Nemes István (szerk.)

Trollvadászok 21 csillagozás

Nemes István (szerk.): Trollvadászok

Mardukot, ​a törpék egyik eldugott falvát állandó veszély fenyegeti; egy trollcsalád költözött a közelbe, s előszeretettel egészítik ki ebédjüket törpe ínyencségekkel. A törpék egy része az elvándorlást sürgeti, mások bátor harcosokat akarnak toborozni a trollok ellen. Damon, a Jegyzőfia egy vakmerő csapatot szervez a troll legyőzésére, hogy Hősként térhessen vissza, s megszerezhesse a falu legszebb leányának kezét. Csakhogy ádáz vetélytársa, Bírófia Bugur is hasonló gondolatokat forgat a fejében…
Matuchek kapitány, egy vérfarkas azt a feladatot kapja, hogy egy vörös hajú elf boszorkány kíséretében surranjanak el a járőröző repülőszőnyegek alatt, hatoljanak be az ellenséges vonalak mögé, és „semlegesítsenek” egy ifritet… Fürge Calver egy kínos gazdasági problémával kénytelen megbirkózni… Asslanthasi Aldyr birtokába vesz egy lakatlannak tűnő barlangot. Azonban a barlang mindennek nevezhető, csak épp lakatlannak nem…

Érdekfeszítő válogatás törpékről, trollokról,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

A művek szerzői: John Caldwell, Poul Anderson, Eric Muldoom, Daniel Duncan Parker, Anthony Sheenard, Tim Zocney, Colin J. Fayard, Allen Newman, Szendrei László, Robert Knight, Oszlánszky Zsolt, Szántó Tibor, Jeffrey Stone

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1998
458 oldal · ISBN: 9639110183 · Fordította: Erdő Orsolya · Illusztrálta: Zubály Sándor

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Zanbar>!
Nemes István (szerk.): Trollvadászok

Azok a ’90-es évek

Mikor rabolt a Whiskys, a Föld még a lábunk alatt maradt, mamut volt a mamut és a Cherubion egyik fénykorát élte.

Akkoriban rengeteg novellás gyűjtemény került piacra, legtöbbjük valamilyen jól kigondolt tematika/hangulat mentén, de voltak vegyesebb kötetek is. A Trollvadászok ilyen, mert egyszerre dolgozik könnyedebb, humoros történetekkel és borongós, szomorú mesékkel.
A teljesség igénye nélkül, van pár személyes kedvencem a műből.
A címadó Trollvadászok egy hanyatló törp település szorult helyzetét meséli el, melyben a tradíciók béklyózta lakóknak valami újjal kell előállniuk, ha nem akarnak trollvacsora lenni.
A homok óra árnyéka az elérő élettartamú fajok, Időhöz való különböző viszonyával és kérdéseivel foglalkozik.
A Gát az Időfolyón egy különleges „időutazást” mesél el, melynek hőse egész hányatatott élete ellenére is önfeláldozó tettre szánja el magát.
Végül pedig, a Nagy Csapat. Oh boy…azt kell mondjam, hogy a Nagy Csapat és egy későbbi antológiában megjelent Sárkánylátás az, amik talán a legnagyobb gyöngyszemei ennek az erának. A Nagy Csapatban van ötlet, maró humor, sablonokra építkező, mégis zseniális karakterek, olyannyira, hogy a bár maga a novella is szégyentelenül gúnyolja saját alap szituációját – a „nagy kincs utáni hajszát” közben simán túl nő azon és igazi etalonná válik, amit akárhányszor újra lehet olvasni és mindig szórakoztató lesz.

Szóval, ha valaki hozzá tud jutni, annak csak ajánlani tudom.

mcgregor>!
Nemes István (szerk.): Trollvadászok

Kiváló válogatás azoknak, akik szeretik a fantasy irodalmat. Sokszínű és jól megírt novellák, néhány kifejezetten humoros, mások olyan atmoszférát teremtenek, hogy játékokat lehetne építeni rájuk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
George R. R. Martin (szerk.): A Fekete Lap napja
Philip Athans (szerk.): A Vihartorony
Somogyi Gábor (szerk.): Árnyak az időn túlról
Kuczka Péter (szerk.): Cthulhu hívása
Robert E. Howard: Árnykirályok
Kornya Zsolt (szerk.): Carcosa árnyai
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai