Szerelmem, ​Hitler 6 csillagozás

Nemere István: Szerelmem, Hitler

Adolf Hitler életében két nő játszott igazi szerepet. Az egyik fiatal unokahúga, akit perverz szexuális játékokra kényszerített, akit zsarolt és kihasznált és aki végül rejtélyes körülmények között életét vesztette a leendő diktátor lakásában. Róla is szól ez a könyv.
A másik nő Eva Braun volt, az a titokzatos, bár egyszerű lány, aki tizenhat éven át volt a férfi szeretője, de akinek a létezéséről alig néhányan tudtak a nácik uralta Harmadik Birodalomban. Hitler sohasem akart megnősülni, halála előtt pár órával mégis feleségül vette Evát. Hitler impotens volt, úgy igazán nem tudott nőket szexuálisan szeretni – Eva azonban ennek ellenére oly sokáig a szeretője maradt.
Mi kapcsolta össze ezt a két embert? Miféle szerelem volt ez – ha egyáltalán az volt? Milyen gondolatok és szándékok mozgatták Hitlert, amikor viszonyt kezdeményezett a tizenhét éves bolti eladólánnyal? És miért áldozta fel magát Eva egy olyan férfiért, akit a fél világ inkább tartott sátánnak, mint embernek…?

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Anno, Budapest, 2004
200 oldal · ISBN: 9633753112

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nitucee>!
Nemere István: Szerelmem, Hitler

Hát ez valami katasztrofális stílusban írodott. Ráadásul más nőkről több szó volt mint Evaról. Kb semmit nem tudtunk meg róla. Ja de hogy butácska volt. Állítólag. De ez legalább 20 alkalommal szerepelt. Soha többé nem olvasnám el, akkor se ha fizetnének érte.

Dreamlandia>!
Nemere István: Szerelmem, Hitler

Hiánypótló könyv, amiből megismerhetjük Hitler legféltettebb titkait is. Amit nem tudok eldönteni h ebből az egészből mennyi a fikció és mi alapul tényeken, mivel az író rengeteg fantasztikus regényt is írt. Amit Hitler szexuális ügyeiről és testi állapotáról írt én ennek ellenére alapnak veszem, mert hihető és sokmindent megmagyaráz. Érdemes elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lynn Picknett – Clive Prince – Stephen Prior: Kettős mérce
Földi Pál: Hitler, a hadvezér
Ormos Mária: Mussolini
Palásti László: A bori halálút regénye
Klaus Mann: Mephisto
Klaus Mann: Mefisztó
David Cesarani: Eichmann – Élete és bűnei
Temesy Győző: Országgyarapító Horthy Miklós
France Bevk: A föld sója
Gusta Fučíková: Hat év a pokol tornácán