Hosszú ​utazás 109 csillagozás

Nicholas Sparks: Hosszú utazás Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Két ​szerelem. Két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben…
Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved: autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti őt, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét. Sophia Danko művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először – baráti unszolásra – részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. Sophia nagyvárosi lány, okos és ambiciózus, míg Luke egy farmon él az édesanyjával, és kőkeményen dolgozik a megélhetésért, még súlyos sérülése miatt sem adja fel a rodeózást.… (tovább)

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Longest Ride

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2018
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636433215 · Fordította: Kolláth Nóra
>!
General Press, Budapest, 2015
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636433215 · Fordította: Kolláth Nóra
>!
General Press, Budapest, 2014
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435509 · Fordította: Kolláth Nóra

1 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 26

Most olvassa 9

Várólistára tette 107

Kívánságlistára tette 103

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Ez a történet nekem teljesen új volt, ugyanis nem láttam a filmet, amit annyira nem is bánok. Nem mindegyik telitalálat. Ez is egy Sparkstól már megszokott szerelmes történet. Nagyon szépen tud az érzésekről írni, életre kelti a karaktereit. Szóval lepergettem a saját filmemet.
Két szálon fut a cselekmény, egyrészt a jelenben két egymáshoz nem illő ember, a művészettörténetet tanuló északi lány, Sophie, és a rodeós cowboy, Luke kapcsolatának kialakulásáról olvashatunk. Másrészt ott van Ira, a kilencven évet megért öregember, aki visszaemlékezik a múltra, a feleségével eltöltött évekre. Alig vártam, hogy összeérjen a két szál, de nem erre számítottam. Meglepett az író, főleg a befejezéssel.
Kedveltem a szereplőit, akik átlagos emberek (oké, kevesen másznak fel egy bika hátára :)), éppen ezért volt könnyű a helyükbe képzelni magamat és együttérezni velük.
A II. világháborús címke csalóka, igazából csak egy pár oldalnyi visszaemlékezés, aki háborús történetre számít, csalódni fog.

5 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Jajj, istenem, hogy én mennyire szeretem Nicholas Sparks könyveit!! :)
Egy újabb érzelmes, egyáltalán nem túlírt, rendkívül kellemes stílusú történetet olvashattam. Szerintem az író regényeinek sikere leginkább abban rejlik, hogy a legegyszerűbb, legelemibb érzéseket veti papírra, teljesen hétköznapi emberekkel, életszagú fordulatokkal gazdagítva írásait.
Le a kalappal, nagyon szerettem! A könyvből készült filmet szintén ajánlom, fantasztikus adaptáció! :)

1 hozzászólás
>!
Janina13
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Mosolyog a lelkem :) Erre most nagy szükségem volt, imádtam!

>!
ggizi P
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Hibátlan kettős szerelmi történet, szerethető karakterekkel és érdekes fordulatokkal. Míg az egyik pár történetét visszaemlékezések útján ismerjük meg, addig a fiatalokét valós időben, ahogy épp megélik azt. És hogy miért nem 5*os nálam? Nincsenek ésszerű okai. De ilyenek jutnak eszembe: Túl profi. Túl magasztos. Túl tündérmesés. Tele van érzelmekkel mégis sterilnek hat.
A filmet nem láttam, de az én fejemben is az ifjú Eastwood volt Luke. Mondhatni miatta esett erre a könyvre a választásom, mikor egy orosz vadonról szóló természetfilm nézése közben kedvet kaptam egy amerikai western-történetre. :P Még ha ez csak részben is az.

3 hozzászólás
>!
catilde
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Nagyon szép szerelmi történet. Mind a két szálon nagyon szimpatikus, szerethető főszereplőkkel.
Nem is vártam mást Nicholas Sparks-tól. A végén, ahogy összefonja a két szálat is nagyon jól sikerült neki.
Romantikus lelkeknek biztos, hogy tetszeni fog.

