Nemes István (szerk.)

Ütközőzóna 9 csillagozás

Nemes István (szerk.): Ütközőzóna

Egy ​nemesi vérből származó bérgyilkos, aki egy régmúlt szerelem emlékéért öngyilkos küldetésre indul… Egy látnoki képességű lány, aki tudja, hogy rövidesen különleges utódot hoz majd világra… Egy apokaliptikus csapás után megszállt bolygó, ami csupán a könnyen feláldozható gyarmatvilág szerepére kárhoztatott a földönkívüliek háborújában… Egy titkos bázis a nukleáris sivatagban, amelynek falai között visszataszító kísérletek zajlanak…
Az Ütközőzóna univerzumában senki sem az, akinek látszik, miközben a háttérben homályos paktumok, megtorlatlan sérelmek és sötét összeesküvések befolyásolják az eseményeket. Titkos szervezetek és rejtelmes erők fenik a fogukat a rendkívüli magzatra, aki egy szupercivilizáció genetikai örökségét hordozza, és születésével nem csak szabadulást, hanem végpusztulást is hozhat az idegen fajok játékszerévé vált emberiségre.

Patrick J. Morrison izgalmas regénye mellett fél tucat fordulatos novella kínál szórakozást és elgondolkodtató… (tovább)

A művek szerzői: Patrick J. Morrison, Mickey Long, Tim Morgan, Craig McCormack, Soren Ward, Kyra Potter, David Parker, Dougal Glendower

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Science Fiction Cherubion

>!
Cherubion, 2018
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155228421

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Dorka50 P>!
Nemes István (szerk.): Ütközőzóna

Wow! Nem semmi egy könyv. Igazi, vérbeli sci-fi!
Az Ütközőzóna teljesen magával ragadott. Izgalmas, fordulatos, véres. Néhány balhénál a Mortal Kombat kivégzései jutottak eszembe annyira brutális volt. De nagyon is illett a történethez. Általában csak kapkodtam a fejem, hogy mi is történik. Mindenki más, mint akinek hisszük és az spoiler kapcsolatnál azt hittem eldobom a könyvet! SOKK!!!!

A könyvben található többi történet is nagyon szuper. Igazán jó kis válogatás! Nagyon várom a folytatást!

6 hozzászólás
Jimmy_Cartwright>!
Nemes István (szerk.): Ütközőzóna

A kötetben a címadó regényen kívül hat novella szerepel, ami véleményem szerint változatos, remek merítés a kortárs hazai sci-fi képviselőinek billentyűzetéből. Kapunk akciót, mágiának ható technológiát, összeesküvéseket, űrutazást, idegen civilizációk felfedezését, az emberiségre leselkedő kozmikus veszélyeket, számos meglepő fordulatot. Összességében azt mondhatom, hogy jól megírt, remek ötletek, izgalmas témák láttak napvilágot a kötet lapjain. Bátran tudom ajánlani a fantasztikum iránt érdeklődőknek a teljes kötetet.

Összességében végül is jól szórakoztam az Ütközőzónán, kikapcsolt a realitásból, bele tudtam magam élni a világba. Bátran tudom ajánlani az űropera kedvelőinek, illetve azoknak, akik a pörgős, akciódús, filmszerű regényeket szeretik. Ám, ha jól sejtem, a történet nem ért véget, ahogyan maga a regény sem. Kíváncsian várom a folytatást! Mert bevallom, érdekel mi lesz Jerryvel, Rachellel és a Kiválasztottal.

Részletes véleményem a kötetről, és a benne szereplő írásokról a Lidércfény AKF 2019. januári számának 22-23. oldalán olvasható:
http://www.lidercfeny.hu/download/akf/2019/small/liderc…

1 hozzászólás
elegos7>!
Nemes István (szerk.): Ütközőzóna

A címadó Ütközőzóna regény nagyon izgalmas és fordulatos volt, ráadásul az idősíkok közötti váltakozások miatt sokszor csak később lehetett egy adott esemény hátterét megismerni.
A regény végig fenntartja az olvasó érdeklődését, szinte egyik szereplő sem az, akinek mutatja vagy hiszi magát, nem lehet tudni, hogy a háttérben milyen összeesküvések befolyásolják az eseményeket. Nagyon sok szereplő váratlanul elhalálozott, az olvasó egyiküket sem érezhette biztonságban.

Kíváncsian várom a „Semleges Zóna” címmel beharangozott folytatást a következő Cherubion Science Fiction Exkluzív antológiában.
Talán a folytatás helyszíne lehetőséget biztosít majd az írónak, hogy abba az eddiginél több humort is belecsempésszen.

1 hozzászólás
Galambos_Tamas>!
Nemes István (szerk.): Ütközőzóna

Azt kell mondjam, hogy rosszul indul a regény. Nem értettem, hogy miért nem lehet egy WC egyszerűen WC, melegedő és olyan transzponderek nélkül, amelyek szélsőséges esetben akár fel is robbanhatnak. Én biztos inkább bíznék az oldschool megoldásban, mint egy ilyenben.

Arra bíztatok mindenkit, hogy ne a kezdés alapján ítélje meg a történetet. Az első harmadára is azt lehet mondani, hogy jó kis hentes kaland, de semmi extra.
Engem Rachel szála rántott be, még ha érződött is rajta, hogy férfi írta: bármilyen kemény nevelést kapott, kicsit túl sztoikusan fogadta, ami rá várt.
Aztán összeérnek a szálak, és az ember nem győzi kapkodni a fejét, mennyi érdek feszül egymásnak, hogy folyik a kavarás, hogy röpködnek a csavarok.
Összességben egy zseniális, fordulatos sztori volt, jó ötletekkel, értékelem, ha sci-fi író fantáziája tovább terjed a lézerpisztolynál. Kíváncsian várom a folytatást is.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Dorka50 P>!

Na persze, a női logika. Nem tudja megmagyarázni, de nem érti, miért nem értem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Szabó István Zoltán – Gaborják Ádám – Takács Gábor – Makai Péter Kristóf – Benkő Marianna (szerk.): Az atomkatasztrófa gyermekei
Jobbágy Tibor (szerk.): Ellenpont
Kuczka Péter (szerk.): Ötvenedik
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin III/1 (14.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/9 (10.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/4 (5.)
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/10 (11.)
Amíg felkel a nap
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/5 (6.)