Eltékozolt ​évek (Szerelmünk lapjai 2.) 97 csillagozás

Nicholas Sparks: Eltékozolt évek Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Wilson ​Lewis az átlagemberek hétköznapjait éli, míg egy nap el nem feledkezik egy fontos dátumról: házasságának huszonkilencedik évfordulójáról. Felesége megbántottságát látva rá kell döbbennie: házassága zátonyra futott, s ezért egyedül csak saját magát okolhatja. Felesége édesapjához, Noah Calhounhoz (A Szerelmünk lapjai főszereplőjéhez) fordul tanácsért, aki saját életét hozva fel példaként, megpróbálja rávezetni a helyes útra, hogyan teheti ismét meghitté házasságát. A feleségével eltöltött harminc év azonban túl hosszúnak bizonyul: Wilson már nem emlékszik, hogyan lehet egy nő szívét meghódítani. Apósát és három gyermekét maga mellett tudva próbál meg mindent, hogy megmentse házasságát és felülkerekedjen annak legnagyobb gátján: azon, hogy képtelen kimutatni végtelen szerelmét felesége iránt….
Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton) gyönyörű, megható regényében ismét a szerelem mindenhatóságáról ír, de egyben tanulságul is szolgál: még a legjobb házasság is… (tovább)

Eredeti mű: Nicholas Sparks: The Wedding

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
General Press, Budapest, 2017
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437961 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2016
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437961 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
General Press, Budapest, 2015
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437961 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jane (Calhoun) Lewis · Wilson Lewis


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Tetszett a könyv, de számomra túl lassú volt. Haladtam előre, mégis mindig úgy éreztem, hogy egy helyben áll a sztori. A könyv igazság értéke sajnos elég magas, nagyon szomorú, hogy némely házasság erre a sorsra jut. :( Nagyon tetszett, hogy megjelent a könyvben a szerelmünk lapjai sztorija is. Összeségében remek kis romantikus könyv, amit minden házasságban élő embernek el kéne olvasni!

>!
Milli88 P
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

„Veled úgy éreztem, teljes az életem; veled együtt lenni egyszerűen jó volt.”

Ismét egy szívmelengető könyvet olvashattam. Nem is tudom, hogy miért halogattam ennyi ideig az olvasását.
Tényleg igaz az, hogy a szerelmet nem elvárni kell, hanem igenis tenni is kell érte, hogy életben maradjon.
Tetszett, hogy Wilson elismerte a hibáit és tett azért, hogy kiküszöbölje őket. Kellemes és olvasámányos könyv volt. A végén az esküvő volt a legjobb. Lehet, hogy túlontúl és menthetetlenül romantikus vagyok, de egyáltalnán nem számítottam ekkora csavara. :)
Ami pedig plusz hatalmas pirospont az az, hogy viszontláttam két kedvenc szereplőmet is, igaz az egyiküket csak plátóian. De akkor is Allie és Noah a szívem csücskei.

>!
WindStorm P
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

A szeretetet tettekkel kell ébren tartani, azzal a fajta odaadással, amivel a mindennapi életben teszünk meg egymásért apróságokat.

…s megint egy olyan Sparks regény, amely után erősödik bennem a tény, hogy imádom Nicholas könyveit! ♥
Ez a kis szösszenet is tökéletes volt! Örültem, hogy a régi karakterek is felvonultak, hiányzott már egy pár Noah pillanat. A történet vezetése kellemes, gyors folyású, magával ragadó, illetve olyan szépen volt minden megfogalmazva, hogy közben elém tárult az egész jelenet.
A főszereplők mind-mind hihetetlenül kedvesek, reménnyel teliek, hatalmas álmokkal rendelkeznek, csodálatos helyszínen élnek, és leírhatatlanul érzelmesek.

Számomra a romantikus regények nála kezdődnek el. Ő valami olyat tud, ami egyből levesz a lábamról. Nem is tudom milyen lehet a feleségének lenni, de tényleg!
Jajjj, nekem, szerelmes vagyok a karaktereibe, a történeteibe, s még Nicho is számításban van. (:D)

>!
General Press, Budapest, 2015
246 oldal · ISBN: 9789636438227 · Fordította: Nagy Ágnes Karolina
>!
kellyolvas P
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Minden házasságban élő embernek olvasnia kéne ezt a történetet, úgyhogy hölgyek, akik megveszitek majd a saját kedvetekért, felejtsétek kint elérhető helyen a nappaliban, vagy bárhol, ahol a férjetek bele tud olvasni, mert igazából ők tanulhatnának belőle nagyon is sokat. Szentimentálisan édes-bús történet, meglepetéssel, gyönyörű stílusban, szívből ajánlom!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/08/nicholas-sparks-e…

>!
Szédültnapraforgó
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Kötelezővé tenném minden házasságban élőnek, mert igenis, mindig meg kell újulni, másként nem megy. A válás nem megoldás eltekintve a kirívó esetektől fel kell fedezni egymást ismét. Apró meglepetéseket szerezni a másiknak. Végiggondolni anno miért is szerettem belé?

Gyönyörű zárszó:
„az elmúlt év eseményei sok mindenre megtanítottak magammal és a világgal kapcsolatban. Például, hogy a szeretteinken ejtett sebeket sokszor könnyebb megejteni, mint begyógyítani. Igaz, egy ilyen gyógyítási folyamatnak köszönhetem életem legnagyobb élményét, és arra is segített ráébredni, hogy míg a napjaimat gyakran túlszerveztem, addig az évek során mégis alig csináltam valamit. A legfőbb tanulság azonban az, hogy lehetséges az, hogy két ember újra meg újra egymásba szeressen, még akkor is, ha hosszú időn keresztül legalább egyikük csalódott volt.”

>!
Gelso P
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Sajnos, nem most olvastam el, de megpróbálom felidézni az emlékeimet az értékelés megírásához.
Talán igazuk van azoknak (is), akik szerint kissé nyálas és csöpögős – hogy túl sok volt benne a férfi és túl késő az igyekezet.
Nem értek velük egyet, mert sikerült neki!
Igaz, hogy egész életében eszébe juthatott volna mindaz, amit az egy év alatt tett – mégis azt mondom, ez a könyv bizonyítéka annak, hogy soha nem késő észbe kapni, ha arról van szó, hogy ne engedjük elveszni, ami a miénk, és nekünk sokat ér – az életünket.
Nem tudtam, hogy a Szerelmünk lapjai-nak van folytatása – de én nem tekintettem a két könyvet egymás folytatásának, bár egymás után olvastam. Természetesen jó volt ráébredni arra, hogy egy szép könyv számunkra kedves szereplői egy újabb élettörténetben lépnek újra életünkbe – de én két különálló egészként tekintek a két regényre.
Lehet, hogy igazuk van azoknak, akik szerint túl sok Wilson jótéteménye, és (körül)rajongása, de szerintem jól tette, hogy megpróbálta, mert a felesége szerette. És ebben az egész udvarias és elegáns igyekezetben az volt a leginkább szép és megszívlelendő, hogy végig szem előtt tartotta és ha úgy ítélte meg, megfogadta apósa, Noah tanácsait. Nem úgy tekintett rá, hogy Noah egy „Vén Hülye”, hanem türelmesen meghallgatta, elbeszélgetett vele, amit egyenesen irigyeltem Wilsontól.
Tetszett, hogy felesége sem mondott le végleg róla, Jane fiatalkori érzései is voltak olyan erősek, hogy nem engedték szétmenni ezt az értékes házasságot.
Szép volt és önfeláldozó is tőlük, hogy a lányukat engedték az esküvő „fényében” fürödni, pedig az ő évfordulójuk sem bírt kevesebb érdemmel. Kissé önzőnek találtam Annát.
Bevallom, szorítottam neki(k) Wilsonnak és Jane-nek – és örülök, hogy sikerült – a gyerekek kirepültek, most jöhet egy olyan, nem kevésbé gyümölcsöző szakasza életüknek, ahol tényleg már saját maguknak, hobbijaiknak és kettejüknek élhetnek.
Ez szép, nagyon szép – és megérdemelt.
Jó lenne egy ilyen életvéghez való halált megelőző utolsó nekifutás – ahol nem a betegség, hanem a szórakozás, nem az egymás gyámolítása, hanem egymással való kölcsönös együttlét, megbecsülés, odafigyelés szerepel, tölt fel és vezet át az öregkorba.

Valaki említette az értékelés írók között, hogy a tulipános borítót nem érti, igazat adok neki abban, hogy a hattyús találóbb – de ez a tulipános – szép…

@b_anett95 Nicholas Sparks kihívásához ez a harmadik olvasásom.

>!
Heni_
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Áhhh….én szerelmes lettem ebbe a könyvbe! ♥
Ez volt az első Nicholas Sparks könyv, amelyet elolvastam és nem gondoltam volna, hogy ennyire szereti fogom! Imádtam a szereplőket és a történetét is. Számomra ez egy tökéletes történet volt. Úgy volt csodálatosan szép és romantikus, hogy közben egyáltalán nem vált csöpögőssé. A vége nagyon meglepett, pedig számíthattam volna rá! De ebből látszik, hogy mennyire élveztem az olvasását, mert egyáltalán nem gondolkoztam az olvasása közben, csak élveztem a könyv nyújtotta remek történetet.
Nem is kérdés, hogy hány csillagot adok rá! 5*! ♥

>!
Lunemorte MP
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Hosszú tépelődés után megnéztem a Szerelmünk lapjai című filmet, ezért kíváncsi voltam az úgymond folytatásra. Sajnos eddig többnyire azt tapasztaltam, hogy ha egy szerzőnek van egy felülmúlhatatlan története, akkor azt hiába próbálja meg folytatni, a közelébe sem érhet az eredeti sztorihoz…Itt is így jártam. Egyébként a szerző maga szerintem jó történeteket találhat ki, de ez most eléggé lapos volt nekem.
Hogyan hódítanád vissza a feleségedet? Megpróbálnád egyáltalán vagy inkább elválnál?
Megpróbálnád-e felülmúlni a szüleid szerelmi történetét? Vagy ez csak álom marad? Van-e remény még bármi jobbra? Próba szerencse?

>!
szilva81
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Szerintem sok párkapcsolati könyv helyett ezt a regényt kellene elolvasni, hogyan figyeljünk a másikra, hogyan lássuk be a hibáinkat, hogyan tanuljunk belőlet és hogyan tegyük jóvá.
Szép és megindító könyv volt, egy férj erőfeszítései, ahogy megpróbálja a házasságát megmenteni. Ugyanakkor van benne egy kis misztikus szál is, de lehetne az örök szerelemként is említeni Noah és Allie (a hattyú) kapcsolatát. Engem ez fogott meg a legjobban.

>!
Lady_E
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Nicholas Sparks… nem is tudom miért mellőztem őt ennyi éven keresztül.
Régebben nagyon szerettem a könyveit, de aztán valahogy mindig elé került néhány könyv, és így mindig csak a várólistám legalján kapott helyett.
Most viszont a kellő időben megtalált a megfelelő könyve és újból azt érzem, hogy milyen jó érzés is az ő sorait olvasni.
Nagyon szeretem, hogy mennyire mély témákat boncolgat, és hogy mennyire jól látja a világot.
Bár én még friss házas vagyok, de tudom azt, hogy a hétköznapokban mennyire nehéz a kellő figyelemmel és odaadással fordulni a párunk felé. És pont ezért nagyon meghatott, ahogy olvastam, hogy Wilson mi mindent tett meg, mikor ráébredt, hogy Jane talán nem boldog mellette.
És ami rátette az i-re a pontot, az Noah! Egyszerűen teljesen levesz a lábamról és elolvadok, akárhányszor csak előkerül.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

A szeretetet tettekkel kell ébren tartani, azzal a fajta odaadással, amivel a mindennapi életben teszünk meg egymásért apróságokat.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
1 hozzászólás
>!
Aquarius

Amikor megkérdezik tőlem, milyen érzés apának, szülőnek lenni, azt szoktam válaszolni, az egyik legnehezebb dolog a világon, cserébe viszont megtanulunk feltétel nélkül szeretni.

2. fejezet

>!
Aquarius

Szerintem ha két ember megfogja egymás kezét, az vagy jó érzés, vagy nem. Azt hiszem, azon múlik, hogyan fonódnak egymásba az ujjaink.

6. fejezet

>!
Klári_Filutás

A szerelem azonban – rá kellett jönnöm- több, mint egy szó, amit este, lefekvés előtt elmormolunk. A szeretetet tettekkel kell ébren tartani, odaadással kell fordulnunk egymás felé minden egyes nap.

63. oldal, Negyedik fejezet

>!
Lunemorte MP

Magam felfedezni mindennapos küzdelem, és kicsit aggódom, hogy az is marad.

>!
Ivien

A hiány csak rajongóbbá teszi a szívet.

226. oldal

>!
Lunemorte MP

– Jól vagy?
– Lehetnék jobban is – válaszolta. – Persze rosszabbul is.

>!
PandaSára P

– Ennyire borzalmas?
– Maradjunk annyiban, hogy nem szeretnék a mai fiatalok helyében lenni. A társadalom kezd összeomlani, és tulajdonképpen örülök, hogy már nem leszek itt, hogy lássam mindezt.
Elmosolyodtam.
– Úgy beszélsz, mint a kortársaid, Noah!
– Lehet, de ez nem jelenti azt, hogy tévedek.

172. oldal

>!
Aquarius

Az elmúlt év eseményei sok mindenre megtanítottak magammal és a világgal kapcsolatban. Például hogy a szeretteinken ejtett sebeket sokszor könnyebb megejteni, mint begyógyítani. (…) A legfőbb tanulság azonban az, hogy lehetséges az, hogy két ember újra meg újra egymásba szeressen, még akkor is, ha hosszú időn keresztül legalább egyikük csalódott volt.

18. fejezet, Epilógus

>!
Lunemorte MP

– Tudtad, hogy a hattyúk egy életre választanak párt?


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Gordon: Csak azért is esküvő!
Harmath Artemisz: Esküdj!
Cat Patrick: Forgotten – Úgyis elfelejtem
Timothy Keller – Kathy Keller: A házasságról
Sarah G. Joseph: Mondj igent
H. Norman Wright: Házasodni készülsz?
A nagy menyasszony könyv
Kinda István (szerk.): Vöfély história
Rátkai Tímea: Esküvő lépésről-lépésre 2009
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!