Műkincsrablók ​a kisbolygón (Lars, Don és Ariel kalandjai 1.) 50 csillagozás

Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Abban a nagyon messzi, távoli jövõben, amikor majd hosszú éveket fognak tölteni az ûrállomások a világûrben, amikor majd robotok bányásszák a távoli bolygók ásványkincseit – három fiú megszökik ûrhajós anyja, apja mellõl, hogy egy kis rakétával amolyan sétacsónakázást tegyen az ûrben. De hát az effajta kalandos szökéseknek a késõbbi századokban is messzemenõ következményei támadnak, a páratlanul izgalmas események egymást követik, és a gyerekes kalandvágynak már-már tragédia lesz a vége. E regény három ifjú hõsére mégsem tudunk haragudni, hiszen ha a sírás fojtogatja is néha a torkukat, megpróbálnak férfi módra viselkedni.

Eredeti megjelenés éve: 1979

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1979
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631116255 · Illusztrálta: Jenkovszky Iván

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DaTa P
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Lehettem vagy tizenkét éves, amikor olvastam. Utolsó oldalig izgultam. Most, felnőtt fejjel gondolok bele, mennyire jó, hogy a szüleim ilyen olvasmányokkal elláttak, imádtam a sok száz kötetes könyvespolcainkat, (van ám két, tíz évvel idősebb testvérem, nyilván sok az átfedés, megörököltem az ő olvasmányaikat. Az ő olvasmányélményeiket) és nem erőltették a kötelező olvasmányokat. Mert ekkor, tizenkét évesen mi, amit kötelezően olvasni kellett volna? Gárdonyi vagy Mikszáth, gondolom én. Grrrrrr, mondom sokszor még ma is. Hát ez jobb volt, hát ez lekötött, hát ez adott valamit. Látom itt a borítót, és visszajönnek képek, látom gyerekkori magam, átélek akkori érzéseket. Erről szól az igazi olvasás, nem? Szerettem akkor, szerettem nagyon.

8 hozzászólás
>!
Sytix
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Emlékeim szerint ez volt az első Nemere könyv, amit olvastam. Őszintén megvallva nem is hallottam erről a sorozatról és teljesen véletlenül akadtam rá a Moly-on kutakodva.
Ifjúsági könyvről van szó, ezért ennek megfelelően álltam hozzá. Kicsit sajnálom, hogy nem tizenévesként jutottam hozzá a könyvhöz, de még így felnőtt fejjel is élveztem azt a néhány órát, ami alatt végigolvastam a történetet.

>!
Turms P
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Hú, ezt és a folytatásait gyerekként hányszor elolvastam :-) Kivéve A kupolaváros titkát, mert azt soha nem sikerült megszereznem.

>!
andreya_von_tosh
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Gyermekkoromban sikerült elolvasnom Nemere István trilógiájából a Kupolaváros titka és a Kozmosz lovagjai című darabokat, csupán ez az egy hiányzott. Ma már korántsem nyűgözött le annyira, mint az előzőek akkor; hiába, ifjúsági sci-fiből is jócskán akadtak ennél minőségibb darabok. Pihenésképpen ajánlhatom mindazon fantasztikum rajongónak, akik nem kívánnak a műfaj nagy kérdésein gondolkodni.

>!
JoPiTi
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Bár ifjúsági könyv, mégis felnőtt fejjel is izgalmas. Gyerekként a könyv képregény változatát olvastam, de most a könyv is nagyon tetszett. A három fiú szerethető, talpraesett unatkozó kamasz. De amikor kell, tudnak felnőttként is viselkedni. Nagyon valószínű, hogy a sorozat többi részét is el fogom olvasni.

>!
pat
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Jaaaj, ez TÉNYLEG nagyon izgalmas volt, így felnőtt fejjel, elsőre. De jó, hogy gyerekkoromban ez a rész valahogy kimaradt!

>!
valszi
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón

Imádtam gyerekkoromban! Jó lenne egyszer újraolvasni! :(


A sorozat következő kötete

Lars, Don és Ariel kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

László Endre: Szíriusz kapitány és Csillaglány
Fehér Klára: A földrengések szigete
Kertész Erzsi: A küldetés
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Scott Westerfeld: Behemót
Rónaszegi Miklós: Az indián hercegnő
Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai
Kósa Csaba: Kondor-Akácos
Nyulász Péter: Kamor
Póli Matilda: Futó tűz