Nemes István (szerk.)

Vadak ​és barbárok 13 csillagozás

Nemes István (szerk.): Vadak és barbárok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Aventine Birodalom, a civilizáció fészek összeomlóban van a barbárok támadásai miatt, akiket egy hitehagyott telepata segít. Lenardo Mester, egy másik telepata kardművész felelősnek érzi magát ezért, és fogadalmat tesz, hogy felkutatja a renegátot a Vadak Birodalmának különös tájain. Útja már kezdetben sem ígérkezik egyszerűnek, ám azt még Lenardo sem sejti, mennyire másképp alakul minden, mint azt tervezte. Élete legfélelmetesebb csatájában találja magát…
Kullgan, a különleges képességekkel bíró déli nomád, hosszú évek óta viaskodik rabszolga gladiátorként Abacdarban. Egy holdfényes éjjelen búcsút int fogvatartóinak, s Ibír sivatagába veti magát. Titokzatos hagyatékát indul felkutatni, amit néhai atyja, Dél leghatalmasabb boszorkánya rejtett el számára egy elátkozott, ősi romvárosba… Monas apó, a mackótermetű varázsló új kalandra indul. Állítólag van egy létsík, ahol láthatja a jövőt. De kinek a jövőjét? Dragomir Mordison varázsló épp álomra készül hajtani fejét a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

A művek szerzői: Jean Lorrah, Anthony Sheenard, Eric Muldoom, Robert Knight, Daniel Duncan Parker, Szélesi Sándor, Xantus Fillippino, Liam Strong, Allen Newman, Colin J. Fayard, Szántó Tibor, Mark Shadow

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1998
394 oldal · keménytáblás · ISBN: 963911006X · Fordította: Erdő Orsolya · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Enciklopédia 1


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

bfg3>!
Nemes István (szerk.): Vadak és barbárok

Erősen középszerű darabok, az emlékezetesebbek is inkább csak a humoruk miatt azok: Csak egy barbár, Meglepetés, A hexagramma, Zűrös egy éjszaka.


Népszerű idézetek

bfg3>!

– A damu'seth nem táplálkozik […], legalábbis a szó hétköznapi értelmében nem. […] Emlékeken él. Félelmeken. Vágyódó gondolatokon. […] magára ölti legutóbbi áldozatának félelmeit. A félelmek képében támad. Kígyóként, sötétségként, tűzokádó sárkányként.
[…]
– Tudjátok ti, hogy mitől félt az én bátyám? […] Semmitől! Sem túlvilági szörnyek, sem hétköznapi hóhérok nem hozhatták rá a félelmet. Egyetlen dologtól tartott csupán: hogy elveszti a férfiasságát! […] Úgyhogy… ha láttok egy nagy… lankadt… péniszt közeledni… akkor az Seth… kicsi fiacskája lesz!!!

342-343. oldal, Barbár pokol

Kapcsolódó szócikkek: pénisz

Hasonló könyvek címkék alapján

Burger István (szerk.): Galaktika 293.
Burger István (szerk.): Galaktika 292 XL
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
Baranyi Gyula (szerk.): Atlantisz 8.
Jonathan Strahan (szerk.): Sárkányok könyve
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 4.
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban