Szomszédom ​a halál (Daniel Skagen-Monti 8.) 3 csillagozás

Nemere István: Szomszédom a halál

A ​népszerű kalandhős – Daniel Monti – újabb akcióba kezd. A sorozat legújabb kötetét tartja kezében a kedves olvasó.
Ez az eddig még soha meg nem jelent folytatás talán mind között a legizgalmasabb! Monti ismét hihetetlen kalandokba keveredik. Egyik kutyaszorítóból a másikba kerül, ám a tőle megszokott módon, rendre kivágja magát…?!
– Csak akkor beszélsz, ha kérdezlek – sziszegte Mulani. – És ha nem válaszolsz, vagy hazudsz, Lirra asszony bánja.
Tudtam, nem habozik addig verni egy nőt is akár, amíg az bele nem hal. Errefelé ez így szokás. Mulani elégedetten vigyorgott:
– Hamar elkaptalak, igaz? Nem tudtad, hogy a bátyám, a másik Mulani a titkosszolgálat vezetője? Tőle tanultam a módszereimet, he-he.
– Hogyan jutottál a nyomomra? – kérdeztem.
Nyílt kártyákkal kell játszani. Ezek itt nem készítenek hangfelvételt, jegyzőkönyvet, vagy ilyesmit. Meg kell tudnom, mi a céljuk és meg kell akadályoznom, hogy… élve hagyják el ezt a házat! Csak így… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

Pallas Antikvárium, Gyöngyös, 2004

Carsi>!
Nemere István: Szomszédom a halál

Röviden, tömöen: ezekkel a franciákkal mindig csak a baj van.

Meglepően rövid és eseménytelen könyv. Megbízás, mennek, teljesítenek, jönnek, egy kis fennakadás, aztán győznek. Semmi extra.

De végig azon agyaltam, hogy honnan lett köztudomás, hogy a halott Skagen azonos az élő Montival? A plasztikai műtét ellenére miért ismeri fel mindenki?
Valaki, aki olvasta segítene ezeket megérteni?

~ ~ ~ ~ ~
Up date:
Tekintve, hogy a sorozatnak ez az utolsó Daniel könyve, már nem is zavar, hogy annyira hajazott az első kötet cselekményére (noha annál jóval egyszerűbb). Tetszik, hogy úgymond keretbe foglalta Nemere Daniel kalandjait. Jár a pacsi! De a plusz * nem.

Daniel Skagen-Monti sorozat · Összehasonlítás