Éjjel ​a parton 98 csillagozás

Nicholas Sparks: Éjjel a parton Nicholas Sparks: Éjjel a parton Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Amandának egy nap váratlanul meghal a férje. A nő a tragédia után megrendülve, magába zárkózva éli mindennapjait. Az édesanyja, Adrienne, aki tizenéves kora óta egyedül nevelte őt két testvérével együtt, ekkor elérkezettnek látja az időt, hogy megossza vele legfelemelőbb élményét: egy olyan szerelem történetét, amely azóta is bearanyozza az életét. Felidézi a lányának azokat a fájdalmas emlékképeket, amikor a férje elhagyta egy fiatalabb nőért, és ő a múltja elől menekülve egy kis tengerparti városba, Rodanthebe érkezett. Ám nem ő volt az egyedüli látogató…
Nicholas Sparks regénye a szerelem mindenható erejéről szól: az érzésről, amely minden életkorban elérhet, akkor is, amikor a legkevésbé várnád…

Eredeti mű: Nicholas Sparks: Nights in Rodanthe

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2019
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523031
>!
General Press, Budapest, 2008
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636431068 · Fordította: Dobrás Zsófia
>!
General Press, Budapest, 2002
206 oldal · ISBN: 9639598305 · Fordította: Dobrás Zsófia

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

(Nem tudom, hogy két, öt csillagosra értékelt Sparks történettel a hátam mögött mondhatom-e magam rajongónak, de az biztos, hogy a jövőben sort kerítek az író minden könyvére.)

Akárcsak a Szerelmünk lapjai, ez is csodálatos volt! Annyira megható, élettel teli és szívhez szóló, amilyet egyedül csak Sparks tud írni. Ebben a cirka 200 oldalban minden szereplő élt és mozgott, minden történés mögött meghúzódott a kiváltó ok, és minden gyönyörű gondolat arról tett tanúbizonyságot, hogy merjünk szeretni, és még ha nagyon fáj is, legyen bennünk erő újrakezdeni. Számomra ez a könyv maga volt a nagybetűs ROMANTIKA, szerelemmel, fájdalommal, boldogsággal és tragédiákkal.
Biztos, hogy sokszor leveszem még a polcról.

15 hozzászólás
>!
Janina13
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Csodálatos!! <3

Már régóta terveztem elolvasni, csak vártam, hogy végezzek a Philippa Gregory könyvekkel…Nem sikerült. Szükségem volt (van) mostanában Sparks csodáira. A könyveit olvasva mindig feltöltődöm és új reményt ad a mindennapokhoz. Erre a könyvére voltam szinte a leginkább kíváncsi, láttam már filmben (mint azt hiszem mindegyiket), de ez valamiért jobban megragadott. (Talán tudat alatt Richard Gere rajongó vagyok?) Még nem vagyok olyan idős, mint ez a két ember a könyvben, mégis sokszor azt érzem, amit ők, hogy nekem sem tartogat már semmit a jövő….De ez a történet mégis elhiteti velem, hogy talán mégis….Aztán leteszem a könyvet és rájövök, hogy nem…ilyen nem létezik…
De éppen ezért inkább új Sparks könyvbe kezdek :D

>!
mate55 P
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Sparks karrierje során megpróbálta elérni (több – kevesebb sikerrel), hogy ne használja ugyanazt az elemet kétszer, így aztán egyre nehezebb megvalósítania, hogy ennek tudatában írjon új regényeket. Most sem sikerült. Az „Éjjel a parton” követi az igazi Nicholas Sparks-i divatot. Egy klasszikus szerelmi történet tele reménnyel és szívfájdalom. Két zavaros lélek, két lelkiekben megsebzett, (múltbeli tragédiák miatt) összetört ember egyesítésével létrejött egy „ostorozó” melodráma, akik megtalálják egymást az életben. A fájdalom a szeretet és a veszteség elfogadása, egy csendes megható történetben. A „mese” nagyon emlékeztet (valamikor a 2000-es években olvastam) Robert James Waller: Madison megye hídjai c. könyvére, amiben egy férfi és egy nő felfedezte az igazi szerelmet az élet egy későbbi szakaszában. Nyilvánvalóan az idősebb korosztálynak szól Sparks története, a jóval érettebb olvasóknak és persze azoknak, akik már megtapasztalták az igazán elsöprő szerelem erejét. Szó se róla, rengeteg könyv születetett a mindenható szerelemről, így az egyszeri olvasó szkeptikusan állhat hozzá egy sokadik láva sztorihoz. Minden szerelem más és más, így az Éjjel a parton története is hordoz olyan momentumokat, melyek élvezetessé teszik a könyvet. Igaz @smetalin?:))

1 hozzászólás
>!
Nefi P
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Nekem ez a kedvenc N. S. könyvem. Nekem nem annyira csöpögős és elvont, mint a Szerelmünk lapjai, ez számomra életszerűbb, szimpatikusabb történet volt mindig. Ugyanakkor benne van a szerelem, a fájdalom, a vágy, hogy valakit szerethessünk. A filmadaptációs is tetszett, a regény is :) Valahogy mellőzve van a társai mellett, sokkal több könyve, története jobban fel van kapva, mint ez a történet, pedig nagyon szép történet ez is :)

>!
alexa19900726
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Ez most megin igazán szuper volt. Egyszerűen tökéletes. Nagyon szívesen lettem volna a helyükben. Tökéletes romantika. Tökéletes Sparks

>!
Boszika87
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Minden könyvét olvastam már az írónak.
Kedvencem is :)
Minden könyvében tanulunk valami fontosat.
Itt azt, hogy két idegen mennyire megváltoztatja egymást életét egy hétvége alatt.
Mindig van előre és soha nem adhatjuk fel és persze a őszinte szeretet, ami mindenre megtanít.

>!
mokus33
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Nem ez lett a kedvenc Sparks könyvem, ennek ellenére szívesen olvastam. Tetszett, mert nagyon élettel teli volt, nem volt minden rózsaszín, sőt… Együtt éreztem a szereplőkkel, bár nem érintett meg olyan mélyen a sorsuk, ahogy az író más könyvénél ez megtörtént (pl. a Menedék, vagy a Vissza hozzád ilyen volt). Eddig úgy éreztem, hogy Sparks vagy nagyon lagymatag mondhatni unalmas, vagy nagyon ütős könyvet tud írni, most ezt visszavonom, ez a könyve nekem pont a kettő között volt. Jó volt, de nem váltott ki belőlem mélyebb érzelmeket. A filmet még nem láttam, de meg fogom nézni.

>!
bokrichard
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Ez a könyv nagyon jól esett a lelkemnek. Ahogy olvastam láttam magam előtt a partot, éreztem a vihar szelét, és „átéltem” azt a fajta ROMANTIKÁT csupa nagybetűvel, ami igazán szívet melengető. Nagyon féltem, hogy giccses és közhelyes lesz, de nem lett az, és ez már majdnem egyedülálló a 21. században. És igen- sajnos jött a szokásos „sad end”, ami még a korábbiaknál is nagyobb szomorúságot okozott bennem (nem sírtam, mert ez nálam nem fordulhat elő). Egyszóval, igazi érzelmek- ezt nyújtja a könyv.

>!
General Press, Budapest, 2008
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636431068 · Fordította: Dobrás Zsófia
>!
cherryd
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Véletlen akadt kezembe ez a könyv Nagynénémék és mikor megláttam a szerzőt, egyből elkértem. Nem csalódtam! Imádtam. Szinte a parton éreztem magam, mintha az ablakon lesnék be rájuk. A film meg csak még teljesebbé tette a kialakult képemet a könyvről. :)

>!
Klári_Filutás
Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Nem tagadás ő a kedvenc íróm. Mindig tudja, hogy kell könnyeket csalni az ember szemébe. Sokadik könyvem tőle és még nem okozott csalódást. Az elsöprő szerelem, bármikor rád találhat legyél fiatal vagy már családos ember. A szerelem kortalan. Csodálatos történet.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Mary

Ha alszom, rólad álmodom, ha ébren vagyok, arra vágyom, hogy a karjaimban tarthassalak. A távolság csak megerősített abban, hogy az éjszakáimat melletted, a nappalaimat a szíved-lelked társaként akarom tölteni.

Éjjel a parton

>!
Szédültnapraforgó

Adrienne mindig azt vallotta, hogy a szeretkezés nem pusztán két ember kellemes együttléte. Megnyilvánul benne minden, ami két embert össze kell, hogy kössön: bizalom és elkötelezettség, remények és álmok, az ígérete annak, hogy kitartanak egymás mellett, bármit hoz a jövő. Soha nem értette meg az egyéjszakás kalandokat, sem azokat, akik néhány hónap után kereket oldanak, és valaki másnak az ágyában kötnek ki. Ez egyszerű aktussá fokozza le a szeretkezést, mintha nem lenne több, mint egy búcsúpuszi a kapuban.

136. oldal

>!
Bia

Fiatalok és idősek, férfiak és nők, az általa ismert emberek döntő többsége lényegében ugyanarra vágyik: lelki békére, nagy válságoktól mentes életre, boldogságra. A különbség csak annyi, gondolta Adrienne, hogy a fiatalok zömmel úgy vélik, hogy mindezt a jövő tartogatja számukra, az idősek pedig javarészt úgy hiszik, hogy mindez a múltban adatott meg nekik.

163. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Lassan bandukolva mentek a ház felé, mindketten gondolataikba mélyedtek a viharra készülő tengerparton egyikük sem érezte szükségét, hogy megszólaljon.
Milyen megnyugtató ez, gondolta Adrienne. Sajnos nagyon sokan hiszik azt, hogy a csend olyan űr, amit mindenképpen ki kell tölteni még akkor is, ha nincs fontos mondandójuk.

88. oldal

>!
Klári_Filutás

Folyton rád gondolok, amióta eljöttem, azon töprengek, miért vezetett ez az út, melyen most haladok, éppen arrafelé,ahol veled találkoztam. Tudom, hogy ennek az útnak még nincs vége, és az élet kanyargós ösvény, de azt remélem, hogy a végén majd visszavezet oda, ahová tartozom.

19-20. oldal

>!
Klári_Filutás

Amíg nem ismertelek, annyira elveszett voltam, amennyire egy ember csak lehet, és te megláttál bennem valamit, ami valahogy megint irányt mutatott nekem.

20. oldal

>!
Szédültnapraforgó

– Hogy még mindig méltányolja a jó tulajdonságait. Úgy értem, az után is, hogy elváltak. Nem sok embertől hallok ilyesmit, miután különváltak az útjaik. Ha a volt házastársukról beszélnek, főleg azt emlegetik, ami tönkrement közöttük, vagy felhánytorgatják a a másik viselt dolgait.

69. oldal

1 hozzászólás
>!
Szelén

… de Adrienne a ki nem mondott szavakat is hallani vélte, és ennyi elég volt.

135. oldal

>!
Anheszenamon

Sajnos nagyon sokan hiszik azt, hogy a csend olyan űr, amit mindenképp ki kell tölteni még akkor is, ha nincs fontos mondandójuk.

>!
mate55 P

Adrienne Willis három éve, egy enyhe novemberi napon újra elment a panzióba, és első pillantásra úgy látta, hogy az semmit nem változott, mintha sem a nap, sem a homok, sem a sós levegő nem tudna kárt tenni benne.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Amy Ewing: Az Ékkő
Rachel Hauck: A menyasszonyi ruha