Nemes István (szerk.)

Káosz ​és rend 29 csillagozás

Nemes István (szerk.): Káosz és rend

Zvdegor Devzevor egy különös faj tagja: drelf – drének és elfek keveréke. Dorvdre Skjördben élt, az ősök palotájában, a harcművész zevorok között, s titokzatos mágikus erőit az ősök szellemeitől kölcsönözte. Ám két évvel ezelőtt sorsa komor fordulatot vett. Népét lemészárolták, városát lerombolták és felgyújtották. Zvdegor bosszúszomjasan veti magát a gyilkosok nyomába. Egyetlen társa az árnyéka: Árnyék, amely még a háborodott drelfnél is kegyetlenebb és irgalmatlanabb gyilkos…

John Caldwell új regénye, A halál árnyéka mellet Colin J. Fayard kisregénye és több mint féltucatnyi novella kapott helyet ebben a kötetben. Valamennyi történet Worlukon, a Káosz Világán játszódik, és remek szórakozást nyújt.

Eredeti megjelenés éve: 1999

A művek szerzői: John Caldwell, Colin J. Fayard, Oszlánszky Zsolt, Robert Knight, Szántó Tibor, William MacGregor, Eric Muldoom, Alec Norwood

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

Cherubion, Debrecen, 2006
394 oldal · keménytáblás · ISBN: 963956642X · Illusztrálta: Szendrei Tibor
Cherubion, Debrecen, 1999
394 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639110574 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

ChEebor>!
Nemes István (szerk.): Káosz és rend

Nem rossz, a nyitódarab tetszett, elég fordulatos történet, jónéhány meglepetéssel. De a kedvencem a Grooms ünnepe, ami egy ritka idióta történet. Ezenkívül még McGregor Titokzatos jégmágiája említhető meg, ami egy érdekes adalék a Cherubion-univerzumhoz. A többi inkább amolyan egyszer elolvasós, de azért nem mondanám, hogy egyiken se szórakoztam volna jól.