A ​melegszívű medve (A medve, a jávorszarvas és a hód) 105 csillagozás

Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Volt egyszer egy melegszívű medve, aki mindent és mindenkit megölelt, ami vagy aki az útjába került. Legjobban a fákat szerette ölelgetni. Azonban egy napon találkozott egy favágóval.
Nicholas Oldland meséje mese arra tanítja meg az olvasót, mekkora hatalma lehet egy szívből jövő ölelésnek.
A melegszívű medve felbukkan A jámbor jávorszarvas és A hebrencs hód című képeskönyvekben is.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tessloff és Babilon, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632942094 · Fordította: Rozgonyi Sarolta · Illusztrálta: Nicholas Oldland

nicosia P>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Évek óta megvan a könyvtárba, már akkor is nagyon tetszett amikor beszereztük, de még sosem olvastam el. Eddig. Hát elég érdekes könyv. Viszonylag kevés olvasnivaló van benne. Helyesek a rajzok, a de nem túl szépek, inkább egyediek, és a történet is ilyen, egyedi. Nagyon kedves a medve aki mindenkit megölel, de nem annyira életszerű, ami persze nem baj meséknél, de ha már nem életszerű akkor meg miért menekül előle mindenki? Valaki igazán visszaölelhetné szegényt.

HoneyBunny>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Ez az én öt csillagom, mert a gyereket nagyjából hidegen hagyta a melegszívű medve, de én nagyon imádtam! Ha most gyerek lennék, nagyon szeretném, hogy megöleljen ez a nagy barnamedv, de SAJNOS én már nyomi felnőtt vagyok, és eszembe jut amit egy régi barátnőm mesélt. Valami maciparkba ment látogatni, és marha drágán vett egy doboz fincsi málnát, aztán meg csak pislogott a kerítésnél, kezében a dobozzal, amikor látta, hogy a gondozók pont akkor dobálják be a nagy véres, cupákos cuccokat a medvéknek, etetés gyanánt. (Leszarom, hogy felnőtt vagyok, megyek megölelek valakit)

Sippancs P>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Ez a (mese)sorozat a legcukibb és a legszerethetőbb, amit életemben olvastam.
Ennél helyesebb és megmosolyogtatóbb történettel nem is zárhattam volna a nyarat. Éljenek a fák, a pufók nyuszik, na meg a szeretetnyomot hagyó medvék! :)

adrienn_szucs>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Nagyon édes kis mese. A kisfiammal ( vagyis már inkább ő) olvastuk. Szívmelengető és fontos az üzenete, segít fejleszteni az érzelmi intelligenciát és az empátiás képességet. A rajzok plusz csillagot érdemelnének.

joopsy>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Én is szoktam fákat ölelgetni. Imádom a fákat! Annyira édi ez a medve! :)

clarisssa P>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Aranyos, aranyos, aranyoooos ölelgetős medve koma, olvadozós olvasgatás, képtelenül kedves képek…
– Anyuuu, ugye kaphatok otthonra egy medvét?

Ibanez P>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

A jávorszarvasost humorosabbnak találtam, de ez is ott van. Annyira egyszerű és voltaképpen csak pár mondatból áll a mese, mégis olyan jó, főleg ez a „szétszaggatott” mód, hogy néha több rajzban fejeződik ki egy-egy mondat… nekem tetszik, így tényleg gyerekeknek való (meg nekem, hehehhe)… hát, azért amikor azt a nyulat ölelgette, meg a hódot együtt a fával :-D Csak attól félek, az az ember majd visszajön biza' egy puskával, úgy megijesztette ez a maci :-D Ráadásul akár még a természet szeretetére is nevel :-D

„Az ember nagyon sokáig nézegette a csodaszép fát. A medve már azt hitte, azért, mert ugyanúgy szereti a fákat, mint ő.”

gab001>!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Egy medve, aki mindenkit és mindent megölel. Micsoda helyzetek adódhatnak ebből! Olykor jók, máskor kevésbé jók. Viszont van, amikor nem is találhatnánk jobb megoldást. A rajzok nem igazán szépek, mégis szívesen nézegettem őket. Egyszerű, mégis aranyos történet.

SzTEtti >!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Az első gondunk ott kezdődött, hogy Mimi nem értette, miért fekete a medve. Erősködött, hogy a medvék barnák vagy fehérek, de semmiképpen nem feketék. Amint ezen túltettük magunkat, már élveztük a mesét. Cuki a medve, ahogy ölelget mindenkit, bár nekem hiányzott valami érzelemkimutatás az arcáról. Néha a szemén lehet látni valami örömet, de ez egy kisgyereknek szerintem kevéske. A megölelt állatok „arckifejezése” sem túl meggyőző, tekintve, hogy mindegyik halálra van rémülve. :D Aztán néha elég kompromittáló pozíciókat vesz fel ez a melegszívű medve a fák ölelgetésekor – amire nyilván a férjem mutatott rá. xD
Egyébként jóra próbál rávilágítani a mesekönyv. A szeretet és az ölelés fontosságára. Kár, hogy mindenki hanyatt-homlok menekül szegény medve elől. És sajnos ez is egy visszajelzés a gyereknek. Legalábbis az én lányom (majdnem 3 éves) még nem tudta összerakni, hogy az ölelés után miért menekülnek a medvétől. Hiszen ő kedves volt és nem verekedett, akkor meg? Szerinte a medve általánosságban olyan cuki mint az ő plüssmedvéje, vagy olyan szelíd, mint Mása medvéje.
Szóval ez így nem jött neki át.

nagara>!

Élt egyszer egy medve, akinek a szíve csordultig volt szeretettel. Miközben járta az erdőt, minden élőlényt megölelt, ami csak az útjába került.

első 2 mondat

Trudiz >!

Élt egyszer egy medve, akinek a szíve csordultig volt szeretettel.

nagara>!

Egy napon éppen a hódot és egy fát próbált egyszerre magához ölelni, amikor észrevette, hogy a fák között egy ember közeledik, kezében fejszével.