Őrült ​regény 6 csillagozás

(Nemere leleplezi Nemerét)
Nemere István: Őrült regény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ilyen ​még nem volt! Nemere István, az élő legenda, több mint 650 kötet szerzője, megalkotta Nemere Istvánt, a szuperhőst!
Az író egy napon bevonul egy elmeklinikára, melynek küszöbét azonnal ostromolni kezdik addig csendben lapító rosszakarói. Nyomában a CIA, a KGB és a Moszad emberei, egy rettegett médiacápa, egy afrikai ország bérgyilkosai, a bulvársajtó levakarhatatlan firkászai a regényben hemzsegő veszélyes arcok száma majdhogynem végtelen.
Felvetődik a kérdés: ki ez az ember, és miért akarják ennyien a vesztét? Író, kalandor, szélhámos vagy egyik sem? És vajon előző életeiben valóban volt-e lovag és gazember, indián és idegen bolygók lakója? Csakugyan képes manipulálni nemcsak az olvasók lelkét, de még az időt is?
A valóság és a képzelet határai összemosódnak e fiktív önéletrajzban, csupán egyvalami biztos: a szálak a megcsíphetetlen és legyőzhetetlen Nemere István kezében futnak össze Az események szélsebesen pörögnek, a szerző lubickol saját,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934129

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

White13>!
Nemere István: Őrült regény

Nemere István: Őrült regény (Nemere leleplezi Nemerét)

Nemere István életműve hatalmas – több mint 650 könyvet írt, de ilyet mint most, még sosem.
Humorban és cselekményben nincs hiány, könnyed kikapcsolódást nyújt a könyv, miközben egészen a végéig marad rejtély az olvasó előtt.

És a MAD NEMERE játék különösen poén, töltsétek le, és védjétek meg Nemerét az ellenségtől. :D
https://play.google.com/store/apps/details…

(hamarosan ios-re is)

juditti>!
Nemere István: Őrült regény

Nemere István: Őrült regény (Nemere leleplezi Nemerét)

Nemere István eme írása számos önéletrajzi elemet tartalmaz, ám semmiképpen sem nevezhető komplett önéletrajznak, vagy a hagyományos értelemben vett önéletrajzi regénynek. Nemere formabontó, ami nem meglepő, hiszen aki ismeri egy kicsit, tudja, hogy a szerző nem uniformizálható.
Persze, Nemerét mindannyian ismerjük, legalábbis mi, magyarok, akik szeretünk olvasni, aztán ebből a regényből rájövünk, hogy dehogy ismerjük. Tudjuk, hogy mindig meg tud lepni bennünket valamivel, ezért előre számítunk rá, hogy ne lepődjünk meg annyira, aztán elolvassuk az Őrült regényt és jól meglepődünk.
A történet izgalmas, mozgalmas, humoros, könnyen és gyorsan olvasható, ám kevésbé könnyen emészthető. Az olvasó bizonytalan, hogy mit higgyen el, miben kételkedjen, aggódjon-e valami miatt vagy csak mosolyogjon az egészen. Nemere folyamatosan a valóság és a fikció határán lebegteti olvasóját, miközben alaposan megtúráztatja a végtelen idő és tér dimenzióiban.
Sokan hajlamosak Nemere regényeire rálegyinteni, mintha az egész csak a „ponyva” kategóriába tartozna, mindenféle szépirodalmi érték nélkül, holott kifinomult, mégis szurkálódó humora, kifogástalan magyar nyelvezete, és az a határtalanul széles látókör, amivel rendelkezik mindenképpen elismerésre méltó. „Minél nagyobb lesz ismereteink gömbje, annál nagyobb felületen találkozik az ismeretlennel” – mondta nagyon találóan Tímár György. Nemere pedig ezt a gömböt tágítja minden egyes munkájával, mert nemcsak történetet mesél, de új ismereteket is ad, és új kérdéseket, új nézőpontokat ébreszt bennünk.
Szívből ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik ismerik, vagy ismerni vélik Nemerét, akik kedvelik az írásait, és azoknak is, akik nem, mert sose lehet tudni…

Ernőbá>!
Nemere István: Őrült regény

Nemere István: Őrült regény (Nemere leleplezi Nemerét)

Kalandos önéletrajz, egy kis adag (bár teljesen jogos) nagyképűsködéssel. Könnyed, olvasható, jó regény.

TeveLaci P>!
Nemere István: Őrült regény

Nemere István: Őrült regény (Nemere leleplezi Nemerét)

Ötletes, fordulatos könyv, Nemere István olvasmányos stílusában megírva.
A könyv fő poénja zseniális lenne, a könyv végéig rejtély maradhatna az olvasó előtt,
ha nem pont a fülszövegben lepleznék le.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Hamvas Béla: Karnevál
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Réti László: A hasonmás
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Darvasi László: A könnymutatványosok legendája
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben