Szerelmünk ​lapjai (Szerelmünk lapjai 1.) 943 csillagozás

Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

„Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…”

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

Eredeti megjelenés éve: 1996

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2021
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
ISBN: 9789634525646 · Felolvasta: Szilágyi Tibor
>!
General Press, Budapest, 2019
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina

5 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Noah Calhoun · Allie Hamilton


Kedvencelte 190

Most olvassa 38

Várólistára tette 374

Kívánságlistára tette 360

Kölcsönkérné 16


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Hű. Tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, hiszen nagy „szerelmese” voltam/vagyok a filmnek. Óriási hatással volt rám. És szerencsére a könyv is.
Nem tudtam letenni. Először azt éreztem, hogy minden olyan gyorsan történik, aztán elkezdtem ezt is nagyon élvezni. Sparks csodálatosan ír, nagyon jól bánik a szavakkal. Megható, gyönyörű történetet alkotott, amely magával ragadja az olvasót. Nekem nagy kedvencem lett, nagyon örülök, hogy elolvashattam. Én mindenkinek ilyen csodás szerelmi történetet kívánok!

KönyvMoly_1989>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

A legszebb szerelmes történet, amit valaha olvastam. Noah és Allie kapcsolata valami egészen rendkívüli… Egy egész életen átívelő, minden nehézséget kiálló kötelék, ami köztük van, szívmelengető volt olvasni. Idézetként kiírnám szinte az egész könyvet, olyan választékosan és szépen fogalmazott Sparks.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szerelem ez a könyv.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Az egyik kedvenc romantikus filmem. Meg se tudnám számolni, hogy hányszor láttam már, de könyvben még soha nem olvastam. Pedig régebben sok Nicholas Sparks könyvet olvastam és szeretem is a könyveit. Akkor is, ha sokak szerint túl nyálasak (szerintem is azok), de közben mégis szereti kínozni az olvasókat. Tetszett a könyv is. Igazán megható, csodaszép szerelmi történet. Szerintem valahol mindenki ilyen, mindent elsöprő, mindenen keresztülmenő, kalandos, de igaz szerelmet szeretne.
Az meglepett, hogy a film néhány igazán ikonikus jelenete nem volt benne a könyvben. spoiler
Egyébként magam is meglepődtem, hogy milyen rövid könyv. Nicholas Sparks pedig szerintem férfi létére jól ír romantikus könyveket. Egyszerű szavakat használ, de azok meg tudnak érinteni.
Tetszett, de a filmet még mindig jobban szeretem, de ha már romantikus könyv, akkor az ilyen legyen! Érzelmekben szépen átszőtt, egy jó történetbe ágyazva.

3 hozzászólás
WindStorm>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.

Második olvasmányom Sparks-tól, ami ugyanúgy elnyerte a tetszésem, mint az első. Csak, sajnos ennek köszönhetően, ahogy haladtam a könyvvel, egyre jobban a Vissza hozzád járt a fejemben. Számomra a két könyv elég sok dologban hasonlít egymásra, de azért szeretem mindkettőt.
A történet gyönyörű, szívetmelengető és romantikus. Nem hosszú, nem is a legrövidebb, pont elég. Sparks olyan finoman és gazdagon ír, hogy mindent teljesen elképzeltem, s olvastatja magát az egész regény.
Noah és Allie kapcsolata egyszerűen csodálatos! Annyira hihetetlen, és mégis valóságos.
Írnám, hogy szívesen olvasnék még róluk, de nem, mert az író úgy zárta le, hogy az olvasó rájön: mi lenne a vége, ha lenne.
Amit nagyon kiemelnék, az a két idősíkban futó, mesélős részek. Nagyon szeretem ezt a stílust.
Szerintem ez az, amit mindenkinek egyszer az életben el kell olvasnia, mert ez a Szerelmünk lapjai.

