűnik, csak az idős emberek tudnak egymás mellett szótlanul ülni úgy, hogy mégis jól érzik magukat. A fiatalok türelmetlenek és folyton úgy érzik, meg kell törniük a csendet. Kár, mert a csend nagyon tiszta dolog. Áldott. Közelebb hozza egymáshoz az embereket, mert csak azok tudnak egymás mellett csendben ülni, akik közt teljes az összhang. Ez az élet nagy ellentmondása.

147. oldal [Magyar Könyvklub, 2000]

mazsa>!

Tarthatnak álmodozónak, bolondnak, vagy akinek akarnak, mégis úgy gondolom: minden lehetséges.

8. oldal, Csodák

ildisz>!

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…

10. oldal

mazsa>!

Azért fáj most annyira a búcsúzás, mert lelkünk összeér. Talán eddig is így volt, és így lesz a jövőben-is.
Lehet, hogy ezelőtt már ezer életünk volt, és mindegyikben találkoztunk. És lehet, hogy mindegyikben ugyanaz volt az oka szétválásunknak. Ez azt jelenti, hogy a mostani búcsú, búcsú az elmúlt tízezer évtől, és talán a jövő előjátéka.
Amikor rád nézek, látom, milyen szép és kecses vagy, és tudom, hogy ez minden egyes életeddel egyre csak erősödött. Azt is tudom, hogy minden eddigi életemet azzal töltöttem, hogy téged kerestelek. Nem olyat, mint te vagy, hanem téged,
mert lelkeinknek találkoznia kellett. És akkor, valami rejtélyes okból kifolyólag, mégis el kellett válnunk.
Szeretném azt mondani neked, hogy majd minden megoldódik, és ígérem, hogy ezért mindent meg is fogok tenni. De ha soha többé nem találkozunk, és ez valóban a búcsú, akkor is tudom, hogy egy másik életben viszontlátjuk egymást… Újra egymásra találunk, és lehet, hogy akkor más csillagzat alatt élhetünk majd, és nemcsak abban az időben fogjuk szeretni egymást, hanem visszamenőleg is.

Hattyúk és vihar

Dölfike>!

Az első szerelem örökre megváltoztatja az ember életét, és bármennyire is szeretnénk szabadulni tőle, az az érzés kitörölhetetlen.

20. oldal (Magyar Könyvklub, 2000)


A sorozat következő kötete

Szerelmünk lapjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok
Sarah Addison Allen: A varázslat tava
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
J. A. Redmerski: A soha határa
Abbi Glines: Te vagy nekem a remény
Beth Flynn: Kilenc perc
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom