Nemes István (szerk.)

Démonok 16 csillagozás

Nemes István (szerk.): Démonok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lord ​Faide mindent elkövet, hogy hű sámánjai és varázslói mágiájának segítségével elfoglalja ellenségei várát. Ám nem is sejti, hogy miközben ő az utolsó ostromra készül, a világ primitív őslakosai az emberek elpusztítására szövetkeznek. És amíg az iszonyatos démonok hatásosak az emberek között, kudarcot vallanak az idegen lények ellenében… Robert Knight hőse életét veszti egy csatában. Ám számára az igazi szörnyűségek még csak ezután következik. Egy démonlord feltámasztja, hogy élőhalottként még egy esélyt adjon neki a valós életre… Vérszívó vámpír tartja rettegésben Pogron város lakosait. Néhány vakmerő kalandor elhatározza, hogy leszámol a szörnyeteggel. Ám még nem is sejtik, mennyi kínos meglepetés vár rájuk… Aldyr elf herceg egy ősi kushon temető után kutat, hogy kirabolja a rég elfeledett varázsló kriptáját. Csakhogy ezt a sírt lidércek és démonok védelmezik… Fürge Calcer elvesztette egy ujját és a gyűrűjét; mindenéből kiforgatták. Azt hiszi, ennél mélyebbre már nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1995

A művek szerzői: John Caldwell, Jack Vance, Liam Strong, Robert Knight, Szélesi Sándor, Eric Muldoom, Szendrei László, Raoul Renier, Arthur Philip Feist, Mark Shadow, Jeffrey Stone

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1995
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637841547 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

ChEebor>!
Nemes István (szerk.): Démonok

Nem mindegyik sztori telitalálat, de azért a korabeli Cherubion-kötetek közül egy jól sikerült darab. Inkább a komor szituációkon van a hangsúly, ha nem is hátborzongató, de sok esetben kifejezetten kemény alkotások születtek. No persze nem kell megijedni, humor is van bőven (pl. az első történetet alighanem mindenki látta már valahol, elvégre az elég fontos állomása Nemesék univerzumának).

elegos7>!
Nemes István (szerk.): Démonok

A címadó kisregény a kétbalkezes Trigal Mardek varázslóinassal szenzációs, a szerző egyik legjobb humoros írása, amely számos későbbi Káosz-regény alapját képezi.

Eric Muldoom: A Legendák Könyve című novellája pedig az első írás Ammerúnia világán.

Hannibal_Lector>!
Nemes István (szerk.): Démonok

Azt hiszem ebben volt benne a szörnyűséges Toyota démonos novella. :) Pusztultunk a röhögéstől. :) menetközben jön rá az ember, hogy a barbár egy autóval harcol a sivatagban. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén>!

A démon a madárkalitka innenső oldalán állt, és apró kezeivel a rácsát markolta.
– Meghalt a nyomorult – ismételte szenvtelenül. – Úgy kell neki!

40. oldal

>!

Az utcákon egyre kevesebb ember, és egyre több nikolita sétált. A lángjukat vesztett, füstölgő fáklyák alatt, a sarkok, hidak sötétjében éjjeli lények suhantak el.
A csatornák felszíne enyhén remegett, mintha az éj hűvöse borzolná a vizet. De nem, a felszín alól buborékok szálltak fel, egy ideig a magasban lebegtek, aztán visszahulltak a vízbe.
– Mi ez? – kérdezte Monas apó.
Kenet beleszagolt a levegőbe.
– A sellők virágport gyűjtenek. Feltámadt a nyugati szél.
Monas apó csak ekkor érezte meg az illatok finom árnyalatát, és figyelt fel az est simogató csendjére.

197. oldal, A lantos (Cherubion, Debrecen, 1995.)

>!

A közeli óceán vízpárát bocsátott a város fölé. Az apró cseppeken megült a virágpor, és a szellő fölhajtotta őket a magasba. Kupolát alkotva lebegtek a város felett. Amikor a hold felkelt, szivárványhíd nyílt meg az égen, s enyhe ívben hajlott rá a városra. Ahogy a hold feljebb hágott, a szivárványhíd egyre inkább a fényudvarává formálódott át. A szellő megtáncoltatta a vízpermetet, és a hold fényétől színes cseppecskék, mint megannyi fénylő gyémánt ragyogott az égen.

197. oldal, A lantos (Cherubion, Debrecen, 1995.)

>!

Monas apó mellett egy árny ért földet. A hópehely puhaságával érkezett meg a magasból. A varázsló melléig ért, ember formája volt, de az embernél jóval törékenyebb alakja más élőlényt sejtetett. Monas apó nem jól látta a gyenge fényben, de érezte a különlegességét.
Az alak ellibbent a kocsma felé.
– Egy nikolita – intett utána a Lantos. – Este jönnek elő. Könnyűek, mint a szél.

196. oldal, A lantos (Cherubion, Debrecen, 1995.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Burger István (szerk.): Galaktika 293.
Burger István (szerk.): Galaktika 292 XL
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
Baranyi Gyula (szerk.): Atlantisz 8.
A kőbe zárt kard
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 12.
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Jonathan Strahan (szerk.): Sárkányok könyve
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10