Vadak ​között (Zuhanás... 3.) 30 csillagozás

Nemere István: Vadak között

A száműzött Oban Dorg felesége, Letta a Földre utazik, hogy kieszközölje férje felmentését. Itt azonban titokzatos erők az életére törnek. Valakik mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy bebizonyítsa férje ártatlanságát. Ezek az erők még ikerfiai elrablásától sem riadnak vissza.

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Népszava, Budapest, 1987
214 oldal · ISBN: 9633224829 · Illusztrálta: Vass Mihály

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
szilva81
Nemere István: Vadak között

Nem, nem és nem! Nem akarom, hogy így legyen vége ennek a résznek, amiben bőven volt izgalom, remény és fájdalom. Ez a rész nagyrészt a Földön játszódik és igazi krimi szálon fut a cselekmény. De a vége nagyon sokkoló!
És most hogy lesz tovább?

>!
Szédültnapraforgó
Nemere István: Vadak között

Ebben a részben Letta és az ikrek elutaznak a Földre, hogy elintézzék férje (Oban Dorg) felmentését. Sajnos folyamatos falakba ütköznek, míg végre sikerül pontot tenni az ügy végére Nara, Ahmed és Ronald segítségével.
Érdekes volt olvasni, hogy 2443-ban járunk, XXV. század, videotelefonálnak egymással – ami már nem újdonság most sem :) De amikor Nemere megírta a könyvet, azért akkor még nem tudtuk, hogy mekkorát fejlődik huszonév alatt a technika.
A történet vége nem happy end, ugyanis mikor Letta visszatér a Trendal-ra, spoiler

>!
ChEebor
Nemere István: Vadak között

A könyv elvileg egy nagyobb sorozat része, de önállóan is teljesen értékelhető alkotás. Nemere István jövőbeli világa nagyon érdekes – egyfajta félkész utópia, ahol már-már kialakulóban van az emberi harmónia és a tökéletesen, nem diktatorikusan létrejövő egység, ám a világot még fenyegetik bűnözők… És ennek a regénynek pont ez a témája. Igazi thriller, sok izgalommal, kalanddal, rejtélyes rosszfiúkkal és egy kompetens, de gyanús segítővel. Azt hiszem, nem érdemes különösebben vázolni a fordulatokat, mégiscsak igazi Nemere művel van dolgunk. A vége kicsit váratlan volt, de legalább ez is működőképes megoldás. Én mindenképp ajánlom, bár ha valaki már ismeri az író műveit, az maga is tudja, mire számíthat.

>!
Mwokar
Nemere István: Vadak között

Vitán felüli, hogy Nemere nagyon tud mesélni… ifjúsági regény, és annak is véleményem szerint a jobbjai közé tartozik. De tényleg nem tudom, miért jelentett ez anno (1987-ben) nekem -mint 12évesnek- olyan sokat … abban az időben, „az aranykorban” :)) … az erőszak, az emberek, a társadalom sötét oldala nem volt jelen a hétköznapokban… ezért kitágult pupillával faltam ezt a történetet. Erre kristály tisztán emlékszem! … most újra olvasva, igazából … leírhatatlan az érzés, mennyit változott azóta minden … ehhez újra kell olvasnia, annak aki anno olvasta, és emlékszik is rá milyen élmény volt akkor olvasni.
Szomorú, … de jó érzés (hogy anno ez a részem volt, hogy részese voltam). Nem bántam meg az újraolvasást.

>!
biktop P
Nemere István: Vadak között

Érthetetlen módon az író a könyv vége felé (206. oldal) azt állítja, hogy még mindig várjuk a kapcsolatfelvételt az idegenekkel, holott a sorozat első könyve eleve egy idegen fajról szólt. De ha az olvasó nem is ismerné a sorozat többi részét, még ebben a könyvben kitér az idegen fajra (214. oldal).


Népszerű idézetek

>!
Beja

Az űrhajó szinte a semmiből bukkant elő.

(első mondat)

>!
Beja

Elektronikus érzékelők az ablakok mellett – fényes betörésbiztosító berendezések, vetített tájképek, minden falon valamilyen szerkezet. A tájképeket egyetlen gomb érintésével változtatni lehetett. Videó és tévé, lézerhangjátszó… Letta leült egy kényelmes bőrfotelbe. Felbukkant egy férfi is, kopaszodott és ráncok szabdalták a homlokát. Emiatt koránál jóval idősebbnek látszott, pedig egyidős lehetett a feleségével.

49. oldal


A sorozat következő kötete

Zuhanás... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Láng Attila D.: Nicky
Vladimir Nabokov: Ada
Ian McDonald: Luna – Újhold
Jussi Valtonen: Nem tudják, mit cselekszenek
Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!
Zsoldos Péter: A Viking visszatér
László Endre: Szíriusz kapitány és Csillaglány
Szathmári Sándor: Kazohinia