Safe ​Haven 12 csillagozás

Nicholas Sparks: Safe Haven Nicholas Sparks: Safe Haven Nicholas Sparks: Safe Haven Nicholas Sparks: Safe Haven Nicholas Sparks: Safe Haven

Love hurts. There is nothing as painful as heartbreak. But in order to learn to love again you must learn to trust again. When a mysterious young woman named Katie appears in the small American town of Southport, her sudden arrival raises questions about her past. Beautiful yet unassuming, Katie is determined to avoid forming personal ties until a series of events draws her into two reluctant relationships. Despite her reservations, Katie slowly begins to let down her guard, putting down roots in the close-knit community. But even as Katie begins to fall in love, she struggles with the dark secret that still haunts her…
Eventually, though, Katie realizes that a choice must be made between a life of transient safety and one of riskier rewards …and that in the darkest hour, love is the only true safe haven.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Sphere, London, 2012
404 oldal · ISBN: 9780751549898
>!
Hachette UK, London, 2012
ASIN: B00APW1FO8 · Felolvasta: Rebecca Lowman
>!
Sphere, Párizs, 2011
366 oldal · ISBN: 9780751543001

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

konnyufanni>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Őszintén bevallom, én nagyon szeretem Nicholas műveit. A könyvei olyanok számomra, mintha csoki lenne a gyümölcs desszertemhez a speciális, pihenős hétvégeimen.
Ha ezt a könyvet olvastam volna el legelöszőr Nicholas író úr alkotásai között, akkor bátran jelenteném,hogy ez volt a első kedvenc könyvem tőle!
kiolvastam az összes alkotását magyarul így megszokott írás stílusávval még így is levett a lábamról.
Annak ellenére, hogy férfi mégis nagyon ért a romantikához!
Safe Haven c. könyv se okozott nekem negatív csalódást. Sőt.. Csak nem tudott újat „mutatni” nekem.
Mivel tipikusan szomorúan happy end, vagy boldogan sad end lett ennek a könyvnek is mint a többi könyveinek a befejezése.

KiMO>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Imádtam szinte minden egyes szavát. Ez volt a harmadik könyvem az írótól, de a legelső, amit eredeti nyelven olvastam, és most is ugyanúgy megfogott a stílusa. Hiába ír sablonsztorikat, hiába épülnek egy kaptafára még a borítók is, egyszerűen szépeket ír.
Nagyon valósághű volt, és zseniális, ahogy Kevin szemszögéből is leírta a dolgokat. Tetszett, hogy bár minden fejezet egy-egy szereplő szemszögéből íródott, az elbeszélésmód végig E/3 maradt, ezért az olvasó is csak fokozatosan ismerhette meg Katie múltját, ahogy Jo és Alex egyre többet megtudott. A bibliai idézetek pedig valamiért odavágtak. Azok éreztették legjobban a zavart, ami egy őrült fejében uralkodik.
Alig tudtam letenni a könyvet, de a vége egy kicsit csalódást okozott, ezért a mínusz fél csillag. Nem szeretnék spoilerezni, úgyhogy maradjunk abban, hogy hiába volt nagyon szép és epikus a befejezés, én jobban örültem volna, ha inkább a realitás talaján maradunk. Ettől függetlenül viszont határozottan megjött a kedvem még több Sparks-könyvet olvasni, lehetőleg angolul. :)

Lex>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Jaj, nagyon imádtam ezt a könyvet! Ez volt a harmadik, amit olvastam az írótól, és be kell lássam, szomjazom az írásaira. Annyira szépen fogalmaz, annyira realisztikusak a történetei, annyira tele van érzelmekkel, és tudom, hogy sok romantikus regényről el lehet ezeket mondani, el is mondtam már bizonyosan én is, mégis van valami különlegesség Nicholas Sparks-ban.

Ahogy az az eddigi könyveinél is volt, először a film jött velem szembe, és az nagyon tetszett. Persze muszáj megemlítenem, mennyire imádom Josh Duhamel-t. *.* De ez mellékes, tényleg! Jó volt a film, ugyan nem volt annyira magával ragadó, mint mondjuk a The Lucky One, de tényleg jó volt. A könyv pedig totál más. :D Kicsit jobban is tetszett, mint a film. Már eleve a karakterek is másképp néznek ki, ezt eleinte nehéz is volt megszokni, de igyekeztem elvonatkoztatni a színészektől. Aztán a cselekmény is kissé másképp zajlott, kevesebb volt ugyan benne az akció, de nekem sokkal jobban bejött ez a fajta lassúság. És hát gyönyörű volt a történet úgy, ahogy volt.

A filmnek köszönhetően pedig egy csodás számot hallgathattam olvasás közben:
Lissie – Go your own way
http://www.youtube.com/watch…

Dia21>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Nicholas Sparks valahogy sosem volt az én stílusom. Általában véve nem az én stílusom a túlzott romantika, a meseszerű szerelem és a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” típusú love storyk.

De anno még láttam a Safe Haven, azaz Menedék című filmet, amely valamiért belopta magát a szívembe. Nem csak azért, mert Josh Duhamel alakította Alex szerepét a filmben, akit egyébként is szeretek, hanem magáért a történetért is, azonban a befejezés ütött a leginkább. Nem gyakran sírok filmen, de ezen sikerült.

A Könyvfesztiválon került a kezembe a Safe Haven angol nyelvű kiadása és mivel akkor készültem az angol középszintű nyelvvizsgámra, gondoltam, remek gyakorlás lesz. A történetet úgy is ismertem már, tehát nem lehetett nehéz olvasmány.

Folytatás: http://konyvek-regenyek-vilaga.blogspot.hu/2015/09/nich…

lostgab>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Azt hiszem, nagyon régen olvastam már Sparks-ot, vagy egyszerűen csak pont olyan témája volt a könyvnek, ami nagyon meg tudott érinteni, mindenesetre simán az 5 csillagra kattintottam…
Egy kicsit belemászott a történet az ember fejébe, és most nem a szokásos Sparks-féle romantikus részekre gondolok, hanem a brutális oldalakra, amik a nőt és a feleséget a földbe tiporták, amik miatt szinte fizikailag rosszul éreztem magam, mert belegondoltam, hogy vannak nők, akik ebben a pillanatban is ilyen szörnyűségeket kell, hogy átéljenek.
Az író nem tudom, hogy honnan merített Kevin karakteréhez, de az biztos, hogy a rövid mondatok, a gyerekes gondolatok, a zavaradottság – annak ellenére, hogy undorodtam tőle – hihető és „átérezhető” volt. Az ő részeinél folyamatosan azt éreztem, hogy egy vadállat egyszerű gondolatait olvasom, ami csak a fekete és fehér dolgokat ismeri, és teljesen más mércét alkalmaz magával szemben, mint másoknál.

Alex tipikus Sparks-féle karakter volt, ahogy Katie is, szinte régi ismerősként üdvözölheti őket az, aki már több regényen túl van Sparks-tól. Ez nálam nem vált unalmassá a 7. regény után sem, inkább amolyan barátnak tűnnek ezek a szereplők, akikkel a napi kapcsolat fenntartása fárasztó és unalmas lenne, viszont ha az ember nem „beszél” velük egy ideig, üdítőek lesznek.

Az egyetlen nem tetsző rész, (ami viszont semmit sem vett el a regényből) a legutolsó rész volt, mikor kiderült az igazság Jo-ról. Furcsa volt, és oda nem illő, szerintem nem kellett volna így „keresztülhúzni” szegényt.

Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy minden Sparks regény után irreálisan magas lécet akar az ember lánya minden férfival átugratni, így most megint tartok egy elvonót, aztán pár hónap múlva kézbe veszem egy másik könyvét. :)

csuriburi>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Alapvetően tetszett, a végén még izgultam is, de 'nagy csavar' nekem nem jött be annyira. Szerintem e nélkül is teljes lett volna a történet. Fogok még Sparkstól olvasni, ha éppen kellemes, szórakoztató romantikára vágyom! :)

Javíthatatlan>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Sparks és én nem vagyunk egymásnak valók. Mától ez hivatalosan is tény…
Ha nem Josh Duhamelt képzelem el, mint Alex, akkor lehet, hogy hagyom a francba az egészet.
Nem volt meg a hangulatom ehhez. Mondanám, hogy majd legközelebb, de szerintem Sparks nem fog megint a kezem ügyébe kerülni….

Viszont a filmet megnézem. Ki tudja, lehet jobb lesz mint a könyv :)
Vagy nem…. -.-

MirkoMama>!
Nicholas Sparks: Safe Haven

Először magyarul álltam neki a könyv olvasásának (Menedék), de annyira nem tetszett a stílus, hogy félbehagytam és adtam egy esélyt neki eredeti nyelven. Így valamivel olvashatóbb volt, de továbbra sem emelkedett irodalmi magasságba.
A történet ráadásul folyton egy régi Julia Roberts filmre emlékeztetett, talán az „Egy ágyban az ellenséggel” volt a címe. Az alapsztori szinte ugyanaz.
Ennek ellenére lekötött a történet, főként, mert mindig reméltem valami csavart. Többször is az volt az érzésem, hogy most jön a nagy durranás, kiderül, hogy a lány hazudik, áldozatnak állítja be magát, miközben van egy sötét titka… Mennyivel izgalmasabb karakter lett volna, mint a szép, gyámolításra szoruló, szegény, jólelkű lány figurája.
A könyv alapján készült filmet ugyan nem láttam, de Josh Duhamelt nehezen tudom Alex szerepében elképzelni…


Népszerű idézetek

KiMO>!

„That's what I see now, and that's what I've always seen when I look at you.”
She smiled. „I think you need glasses.”
„Don't let the gray hair fool you. My eyes are still perfect.”

162. oldal

KiMO>!

I think you're just trying to flatter me in the hopes I'll rip off your clothes.

Lex>!

“What do you think, Daddy?” Kristen tugged on his pant leg as she held up the doll.
“Wow! She looks beautiful.” Alex squatted down next to her. “And I love the coat. Vanessa gets cold sometimes, right?”
“Yup,” Kristen said. “But she told me she wants to go on the swings, so she’s probably going to change.”
“Sounds like a good idea,” Alex said. “Maybe we can all go to the park later? If you want to swing, too.”
“I don’t want to swing. Vanessa does. And it’s all pretend, anyway, Daddy.”
“Oh,” he said, “okay.”

Chapter 3

Lex>!

It gets frustrating when people won’t tell the truth. I mean, how am I supposed to help people if they hold things back? If I don’t really know what’s going on?”
Katie could feel something twisting and tightening in her chest.
“Maybe they want to talk about it but they know there’s nothing you can do to help,” she whispered.

Chapter 7

Lex>!

Joy was as fleeting as a shooting star that crossed the evening sky, ready to blink out at any moment.

Chapter 31


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Too Late
Jennifer Niven: All the Bright Places
Alice Hoffman: Here on Earth
John Green: The Fault in Our Stars
Stephenie Meyer: Twilight
Colleen Hoover: Losing Hope
Colleen Hoover: It Ends with Us
Colleen Hoover: Confess
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Rachel Higginson: The Five Stages of Falling in Love