A ​csapda 51 csillagozás

Nicholas Evans: A csapda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Sziklás-hegység egyik kis településének, Hope-nak a határában megjelenik egy farkasfalka. Ilyen a múlt század óta nem volt, hiszen többek között éppen Hope alapítói mészárolták őket. A farkasok ma már védettek, súlyos pénzbírság terhe mellett tilos vadászni rájuk. De amikor széttépnek egy kutyát, amely a városka legtekintélyesebb polgárának kisunokáját próbálta megvédeni, majd egyre több marhát ölnek meg a környékbeli legelőkön, a település felbolydul. Bika Calder, az öntörvényű gazda társaival együtt legszívesebben kiirtaná a farkasokat, az állam viszont odaküldi Helen Ross fiatal farkasbiológust, hogy az országos vadvédelem ottani szakértőjével együtt figyelje az állatok mozgását…

Helennek váratlan segítőtársa akad Calder tizennyolc éves fiának, a dadogó, kisebbrendűségi komplexusban szenvedő Luke-nak a személyében. El is kél a segítség, mert közben egy vén farkasvadász, a régi farkasirtók utolsó mohikánja Bika megbízásából ördögi csapdáival mészárolni kezdi az… (tovább)

Eredeti mű: Nicholas Evans: The Loop

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Európa, Budapest, 1999
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630764776 · Fordította: Bihari György

Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Röfipingvin MP
Nicholas Evans: A csapda

Bár vagy 15-16 évvel ezelőtt olvastam ugyanígy nyáron, semmire, de semmire nem emlékeztem belőle. Ez azért mindent egybevetve ijesztő…
Ahogy ijesztő az is, ahogy az emberek a természethez hozzáállnak, ahogy nem sikerül kompromisszumokat, közös, mindkét fél érdekét szolgáló megoldásokat találni. A gazda, aki vagyonát félti – hisz egy egy borjú, marha értéke igencsak nagy –, a farkas, aki csak élni szeretne, és az emberek, akik meg biztosítani szeretnék nekik ezt a lehetőséget. És az igazság még Montanaban is valahol középen van…

>!
Ibanez MP
Nicholas Evans: A csapda

Imádom a farkasokat, így nagyon örültem, mikor megkaptam ezt a könyvet. Viszont nem tudok rá öt csillagot adni, mert valljuk be, néhol nekem unalmasra sikeredett. Vagyis nem is annyira unalmas, mert mindig valami új dolgot tudunk meg, de nekem izgalmasabb lett volna, ha az alaptörténetnél maradunk és nem megyünk végig a könyvben szereplő 6-10 ember (!) életének teljes folyamatán, a családokon, a szerelmi szálakon, meg minden… Simán lehetett volna egy pergős, körömrágós regényt csinálni ebből, az élvezethez nem tartozott volna hozzá, hogy a főszereplő apja hányszor kufircolt félre és kivel és még sorolhatnám… Félig azt mondanám, hogy szerelmes/családregény és a másik fele pedig a farkasos sztori. Kicsit lassan is haladtam éppen ezért vele, három napomba telt elolvasni. A farkasos részek viszont teljes mértékben tetszettek.

>!
Kuroshio
Nicholas Evans: A csapda

Már nem emlékszem szálanként az eseményekre, csak arra, hogy imádtam, nem tudtam letenni, egyszer még a metróról is elfelejtettem leszállni. Azóta várom, hogy Evans alkosson hasonlót, de nem akaródzik neki….

3 hozzászólás
>!
czuczy
Nicholas Evans: A csapda

Van olyan jó történet, mint az író nagy klasszikusa, A suttogó.
Nagyon érdekes világba kalauzol el, a szereplők sem sablonosak és a történet is egyedülálló. Az író stílusa itt is hihetetlenül élvezhető. Csak ajánlani tudom :)
Tervezem újraolvasni a közeljövőben.

>!
Rita075
Nicholas Evans: A csapda

Nagyon tetszett.Szép kidolgozása az emberi természet kegyetlenségének,és jóságának.

>!
briggg
Nicholas Evans: A csapda

A leíró részek nagyon jól sikerültek benne és persze van benne szerelem is.


Népszerű idézetek

>!
Ginny21

– Mit gondolsz, mi van ezekben az állatokban, hogy az emberek ennyire gyűlölik őket?
– A farkasokban? Nem tudom. Talán túlságosan hasonlítanak hozzánk. Rájuk nézve magunkat látjuk. Szerető, gondoskodó, társas lények, akik történetesen ugyancsak szörnyű gyilkosok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Magányos farkas
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Jenny Downham: Amíg élek
Sebastian Faulks: Madárdal
Louisa Young: Drágám, tudatom veled…
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Richelle Mead: A halál csókja
Nora Roberts: Azúrkék égbolt
Nora Roberts: Naplemente idején
Debbie Macomber: Magántanárnő / Tétova menyasszony