Karácsonyi ​angyal / Mentés / Veszélyes kanyar 7 csillagozás

Nicholas Sparks: Karácsonyi angyal / Mentés / Veszélyes kanyar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tizenhét ​éves voltam, amikor az életem végérvényesen megváltozott. Tudom, vannak, akik csodálkoznak, ha ezt hallják. Ahogy rám néznek, fürkésző tekintetük mintha az arcomról próbálná leolvasni, mi történhetett akkoriban, engem viszont zavar, ha beszélnem kell róla. Életem nagy részét itt éltem le, úgyhogy minek magyarázkodnék. A magam módján éppen elmesélhetném a dolgot, de attól tartok, az több időbe telne, mint amennyit bárki rászánna, hogy végighallgassa. Ez a történet nem fér bele két-három mondatba. Nem lehet egyszerűen kibontható, csinos kis csomagot csinálni belőle, hogy bárki könnyen kihámozhassa a tartalmát. Negyven éve élek együtt olyanokkal, akik ismertek engem akkoriban, és ennek ellenére szó nélkül elfogadják, hogy nem adok magyarázatot az eseményekre. Az én történetem valamelyest az ő történetük is, hiszen mindannyian átéltük. Az eset legközelebbről engem érintett. Ötvenhét éves vagyok, de még most is a legapróbb részletekig emlékszem mindenre, ami abban az évben… (tovább)

A Karácsonyi angyal A leghosszabb út címmel, a Mentés Tűzlovag címmel, a Veszélyes kanyar pedig Mindig van holnap címmel is megjelent.

>!
Reader's Digest, Budapest, 2005
336 oldal · ISBN: 9639562327

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Hajnalka_Ferencsák
Nicholas Sparks: Karácsonyi angyal / Mentés / Veszélyes kanyar

Karácsonyi angyal:
Nicholas Sparks nevével a Séta a múltba c. könyv kapcsán ismerkedtem meg. Régóta kerestem a könyvet is, mert más filmadaptációkkal szemben (pl Szerelmünk lapjai és Üzenet a palackban) a Karácsonyi angyal (vagy A leghosszabb út címmel) nem jött egyszerűen szembe velem. Aztán pár éve egy antikváriumban találtam meg a Readers Digest kiadványt Sparks három könyvével (közben egyébként már a másik kettőt olvastam, de sosem árt egy kis Sparks féle romantikus dráma az ember lelkivilágának). Valamiért évek teltek el, mire elkezdtem a könyvet, hiába csücsült a polcomon.
Ami egyből furcsa volt, hogy a sztori csak nyomokban emlékeztet a filmre, ami azóta is az egyik kedvencem. A fő szál persze ugyanaz, de tudom szeretni külön a filmet, külön a könyvet is, és nem tudom a kettőt összehasonlítani, dönteni, hogy melyik a jobb, annyira különböznek.
Na de a könyv: először azt hittem, rövid lesz, és nem jön majd át annyi érzelem, mint szokott. Jamie nagyon, szinte (Landon számára legalábbis) betegesen vallásos, Landon pedig egy igazi tini, még ha az 50-es években járunk is. Nem rossz gyerek ő, de Jamie mellett átértékeli az életét, gyakorlatilag felnő. Aki ismeri a történetet, tudja, hogy felemás happy end, szívszorító szerelmes történet. Nem erre számítottam, de nem bánom, amit kaptam a könyvtől.

Mentés:
Korábban már olvastam a Tűzlovag címmel megjelent kiadást (éljen a könyvtárba járásos régi világ). Azonban annak ellenére, hogy már olvastam, nem teljesen emlékeztem a történetre, sőt, igazából kevertem egy másikkal, és még nem jöttem rá, hogy melyikkel:) Biztos ennek is eljön az ideje. Taylor gyerekkorának eseményei rányomják a bélyeget az egész életére, és ő maga sem jön rá, hogy nincs rendben valami. Megismeri Denise-t, akinek az élete szintén nem könnyű: ugyan nem így képzelte a jövőjét, mégis szereti gyermekét minden nehézség ellenére. Az tetszett ebben a könyvben a legjobban, ahogy nem idealizálta a két szereplőt az író: hétköznapi emberek, problémákkal, nem tökéletesek, egymást sem látják tökéletesnek, mégis megtalálják az utat a közös jövőhöz.

Veszélyes kanyar:
Ezzel a könyvvel a Mindig van holnap féle kiadásként találkoztam először, középiskolában egy ismerősöm kapta évvégi jutalomkönyvként. Így nem volt meglepetés a történet, erre kifejezetten emlékeztem, sajnos tudtam, ki ütötte el Miles feleségét és okozta a halálát. Nagyon nehéz helyzetet bontanak ki az események, amikről nehéz lenne anélkül beszélni, hogy lelőnénk a végét. Azt sajnálom picit, hogy jobban a vége nem került kibontásra, de ettől még az egyik kedvenc Nicholas Sparks regényem marad.

>!
tasiorsi
Nicholas Sparks: Karácsonyi angyal / Mentés / Veszélyes kanyar

Anyu addig hajszolt, amíg el nem olvastam. A szorgalmi olvasónaplót már saját indíttatásból készítettem el. (A tanár úr örült is neki nagyon, hogy végre nem csak Harry Potterrel és társaival bombázom. :D)
Anyu úgy adta oda, hogy iszonyat sokat sírt rajta. Mikor a végéhez értem, meglepődtem, mert nálam nem történt semmi. Egy pillanatra a közönyösség és a zavartság furcsa elegyét éreztem. Lassan felálltam, odasétáltam a polchoz, és ahogy raktam vissza a helyére, elerd a könnyem. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett – Luanne Rice – Michael Palmer – Nora Roberts: Az éden kalapácsa / Hetedik mennyország / Végzetes diagnózis / Folyóvég
Lee Child – Santa Montefiore – James Patterson – Gabrielle Charbonnet: Elveszett holnap / A francia kertész / A képzeletbeli barát
David Baldacci – Dorothy Koomson – Anthony Horowitz – Eowyn Ivey: Az ártatlan / Barátnőm kislánya / A selyemház titka / A hóleány
T. Aszódi Éva (szerk.): A boldogság akarása
Lee Child – Nora Roberts – Peter Mayle – Douglas Preston: A nehezebb út / Bukott angyal / Bor, mámor, Provence / Tyrannosaurus-kanyon
Nelson DeMille – James Thawyer – Nora Roberts – LaVyrle Spencer: Titkok szigete / Éjfél után öt perccel / Biztonságos kikötő / Aztán eljött a mennyország
Sandra Brown – Lee Child – Jeanne Ray – C. J. Box: Irigység / Késedelem nélkül / Szerelem első lépésre / Vadászidény
Ken Follett – Kristin Hannah – Iris Johansen – Nora Roberts: A Hornet útja / Távoli partok / Nem bízhatsz senkiben / Hazatérés
Elizabeth Bevarly – Jeanie London – Heidi Betts: Csókfüggők / Megszólal a riasztó / Átváltoztatjuk!
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás