Londonba ​nem indul vonat… 12 csillagozás

Nemere István: Londonba nem indul vonat…

– Eléjük! – vezényelt Lanner a pilótának, és kinyitotta az oldalajtót. Fegyverét kezébe kapva mindkét lábával megtámasztotta a testét, aztán célzott. A helikopter gyorsan az autó elé vágott. A sofőr a szélvédő jobb felső szélénél látta meg hirtelen a gépet. Ösztönösen lekapta volna a fejét, főleg, amikor a nyitott ajtó is a szemébe tűnt. Egy lázálom volt az egész. Kis híján a bal oldali árokba futott, aztán visszakanyarodott az út közepére… És akkor, nagyon közelről, az előttük keresztben elhúzó helikopterről torkolattűz villant a szemébe…

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Garabonciás, Budapest, 1989
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637407413

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

regulat>!
Nemere István: Londonba nem indul vonat…

Sajnos, vagy nem sajnos, itt adja magát a párhuzam, a hazai akcióregénygyártó ipar nagyjai között. Ugye, nem rég a Négy fekete koporsó kapott két csillagot.
Az is kommandózós sztori, meg ez is. Kb ennyi a közös, meg, hogy lőnek… meg az, hogy egyik sem „kézműves” termék. Sokkal közelebb állnak a nyolcvanas évek fröccsöntő kisiparosai által előállított műanyag katonákhoz. És ha már ezt a példát hoztam, akkor nos Nemere műanyagkatonái, legalább zöldek, és nem narancssárgák, meg pirosak.

Kellemes strandolvasmány egyébként. Látszik a rutin, meg évek… és ugye az sem utolsó dolog, hogy a Csalagút megnyitója előtt jósolt egy rendkívüli (szerencsére be nem következett) eseményt a megnyitás utánra.

Nem mondom, hogy terrorelhárító szakember (nem ilyen Nógrádi típusú rettegtetőceleb) nem találna benne kivetnivalót, de nekem a laikus olvasónak ez kellemes, jó ritmusú, elégséges hullát tartalmazó akcióregény lett. Korszerű klisékkel, de legalább a jók géppisztolya nem lő ki ezer töltényt felmelegedés nélkül. És nem God-módban irtják a gonoszt.

Szóval nem beszélnék le róla senki.
Rá sem.

>!
Garabonciás, Budapest, 1989
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637407413

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Bán Mór: A Holló háborúja
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy