Lenni ​vagy élni (Zuhanás... 5.) 36 csillagozás

Nemere István: Lenni vagy élni

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Felkel ​a nap. Ez a nap innen nézve jóval kisebb, mint a Földről látott tüzes csillag. A fénye is fehérebb, sápadtabb. Az Olümposz hegy árnyéka messzire nyúlik. A ritka levegőben élesebb a fény, élesebb az árnyékok széle. Jól látszanak az épületek is. A legtöbb ház kupola alatt áll. Az áttetsző burkolatok fémváza meg-megcsillan. Nincs itt sok épület, de azok mind nagyok, terjedelmesek és nem túl magasak. El kell férniük a kupolák alatt. Vannak itt olyanok is, amelyek a városon kívül állnak, napkeltekor és napnyugtakor ezeknek is messzire nyúlik az árnyékuk. Mérőállomások ezek, meteorológiai megfigyelők, a világűr irányában tevékenykedő csillagászati és rádióállomások. Kupola helyett erős külső burkolat védelmezi őket a meteoroktól. Az utcák és terek többsége a talaj alatt épült ki, részben mesterséges fény világítja meg őket. A nap most rásüt a sziklás talajra. Narancsvörös és barna kövek között kúsznak az árnyékok. A távolban hegykoszorú feketéllik. Az egyiknek kráter alakja van,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Adamo Books, 2013
160 oldal · ISBN: 9786155404177
>!
Népszava, Budapest, 1988
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633226791 · Illusztrálta: Vass Mihály

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ChEebor>!
Nemere István: Lenni vagy élni

Egyszerű nyelvezetű és a hosszú leírásai mellett is pörgős sci-fi akciókrimi. A történet nem nagy szám, de a cselekményvezetés jó, végig lehet izgulni, de nem egy ijesztgetős könyv.

szilva81>!
Nemere István: Lenni vagy élni

A címke szerint családregény, de ettől már a harmadik résztől eltávolodott a sorozat és inkább sci-fi kalandregény szerintem. Ez a rész is tetszett, érdekes volt a téma, hogy a jövőben a Mars függetlenedjen e a Földtől vagy ne, de az biztosan kiderült, hogy a politikusok – legyen szó akár a Marsról, a hatalom érdekében bármire képesek.

Mwokar>!
Nemere István: Lenni vagy élni

Nemere konstans hozta itt is az előző részek színvonalát. Lineáris, szinte egyetlen szálon futó akciódús ifjúsági regény. Egyetlen „zúzós nap” eseményei. Maradéktalanul adja, amit vállal… nem csoda, hogy imádtam … anno.

Rudolfino>!
Nemere István: Lenni vagy élni

Inkább nevezném kriminek, mint sci-finek. A tudományos fantasztikum, inkább csak egyfajta hátteret biztosít a történéseknek. Érthető, a végén mindent megmagyarázó, számomra egyszeri olvasási élmény volt.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Zuhanás... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cathrin Smith: Teremtők
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Ta-mia Sansa: A menekülés éve
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Bakti Viktor: Integrálva
Tabacsik Ferenc: Az éjszaka szülötte
William Morgenthaler: Ezüst égbolt
Horváth Zoltán Géza: Professzor úr, hol a lánya?
Marco Caldera: Szin markában
Henry Jones, Jr.: Vízió