Ókori ​gyermekjátékok 2 csillagozás

Németh György: Ókori gyermekjátékok

E könyv nem kevesebb, mint 99 ókori görög és római gyermekjáték leírását tartalmazza. Két részből áll: a Játékok könyvét teljes egészében a játékos kedvű gyerekeknek szántam, a Magyarázatok könyvét és az utószót azonban csak a nagyon kíváncsi, nagyobb gyerekeknek, elsősorban azonban a szülőknek és az érdeklődő felnőtteknek, tanároknak, szakembereknek. A kötet végén bőséges irodalomjegyzéket talál az olvasó. Az Ókori gyermekjátékok egy korábbi könyvem, az 1994-ben megjelent Ókori játékok könyve című munkám javított, bővített kiadása. Ahány játék csak ebben a könyvben szerepel, azt ma is éppúgy el lehet játszani, ahogyan azt kétezer-kétezerötszáz éve tették.
Minden olvasómnak jó szórakozást és vidám játékostársakat kívánok.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Anno, Budapest, 2002
94 oldal · ISBN: 9633752256

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina IP>!
Németh György: Ókori gyermekjátékok

Nagyon profi munka, kiváló ötlet volt összeállítani!
Az első rész gyerekeknek szól. Tényleg nagyon szórakoztató játékokat sorol fel (ügyességi vetélkedőket, észjátékokat, fejtörőket), szabályokkal, illusztrációkkal. Kitűnő tippeket is ad, hogyan lehet modernizálni őket. Látszik, hogy ki is próbálták otthon mindet. :) Kicsit olyan, mint Grätzer József: SICC című műve. A szívem meghasad, hogy az én gyerekkoromban ez a könyv még nem létezett. :)
(Bevallott-bevallatlan célja, hogy felállítsa a gyerekeket a számítógép mellől…)
A második rész felnőtteknek íródott, és a játékok magyarázatait tartalmazza: részletezi a kultúrtörténeti hátteret, ókori anekdotákat mesél, régészeti leleteket mutat be, és adott esetben megpróbálja a játékok mitológiai gyökereket is megkeresni. Egy rakás érdekességet felsorol az ókori görög és itáliai városok hétköznapjairól és ünnepeiről, gyerekjátékokról és felnőttek által játszott szerencsejátékokról egyaránt. A végén pedig alapos forrásjegyzékkel támogatja meg az egészet.

Annie_Lange I>!
Németh György: Ókori gyermekjátékok

2006-ban kaptam az ötödikes évzárón, akkoriban imádtam, hogy ilyen különleges játékokat próbálhatok ki, amit rajtam kívül senki nem ismert. Most már ugyan nem játszom velük, de a történelmi jelentőségük még mindig elbűvöl. Ez egy vérbeli INFOTAINMENT könyv, ami jó évtizeddel azelőtt készült, hogy az infotainment szó egyáltalán divatba jött.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Ferencné – Csorba Csaba: Az ókori görögök és rómaiak élete
Madarász Andor: A fonal regénye
Mindennapi életünk
Robert Winston: Miért vagyok olyan, amilyen?
Helaine Becker: Bízz magadban!
Schobert Norbert: A varázskódok titka
Karin Kampwerth: Legyél 4 hét alatt osztályelső!
Karin Kampwerth: Legyél te a suli királya!
Kész Barnabás: Gazdaság, életmód, műveltség
Maviangela Accovis – Federico Taddia: Hogyan legyen vidám a szünidő?