Nemes István (szerk.)

Orktánc (Az ifjú Skandar Graun 2.) 22 csillagozás

Nemes István (szerk.): Orktánc

Orkok! Orkok! Orkok!
Grooms gyalázatos népsége. Életük rövid, ám lángoló. Worluk összes népe közül ők a legszívósabbak, a legigénytelenebbek, a legtermékenyebbek. Ha kell, szemetet zabálnak, rothadó húst, vagy ha a szükség kívánja, saját fajtájukat falják fel. Erősek, bátrak, kíméletlenek, elnyűhetetlenek. Istenük azt mondta nekik: „sokasodjatok, erősödjetek és készüljetek, hamarosan tiétek lesz e világ.”
És ők készen állnak. Várnak. Alattomosan. Akár a prédára leső farkasok.

John Caldwell címadó regényével együtt épp egy tucat izgalmas, fordulatos fantasy történetet olvashatunk e kötetben az ifjú Skandar Graunról, a költő Sánta Barghúlról, a kalóz Ordas Olekről, a rabszolga-kereskedő Sápadtszemű Rajidról meg a többiekről – a zord ork létről, a Káosz Világáról.

Eredeti megjelenés éve: 2008

A művek szerzői: John Caldwell, Raoul Renier, Douglas Rowland, Benjamin Rascal, Norbert Winney, Tim Morgan, Marco Caldera, Krysto Hans, Allen Newman, Eric Muldoom, Gabriel Wraith

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Budapest, 2008
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639566699

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

BiroG>!
Nemes István (szerk.): Orktánc

A Lélektáncban megindított történet pontosan ott folytatódik, ahol abbamaradt. A kicsi félork igen satyna és szerencsétlen, látszik, hogy sokat kellett edződnie. A légkör nagyon adta a megszokott káosz feelinget. Nagyon tetszett.
Alapvetőleg az antológiák és ezek a kisebb-nagyobb történetek nem szoktak tetszeni nekem. De itt szinte mindegyi magával tudott ragadni, illeszkedett a káosz ciklus hangulatához.
Vannak benne történetek, amik az Aranyváros legendája/ostroma c. regényekhez kapcsolódnak és a cselekmény után játszódnak, szal érdemes azokat előtte olvasni (nekem spec szerencsém volt, mert már letudtam korábban őket).

ChEebor>!
Nemes István (szerk.): Orktánc

Az ifjú Skandar Graun kalandjainak második része az Orktánc című kötet első regénye, de az egész könyv fenntart egy igen jó színvonalat. A könyv „hősei” az orkok, akik a Káosz világában minden brutalitásuk ellenére jópofa karakternek számítanak, így a könyv ellensúlyozza a Lélektánc komorságát is.

Veron>!
Nemes István (szerk.): Orktánc

Ha jól emléxem azért az összes novella elérte a közepes szintet:) Az Orktáncon kívül még Winney írása is jó volt, meg a Testcsere se rossz, csak kicsit kiszámítható… Összességében jó volt:)


A sorozat következő kötete

Az ifjú Skandar Graun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Ashley Carrigan: Igézők
Tanila Jensen: A félelem árnyai
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé