Az ​utolsó dal 592 csillagozás

Nicholas Sparks: Az utolsó dal Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Nicholas ​Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól.
Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják.
Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön.
Mint a szerző annyi korábbi könyve, ez a mű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2017
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438593 · Fordította: Komló-Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
448 oldal · ISBN: 9789636438814 · Fordította: Szabó Ágnes
>!
General Press, Budapest, 2016
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438593 · Fordította: Szabó Ágnes

2 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Will Blakelee · Veronica Miller (Ronnie) · Steve Miller · Jonah Miller · Harris lelkész · Ashley · Galadriel (Blaze) · Susan Blakelee · Tom Blakelee


Kedvencelte 159

Most olvassa 26

Várólistára tette 322

Kívánságlistára tette 326

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Első találkozásom Nicholas Sparks-szal nagyon érzelmesre sikerült. A fülszöveg nem készített fel arra, hogy ez a történet ennyire mélyen megérint majd és a könyv végén egyszerre találkozom az élet szépségével és kegyetlenségével, és majd sírok ettől, és zokogok attól.

A könyv maga volt az élet, minden szépségével és szörnyűségével, az első szerelemmel, családi szeretettel, összetartással, titkokkal és megbocsátással. Kedves, bájos, ugyanakkor szívettépően megrázó. És nemcsak, hogy nagyon jó könyv volt, hanem egy fantasztikusan szép, megható történet, ami minden érzelmet megmozgatott bennem, és köszönet az írónak, hogy a végére egy nagyon szép befejezést tartogatott.

Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/04/nicholas-sparks-az…

4 hozzászólás
Gorkie P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

„Az élet, pontosan olyan, mint egy dal, állapította meg magában Steve. Az eleje rejtély, a vége megerősítés, de a közepe az, ahol az érzelmek rejtőznek, amelyek megérintik az embert.”

Ritkán olvasok romantikust, Sparks azon kevés írók közé tartozik, akiktől igen és bár vannak szívszorító könyvei, meg sem fordult a fejemben, hogy ez is az lesz. Valamiért az volt bennem, hogy ez egy szép, tengerparti kisvárosban játszódó romantikus lesz. Megkaptam ezt is, de közben ennél sokkal többet.

(…)

A nyár idején Ronnie betölti a 18-at és az őt ért események hatására rengeteget változik a könyv végére. Végigkövethetjük az úton, amíg egy vad tiniből felnőtt fiatal nővé válik.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.in/2017/04/nicholas-sparks-…

18 hozzászólás
Naiva P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

A filmet láttam már párszor. Könnyen meglehet (sőt biztos), hogy nem egy Oscar-díjas alkotás, de legalább többször nézhető kategória. Most kiderült, hogy a könyv is többször olvasható. Olvastam már évekkel ezelőtt, de most is tetszett. Az eleje kissé eseménytelennek tűnhet, de érdemes folytatni, mert azután gyakorlatilag le se lehet tenni.
Nicholas Sparks férfi létére nagyon szép romantikus történeteket tud írni. Szépen bánik a szavakkal. Szerethető karaktereket alkot, és mint a legtöbb Nicholas Sparks könyvben, alaposan meg kel harcolni a boldogságért, spoiler Összességében szép, megható történet.

5 hozzászólás
Klodette >!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Keserédes, végtelenül szomorú és megható, de azért szeretem annyira, mert szerintem a szerelmi szál ebben az egyik legszebb.
Két ellentétes személyiség Ronnie és Will, a valóságban lehet nem működne a kapcsolatuk, akárcsak a színészeknek, akik játszották őket a vásznon. :(
Az, hogy előtérbe kerül a zene, egy plusz pont, mert kevés az ilyesfajta regény.
Kicsit lassan haladtam azokkal a részekkel, amik Ronnie apukájáról szóltak, az ő múltjáról, valahogy az kevésbé kötött le, de mindenért kárpotólt a romantika.
Ajánlom ezt is, mint az előző Sparks köteteket.

Orsi999>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

A filmet már több százszor láttam, így nem is volt kérdés, hogy elolvasom-e ezt a könyvet.
Már a film is nagyon jó volt, de a könyv tökéletes lett. Sokkal jobb, hogy több szemszögben íródott, így folyamatosan tudtuk, hogy ki mit gondol. A szereplőket imádtam, kivéve Scottot és Marcust. Ők nagyon nem voltak szimpatikusak. Scott, azért mert folyamatosan irányítani akarta Will-t, Marcus pedig mindenkit kihasznált és kétszínű volt.
A történet nagyon megható és elgondolkoztató volt. Szerintem ez az a könyv, amit mindenkinek legalább egyszer el kellene olvasni. (vagy legalább a filmet látnia kellene)

Szilvi00 P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Két lehetőség áll fenn: a) Én vagyok nagy mázlista és a Szerencsecsillag után kifogtam az író másik kiemelkedően jó könyvét. b) Sparks minden műve ilyen remek, csak én nem voltam tisztában ezzel a nyilvánvaló ténnyel. Majd idővel kiderül. Pár évvel ezelőtt láttam a filmet, egész biztosan többször is meghallgattam Miley „When I Look At You” című dalát, és kicsit belezúgtam Liam Hemsworth-be. A könyv azonban sokkal komolyabban érzéseket váltott ki belőlem, jóval mélyebb nyomot hagyott bennem. A romantikus szál mellett, az apa-lánya kapcsolat miatt marad felejthetetlen élmény a könyv.

2 hozzászólás
MVivien>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Ez a történet fantasztikus volt. Kicsit lassan indult be, de utána letehetetlen volt. Az eleje egyáltalán nem kötött le, sokáig gondolkodtam rajta, hogy abbahagyom de szerencsére végig olvastam. Rengeteg mindent éreztem olvasás közben nevettem, sírtam, meghadóttam és szurkoltam a szereplőknek, hogy minden helyre jöjjön az életükben. Ronnie-t nagyon megszerettem rengeteget változott, mikor megérkezett az apjához még egy lázadó gyerek volt, a történtek miatt azonban felnőtt. Will egy tökéletes fiú szerintem, szerettem hogy mindenben segített Ronni-nak. A kedvenc szereplőm mégis Steve volt, aki mindenre képes volt a gyerekeiért.
Nicholas Sparks a kedvenc íróim közé került, biztosan fogok még olvasni tőle. Ezt a könyvet csak ajánlani tudom mindenkinek.

Milli88 P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Ez a könyv maga volt a CSODA.
Sok hasonlóság van köztem és Ronnie között. Én sem tartom a kapcsolatot az apámmal, annyi a különbség, hogy én nem 3 éve, hanem 13.
Ettől az egyezéstől függetlenül először nem szimpatizáltam Ronnie-val. Láttam, hogy az apja nem olyan, mint a sajátom, ezért nem értettem ezt a magas fokú ellenszenvét iránta. Ezért az elején egy kicsit döcögtem. De aztán kezdett minden megváltozni és egy letehetetlen könyvvé kerekedett az olvasmányom. Öröm volt látni Ronnie jellemfejlődését, a kis Jonah cseperedését, és a rengeteg emberi érzelem sokszínűségét.
A karaktereket egy kivételével mind imádtam. Jelenleg jómagam is közel hasonló dolgot élek át, mint Ronnie. De mégis, amikor a kezembe vettem az olvasót, és megnyitottam a könyvet elsöprő nyugalom szállt meg minden egyes alkalommal. Kicsit kiszakított a napi borzalmakból és teljesen kikapcsolt.
Remélni sem mertem, hogy ennyire magával ragad, és ilyen sokrétű érzelmeket ébreszt bennem ez a könyv, de így lett. Nagyon megszerettem.

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Jaj ez a Nicholas Sparks! Szinte minden könyvének olyan szomorú a vége. Az Engem láss kivételével idáig mindig meghalt valamelyik főhős. Maga a történet egy nyár eseményeit meséli el, de inkább Steve lánya, Ronnie a történések szereplője. Rossz társaságba keveredik, szerelmes lesz, munkát vállal. Akár YA regény is lehetne a történet. Will és Jonah voltak a legszimpatikusabbak a szereplők közül, de kaptunk egy-két igazi idiótát is, amolyan bajkeverőket.
spoiler

Sippancs P>!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Nehéz bármit is írni, amikor egy könyv ennyire hazavágja az ember lelki világát. Pedig nem ismeretlen előttem Sparks munkássága, és a történet sem volt teljesen új számomra (a belőle készült filmet láttam évekkel ezelőtt), mégis az utolsó 40-50 oldal… Ahh, nem voltam felkészülve ennyire brutális horderejű, mély érzésekre! Szó szerint zokogva fejeztem be a könyvet, aztán még vagy 10 percig törölgettem a könnyeimet.
Gyönyörű és szívszorító történet volt ez családról, barátságról, szerelemről, hitről, elmúlásról és nem utolsó sorban a szeretet fontosságáról.
Teljesen igazat adok azoknak, akik az író egyik legjobb könyveként tartják számon.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anitaaa>!

Az élet, állapította meg magában Steve, pontosan olyan mint egy dal. Az eleje rejtély, a vége megerősítés, de a közepe az, ahol az érzelmek rejtőznek, amely megérinti az embert.

Kapcsolódó szócikkek: Steve Miller
Anitaaa>!

A szerelem törékeny, mi pedig nem vigyázunk rá eléggé, csak próbálunk úgy átevickélni az életen, hogy reméljük, ez a törékeny dolog ellenáll minden csapásnak

RavenS>!

– Kislánykoromban a kedvenc plüssállatom a kacsa volt. A szobámban kacsás tapétám volt. A hörcsögömet Dodónak hívták, mint a kacsát, a Tapsi Hapsiból. Szeretem a kacsákat.
– Én is – bizonygatta a fiú.
Ronnie arcára kiült a kételkedés.
– Szeretem a kacsát sülve, főve, roston, édes-savanyú mártással leöntve… – számolta az ujján a lehetőségeket Will.

Kapcsolódó szócikkek: kacsa
borostyan P>!

…Isten szava általában csak halk suttogás, és neked nagyon oda kell figyelned, hogy meghalld. Ám más alkalmakkor, a legritkább pillanatokban a válasz nyilvánvaló, és olyan hangosan szól, mint a templomharang.
[…]
– És Isten válaszolt?
– Isten mindig válaszol.
– És suttogás volt vagy templomharang?
[…]
– Természetesen templomharang. Isten tudja, hogy az utóbbi időben rosszul hallok.

376. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harris lelkész · Veronica Miller (Ronnie)
Sunshine>!

– Egyébként Will vagyok.
– Helló, Will.
A fiú várt egy pillanatig, majd:
– Ez érdekes.
– Mi?
– Általában, ha valaki bemutatkozik, a másik ember is megmondja a nevét.
– Én nem vagyok átlagos

ggizi P>!

[…] Ha látsz egy napsugarat, amely átvilágít azon az ablakon, vagy egy akármilyen másik ablakon, mindig tudd, hogy ott vagyok veled, jó? Én leszek az a fény. Én leszek az ablakon átszűrődő fény.

tataijucc>!

Az élet, állapította meg magában Steve, pontosan olyan, mint egy dal.
Az eleje rejtély, a vége megerősítés, de a közepe az, ahol az érzelmek rejtőznek, amely megérinti az embert. Hónapok óta először nem érzett fájdalmat, évek óta először tudta, hogy vannak válaszok a kérdéseire. Ahogyan hallgatta a dalt, amelyet Ronnie fejezett be, a dalt, amelyet Ronnie tökéletesített, abban a tudatban hunyta le a szemét, hogy Isten keresése meghozta az eredményt.
Végül megértette, hogy Isten mindig, mindenhol jelen van, és mindenki megtapasztalja egyszer vagy másszor. Vele volt a műhelyben, amikor az ablakon dolgozott Jonah-val, jelen volt azokban a hetekben, amelyeket Ronnie-val töltött. Jelen volt itt és most, amikor a lánya a közös dalukat játssza – az utolsó dalt, amelyet valaha közösen élvezhettek. Visszatekintve azon csodálkozott, hogyan tudott ilyen hihetetlenül egyértelmű dolgot elmulasztani.
Hirtelen megértette, hogy Isten nem más, mint a szeretet, mégpedig a szeretet legigazibb formája, és ezekben a gyermekeivel töltött utolsó hónapokban Isten érintését olyan erősen érezte, amilyen hangosan a Ronnie keze alatt áradó zenét hallotta.

36 - Steve

Kapcsolódó szócikkek: Jonah Miller · Steve Miller · Veronica Miller (Ronnie)
Sunshine>!

Tudom, hogy ez nem sok, és biztosan nem elég, hogy megértsd, de szeretném, ha tudnád, hogy továbbra is hiszek a szeretet ajándékában. Szeretném, ha te is hinnél benne. Megérdemled ezt az élettől, mert semmi mástól nem kaphatsz annyit, mint magától a szeretettől.

FFG>!

…időbe telik megtalálni azt az egyet, aki éppannyira érdekes számomra, mint én az ő számára."

Sunshine>!

És esküdni mernék rá, hogy jól játszottál, mert az ember csak úgy utálhat meg valamit, ha azt előtte nagyon szerette.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Arctalan szerelem
John Green: Csillagainkban a hiba
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?
Ann Brashares: Négyen egy gatyában
Tillie Cole: Ezer csók