Nincs ​idő meghalni (Nincs idő meghalni 1.) 14 csillagozás

Nemere István: Nincs idő meghalni

Budapest kellős közepén, a Nemzeti Bank előtt, különös módon gyilkolnak meg egy belga bankárt: fúvócsőből mérgezett tűt lőnek a nyakába. Lakos Donát az EURPOL-lal együttműködő budapesti iroda nyomozója, a szigorúan bizalmas nemzetközi ügyek specialistája alighogy belefog a nyomozásba, máris újabb áldozatról érkezik hír. Ljubljanában, hasonló körülmények között ölnek meg egy másik bankárt, nem sokkal ezután pedig Brüsszel legforgalmasabb pontján megtörténik a harmadik kivégzés. Donát a térfigyelő kamerák felvételeit elemzi, ingázik a három főváros között, de nem jut közelebb a megoldáshoz. Ám feltűnik neki, hogy a tettes minden helyszínen otthagyta sajátos „kézjegyet". Egy hárombetűs feliratot: ZVB. A nyomok végül Breznába vezetnek, ahol Donát mellé szegődik egy csinos helyi rendőrnő, Norina, aki egy nemzetközi bankellenes maffia ügyében nyomoz…

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
248 oldal · ISBN: 9789632933498
>!
Athenaeum, Budapest, 2014
248 oldal · ISBN: 9789632933429

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Petőfi Sándor · Arany János · James Bond · Johann Wolfgang Goethe · Rejtő Jenő · Jókai Mór


Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Olyan nem is tudom… volt itt minden, pörög is, mégis olyan, mintha csak összedobták volna rutinból. A vége mesésen hihetetlen… Egynek elmegy, ha más nincs a közelben, egy délutánt-estét megér, nem hosszú.
Talán lassú tűzön kellett volna, nem teljes lángon készíteni.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/07/nincs-ido-meghalni.html

2 hozzászólás
noemi81 I>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Nekem nem jött be. Már eleve az érthetetlen, minek bérelne az ORFK egy budapesti lakást egy kis csapat zsarunak a Teve Palotával szemben, ha a székházban mindenki elfér. De azt legalább díjazom, hogy nem próbálta meg kitalálni Nemere, hogy nézhet ki belülről, ha még nem látta.

Kogoro>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Két okból is kíváncsian kezdtem a könyv olvasásába. Nem olvastam még sok magyar krimit, Nemerétől pedig még semmit. Szerencsére a könyv jó választásnak bizonyult. Bár jobban szeretem a klasszikus „whodunnit” krimit, élvezetes és izgalmas volt ez a fajta történet is. Nem a rejtély megoldása teszi igazán érdekessé könyvet, ennél többet nyom a latba a pörgős cselekmény és a számos akciójelenet. A kisebb csavarok többé-kevésbé kikövetkeztethetőek, de így is belefutottam néhány meglepetésbe. Kellemes nyári kikapcsolódás a regény.

Haimanti>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Egyszer el lehetett olvasni. Bár jobb lett volna, ha például utazás közben olvastam volna, úgy nem tűnt volna ennyire elvesztegetett időnek.
Őszintén szólva az vitt végig a könyvön, hogy nem túl hosszú, emellett kapóra jön a kortárs magyar kihívásomhoz – ez minden érdeme.

timite>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Nem volt egy nagy durranás, a könyv közepe felé már sejteni lehetett, hogy mi lesz a csattanó, aminek az élét aztán sikerült szépen lekerekíteni a végén. „Egyszer meg lehetett enni.”

Sajtkukac94>!
Nemere István: Nincs idő meghalni

Az első Nemere-könyvem, és vegyes érzések maradtak bennem a végére. Egészen jó kis bűnügyi regény lett volna, de valahogy olyan „tipikus-magyar” klisés történet lett.
A szuperhős nyomozó, akinek elég, ha ránéz egy nőre, az már dobja is le a textilt. A szuperhős nyomozó, aki egyedül, fegyvertelenül is akár halomra gyilkol mindenkit, aki el akarja őt tenni láb alól. A szuperhős nyomozó, aki a magyar valóság ellenére sem csömörlött még meg a munkától 32 éves korára. Kicsit a Leslie L. Lawrence könyveket juttatta eszembe, ahol a menő macsó főszereplő leginkább az író felturbózott alteregójának hat.
Egyébként ha mindezektől elvonatkoztatok, akkor egy egészen szórakoztató és könnyen olvasható kis könyvecske ez, de azért örülök, hogy akciósan sikerült hozzájutnom még tavaly nyáron, mert a teljes árát nem éri meg szerintem.


Népszerű idézetek

nettikeee P>!

Arany, Petőfi, Jókai és a többiek. Válogatott gárda volt, és mind tudott írni! Hát, az fenomenális korszak lehetett, jutott eszébe többször is. Ki tudott úgy megverselni egy naplementét, mint Petőfi? Ki írta le a család estéjét Aranynál jobban? És egy tájat, egy völgyet másfél oldalon, ahogyan Jókai tette? Manapság már nincsenek ilyen írók. Ezek a maiak mind kontárok, vélte Balla, ezért nem is fárasztotta magát és a szemét a kortárs írók, költők műveivel.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arany János · író · Jókai Mór · költő · kortárs irodalom · Petőfi Sándor
nettikeee P>!

Egy pasas, akivel soha semmi nem történt az életben! Talán egyszer ötös helyett négyest kapott valamelyik tantárgyból, ez volt gyerekkorában a legnagyobb csapás, amit rámért a sors.

16. oldal

nettikeee P>!

– A parancs – az parancs, Vince fiam, avagy miként Goethe nyelvén mondják, Befehl ist Befehl.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Johann Wolfgang Goethe · német nyelv
nettikeee P>!

Robert sok halottat látott már, és egyik sem ágyban, párnák között, végelgyengülésben halt meg.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Petőfi Sándor
nettikeee P>!

– Értem! Az „odaküldött emberünk” egyszerre legyen diplomata, kötéltáncos, James Bond és a láthatatlan ember meglepően sajátos keveréke, igaz?

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Bond
nettikeee P>!

Paradox, hogy egy halott miatt jött ide, akinek már teljesen mindegy minden. De Donát a maga részéről még nem akart meghalni, neki tehát nem mindegy, mi történik.

63. oldal

nettikeee P>!

Ez még igazibb csók lett, mint az első ott, a lakás közepén, érkezésük után. Most már semmit sem szégyellhettek egymás előtt, furcsa is lett volna. A csókba tehát teljes önmagukat adták, benne voltak a reményeik, a szenvedélyeik, a szándékaik. Nagyon jó volt így feloldódni a másik emberben.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók
nettikeee P>!

A csinos nő akkor is csábít, már szinte öntudatlanul és ösztönösen, amikor nincs is ilyen szándéka.

94. oldal

nettikeee P>!

No body, no crime: ismerik ezt az elvet? Amíg nincs holttest, addig nemcsak az angolszász jogban nehéz gyilkosságból beszélni, de bizony Zlatarijában vagy akár Brüsszelben is.

99. oldal

nettikeee P>!

– Mondhatom, nincs könnyű élete egy sorozatgyilkosnak…

100. oldal


A sorozat következő kötete

Nincs idő meghalni sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marc Elsberg: Blackout
Georges Simenon: A Víg Malom táncosnője
Jože Hradil: Képek arc nélkül
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni
Dušan Šarotar: Biliárd a Dobray szállóban
Peter Handke: Az ismétlés
Drago Jančar: A névtelen fa
Kajetan Kovič: Képzelet tanár úr
Fried István – Lukács István (szerk.): Hasonlóságok és különbözőségek
Fehér Emma (szerk.): Vándorló vizek földje