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…

>!
General Press, Budapest, 2015
186 oldal · ISBN: 9789636438517 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
2 hozzászólás
csakegyluca>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Kevés olyan könyv van, amin sírok. De ez azok közé tartozik. Teljes egészében. Az egész úgy kezdődött, hogy ment a tévében és anyukám megengedte, hogy én is nézzem. Ez volt vagy 5 éve. Csak kis részek maradtak meg a fejemben. A címére sem emlékeztem. Majd ebben az évben, tavasszal újra játszották. Csodáltam és csillogó szemekkel néztem végig minden egyes pillanatát. Igaz, régebben kicsit hosszabbnak tűnt, de hát ebből is látszik, mennyi idő ment el azóta. A tévé újra és újra játszotta. Méghozzá addig a pillanatig, míg azt nem mondtam, hogy el kell olvasnom. Igazán kíváncsi voltam arra, hogy mennyiben más a film és a könyv, hiszen ez is a világsikerek közé sorolható. Amikor elkezdtem, hallottam minden hangot. Ahogy az idős Noah elkezd mesélni. Lassan, komótosan, érzelgősen. Ahogy belekezdett a kedvenc részembe, amikor Allie és Noah történetét írja le, ott kicsit csalódtam. A megismerkedésük történetét gyorsan elhadarta, alig tudtam felfogni a cselekményeket. Így ez az egyetlen negatívum amit találtam benne. De egy kicsit pótolta az, ami ezután jött. Ugyanis pár napot leírt részletesen, párbeszédekkel Allie és Noah életéből. Méghozzá a legfontosabb pillanatokat. Az viszont külön jó pont, hogy az író meghagyta az olvasónak azt az élményt, hogy maga jöjjön rá a fordulatokra. Igazából ugyanolyan jó a könyv is, meg a film is. Bár a film felé egy kicsivel közelebb húz a szívem. De így is ugyanazt a hangulatot, ugyanazokat az arcokat adta vissza a könyv is. Tisztán hallottam azt, amikor Noah és Allie beszélget Major Melinda és Miller Zoltán hangján. Kíváncsi vagyok, vajon angolul milyen lehet. De térjünk is rá a szereplőkre.

Noah karakterét imádtam. Jó, bevallom, lehet hogy kicsit azért is, mert Ryan Gosling játszotta a filmben. De akkor is gyönyörű elképzelései és megfogalmazásai voltak. Tényleg egy költő veszett el benne. Tudott valamit, ami miatt olyat kell rá mondanom, amit ritkán mondok egy emberre. Szenvedélyes. Érzelmes. Romantikus. Becsületes. Igazságos.

Alliet is nagyon szerettem. Abszolút együtt tudtam vele érezni. Bájos, tündéri alakot formált neki az író, ami miatt mindenki nagy kedvence lett.
Most elárulom, hogy min hullottak a könnyeim. Gondolom ti is észreveszitek, hogy több dolgot írtam Noah részéhez mint Alliehez. Ez bizony azért van, mert Noah írt egy levelet, egy olyan levelet, amin annyira meghatódtam, hogy sírtam. Annyira szép gondolatokat írt le, hogy azt elmondani nem lehet. Elolvasni igen. Méghozzá ebben a könyvben. Ettől lett a kedvencem.
További:https://csakegyluca.blogspot.com/2020/10/nicholas-spark…

3 hozzászólás
Ibanez P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

„Egy nő, aki fél a fejében létező démonoktól, és egy öregúr, aki az életénél is jobban szereti ezt a nőt, és arcát kezébe temetve csendesen sír a sarokban.”

Mintegy húsz éve, megjelenésekor láttam a filmet, nagy vonalakban meg is volt a történet. Anyukám kedvence egyébként. Engem annyira már a film sem fogott meg, mármint nagyon szép történet, de nem éreztem, hogy valami nagy pluszt adott volna (a Dear John például jobban tetszik). Mivel azonban egy kihívásra erotikust adtak fel, kapóra jött ez a kis történet, hogy immáron könyvben is elolvassam.

„Az apám mondogatta, hogy az első szerelem örökre megváltoztatja az ember életét, és bármennyire is szeretnénk szabadulni tőle, az az érzés kitörölhetetlen. Első szerelmed volt az a lány, akiről meséltél. És bármit teszel, az emléke veled marad örökre.”

