Nemes István (szerk.)

Boszorkányok 16 csillagozás

Válogatott fantasy novellák és kisregények
Nemes István (szerk.): Boszorkányok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mácsonya ​egy napon megdöbbenve tapasztalja, hogy szomszédja akadt, Iszalag, egy másik erdei boszorkány. Mácsonya jégesőt küld új szomszédja gyógynövény-ágyásaira, Iszalag pedig válaszképpen viharral szaggatja cafatokra Mácsonya kiteregetett ruháit… S ezzel kezdetét vette kettejük közt az a tréfálkozás, mely hamarosan véres háborúba torkollott… John Caldwell telivér ork hősnője, Alejka Gavaj kellemetlen terhet hordoz magán, egy boszorkány átkát, mely pokollá teszi az életét. Ezerszer elátkozta már azt a pillanatot, amikor falánk módon felfalta a boszorkány macskáját… Raoul Renier történetében Roderico Tedeschi apja halálával a város urává válhatna. Csak egy bosszantó apróság akadályozza ebben: hogy ő másodszülött, s a bátyja még él, legalábbis egyelőre… Thomarr, Liam Strong novellájának harcosa behatol egy ősi kapu mögötti, tiltott területre, s ott a végzetével találkozik… Fürge Calver jó szerencséje leáldozóban van, csaknem minden kincsét elveszíti, már csak egy esélye marad,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1995

A művek szerzői: John Caldwell, Robert Knight, Arthur Philip Feist, Liam Strong, Raoul Renier, Novák Csanád, Szélesi Sándor, Gáspár Péter, Garry Hamilton, Robert E. Howard, Szendrei László, Jeffrey Stone

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1995
334 oldal · ISBN: 9637841490 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Népszerű idézetek

Aligabacs>!

A boszorkányok gyakran elevenítettek meg kősziklákat, hogy azután minimális értelemmel ruházzák fel őket, majd valamiféle torz teremtményt formáljanak belőlük, s így a kő tökéletes őrré válhasson. Miután ezek a lények képesek voltak ismét felvenni az eredeti szikla alakjukat, így közönséges halandó számára mindaddig láthatatlanok maradtak, amíg valaki át nem lépte azt a láthatatlan határt, ami aktivizálta a sziklaőrt. Ilyenkor a szikla megelevenedett, és a mágiával elrejtett lény megpróbálta elpusztítani a betolakodót. Általában sikerrel, hiszen a szikla keménységű bőrt átütni közönséges fegyverekkel szinte lehetetlen volt; talán csak a törpéknek lett volna esélye a sziklaőrrel szemben.

Robert Knight: Boszorkányok

Nemes István (szerk.): Boszorkányok Válogatott fantasy novellák és kisregények

5 hozzászólás
Hush_Campo>!

– Csak egy egyszerű béka volt, amit valami nagytestű állat eltaposott!
– Nem egyszerűen eltaposták! – szögezte le a tündér. – Egyszerűen elvették tőle egy fontos jellemzőjét, a térbeli kiterjedését. Mindenkinek van szélessége, hosszúsága és magassága. Nos, ennek a varangynak ez utóbbi hiányzott. Olyan volt, mint egy rendkívül élethű rajz… nem volt magassága!

Nemes István (szerk.): Boszorkányok Válogatott fantasy novellák és kisregények

Hush_Campo>!

A Tedeschik között létezik egy kimondatlan megállapodás, amelyhez nemzedékek óta tartja magát a család apraja-nagyja. A kisebb, mindennapos vétkeinket meggyónjuk a lelkiatyánknak, elvégre keresztények vagyunk; ám a főbenjáró bűnök alól nem keresünk feloldozást.

Nemes István (szerk.): Boszorkányok Válogatott fantasy novellák és kisregények

Aligabacs>!

– Már megint ez a féktelen mohóság! – intette az öregasszony. – A belességed vitt a vesztedbe, ne feledd! Én jó szándékkal adtalak boszorkány tanoncnak a nagyhírű és nagytudású Kamaly Gothriedhez, és csak a belességednek köszönheted, hogy elzavart magától és dühében átokkal sújtott. Mi a fenének kellett megzabálnod a kedvenc macskáját?

John Caldwell: A boszorkány átka

Nemes István (szerk.): Boszorkányok Válogatott fantasy novellák és kisregények

2 hozzászólás
Aligabacs>!

A boszorkány egy villámgyors mozdulattal elkapta a fájdalomdémont, és szakavatott kézzel összehajtogatta, majd egy rövid, hangos kiáltással elhajította.

Robert Knight: Boszorkányok

Nemes István (szerk.): Boszorkányok Válogatott fantasy novellák és kisregények


Hasonló könyvek címkék alapján

A kőbe zárt kard
Robert Silverberg (szerk.): Legendák
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Ruby Saw: Beleszeretni
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft legjobb művei
Ray Bradbury: Gyógyír búskomorságra
H. P. Lovecraft: Cthulhu hívása
Burger István (szerk.): Galaktika 299.