Nemes István (szerk.)

100 ​mini fantasy történet 17 csillagozás

Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

Rátarti démonok, pórul járt varázslók, pökhendi lovagok, éhes sárkányok, még éhesebb orkok, csintalan tündérkék, vérszürcsölő vámpírok, üvöltő farkasemberek, zörgő csontvázak, barbárok, fagyóriások, harcosok, tolvajok, papok, kalandorok…
Száz mulatságos történet, száz különböző sors, száz apró tragédia. Egy csokorravaló színpompás virág, könnyed szórakozás, kellemes kikapcsolódás. Remélhetőleg mindenki talál köztük kedvére valót bőven, amelyek elgondolkodtatják vagy mosolyra fakasztják, s felderítik napjait.
Az Orisis Könyvek sorozat 100. kötetét tartja a kezében az olvasó, amely ugyanannyi írást tartalmaz, mint ahány kötet a sorozatból megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2003

A művek szerzői: Benjamin Rascal, Norbert Winney, Douglas Rowland, Allen Newman, Bán Mór, Eric Muldoom, Gabriel Wraith, John Caldwell, Ralph Baxter, Robert Knight, Lizard Johnson, Krysto Hans, Gabriel Sandstone, Bertram Thomas McDowell, Peter Sanawad, Daniel Duncan Parker

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2003
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346810

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

Kölyökkorom egyik számtalanszor újraolvasós kedvence, tizenévesen imádtam. Igazi kis gyöngyszemgyűjtemény, ha az ember laza, humoros kis szösszenetekre vágyik. Egy csomóra emlékszem belőle a mai napig is (pl.: Bánjunk jól a macskával, Napfogyatkozás). Valamelyik költözés során elkallódott, de a múltkor a könyvtári leárazáson sikerült újra beszereznem mélyen áron alul. Aligha tudták a könyvtárosok, hogy micsoda kincset sóznak el bagóért, de mindegy, kihasználtam az alkalmat és lecsaptam rá – azóta újra itt díszeleg a polcon.
Kéne manapság is több ilyen, igazi kis lazulós, vagány darab.

P_A_Doorman>!
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

Kamaszkoromban olvastam első alkalommal ezt a kötetet. Akkor csak úgy levettem a polcról. Nagyképűség lenne azt mondani, hogy minden történet régi ismerősként köszönt vissza a kötet lapjairól. De annyi bizonyos, hogy nem egy történet megmaradt az emlékezetemben. A száz történet önmagában is értelmes lehet, de annak ajánlom igazából ezt a kötetet, aki legalább a Káosz-ciklus első pár kötetét olvasta. De igazi unaloműzőnek is jó lehet ez a kis novelláskötet, mely képes szórakoztatni, s kiragadni a „dolgos hétköznapokból”. A kötetről írt bejegyzésemet elolvashatjátok a Smoking Barres blogon: https://smokingbarrels.blog.hu/2020/10/09/konyvkritika_…

arsenal0522>!
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

Ez a fantasy rajongók számára készült egypercesek könyve (amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, addig múlassuk az időt trollokkal, sárkányokkal, boszorkányokkal).
Vannak benne gyengék, de vannak nagyon jók is, az Ajándék sör visszajár című novelláért külön egy hatalmas pacsi az írójának, az egy zseniális sztori,aki ott volt anno a teljes napfogyatkozásnál a Balatonnál, az mindenképp olvassa el (ha még nem tette meg)!

amedeclair>!
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

Sok jó történet volt benne. A rosszak meg inkább viccesnek tűntek a sok helyesírási hiba miatt.

Gedi>!
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet

fentezis időszakomban vettem, olvastam, és szerettem.. ennél mélyebben sosem merültem el a fantasyvilágokban :D maradt nekem Tolkien ;)


Népszerű idézetek

Veron P>!

Krysto Hans
HIRDETÉS A HYSPORNISI APRÓBAN
Nekrofil fiatalember keresi fiatalos, jól ápolt, nem túl egoista vámpír barátnőjét. Zombik és kalandor ghoulok kíméljenek!
Jelszó: télirózsakehely

228. oldal

P_A_Doorman>!

– Tudod – szólalt meg nagy sokára Tukk – , lehet, hogy Yvorl nem is más, csak a beseggelt Mark’yhennon…

99. oldal – A mennyei igazság (Cherubion Kiadó 2003)


Hasonló könyvek címkék alapján

Vancsó Éva (szerk.): Ajtók és átjárók
Raoul Renier: Setét álmok
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019
Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek
Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság