Nemes István (szerk.)

A ​Káosz hősei 23 csillagozás

Nemes István (szerk.): A Káosz hősei

Szedett-vedett, különös társaság gyűlt össze azon a végzetes estén a kirovangi Fekete Sas fogadóban.

Arachar, az izgága törpe
Telkontar, a félelf erdőjáró
Valdemar, a titokzatos elf harcos
Nicolaus, a druida
Kvanar, Nicolaus testvére
Felius atya, Ottomár papja
Yamael, a félork orgyilkos
Vrun, Yamael féltestvére
Yutakil Obragon, az ifjú varázsló
Szépséges Siliana, a komor lovaghölgy
Norcas, az illuzionista
Marléna, a tolvaj tündelány…

Együtt indultak utolsó nagy kalandjukra Yvorl félork harcos-papjával, nem sejtve, hogy a Két Lábon Járó Pestis lesz az útitársuk, aki a végzetükbe vezeti őket.

Kik voltak ők? Honnan jöttek? Hová tartottak? Miféle sötét múlt elől menekültek?
E kérdésekre kaphatunk választ
John Caldwell, Susan Salina, Allen Newman, Douglas Rowland, Robert Knight, Wayne Forrester, Colin J. Fayard és Bán Mór
írásaiból

Eredeti megjelenés éve: 2004

A művek szerzői: Susan Salina, John Caldwell, Allen Newman, Douglas Rowland, Robert Knight, Colin J. Fayard, Bán Mór

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2004
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639566101

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Nemes István (szerk.): A Káosz hősei

Előljáróban annyit elmondanék, hogy nem mondanám ezt teljesen előzménykötetnek. Egy-két sztori valóban adott érdekes adalékot a szereplőkhöz, de a többség inkább egy random kaland volt a kirovangi találkozás előtt.
Susan Salina & John Caldwell: MERGENOS ÁLMAI – Marléna és Norcas története: Marléna nem volt épp a szívem csücske, így kíváncsi voltam mit is hozott össze az írópáros. Nos, kellemesen csalódtam, az elején még kissé „ebből mi sül ki” sztoriból egy jó kis kalandot kaptam egy valóban érdekes fordulattal a végén. Pluszpont A Káosz virágaihoz való kapcsolásért.
Allen Newman: CSEND ÉS HÓ ÉS HALÁL – Telkontar története: No, ez a fentebb emlegetett random kaland kategória. Egy varázsló egy ellopott ékszert kajtat, a tolvajok követéséhez Telkontar segítségére is szükség lesz. A sztori tartalmazott pár érdekes fordulatot, Valdemar is felbukkant, de egyébként semmi extra.
Douglas Rowland: HARAG – Arachar története: Rowland elég jól bánik a törpékkel, így sejtettem, hogy ezen a téren ill. vérben és belsőségben nem lesz hiány. Hát úgy is lett. :) Arachart és két társát büntetésképp egy másik törpe uralkodóhoz küldik követségbe, ám útközben egy üldözött törpeklán tagjába botlanak. A sztori végül ekörül a klán körül bonyolódott, jó adag akcióval megspékelve, és végül Arachar vezetéknevének eredete is kiderült.
Wayne Forrester: SÖTÉT SZEMEK PILLANTÁSA – Yamael története: No, újabb random kaland, Yamael yumadáni viszontagságairól. Azt hittem legalább a testvére felbukkan, de nem… Egynek jó volt ez is, volt pár csavar a sztoriban.
Robert Knight: BIZONYOSSÁG – Nicolaus és Kvanar története: A testvérpáros az Életfát keresi. Utuk egy templomromhoz vezeti őket, ahol egy kívánság teljesítő kúttól remélnek választ. Afféle fantasybe oltott Indiana Jones-kaland (de komolyan!), megspékelve élőholtakkal. Plusz kiderül, miként tett szert Nicolaus Kvoxra.
Colin J. Fayard: ALKONY – Felius atya története: Fayard műveinek általában megvan a maga egyedi hangulata, ezúttal sem volt másként, de ezt nem negatívumként említem. A többi sztoritól eltérően ez spoiler játszódik, és kiderül belőle, miként is lett Felius az a kissé iszákos, egyszem Ottomán-pap, aki a fogadóban a társasághoz csatlakozott.
Bán Mór: A HOLTAK HÍDJA – Siliana és Yutakil története: Az utolsó történet Siliana és Yutakil megismerkedését mutatja be. Előbbi egy átkozott család sarja, akiknek 100 évig egy hidat kell őrizni, melynek túloldaláról az élőhalottak nem épp barátságos seregei akarnak beutazási kérelmet kérni. A 100 év a történet kezdetén épp letelőben van, de persze a befejezésig lesz még pár csavar. Hangulatilag kicsit kilógott nekem Worlukból (leginkább az élőholtak ábrázolása végett), de egyébként klassz kis kötetzáró volt

>!
Cherubion, Debrecen, 2004
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639566101
GumiApo_Tóth_Péter>!
Nemes István (szerk.): A Káosz hősei

Néha kicsit zagyva. Van ami nagyon elrugaszkodott a világ hangulatától, de összeségébén egy remek kötet ami sokat elárul a háttérben megbujó dolgokról. Remélem lesz még ilyen.

Ildó>!
Nemes István (szerk.): A Káosz hősei

Két történet tetszett igazán: a Mergenos álmai és A holtak hídja. A többivel nagyon lassan is haladtam, talán azért, mert azok nekem már túl fantasy voltak. :)

Veron P>!
Nemes István (szerk.): A Káosz hősei

Nekem bejött, jó volt olvasni a szereplőkről:) Aztán lehet újrakezdeni a Káoszt, hogy most hogy is volt?:) Kár, hogy Valdemar lemaradt:(


Népszerű idézetek

Ildó>!

Titokzatos madár a szerelem – magyarázta Marléna kedvesen. – Néha éveken át köröz fölötted, máskor meg egyből a válladra száll.
– Vagy egyenesen a fejedre szarik. – vetette oda rettentő durván Norcas, és sötét szemében csalódott lángok lobogtak.

63. oldal

Beja>!

Trialcor szorgos népe tébolyodott, felszabadult mámorban ünnepelte Nyárközép napját e nevezetes esztendőben.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Nemes István (szerk.): Álomvarázs
Ripp Gábor (szerk.): Két világ határán
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Varga Tamás József (szerk.): Száznevű város
Szabó István Zoltán – Gaborják Ádám – Takács Gábor – Makai Péter Kristóf – Benkő Marianna (szerk.): Az atomkatasztrófa gyermekei
Burger István (szerk.): Galaktika 292 XL
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Pintér Bence (szerk.): A magyar fantasztikum helyzete