Titkok ​könyve 44 csillagozás

Nemere István: Titkok könyve Nemere István: Titkok könyve Nemere István: Titkok könyve

Fantasztikus kérdőjelek. Nemere István könyveiről – pedig szép számmal írt science fictiont, politikai krimit, ifjúsági regényt – nem olvastam még szakértő kritikát. A „szakma” észre sem veszi. Gondolom, nem a személyének vagy a műveinek szól ez a semmibevétel, hanem az általa művelt műfajoknak, hiszen tucatnyi jó író jár hasonló cipőben. A többiektől abban különbözik Nemere, hogy „mellesleg” újságokban, folyóiratokban is publikál, mintegy kipróbálva a valóság meghökkentő töredékeit későbbi novellái, regényei megírása előtt. S lássunk csodát: alig emlékszem olyan publicisztikára, ami ne kavarta volna fel az indulatokat. Ádáz sajtóviták robbantak ki jónéhány cikke után, akár a mentőkocsik „sebességéről” írt (Élet és Irodalom), akár a kisvárosban élők hátrányos helyzetéről (Új Tükör).

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Kódexfestő, 2014
204 oldal · ISBN: 9789632380896
>!
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635712197
>!
196 oldal · ISBN: 9635711425

Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Roszka 
Nemere István: Titkok könyve

Másodszor olvastam. Olyan dolgokat feszeget, ami zsenge fiatalságomban engem is nagyon érdekelt, és ez nem is múlt el. Még mindig van benne számomra döbbenetes dolog. Jó néha az ilyeneket is elővenni, hogy vajon mi is változott azóta, vagy kiderült e már valami róluk.

>!
vándorlólélek
Nemere István: Titkok könyve

Akkor, gyerekként lenyűgözött Nemere bácsi ezen könyve. A régi énemhez igazítom a csillagozást, ha most olvasnám, nem vagyok biztos benne, hogy 1 csillagnál többet adnék neki.

>!
metahari
Nemere István: Titkok könyve

már maguk a kérdések is figyelemre méltóak, vajon honnan jönnek, micsoda észjárás kell ehhez? az adott válaszok mindenképpen utánajárásra ösztönöznek, vagy legalábbis nyitottabb szemre a világban. a tévékorszak szellemi rágógumija helyett érdemes legalább egyszer belelapozni.

10 hozzászólás
>!
Annie_Lange
Nemere István: Titkok könyve

Az összeesküvés-elméletekkel egyfajta love-hate kapcsolatban állok; imádok olvasni róluk (főleg, ha olyan jól vannak megírva, mint tiboru és Nemere munkái), és pár pillanatra elhinni, hogy mi van ha…, miközben nem lennék képes tényleg elhinni.
Mindenesetre szerintem sokat elmond a műről, hogy a példányom gyakorlatilag lapokra esett szét a gyakori olvasástól.

>!
Péter_Szombati
Nemere István: Titkok könyve

1986-ban ez a könyv nagyot szólhatott, most már annyira nem aktuális jelenségeket tárgyal, de sok kérdést feltesz, amire máig nincs válasz. A megszokott tárgyilagos és időnként spekulatív Nemere-stílusban íródott :-)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Randles – Paul Fuller: Gabonakörök
Charles Berlitz: Nyomtalanul
Philip J. Corso – William J. Birnes: A roswelli titok
A huszadik század rejtélyei
Hargitai Károly: Társbérlők a naprendszerben?
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legtitkosabb X-aktái
Földönkívüliek
Bohumil Vurm: Európa titkos története
tiboru: Konteó 1.
Krekó Péter: Tömegparanoia