A ​leghosszabb út 261 csillagozás

Nicholas Sparks: A leghosszabb út Nicholas Sparks: A leghosszabb út Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Áprilisban, amikor az óceán felől fújó szél orgonaillattól édes, Landon Carternek mindig eszébe jut a Beaufortban töltött utolsó év. Annak idején, 1958-ban a nők még finoman öltözködtek, és a férfiak kalapot viseltek. Az akkor tizenhét éves Landon már randevúzott egy-két lánnyal, és azt hitte, tudja, mi a szerelem. Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy a városka baptista lelkészének lányába, Jamie Sullivanbe szeret bele úgy istenigazából. Jamie-t, akinek mindig ott volt a Biblia az iskolatáskájában, egy világ választotta el a többi tizenévestől. Ő viselte gondját özvegy apjának, megsebzett állatokat gyógyított, és besegített az árvaház munkájába. Nem akadt fiú, aki randevút mert volna kérni tőle. Landonnak sem jutott volna eszébe, ám a véletlen a lányt szemelte ki partneréül egy iskolai előadásban, és abban a pillanatban megváltozott az élete…

Karácsonyi angyal címmel is megjelent.

Eredeti mű: Nicholas Sparks: A Walk to Remember

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
General Press, Budapest, 2018
176 oldal · ISBN: 9789634521013 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
General Press, Budapest, 2018
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634521006 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
General Press, Budapest, 2007
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639648678 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Sullivan · Landon Carter


Kedvencelte 52

Most olvassa 13

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel."

Gyönyörű szerelmi történet, amely rövidsége ellenére teljesen beszippantott. Imádtam a filmet is, de a könyv még jobban tetszett.
Egyáltalán nem vagyok vallásos, így kicsit furcsa volt számomra Jamie életvitele, de végül ez a furcsaság adta meg páratlan szépségét ennek a hétköznapinak tűnő, ugyanakkor nem mindennapi regénynek.
Úgy örülök, hogy dedikált példány van belőle a polcomon. :) Euforikus élmény volt találkozni az íróval, aki ezt a csodásan szomorú könyvet alkotta.

>!
Ferger_Jolcsi P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Ez az egyik legkedvencebb Nicholas Sparks könyvem. És az egyik kivétel, ahol a film is ugyanannyira rabul ejtett, mint a könyv. Nekem személy szerint a vallási tartalma miatt is tetszik, hisz a főszereplő lány, Jamie komoly hívő, amiért sok bántás éri az iskolában. Landon valahogy mégis meglátja az emögött rejtőző kedves lányt, akibe hamar bele is szeret. spoiler

>!
Anarchia_Könyvblog P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Sajnáltam mindkettőjüket azért. amin keresztül kellett menniük és azért is, amiért nem lehettek igazán boldogok. Könnyfakasztó történet a szerelemről, a megértésről és az igazi érzelmekről.
Nagy szerepet kap benne az önzetlenség, segíteni akarás és persze a hit is.
Ízlésesen megírt történet, emócióbombával töltve.

A teljes ajánlóm itt található: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/04/30/nichola…

>!
WindStorm P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Ha Jamie-től bármit is tanultam ezek alatt a hónapok alatt, akkor az a következő volt: megmutatta, hogy kizárólag tetteik – és nem gondolataik vagy szándékaik – alapján ítélhetünk meg bárkit is…

Végre! Már nagyon hiányzott egy kis Sparks!
Ő mindig megmelengeti a szívemet, aztán pedig megríkat.
Na, ezzel a regényével sem történt másképp. A történet eleje érdekesen indult, teljesen felkeltette a kíváncsiságom, utána viszont picit belassult. Némelyik rész alatt unalom kerített a hatalmába, de muszáj volt kitartanom… tudtam, hogy le fog esni az állam.
A könyv közepéig áll a cselekmény, utána viszont új erőre kap a hullám és magával ragad. A gyerekek szereplése, az előadás igen meleg hangulató, az érzéseikről ne is beszéljünk. Aztán végre valahára elcsattan az első csókpuszi, ami bekebelezi mindkettőjüket, majd kinyílik és egy csokor virágba borul.

Persze, csak ismerjük már a jó öreg Nicho stílusát. Egy titokra derül fény, ami megfogja a szívedet, megszorítja, nem ereszti, kiveszi belőled, kifacsarja, majd újra neked adja, s a végére csak a könnyek maradnak

>!
General Press, Budapest, 2018
176 oldal · ISBN: 9789634521013 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Marcsi P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Jobb-e a film, mint a könyv? Igen! De attól ez még egy nagyon szép könyv.
Mivel a filmet már 120x láttam nem tudtam elvonatkoztatni a szereplőktől, helyszínektől, és úgy általában a kortól sem, de ez nem volt zavaró!
A legtöbb embernek ez a történet egy gyönyörű szerelemről szól, de szerintem inkább
egy tini fiú komoly, és jó emberré válásáról! Megismerjük az elején Landon-t csélcsapnak, akiben ugyan látszik a lehetőség, de egyenes úton van a léhűtő felnőtté válás felé. Majd betoppan az életébe Jamie, aki képes kihozni belőle azt a csodát, ami benne rejlik.
Egyértelmű, hogy minden lány szeretne magának egy Landon-t, de az az igazság, hogy inkább minden pasinak lenne szüksége egy Jamie-re! :)

17 hozzászólás
>!
Sippancs P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