1 hozzászólás
>!
Nutellaღ__
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Már egy ideje foglalkoztatott, hogy milyen is lehet ez a könyv. Az első Sparks regényem volt, és meg kell hagyni, hogy nagyon tetszett. A legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba a könyvet, és ő is ajánlotta, mivel neki is nagyon tetszett.
Már a kezdetektől tudtam, hogy nem csak egy újabb semmitnemmondó szerelmesregényt tartok a kezembe, hanem ennél sokkal többet. Nem csalódtam, az elvárásaimnak megfelelő volt. Bár eléggé elhúzódott az olvasása, nem bántam meg, hogy végigolvastam. Pont jó volt, az, hogy nem egy-kettőre olvastam ki, mivel így több időm volt elgondolkodni bizonyos részeken.
Nagyon tetszett a történet, ahogyan két különböző korosztály szerelmes történetéről olvashattam, ami végül összefutott. Ira és Ruth története nagyon szívbemarkoló volt őszinteségével, ahogyan valóban kiálltak egymás mellett, spoiler Sophia és Luke történetét is imádtam, ahogyan lépésről- lépésre egyre közelebb kerültek egymáshoz. A befejezés pedig valóban fordulatos volt, és nagyon lenyűgözött, mindenre számítottam, csak arra az egyre nem, ami végül megtörtént.
Lenyűgöző és szívbemarkoló!

>!
Indie P
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Ez kellet most nekem!! Nagyon tetszett, és régi érzéseket elvénített fel :)

Mikor olyan 16 éves lehettem, láttam bikarodeót a tévében. A képernyőhöz ragasztott az egész, ahogy láttam, hogy több tonnás állatok és férfiak hogy csapnak össze. Meg ez egész világ amiben ők élnek :) Akkor eldöntöttem én egy rodeós cowboy felesége szeretnék lenni :D Hát még nem találtam meg ezt a cowboyt….de ahogy mondani szokták a remény hall meg utoljára :))

Vissza térve a könyvre :)
Nagyon tetszett, hogy két történetet ismerhettem meg, és mind a kettőről izgalmas volt olvasni. A kedvencem akkor is Luke volt <3

Köszönöm Nicholas !!

Juuuj és láttam film is lesz belőle :D Bár már az előzetes alapján látszik más lesz mint a könyv :/ de mindenképpen látnom kell *-*

8 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Nicolas Sparks nem igazán volt a kedvenc íróm ez idáig. Most ugyanis kezdem azt gondolni róla hogy igenis jó író. A hossz utazás már első pillanatban megfogott, az írás módja pedig olyan szépen mutatta a szereplők múltját és addigi helyzetüket is. Luke és Sophia kapcsolata pedig szépen apránként bontakozott ki, pont úgy ahogy azt kell.
Sophia életel teli fiatal lány, akiben van egy fajta kisugárzás. Luke erre figyelt fel mikor először találkoztak. Mégis kettejük között azon nyomban érezni lehetett a vonzódást.
Az író bele csempészet egy kis múltbéli rejtélyt is, igy az események sokkal több szálon futottak. Mind e mellett kevés mozgalmas rész kapott benne helyett, de azok a részek szépen kidolgozott eseményeket mutattak be. Ennek köszönhetően pedig sikerült egy igazi romantikus regény olvasnom ami igazán elvarázsolt engem.

>!
konnyufanni
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Gyönyörű történet ez. / Tudom, hogy Nicholas könyvei mindig ilyen gyönyörűek és érzelmesek is. /
Egy kicsit tartottam ettől a könyvtől, mert féltem hogy szomorú vége lesz. spoiler
Tetszett, hogy Nicholas ennél a könyvnél 2 részre osztotta be, azaz 2-2 szereplő története kölünböző korszakból. Tetszett a múltbeli történet, múltbeli szerelmi történettel tetszett, hogy ez a 2-2 szerelmi történet végére egy útra került.
Nos, “cowboy” pasik a szíveim csücske, így természetesen Luke könnyen belopta magát a szívemben. ;)
Tetszett!

>!
Nefi P
Nicholas Sparks: Hosszú utazás

Nehezen indult be, aztán kicsit feljebb pörgött. Ira és Ruth története nagyon tetszett. Luke és Sophia története a már-már megszokott klisét követte.
Szép volt, jó volt, kevesebb drámai fordulattal, mint amit Sparkstól megszoktam, de sokkal több klisével. És ez volt vele a fő bajom…. a klisék. Olyan, mintha már igazán nem tudna mit írni, és a klisékhez nyúlna. Senkit nem akarok megbántani, de voltak már jobb könyvei is szerintem. Ez a biztosra megyünk kategória nálam, és nem hozott meglepetést.

Megnéztem a filmet is. Scott Eastwood, nos hát ő a női szíveket mind meghódítja a sármájával:) Szerintem nálam most a film győzne a könyvvel szemben, ami azért elég szokatlan.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989

Emlékezz rám örömmel, mert én is mindig örömmel gondolok rád! Semmi másra nem vágyom jobban. Azt akarom, hogy mosolyogj, amikor rám gondolsz. A mosolyodban örökké élhetek.

326. oldal

>!
vargvani

– Mi a lovad neve?
– Ló.
Sophia várt egy kicsit, hátha csak viccel, de nem így volt.
– Lónak hívod a lovadat?
– Ő nem bánja.
(…)
– Hidd el, bármi jobb, mint a Ló. Ez olyan, mintha a kutyádat Kutyának hívnád.
– Van egy kutyám, akit Kutyának hívnak.

>!
MariannaMJ

– Jó pár éve nem vagyok már vonzó.
– Nem, ebben tévedsz. A lelked még ugyanolyan gyönyörű . A szemed kedves, jó és őszinte ember vagy. Ez elég, hogy örökre szép maradj.

>!
Cicus

Arra gondolok, milyen furcsa, ahogy az életünk alakul. A véletlenszerű pillanatok, ha tudatos döntésekkel kapcsoljuk össze őket, no meg egy nagy adag reménnyel, olyan jövőt alkothatnak, amely előre elrendeltnek tűnnek.

>!
KönyvMoly_1989

Néha úgy tekintek magamra, mint egy kihalófélben lévő faj utolsó példányára.

(első mondat)

>!
Juca P

Egy idő után minden hosszabb házasságban megállapítható, hogy a társunk jobban ismer minket, mint mi önmagunkat.

322. oldal

>!
Cicus

A család mindig támogat, bármi történjék is, még akkor is, ha nem a szomszédban laknak. Ez azt jelenti, hogy megtalálod a módját a kapcsolattartásnak.

>!
MariannaMJ

– Őszintén szólva örülök, hogy végre veszekedtetek egyet. Már ideje volt. Szerintem egy valamire való kapcsolatban muszáj összekülönbözni. Addig csak egy nászéjszaka az egész. Addig, amíg próbára nem teszel valamit, ne is tudhatod, mennyit bír, ugye.

Kapcsolódó szócikkek: veszekedés
>!
MariannaMJ

– És szerinted ugyanott folytathatjuk, ahol abbahagytuk?
– Az kizárt – mondta Luke. Mindent elrendezett az asztalon, és kihúzott Sophiának egy széket. – Inkább abban reménykedem, hogy újrakezdhetjük.

>!
Cicus

Évekkel ezelőtt Picasso azt mondta: „Tudjuk, hogy a művészet nem a valóság. A művészet olyan hazugság, amely segít abban, hogy észrevegyük a valót, illetve annak azt a részét, amelynek megértése megadatott számunkra.” (…) Szeretném, ha ezen elgondolkodnánk.

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · művészet · Pablo Picasso · valóság

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Larissa Ione: Elszabadult vágyak
Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Arthur Hailey: A végső diagnózis
Jodi Picoult: Apró csodák
Abraham Verghese: Könnyek kapuja
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Francesca H. Nielk: Kísérő árny
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Catherine Anderson: Fantomkeringő