Nagyon nagy szerencsémre az erotikus címke, hát, nem mondanám, hogy nagy létjogosultsága lenne, mert szerintem az erotikust nem kellene talán rárakni mindenre, amiben van egy olyan jelenet (főleg, ha az nem is nagyon mélyed bele a dolgokba és nem olyan szókimondó). Ennyi erővel szerintem bármelyik könyv, amelyben két ember egyesül, már mehet is az erotikus címke alá (de ez most nekem kifejezetten jól jött persze) :-D

Szeretném azt mondani neked, hogy majd minden megoldódik, és ígérem, hogy ezért mindent meg is fogok tenni. De ha soha többé nem találkozunk, és ez valóban a búcsú, akkor is tudom, hogy egy másik életben viszontlátjuk egymást… Újra egymásra találunk, és lehet, hogy akkor más csillagzat alatt élhetünk majd, és nemcsak abban az időben fogjuk szeretni egymást, hanem visszamenőleg is.

Inkább megmarad egy gyönyörű romantikus történetnek, ahol Noah és Allie többszörösen megélt szerelmét követhetjük nyomon. A történet egyébként iszonyat egyszerű, ha nem lenne beleszőve az idős kori szál, akkor unalmaska is lenne a javából, de Noah elkeseredett lépései és minden ellen küzdő szerelme tényleg csodaszéppé teszi a végét.
A legeslegvége viszont feldühített. Valaki magyarázza már el nekem, hogy az az utolsó mondat miért kellett? Szerintem annyira nem illik oda, hogy hajajaj… az pont úgy lett volna szép, hogy úgy ér véget, ahol az előző mondat… Összességében egy szép romantikus történet, vannak azóta már jobbak is, de Sparks tényleg szépen ír, a tájleírásai is csodálatosak (azért azt a hattyús tavat megnézném ám) :-D

„Egymásba szerettünk, annak ellenére, hogy sok mindenben különböztünk, és ezzel valami rendkívüli, gyönyörű dolog vette kezdetét. Velem egyetlenegyszer történt ilyesmi, ezért van az, hogy minden együtt töltött perc oly mélyen az emlékezetembe vésődött. Soha nem felejtem el egyetlen percét sem.”

2 hozzászólás
kerimaci P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Mint Sparks elkötelezett híve ez a regény is magával ragadott, bár meglepetést nem okozott, hiszen a filmet többször is láttam :)). A Séta a múltba mellett ez a film volt, ami igazán Sparks rajongóvá tett. Allie és Noah szereleme finoman szólva is viharos, de szerintem mindenképpen irigylésre méltó, hogy így tudnak egymás iránt érezni :) És miután ráeszméltem, hogy ennek a regénynek a folytatása az Nicholas Sparks: Eltékozolt évek hamarosan arra is sort kerítek :)

2 hozzászólás
Dóra_Viki P>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

… Azt is tudom, hogy minden eddigi életemet azzal töltöttem, hogy téged kerestelek. Nem olyat, mint te vagy, hanem téged, mert lelkeinknek találkoznia kellett…

Ez a valaha megírt, egyik legszebb szerelmi történet. Nem is lehet öt csillagnál kevesebbet adni rá. Megható, szívszorító történet két ember csodálatos szerelméről. Minden nő és férfi megérdemelné, hogy így szeressék, ahogy Allie és Noah szerették egymást. Nem csak egészségben, betegségben is kitartott Noah szeretett felesége mellett. És próbálta felvenni a harcot az Alzheimer korral, habár tudta, hogy ebben a küzdelemben ő nem nyerhet.
Igaz, a filmet előbb láttam, mégis ugyanannyi érzést váltott ki a könyv is. Nem tudnék különbséget tenni a kettő között.

1 hozzászólás
Smurfettereads>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Egyszerűen csodás ez a könyv. Megható romantikus történet. Noah és Allie története nagyon romantikus és szívbemarkoló. Imádtam a könyvet és a filmet is imádom. Nagy hatással volt rám a vége felé még meg is könnyeztem. Most először olvastam Nicholas Sparks könyvet és imádtam.

12 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

Ritkán dobálózok ilyesmivel, de ez a regény valóban tökéletes.
Azzá tette a befejezés. Pont az i-re a regény vège.
Az utolsó oldalakon azért már elmorzsolgattam néhány könycseppet.
Csodálatos regény. Emberi érzelmekről, kitartó szeretetről ír benne.
Egy olyan szerelem története van a lapokon, amire titkon a legtöbben vágyunk.
Ebben rejlik a varázsa. Megtanít hinni, és megmutatja milyen igazán szeretni.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/08/nicolas-spark…


Népszerű idézetek

Badiga>!

Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek, minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást.

4 hozzászólás
Mary>!

Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.

>!

Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbántasz olyanokat, akiket szeretsz.

105. oldal, Válaszutak

>!

Versek, szerinte, nem azért születtek, hogy elemezzék őket; inkább azért, hogy másokra magyarázat nélkül hatást gyakoroljanak, megérintsék őket, anélkül hogy megértenék.

57. oldal, Találkozás

Kapcsolódó szócikkek: vers
4 hozzászólás
Dölfike>!

Úgy tűnik, csak az idős emberek tudnak egymás mellett szótlanul ülni úgy, hogy mégis jól érzik magukat. A fiatalok türelmetlenek és folyton úgy érzik, meg kell törniük a csendet. Kár, mert a csend nagyon tiszta dolog. Áldott. Közelebb hozza egymáshoz az embereket, mert csak azok tudnak egymás mellett csendben ülni, akik közt teljes az összhang. Ez az élet nagy ellentmondása.

147. oldal [Magyar Könyvklub, 2000]

ildisz>!

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…

10. oldal

>!

Tarthatnak álmodozónak, bolondnak, vagy akinek akarnak, mégis úgy gondolom: minden lehetséges.

8. oldal, Csodák

>!

Azért fáj most annyira a búcsúzás, mert lelkünk összeér. Talán eddig is így volt, és így lesz a jövőben-is.
Lehet, hogy ezelőtt már ezer életünk volt, és mindegyikben találkoztunk. És lehet, hogy mindegyikben ugyanaz volt az oka szétválásunknak. Ez azt jelenti, hogy a mostani búcsú, búcsú az elmúlt tízezer évtől, és talán a jövő előjátéka.
Amikor rád nézek, látom, milyen szép és kecses vagy, és tudom, hogy ez minden egyes életeddel egyre csak erősödött. Azt is tudom, hogy minden eddigi életemet azzal töltöttem, hogy téged kerestelek. Nem olyat, mint te vagy, hanem téged,
mert lelkeinknek találkoznia kellett. És akkor, valami rejtélyes okból kifolyólag, mégis el kellett válnunk.
Szeretném azt mondani neked, hogy majd minden megoldódik, és ígérem, hogy ezért mindent meg is fogok tenni. De ha soha többé nem találkozunk, és ez valóban a búcsú, akkor is tudom, hogy egy másik életben viszontlátjuk egymást… Újra egymásra találunk, és lehet, hogy akkor más csillagzat alatt élhetünk majd, és nemcsak abban az időben fogjuk szeretni egymást, hanem visszamenőleg is.

Hattyúk és vihar

Dölfike>!

Az első szerelem örökre megváltoztatja az ember életét, és bármennyire is szeretnénk szabadulni tőle, az az érzés kitörölhetetlen.

20. oldal (Magyar Könyvklub, 2000)


A sorozat következő kötete

Szerelmünk lapjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Philip Roth: Nemezis
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
B. B. Easton: A csontarcú
Emily Henry: A könyvek szerelmesei
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Rainbow Rowell: Szív küldi
M. L. Rio: Mintha gonoszok volnánk
Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra
Kristin Hannah: Fülemüle
Janet Evanovich: A négy fejvadász