100 ​lépés az érettségihez – Matematika 0 csillagozás

Rendszerező feladatsorok megoldásokkal
Németh Sarolta: 100 lépés az érettségihez – Matematika

Amikor ​I. Ptolemaiosz egyiptomi uralkodó megkérdezte Eukleidésztől, hogy vajon a geometria megtanulásának nincs-e rövidebb és könnyebb módja, mint amit az Elemek című könyvében leírt, a matematikus így válaszolt: A geometriához nem vezet királyi út.

Királyi út ugyan a matekérettségihez sem vezet, de sokat könnyíthetünk rajta például azzal, hogy 100 kis lépésre bontjuk. Ha valaki velünk tart és megteszi a könyvünk által kijelölt 100 lépést, méltán bízhat a sikeres érettségiben.

A száz, átlagosan nyolc feladatból álló feladatsor rendszerező áttekintést ad a középszintű érettségi anyagából. A feladatok jelentős része – hasonlóan az érettségi „I.” részéhez – pár perc alatt megoldható villámkérdés, amellyel a legfontosabb fogalmak idézhetők fel. A könyvben rendszeresen megjelenő összefoglaló és ismétlő feladatsorok megoldásával pedig az érettségi „II.” részében előforduló, összetettebb feladatok megoldására lehet tréningezni.

Az önálló felkészülést segíti, hogy… (tovább)

>!
Mozaik, Szeged, 2019
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636978204

Hasonló könyvek címkék alapján

Fodor János – Horváth Attila – Rábai Imre – Székely Jenő: Matematikai feladatok I-II.
Rábai Imre: Matematika érettségi, felvételi feladatok és megoldások 1991
Kántor Sándorné: Matematikai feladatgyűjtemény
Gerőcs László – Orosz Gyula – Paróczay József – Szászné Simon Judit: Matematika gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény II.
Czapáry Endre – Czapáry Endréné – Csete Lajos – Hegyi Györgyné – Iványiné Harró Ágota – Morvai Éva – Reiman István: Matematika Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény III.
Gerőcs László – Orosz Gyula – Paróczay József – Szászné Simon Judit: Matematika Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény I.
Rábai Imre: Matematika érettségi, felvételi feladatok és megoldások 1992
Kosztolányi József – Kovács István – Pintér Klára – Urbán János – Vincze István: Sokszínű Matematika 10
Kosztolányi József – Kovács István – Pintér Klára – Urbán János – Vincze István: Sokszínű Matematika 12
Rácz János: Matematika feladatok – ötletek – megoldások I.