Nemes István (szerk.)

Mytheronból ​szeretettel 6 csillagozás

Nemes István (szerk.): Mytheronból szeretettel

Irzut ​Kemal Jaakhreddi, kathír herceg sok mindent megélt már. Harcolt Mish ostrománál a mishrének boszorkánykirálynője ellen, aztán a kán halálát követően száműzték őt, évekig kalandozott, míg végül keleten talált új hívatást a démonok irtására esküdött Nezuvián lovagok között. Kitanulta a szakmát, a kínzás és kegyetlenkedés legművészibb fázisait, gyarapította vagyonát és kiélhette legalantasabb ösztöneit is.
Ám azzal ő maga is tisztában volt, hogy mindezt nem művelheti a végtelenségig. Előbb-utóbb akad valaki, akinek szemet szúr… vagy aki az ő szemét akarja kiszúrni.
És bekövetkezett…
Valaki, valami titokzatos személy megrendelt számára egy halálos álmot az egyik legerősebb mytheroni egyháznál, egy gyilkos álmot, mely arra hívatott, hogy megpecsételje sorsát. Mely elől nem lehet kitérni, mely valóságosabb és szörnyűségesebb bármely ébrenlétnél.

Eric Muldoom és John Caldwell közös kisregénye mellett tucatnyi remek írás várja az olvasót, hogy kalandra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A művek szerzői: Eric Muldoom, Gabriel Sandstone, Benjamin Rascal, Craig McCormack, Tim Morgan, Dougal Glendower, Quintus Moreno, Norbert Winney, Székelyhidi Zsolt, Santorina Grey, Soren Ward

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Budapest, 2011
334 oldal · ISBN: 9789639566996

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

sicano>!
Nemes István (szerk.): Mytheronból szeretettel

A címadó történet sajnos túl rövid volt, és az amúgy sem vaskos antológia alig negyedét tette ki. Én alapvetően a worluki történetek miatt olvasom ezeket a könyveket és abból most itt keveset kaptam. Ráadásul úgy érzem lehetett volna jobb is, hiába tűnt izgalmasnak az alapsztori, és jól is indult, kissé belebonyolódott önmagába a történet, nekem túlontúl zavarossá alakult majd egy huszárvágással új megvilágításba helyezte a dolgokat és véget is ért. Nem volt rossz, de picit jobbra, többre számítottam. A többi történet nem is a Worlukon játszódott és nem is igazán fogott meg egyik sem, egyedül Soren Ward novelláját emelném ki, de számomra az is amolyan csak egyszer olvasós, a többi közül volt ami kimondottan untatott, igaz olyan is amit nem bántam meg, hogy elolvastam, de semmi extra. Rövidek, könnyen emészthetőek, némelyik egy kis csattanóval, de semmi olyan, hogy egy picit magamhoz kell térjek utána. Könnyed falatocskák, számomra kissé tucatírások. Így összességében kevesebbet kaptam ettől a kötettől mint amit vártam.

ChEebor>!
Nemes István (szerk.): Mytheronból szeretettel

(2018-as újraolvasás)

Egész jól sikerült gyűjtemény. Nagyrészt ismert történetek átértelmezését olvashatjuk, ez a fő téma, és persze mindezt a szokásos komor dark fantasy stílusban. Talán csak az első két mű témája más. Majdnem mind érdekes és olvasható, és a legtöbbnek akad egy kis csattanó a végére.

Dominik_Blasir>!
Nemes István (szerk.): Mytheronból szeretettel

Kimondottan szórakoztató és érdekes novellákat sikerült összeválogatni a kötetbe, s nincs is olyan erős hullámzás a színvonalát tekintve. Habár pont a címadó Mytheronból szeretettel című kisregény nem is nyűgözött le igazán, az utána következő elbeszélések között akadt nála emlékezetesebb is. Quintus Moreno Halmok c. története vagy Soren Ward: A halász és a tündér c. novellája mindenképpen a kiemelkedőbbek között van, de érdemes megemlíteni Benjamin Rascal vagy Székelyhidi Zsolt a kötetben szereplő művét is.
Az 'egy csattanós' történetek közül az Infernalizmus kezdőknek volt a kedvencem, de nekem szinte mindegyiknél az volt a határozott érzésem, hogy jóval többet is ki lehetett volna hozni az ötletes és humoros alaphelyzetből, mint az a néhány ezer karakter.
A kötet egyik gyenge pontja nálam Dougal Glendower: Robin Hood átírása, amelyben érezni lehetett a kellemes koncepciót, de a megvalósítása túl unalmasra és szürkére sikerült, noha a történelmi alap erősen behatárolta a szerző mozgásterét. A másik gyengébb mű a Vérmámor című novella, mely inkább a témája miatt nem tudott bennem megragadni – ez a fajta véres, erotikus urban fantasy-szerű hangulat sosem volt kenyerem.

Mindent összevetve azért egy kellemes antológia volt, többségében pozitív összhatású alkotásokkal, jól szórakoztam az olvasásuk közben.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-01-18+…


Hasonló könyvek címkék alapján

Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Nemes István (szerk.): Álomvarázs
Ripp Gábor (szerk.): Két világ határán
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Varga Tamás József (szerk.): Száznevű város
Szabó István Zoltán – Gaborják Ádám – Takács Gábor – Makai Péter Kristóf – Benkő Marianna (szerk.): Az atomkatasztrófa gyermekei
Burger István (szerk.): Galaktika 292 XL
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Pintér Bence (szerk.): A magyar fantasztikum helyzete