A Séta a múltba c. film tinikorom nagy kedvence, annyiszor láttam és annyiszor bőgtem rajta, hogy képtelen lennék összeszámolni. Így mikor a minap Sparks regényei között keresgéltem, és a fülszöveg alapján összekapcsoltam a könyvet a filmmel (valahogy nem rémlett, hogy Sparks feldolgozás), egyből tudtam, hogy ezt nekem olvasni kell.
Ez a történet a könyv lapjain is ugyanolyan gyönyörű volt, akárcsak a filmvásznon. Kedves, megható, varázslatos és okos. Nemcsak az első szerelemről és annak fájdalmas elmúlásáról, hanem az Istenbe vetett hitről, döntéseink súlyáról, önmagunk megismeréséről és a felnőtté válásról is szólt. Két olyan fiatalt – és általuk a családjukat és barátaikat – ismerhettünk meg, akik látszólag teljesen más értékrend szerint élték az életüket, a szeretet és a hit a rossz időkben mégis összekötötte őket.
Landon remekül hozta a laza, elkényeztetett és gazdag 17 éves karakterét. Bár nem volt újdonság, hogy a történet végére 360 fokos fordulatot vesz az élete, mégis megható volt végigkövetni, ahogy apránként változott, és átértékelte mindazt, amit a családról, a jövőről és az emberekről gondolt.
Jamie karaktere szintén remek volt. A vallásossága, az elhivatottsága, az élethez való hozzáállása és a jósága miatt nemcsak Beaufort lakói, hanem én is nagyon megszerettem, így kicsit az én lelkem is belehalt a spoiler.
Mindezek ellenére mégsem tudok öt csillagot adni a történtre. Egyrészt a rengeteg „ha értik, mire gondolok” mondatrész, másrészt pedig a szép, de kissé összecsapott befejezés miatt.
Jöhet a következő Sparks kötet! :)

>!
vyvienne P
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Nem nagyon olvastam még Nicholas Spars-tól, csak a filmjeit ismerem és azok nálam tuti befutók. Egyedül a Szerelmünk lapjait sikerült kézbe vennem tőle, de az az igazság, hogy fele olyan jónak sem éreztem, mint amilyen a film volt. Éppen ezért kicsit meg is rendült a bizalmam benne, de már ideje volt rávennem magam. Már az elején magával ragadott Sparks fogalmazásmódja, nagyon tetszett, hogy a főhős megszólítja az olvasót és úgy meséli el a történetét. Nem volt hosszú, de nem is volt rá szükség, mert ebben a pár oldalban minden benne volt. Jamie-hez fogható emberrel még nem találkoztam, kedves, jószívű, barátságos, segítőkész és még sorolhatnám napestig a lenyűgöző tulajdonságait. Landon tipikus fiatal, feszegeti a határokat, éli az életét. Végül kettejük kapcsolata mindent megváltoztat. Még mindig a könnyeimmel küszködöm, ez egy szívszorító, csodálatos és romantikus történet volt.

>!
BoneB
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Rövidke kis történet. Az elején azt hittem, hogy valami kis szokásos tini könyv, amiben van egy kiszemelt „áldozat”, aki más mint a többiek ezért mindig őt bántják, alázzák. De aztán megváltoztak a körülmények, a csibész fiúk is észhez tértek. De sajnos ennek súlyos ára volt. Féltem, hogy ez a sok vallásos rész majd eltántorít az olvasástól, de nem volt zavaró, illet a történethez.

3 hozzászólás
>!
Annemary
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Nagyon nagy kedvencem a könyv. Fogalmam sincs hányszor láttam már…
Így papírzsepit készítve kezdtem olvasni a könyvet. Mint minden könyv, a filmhez képest sokkal jobb.
Megható és különleges.
Jamie megmutatta Landonnak, hogy a felszín alatt sokkal nagyobb érkékek vannak. Felszínre hozta Landon igazi énjèt. Hihetetlen személyiségfejlődés tanui lehettünk.
Szívbemarkoló történet. A végén már alig láttam a sírástól. De abszolút újraolvasós. Sőt, kedvenccé avattam!

>!
nagy_anikó
Nicholas Sparks: A leghosszabb út

Lassan megszokom, hogyha Nicholas Sparks könyv, akkor én azt végig könnyezem.
Sparkshoz képest egy rövidke könyvecske, de ennél hosszabb út nem igen létezik. Megható történet két fiatalról. Landon jellemének változása valami lebilincselő, szívhez szóló. Jamie – no igen ennyi jóság, szeretet, remény – nagyon kevés felnőttre jellemző, nem még egy tizenéves lánykára. Az árvaházi jelenetek, a színdarab próbák, a mindennapok – nincs olyan rész a könyvben, amit nem lehet szeretni csak is meghatottan olvasni.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Ha Jamie-től bármit is tanultam ezek alatt a hónapok alatt, akkor az a következő volt: megmutatta, hogy kizárólag tetteik – és nem gondolataik vagy szándékaik – alapján ítélhetünk meg bárkit is…

12. fejezet

3 hozzászólás
>!
Csillu1986

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel.

170. oldal

>!
PetraK

Emlékszem, hogy arra gondoltam, ez a legnehezebb út, amit ember valaha is megtett. Egy minden tekintetben felejthetetlen út.

>!
PetraK

Felnézek az égre, halványan elmosolyodom, mert tudok valamit, amit még nem említettem: hiszem, hogy történhetnek csodák.

>!
tataijucc P

Jamie tanított meg a megbocsátás becsességére és arra, hogy ez az érzés mennyire átformálja a jellemet.

13. fejezet

>!
mamono

Előfordul, hogy azt kívánom, bárcsak vissza tudnék menni az időben, és semmissé tudnám tenni a szomorúságot, de úgy érzem, ha azt tenném, azzal az örömet is elkergetném. ezért hát úgy veszem az emlékeket, ahogy vannak, elfogadom őket, és amikor csak tehetem, hagyom, hadd vezessenek.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: Skarlátvörös fonal
Karen Kingsbury: Ideje a táncnak
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg